Thursday, April 22, 2010

masalah bodoh

aku ade satu masalah laa..demi mempertahankan pendirian, aku telah bertindak kejam dan telah mengeluarkan kata2 yang tak la berapa baik tuk sesetengah org tau..tp pada masa yg sama aku tak suka wat cmtu..aku takut nnt dapat balasan Allah..huhu..dalam dilema skrg..tapi aku buat cmtu sbb takmo jadi mcm dulu lagi...dan aku takut kalau aku tersuka, nnt jd mcm skrg balik..huhu...cmneee.....masalah bukan..

ok aku bg contoh la...ade la sorg tu, kenalan kasen aku kot..sbb aku cek kat FB die..pastu hanta msg kat fb konon2 kate penah nmpak la aku kat kampung..tp bullshit aku mmg laaa tak kenal sape2 kat sana selain kasen2 n family aku saje..so, aku pn reply2 ala kadar je..so, ari ni, kasen aku kate, ade org nak kenal aku..so dgn terus terang nye aku ckp kat kasen aku, "forget about it" then die jawab "nape lak" ..then me reply "being alone is better right now" .heh tanpa pk ape kasen aku ckp kan..then aku terus tutup fb tu..pastu terus die senyap..hee..pastu that guy msg lg..tegur prifile pic aku tuka.then aku ckp "ko pahal" pastu die ckp saje nak tegur2..then terus aku ckp "aku tak kawan dgn org kelantan..i hate kelantanese" ...huh..mmg tu rule pertama aku sbnanye..sbb well, jadi anak kepada seorg kelantan membuatkan aku pemerhatian yg sbegitu..actually mmg dah bg amaran pn kat kasen aku tu..tp die sebukkkkkkkk je...bz body..sometimes i hate her too..tp pada masa yg sama die la kasen yg paling rapat..so, tepaksa bermuka2..which is sgt aku tak suka,...dan bukan sikap sebena aku..

okeh..drpada cerita di atas, aku rs aku bermasalah..iaitu skrg aku akan lebih kejam dan kejam dan kejam...tp kejam sbb nak pertahan kan diri sendiri je..heh..lgpn dlm hati da ada someone..memories that couldn't n don't want to erase :( ..so scared


5 comments:

ELLY said...

hahahhaah.....lelaki kelantan mmg la a bit pusher klo dia dah suka....tp jgn la smpai wat cmtu....dia manusia, ader perasaan....huhu....klo x suka ckp la cara baik....mcm la dia x boleh phm....bkn nak suruh ko kecek klate pong....ko ckp bahasa melayu pon mesti dia paham...apadaaa....tu pon nak aku ajar....

Misz YaTie said...

darah yg mengalir kat body ko tu adalah darah kelantan.. hehehhe.. tp jgn sesekali menyinggung perasaan org.. x baik tau...

shiela said...

aku dah ckp kat dak tu dah.."itu prinsip aku, jangan pertikaikan"..huahaha..

♥ LeeN ♥ said...

hamboy hamboy garangnye kakak sorang nihhh.. :) this too, shall pass. shiela, seperti ayat yang ada dalam al-Quran, “Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui.” (Al-Baqarah: 216)

berhati-hati bila letak rules or prinsip sayang. :) aku udah terkena donk ah! hahahahaha...

shiela said...

hehe..xpe..selagi ley elak, try la elakkan..kalo dah terkene jugak..xdapek la den nak nolong eh ;p ..kun fa ya kun..hee..tul ke ek ayat tu.