Thursday, July 30, 2009

cerita basi..

saje aku kebosanan xde cite nak hapdet..di bawah ni adelah gambo aku n kawan2 opis ketika perlawanan futsal sabtu lepas..hehe..tu kire kawan2 baru la ye..aku pun cm malu2 lagi..main pn ala2 je..jadi simpanan je lak tu..xkesah la..janji aku join..xde la cm kera sumbang ye tak..

lagipun dolu2 mane aku ade peluang nak join game2 cmni..ade pn main bowling je la..but anyway, team kitorg dapat tempat ke 4 dari 5 pasukan..gud job for new player cm kitorg ni ha..

alaa, bukan teruk sgt...1st kitorg kalah 0-3 , 2nd 0-0 , 3rd 1-1 and last round 1-0 ..teruk ke tak ek...tak kannn3..kasi can la..uhuk2..

ok la..chiow..5 menet ag nak kul 5.30pm ni..balik timeeee...!! yeyeh..yippi yaiyooo



Tuesday, July 21, 2009

apakah..

aku suke la suare kakak yg duk kat sebelah aku ni..cam bes je..suare die mcm erra fazira bile bercakap dekat phone...hehe..patutkah aku ckp kat die "suara awak macam erra fazira lah.." ..apakah..xpatut2..ok sila abaikan yer..aku ngantuk tahap gaban ni..lagi sejam setengah nak balik..

eh, satu la mende bes keje kat sini ialah, travel time aku dari rumah ke opis adelah kurang dari setengah jam sehala..dulu keje kat s.alam tu, pegi je amik masa 1jam..ikut highway..cube bygkan..heh heh..

dan adelah best bila kerja di kawasan tgh bandar dan kawasan2 opis..sbb boleh g makan jalan kaki je..dan suasana adelah berbeza sbb kat sini boleh tgk pekerja2 opis beramai2 turun lunch..kalau dulu aku slalu tgk kat restoran2 s.alam tu ramai org comot2 je tp kat sini org2 die adelah berpakaian pejabat proper..baru la terasa suasana kerja tu..haha..poyo gile dan kebudak2kan je aku kan..bukan ape, kasi semangat nak keje sket ;p ..boley x..layankan aje ek..

n menambahkan lagi best, opis aku atas shoping compleks..hee..anda faham ape itu?..yer..aku boleh menjalankan aktiviti kesukaan aku..window shopping..yeyeh :D ...bile la nak gaji ni..uhuk2..tangan suda gatal2 ni..hati pun tidak keruan..ceh..bukan nak wat keje..berangan saje..ehem2..bye

working as pegawai SPS di KPKK


mula2 kasi upload image dulu..hehe..hari n i aku pakai baju kaler pink keorenan..lawa x..lawa laaa eh ;p..saje je gediks..hiks..muka nak ceria aje kan..n symbol piece tu trademark wokeh..n muka berpeluh2 kat idung tu sila abaikan..sbb aku penat turun naik tangga..huhu
ok la..hari ni n semalam keje aku di separuh masa pertama adalah turun site sajork..xdo la kojo lain laie..smlm aku pigi pejabat pos lama kat bangunan sultan abdul samad..n today, aku pigi muzium yg berhampiran jugak..dekat2 dataran mendeka tu..alaa..bangunan lama2 tu la..hehe..dan tujuan nye adelah same ye kawan2..iaitu mengubahsuai bangunan2 sedia ada tersebut kepada suatu yg lain..interior saje la kan..xkan nak g roboh bngunan sejarah tu lak..haha..
oleh kerana pengubahsuaian mende2 tersebut memerlukan kerja2 mekanikal n elektrikal, maka dengan tanpa sengajanye aku pun menceburkan diri jugak lah yer..dan itulah bidang kerja baru aku sekarang ini..iaitu M&E bidang construction..huhu..what do i feel?
Cuak..tu la perasaannye..haha..ye la kan..kalau sebelum ni aku lebeh banyak terdedah kepada rutin dalam bidang oil n gas, dgn drawing tangki2 sume kan..tp sekarang aku didedahkan pula dgn dwg2 layout dalam bangunan..nak kene check system air cond lah, pump lah..fire fighting lah..n whatsoever involve kan..
aku rasa agak makan masa jugak lah nak adjust mindset aku ni kan..plus habit2 lama ditempat kerja lama..kerana skrg aku keje ngan gomen lak..walaupun kontrak sahaja, tapi undang2 tetap samo ngan org gomen lain..huhu..aku nak kene stadi pasal tender2 lagi n pasal flow proses die..huarrggghh..n skrg tetibe ade 2 pojek lak yg aku pantau sikit2..hehe..boleyla..dari xdo kan..tp takuuttt..help me..
for time being, yati adelah tempat aku rujuk dan tanye2 pasal die da terer..isk2..tak pasal2 nak libat kan si yati lak ek..dah la dak tu kat melaka..ahh..tak kire..yati help me plsss..!! saya budak baru belajar..uhuk2..
ok la..tu je kot repot aku tuk hari ni..malas lak nak taip panjang2..adios amigos..
p/s: terima kaseh kepada kawan2 yang leave mesage kat comment box pasal entry last ari tu...aku agak dramatik di situ..haha

Wednesday, July 15, 2009

im in sad mood..

Disebalik kegembiraan disebabkan aku dapat kerja baru..aku juga berasa saaangatt sedih sebab die..yer, die yang telah dtg menceriakan hidup aku satu masa dulu, yang membuka hati aku untuk menyayangi, die yg mengisi kekosongan hati aku, teman ketika kesorangan, teman untuk gelak2, teman untuk mengadu, teman untuk menangis, teman yg jugak kadang kala suka menyakitkan hati..tapi pada masa yang sama membuatkan aku sayang kepadanye, everything is about him..since he came into my life..but now, he want to go...how sad is that..i thought he going to be with me until the end of our life...i thought die yang begitu ikhlas dan membuat segala janji untuk terus setia akan terus setia smpai bila2..tp semuanye skrg da hilang..sehinggakan tahap die xnak terima panggilan aku lg..msg aku lg..sehinggakan tidak sudi lagi berkongsi cerita..


i wonder, what is my mistake in this relationship..until now, still waiting..is there any hope for us..hmm..i hope there will be..love him so much n appriciate everytime that i spend with him :)




p/s: to you, thanks so much..

Sunday, July 5, 2009

hari ahad yang menyihatkan..

pagi tadi, bersamaan hari ahad la kan..aku ngan kawan2 eli, iaitu opi, mak opi, n linda telah menyertai satu program untuk charity yang dianjurkan oleh abim..when we said abim, mesti dlm kepala terbayang org2 yg alim2 or selari dgnnye kan..tp program ni tebuka..ade juga non muslim yg join..and its fun..yet very healthy..kitorang berjalan sejauh 5km..oo, diingatkan, berjalan n bukan berlari..hehe..ingat senang ke..kalo didapati berlari, kelayakan tuk dpt medal terbatal..wah...siap ade medal woo..jgn main2..


eli yang semangat menampal nombor kat baju opi..


aku yg siap sedia ngan nombor B2042..eli, masih lagi tekun..haha

keadaan sekeliling yang telah dipenuhi org ramai..

di garisan permulaan..lg 5 menet nak stat ni..ngan perut yg kosong..tp nasib baik xde pape..aku da la low blood pressure..huhu


guess wat, dgn tekad nak memenangi medal, aku telah menduduki tempat ke 18 dlm kategori D..hehe..medal adelah smpai tempat ke 30 eh kawan2..1st time in my life ni aku dpt medal..jgn jeles..dah tuo2 baru nak sibuk2 kan..pape ntah..mase sekolah2 dulu xreti nak besukan..layan kan aje ye..

ok lah..saye mahu berundur dahulu..ade cerita menarik lagi, akan saya cite disini ok..c u..

p/s: di sini saya mengambil kesempatan nak ucap selamat kat kawan saya yg bername linsharliana di atas berita gembira yang dia dapat itu..hehe..xsaba2 ko eh suh aku bace blog ko ;p

Saturday, July 4, 2009

iktikaf dalam masjid..

ni adalah salah satu aktiviti yg aku wat time umrah..hehe..iktikaf dalam mesjid..dapat pahala..walopun tido..gamba ni eli yg amek..aku baru jumpe..n aku rse kelaka..sbb tido pakai cemin mata hitam dalam mesjid..haha..ngantuk sgt la time ni kot ;p..tp mmg bes lam mesjidilharam ni..cuma bnyk gangguan dari cleaner mesjid la..sbb kejap2 die nak kemas, nak vacuum la..time org nak bace quran tu la die sibuk2..tp bagus la..to keep the mesjid clean..credit to them..salute..!!