Friday, November 29, 2013

omongan kosong

tadi main google2 nama orang..kenal la..kenkadang aku suka buat camtu..hihi..dan keluar la nama die..pastu baca la perkara ape..sekali keluar pasal pertanyaan dari abang die sebenarnya tentang adik die nak melanjutkan pelajaran..

knowing the person, macam sedeh je tetibe..betapa besar harapan abang die kat die..sampai usaha tanyakan pasal kenapa adik die tak dapat2 lagi tawaran untuk further study tu..sebab abang die and whole family bergantung harap kat die..tp tu lah..atas adik die jugak la kot..

kalau adik die berusaha nak meningkatkan diri..mesti boleh..sebab die pn memang jenis yang bijak..

tetibe aku nak concern kan..tp sebab aku kenal orang tu..jadi aku mcm concern la kan..walaupun dah tak contact..hee

ok la tu je..bye2

Thursday, November 28, 2013

sedekah ke..

semalam aku tanye en.husband nak beli camera tu kan...sekali die tak bagi pulak..huhu..die kate duit tu buat sedekah kat tahfiz ke ape lagi berkat..hmm..

yelah..masalahnye skrg camera tu kite xde..nak beli..die macam sesuatu keperluan untuk memori aku..huuhuu..kalau semua duit kita bg kat sedekah, kite nak makan ape..ni pun aku guna semua duit aku...tak mintak pun duit suami..sebab aku tau die beli macam2 tuk nina..keperluan harian..ngan belikan vitamin tuk aku (kene sebut ni)..hee

jadi, duit aku je la tuk aku beli macam2 yang aku suka..tak lupa jugak bayar zakat bulan2 n bagi kat mak..pastu aku jugak beli barang tuk baby..kadang2 belanja husband makan or beli makanan tuk makan kat umah ramai2..tu pun kira beramal ape..tak semestinya nak bagi kat org lain je..aku rasa menggembirakan family sendiri dulu lagi berkat drpd bg duit kat org luar sampai family sendiri pun cukup2 makan n tak happy..kan..

sedeynyeee..


Wednesday, November 27, 2013

plan untuk shopping nak pergi bercuti..

Kan aku nak gi vacation kan...haishh mcm lak dalam kepala yang nak kene beli..pening nak pk..haha..
Yelah walaupun Nampak macam tak perlu je nak beli itu ini..tapiiii, aku dah biasa bwk segala macam barang tuk gi jenjalan..

So here the list in my mind...

Nak beli shawl lagi..untuk digayakan selama 3 hari kat sana..yelah kan..nanti bile nak bergambar je tak cantik sebab asik pakai yang sama je..xde kelainan..kan kan kan..yeahh pempuan..oh by the way..aku rasa shawl ni senang la sebab tak yah nak gosok2..pakai ngan inner magic..wallaa..you are ready to go..hahaha

Second, i need new camera...cheap2 pun takpe..sebab aku takde camera..kalau guna camera phone macam tak best jek..nanti cepat habis bateri..lagipun tak cukup space..so, after google2..dan pengalaman yang lalu..aku prefer sony cybershot..dan ini pilihan aku..sebab paling murah..ok tak korang rasa..

Macam comel jekkk...ayahhh ( panggilan en.husban bile mummy gedik2)..mummy nak nak nakkkk...hee

Third, i need new sandal..yang flat heel tu supaya aku nampak seperti berjalan ala model..yelah kan..sejak lepas bersalin ni..aku dah tak pakai heel sangat..pakai flat jek..so, this time nak cari crocodile yang biasa aku pakai tu...tu paling selesa lah wa cakap lu kalau travel..

kasut ni la..yang itam tu..

 see..nampak tinggi kan..hahaha..okeh tak aci sebab time ni memang kuwus..

Da la sandal ni selesa..tahan lama pulak..last time aku gi cari lagi..dah xde keluaran ni..nanti nak cari lagi lah..huhu..mcm xde kasut lain jek..ramai jugak aku tgk org pakai sandal ni..yati membe aku pun bli..ni kat opis ni ade membe aku sorg tu still pakai sandal ni..nampak cm baru jek..ade lagi ke ek..haha..smpai cmtu sekali kan..gilo

Forth..i need new cloths...aku tau, xyah bawak baju banyak kat bandung nanti..sebab nanti mesti beli baju2 baru kat sana jugak..tapi at least nak bli satu or dua baju..yelah..hari sebelum nak shoping tuuu camne..xkan pakai baju lama...boringnyeeee....

So far, tu la yang bermain kat kepala aku ni..nak itu nak ini..semua nak pakai duit..tu belum duit belanja nak gi sana..alamat pokai mak hencekkk...nasib baik bln ni aku nye giliran dapat kutu..huahahaha...ke nak loan kat mak eh eh..mak jd loan shark..hee

Ok lah tu je..tak abis2 cite pasal shoping..kan aku dah kate aku kegilaan..byeee



Tuesday, November 26, 2013

shopping online

aku tak tau hormon ape yg menjelma ni..oh my..lately ni aku asik usha blog shopping online je..tapi nasib baik aku tak banyak duit yang membolehkan aku borong semua smbil pejam2 mata..hahaha..#akusedardiri

lately juga aku penggemar shawl..mcm cantikkk je pakai shawl kan kan kan..zaman sekarang ni macam2 fesyen..tinggal berani ngan tak berani nak cuba je..sebab stylo sangat..tak tau nak gi mana..hahaha..dah la dengan badan yang mokmok ni..ape pun tak boleh..i want my slim but not yet slim backkkk...plsss

aku yg x berapa nak stylista..wearing shawl by #tdl

tak abis bab aku..barang2 tuk baby pun aku suka tengok..tuu kat website gymboree..kasut2 baby cantiknyee..hampir saje aku nak membeli sepasang kasut kale merah..tapi semalam gi ukur kat kaki nina..rupanye kaki die saiz 6 la pulakkk..kasut tu saiz 1-4...hahaha..selamat duit mummy..besaunyee kaki anak aku ni ek..mcm mummy jek..

cantikkan kale merah ni...haishh

ahh kesimpulannye..apsal banyak sangat online shopping nye website skrg ni..saje jek nak tgk i pokai tiap bulan..ni pun tiap bulan adee je posmen hon2 kat depan umah..anta barang aku..hahaha..ape mak mentua aku ckp nnt kan..

ok la..lunch time..daa






Monday, November 25, 2013

baby list for travel..

lagi 2 minggu aku and family nak gi travel..cehh..mcm jauh sgt kan..gi bandung je pun..aku penah gi dulu..tapi kali ni mcm lagi best sebab nak gi ngan husban and baby mummy [cam bes je pggil dak ucuk tu baby mummy :p]..

persoalannye..aku tak tau nak expect ape kalau travel with baby ni..mcm mana nak naik kapal terbang tu..camne kalau die berak masa on the way dari JB ke airport KL tu..what to bring..takut die kepenatan and mengamuk sepanjang kat sana..well, tau2 je lah kan..kalau dah pegi bandung tu..off coz la aktiviti membeli belah yang paling heaven..dan kalau beshoping..mane tak penatnye..hahahahha..

being me, i'm quite excited with this holiday plan..kali ni pegi ngan family belah husban..adik badik die..n staff opis ayah die..kite family day kompeni la ni..kitorg menumpang je..mcm biasa lah :p..tapi ape ade hal kan..janji jalan..

takut la anina nnt..aritu gi KL pun serba tak kene..mayb sebab penat..hopefully ok lah die ek..

so, ape keperluan nina yang aku nak kene bawak..

  • buggy
  • pampers (3hari 2 mlm)
  • baju tido (4 pasang)
  • baju jalan (6 Pasang) 
  • nestum 
  • susu tepung tuk bancuh ngan nestum
  • pinggan ngan sudu mkn
  • botol air die (tuk minum air kosong)
  • mainan supaya die x bosan
  • selimut
  • bantal kepala (2 biji..satu kecik satu panjang)
  • sweater 
  • nursing cover ( tuk nenen die public)
  • plastik tuk letak pampers kotor)
  • plastik tuk letak baju kotor
  • tuala
  • kasut
  • stokin
  • botol susu (emergency)
  • beg nursery (untuk bawak naik atas plane)
  • beg baju die
  • toiletteries
  • passport anina


so far ni je aku ingat..did i missing something?..ape lagi nak kene bawak ni..selalu kan aku travel blk kl main sumbat je dalam kereta..senang..tapi kali ni naik bas n plane..so mcm banyakkk gile barang nak bawak..neves attack..!!!!


nina semalam..with her new buggy and 1st shoe..hihi..xleh jalan lagi budak ni..


dah nak masuk 8 bulan anina mummy ni..dah pandai menjerit2..dah pandai naik walker pastu ikut mummy n ayah gi mana dalam umah..dah pandai nangis bile kite nak amik barang kat tangan die..bnyk agi la perangai die..hahaha..windu lah,..


k bai..

Wednesday, November 20, 2013

resign lagi

Assalamualaikum..

Kali ni aku nak bercerita pasal kerja pulak...

korang dah sedia maklum kan aku kerja kat Pasir Gudang since Julai aritu...so far, aku rasa best sangat company ni...bukan sebab income yg masyuk atau jawatan yang gempak..tapi ntah environment die memang best la bagi aku..

kat sini amat menitikberatkan ciri2 islamik..serius, aku tak penah tengok atau kerja kat company yang islamik..hee..maksud aku, dorg ade sembahyang berjemaah, ade bukak kelas mengaji n ajar tajwid, pastu bos2 die selalu ingatkan kite pasal sembahyang n amalan2 yang dituntut dalam islam lah..including bos aku..walopun die macam garang, n suka perli2 org..haha..tapiiii, aku suka jugak cara die..sayang lak nak tinggalkan company ni...

hmm..aku dah resign pun..sebab dapat company yang dekat ngan umah..okeh, jawatan aku kat company sekarang ni, sedikit tersasar la dari job aku yang dulu2..takde involve teknikal..aku buat business development exec...macam susah bagi aku..tuuuu je yang masalah sket ngn kompeni ni..hee..aku rasa tak boleh nak coop la dengan job scope ni..

bukan tak mampu..tapiii, ntah la..tak minat mungkin..aku kan selama ni wat keje2 mcm design ke piping ke kan..so, aku lg enjoy buat yg tu dari keje mcm sales person ni..lagi pun payah la sket nak travel2 since dah ade anak n family ni kan..tak elok pun sbnanye tuk pempuan..huu

itu je lah pun sebab aku resign..plus, sape yang xnak kan dapat kerja yang distance 5 menet je dari rumah...mcm heaven jek..nanti boleh jenguk2 nina bile time lunch break..

so aku harap kerja aku yg bakal start tengah bulan 12 nanti akan dipermudahkan..insyaallah..takut jugak aku..sebab fully involve in design and company tu kecik..baru start thn ni kan..ape2 tawakkal je la eh..

to this company..i'm gonna miss all my johorean frens yang aku dah kamceng kat sini..memang best kawan2 kat sini..frenly n i feel like home...

aku selalu cmtu..kompeni yang aku senang dapat kawan, selalu bulan2 je aku keje.kejap je..mcm kat AMC dulu..smpai skrg pun still keep in touch n mcm rapat gak..hee..hope kat sini pun cmtu la kan..sebab aku xde kawan lagi kat johor ni..kawan opis je la..nanti opis baru mane ade org sgt..sebab mcm baru 2 org je staff die..wuuu



ok bye..

p/s: mcm sedeh lak aihhh...

Tuesday, November 19, 2013

kurus ke ape ni..


ohh ni sbnanye pending entry aku nak post aritu..tapi upload gamba tetibe tak keluar lak..pasty cek2 kat list entry ade draft lak kan..bile bukak ade pulak gamba..so, post je la ek..hihi

tujuan aku post gamba kat fb ni ade lah nak compare gamba dulu masa belum kawen ngan lepas bersalin ni..dah 7 bln lps bersalin..aku still tak dapat balik figure yg lama..tapi, ade je baju2 lama yang boleh lagi pakai..just fit2 je..ok..off cores yg aku pakai balik tu ade lah baju yg besar sket aku pakai dulu2 kan..hiks..

kalau yang baju kurung fit2 dulu tu..kompom2 la tak muat..


so bile upload gamba ni kat fb..most fren bg la feedback positif..tetibe datang en. husban nye komen..huwaaaa..nangis..haha..terus aku tegelak..die suke cmtu tau..

tapi aku cuak gak..takut balik umah nanti die marah2..tapii seb baik tak..hihi

btw, till now berat still 68kg..payah nau nak turunnye..pagi tadi pakai girdle depan kinah..die leh gelakkan aku sbb mcm pelik kan..yelah pakai girdle kan cm susah..sebab ketat..hahahaha..mencik sgt..

cmne nak kempas kempis kempos niiii