Friday, April 27, 2012

beli buku online

Semalam, tgh ber facebooking, aku terpandang iklan buku ni..selama ni aku memang teringin sangat nak beli buku Dr. M yang gamba die senyum tu kan..so sweet..hee..eh tetibe..

pastu tiba2 ade pulak buku ni di translate ke B.Melayu..wah wah wah..menarik bangat nih..maka, aku pun membooking online kat website mph ni..yeahhh..dan ini jawabnya..

Dear shiela_noor82

Congratulations!

Your Online Transaction Order ****** has been successfully completed!

Thank you for shopping with mphonline.com


Cheers!
Team at mphonline.com

To contact us regarding your orders, please email us at contact@mph.com.my


okeh, selama ni aku memang jarang beli2 barang secara online ni..tapi terpaksa jugak demi buku Dr.M..hehe..tak sabar nak tunggu buku ni sampai..harap2 sampai la ke umah tuuu..



Wednesday, April 25, 2012

feeling bride to be :p

tengok kat countdown tu, lagi 1 month 1 week nak langsung kan..kalau kira pakai hari kurang 40 hari lagi rasanye..haha..and aku rasa macam tak prepare apa lagi..

semalam, akak yang wat baju nikah dan reception bertandang tu kata nak bagi fitting baju..tapii, tetibe die leh kata kain tak cukup pulak..bukan semeter okeh tapi 2 meter nak kene beli lagi..persoalannya, betul ke tak cukup tu..ke...huarghhh, xmo pikir..think positive..huuu..harap2 jadi lah baju tu..dah la baju nikah..isk2..

pastu aku punya kad pun belum siap lagi..baru stage nak pegi print..tapi tu aku rasa adik aku boleh settle kan sebab aku bagi die je buat..adik aku kan ada event company..haha..so, design kad, printing, bunting and sticker, even doorgift pun die cari and buatkan..pastu siap nak sponsor upah makcik sebelah buatkan doorgift tu..hehe..

kek pengantin?..ahh, yang tu aku lom settle lagi..tapi dah survey2 dah..paling murah kek aku leh dapat dalam RM290 tuk kek 2 tingkat..hmm..nak ke tak nak ek..

hantaran?..tu belum lagi..tapi rasanye nak hantar upah kat nilai je..macam time bertunang tu..beli barang2 kat kedai tu, then upah RM10..ok la kan..barang2 dah beli la..dan aku sangat tak sabar nak pakai handbeg ngan kasut yang aku beli tu..weee...!!

dan PALING IMPORTANT..segala dokumen dan surat2 dan pengesahan bagai tu..langsung tak siap..aku nak tunggu mr.fiance settle kan part die, tapi test HIV tu aku dah wat la..mr.fiance je blum..smlm mak aku dah bebel2 dah..sebab takut tak sempat..huhu..harap2 berjalan lancar lah..yelah, sebab kitorang kan jauh..kalau ade benda tak lengkap kan ke susah nak ulang alik tu..

lagi, accessories macam tudung la, kasut kahwin la, fitting baju kahwin la..semuaaa tak wat lagi..huahaha..bagus bukan...

planning on progress..teehee

ok lah, tu je kot setakat ni..kalau ade termissing ape2 korang ingatkan aku eh..haha..pening kepalo den..

Thursday, April 12, 2012

belalang vs pelesit

pagi tadi, masa aku keluar rumah nak pegi keje..tiba-tiba ternampak belalang ni bertenggek baikk punya atas side mirror kereta aku..huhu..

aku ni dah la penakut ngan serangga2 macam ni kan..maka aku pun, cepat2 buka pintu kereta, dan laju2 tutup..dengan perasaan cemas okeh..tapi sempat jugak aku amek gamba kan kan kan..hehe..mak kate, belalang kale hijau ni pelesit..tu yang wat aku lagi takut sbnanye..tp bile tunjuk mak gamba ni, die kate, tak la...belalang yg tu kecik je..huu..

tapi lepas aku stat jalan je kete, belalang ni pun hilang..fuhhh..lege...

cuba tgk gamba ni..menakutkan bukan?..k bye..!


Sunday, April 8, 2012

photogenic..

Semalam keluar la ngan mr.fiance..haha..actually aku kekok nak sebut "tunang aku" instead of "bf aku"..mcm peliks y'all tetibe kawe da ado tu'ne..ok, back to story, pegi minum2 and borak2 ngan die sambil2 bershoping..tetibe smlm mcm best lak kuar dan spend time ngan die..boleh tak..ngee..maybe sebab wat aktiviti shoping kot :p ..eh, ape aku nak cerita sebenarnye ni..huu

tau tak, semalam kan, mr.fiance cakap kan..aku kan, dalam gamba kan, tak photogenic...which is, selama ni aku ingat aku makan gambar..huwaaaa...pastu die tengok gamba aku amek kat sogo last week..pastu die cakap aku perasan..haha..super fineee..!!! die dengki..wekkk...die kate die ingat aku tau, aku tak photogenic..eh, ke die reverse psychology supaya aku tak amek gamba banyak2 ek..sebab die tak suke bergamba...hurmmm.. 

ok dah, tu jek...eh, susah jugak ek nak shoping barang hantaran ni..nak pilih handbag la kasut la..perghhh..satu hari habis masa kat sogo jek..kat mana lagi ade sales ek KL ni..hmmm





Tuesday, April 3, 2012

Evil side of me..

To change a typical man to be more interesting man is quite tough..hurmm...but i want my man to be more funnier, more outspoken and a bit crazy..dan mungkin sedikit emo yang suka marah2..not too perfect..hehe...boleh tak mcm tu..aku tau, kite patut terima pasangan kita like unconditionally..tapiii..aku hanya lah manusia biasa yang kadang-kadang perlukan hiburan..haha..jahat tak..keh keh..chow..

quote from godfather movie..

but if he turn that way, can i handle it?...haha...whateverrrr..!!

Monday, April 2, 2012

Best Bershopping Di Sogo..

Sogo..sape je tak kenal..sebuah shopping complex yang sering dikunjungi warga kota..haha..ayat poyo di situ..semua orang tau kan, sogo ni memang sangat kerap buat sales..aku rasa setiap bulan pun ado..dan, setiap kali sales tu jugak, mesti macam2 promosi diorang buat..

bagi aku, bila diorang buat sales, barang yang menarik minat aku ialah bahagian barang2 rumah atau cadar2 tu..sebab bab pakaian tu, kureng sikit la..aku pun da jarang beli baju sekarang ni..kalau beli pun kat tempat2 lain macam jusco or nichi jek..sebab sogo nye baju pompuan mcm bnyk tuk zaman remaja jek..hee..

so, semalam, kitorang (mak, aku n eli) pergi la mengunjungi sogo..dengan hasrat untuk mencari cadar..cadar ape?..jeng3..kalau yang selalu masuk wall fb sogo tu, tau la kot..sampai smlm ade sales ni...refer pic. below.. 


kitorang mencari tak lama..dan staff sogo sangat lah membantu yang membuatkan kitorang rasa best je shopping kat sana..diorang layan baikkk punya, siap tolong mix n match barang2..yelah, ni tuk perhiasan dalam bilik nanti..wat majlis kat umah camtu la..ngan bilik2 sekali nak kene hias..huu..kalau nak tau, ni baru 1st time sogo wat sales tema ni..nice ha..!!

lagi satu kan, staff bahagian langsir tu, siap kenal lagi mak aku..regular customer la kate kan..haha..kelaka gile..semangat die tunjuk barang2 tu..memang tak sia2 soping kat sana..macam umah sendiri aku buat..

so, after pilih2 dan dapat barang, peegi lah bayar..oleh kerana kitorang beli barang perkahwinan tu, lebih RM300.00..maka, kitorang telah melayakkan diri tuk dapat percuma sesi mekap dan photoshoot ngan lancome..hoyehh..tau la aku kan..of corse la aku suke..lalu menadahkan muka sendiri tuk wat make over tu..plus, aku pakai baju kurung feveret lak..lagi la seswai nak bergamba2 kan..lalala..

jom tgk pic..malas nak cite dah :p

 ni sblm di mekap kan by lancome..dulu selalu la guna this product..tapi, aku tak sesuai la ngan mekap lancome..sebab skin aku jadi kering nnt..mak aku suka lah..

 after di mekap..nampak tak beza..macam tak sangat kan..gelap pun ade gak..

 siap2 untuk bergambar..

time bergamba ni, macam2 posing la photographer tu suh aku buat..senget sana, senget sini..dan tak lupa, senyum nampak gigi..hee


antara hasil gamba tu..sebenanye, yang die bagi free satu gamba je yang aku pilih untuk di print..tapiii, biasa lah pompuan...suke perasan..dan aku pun terpengaruh menambah lagi 80 ringgit tuk dapat softcopy semua gamba2 tu..dalam pikiran, nanti leh aku guna tuk wat kad hariraya ke kan..hahhaa..gilo..

tapi...






aku mekap sendiri lagi tantikkk..haha..perahsaaan..oohh ye..aku pegi sogo pakai baju kurung sebab sebelum tu pegi 2 kenduri kahwen..kalau tak, memang tak dapat laa nak shoping pakai baju kurung kan..

dannn, aku sangat suka tudung ni....orang panggil tudung norjuma..tetibe..hee

ok la y'all buhbye..mmmuahhhss..

monday blues....

biar rindu melekat tegar
biar senyuman nostalgia berputar
biar kasih utuh tak tertolak

aku lepaskan..
rela lepaskan..
tangis lepaskan..

seolah mimpi diganggu siang
dalam kesedapan ianya berbatas
terhalang oleh yang tak tertolak
pasrah ungkapan
kedu langkah
persis gila

aduhai...

lepaskan saja dia..
lepaskan saja dia...
lepaskan saja dia....
lepaskan saja dia pergi!

-Muaz Hadi-