Friday, January 30, 2009

Friday update


hi..shiela di sini..
ni adalah gambar yg berlatarbelakangkan tangki yang telah dikeluarkan oleh Taylor Wharton (opis aku la tu) ..dah 2minggu pun gamba ni di ambil..tp baru sempat upload kat opis td..hee..

saje nak belagak kat situ sbb..1st ini adalah tank yang paling besar setakat ni yg pernah TWM hasilkan..Caapacitynye adalah 250000liter..

2nd: aku adalah sorang2 nye engineer pmpuan kat sini..so, aku sorg je pmpuan yang berada di site yang mane aku rase seperti out of place la..huhu..yelah kan sume geng2 lelaki..tp oleh kerana aku juga kengkadang rase diri aku cm lelaki, aku layan je la kan..haha..lgpun aku mmg ske ngusik dorg..org tumpuan la kate kan..

actually bukan aku wat keje sgt..thank god aku xyah nak handle dlm pembikinan tank ni..sbb engineer baru tu masuk ontime bile tank ni nak start buat..kalo x, mmg sah2 aku jugak yg kene..huhu..sbb mase engineer lame benti, aku yg take over sekejap buat some of them..order barang la, drawing la, itu ini..kene kejar je..tp skrg aku da rilek..yeehaaaaaa :D..aku just wat final piping ngan general arrangemnt drawing..paham kah?..huhu..

td keje mcm slow sikit..bnyk main je..men ape ag kan..mentenet la koje aku..tp smbil2 la wat keje kan..lgpun bos xde..yeyeh..aku sokaa..

btw, ade la jugak mende yg sad yg aku nak share nih..tau x, kan skrg bnyk kilang dah tutup kan..ni sbb ekonomi yg jatuh teruk kan..so, tempiasnye kene lah jugak sikit kat kilang aku ni..huhu..fyi, kilang aku ade 2 kategori, satunye produce cylinder tank yang kitorang panggil TWGE
liquid cylinder tank

dan kilang yg lg satu bulk tank yang kitorang panggil TWA. gamba bulk tank mcm background gamba 1st td..hee

so nak di jadikan cerita, TWGE skrg dah xde sales order..so, tepaksalah shut down temporarily..dan yg sad adalah nasib pekerja disitu lah kan..kesian dorg da xde keje..walaupun tutup sementara je kan..hmm..hopefully kilang ni dpt bertahan lg la kan..yelah, mcm thn lepas sales mmg gile2 nye..awl thn ni pulak, mmg nmpk sgt la kurang tu..kilang pun nmpak lapang je..kalo x, mmg xmuat la sume tank..huhu..dan untuk aku, spt pernah aku citer..mmg kene la berdisiplin lebeh sikit supaya tidak diberhentikan..huhu..takuutt..bnyk utang xabih baya lg ni weh...!

hmm..ape lg ek nak cite..haa..kenal x ahmad syawqi, die kan tdo je dr td..xde sape nak layan kite..hee..mesti org akan ckp, ko pecaye ke die tdo..aku pecaye je ;p ..sbb shoki xoff hp die..boley x..ape2 je la kan..

huarggghh my back is killing me la..i need a spa treatment..massage, sauna, milkbath..all that kind of stuff..cewah..aku ke ni ek..tetibe tuka karektor ;p ,,hiks..jgn marah..tp mmg aku teringin gile la nak g tempat treatment cmtu..huhu..tp fulus masih x mengizinkan..sabo je la ek..

lg pun aku still boleh menikmati mandi wap n sauna kat gym..n i think oleh kerana aku g sane evryweek kan..n 2kali seminggu wat stim n sauna ni, my skin getting softer la..mmg cmtu eh..hehe..dah aku gedik balik..ok2 lah kang aku melalut2 lg lak..got to go la..mau tido..yeyeh :D

kepada kawan2 sume, selamat berhujung minggu..hmm ape lak aku nak wat minggu ni ek..think2..

Monday, January 26, 2009

Saturday, January 24, 2009

8 fact about me..

bagus gak ade tag ni..ley hapdet blog sket kan..kali ni di tag oleh leen ag..hmm..8 perkara tentang saya eh..let see ;p

1. saya suka makan makanan manis

2. gila kasut (brand paling suka: vincci)

3. dulu penah gemuk..and skrg da mcm fobia lak kalau gemuk balik..so oleh sbb itu sy menjadi seorang freak tentang berat badan dan mungkin membosankan atau mengannoyed org lain, terutama eli

4. kalau shopping, saya selalu beli baju sahaja, jarang pulak beli seluar..oleh sbb tu, selua sy bleh dikira dgn jari je..dan tu la seluar ke opis, tu lah jugak selua tuk jalan2..huhu..

5. montot saya adalah flat..hehe..dan sy sgt xpuas ati pasal ni..ade ke ek tips tuk ni..hmm..

6. daya tarikan kat muka sy adalah bahagian hidung..n sy suka kaler mata sy yg coklat ni..jgn marah..sesekali nak perasan..

7. saya sgt suka tersengeh..masa darjah 3 dulu, cikgu kelas sy pernah tegur..kate nye "sengeh2 mcm kerang busuk!" dan itu mmg habit yang xley sy buang..huhu..dan oleh kerana imej sengeh ni jugak, sy dilihat seperti seorg yg tidak serius..heh..boleh x..

8. saya syg ahmad syawqi..hee..tp ahmad syawqi wat xtau je ngan saya..camne tu..

ok lah tu je la..da xde idea pn..hehe..ari ni sgt bosan la..sok bes sket..nak g PD..yeyeh..aku dah siap bli pelampung tuk mandi kat swimming pool :D ..bestnyeeeeeeeeeee..cant wait..





Friday, January 16, 2009

jawab tag leen

lame dah aku x update blog ni..hee..been bz this week...kat opis xley nak wat, sbb xley masuk accaunt blogspot..ntah nape ntah..pastu ble smpai umah lak, nagntuk je slalu..huhu..apsal ek, aku cm dah semakin lemah je..walopun tdo cm cukup kan, tp mate asik rs sleepy je...penat aku pk..hmm..

btw, ari tu lin ade tag aku ngan soklan ni..den jawab dulu eh :D



Do you think you are hot?
nop..i think i'm cold

Upload your favourite picture..


Why do you like the picture??
sbb mase ni aku tgh mkn mashpotato yg sedap kat william subang..hee..n i eat a lot until my stomach full..huhu

When was the last time you ate pizza??
Last week, order online at dominos..mase tu xtau dominos pn one of israel product...nx time, xnak mkn dah..

The last song you listen to
imagine by john lennon from my myspace page.

What name do you prefers besides yours?
my name is quite unique..so, no need lah ;p

5 People to tag :

kalau ade..hmm..let see


1. Dr.M..?
2.who else..i think no one la..coz i only got 2 frens which hv blog..n both already done this tag..hehe


Who is No 1?

Former Malaysia prime minister..Proud of him..but..hmm..xkan die nak jawab tag yg bembukan ni kan..hee..so, forget it ;p

No 3 is having a relationship with.

wit me..

Say something about no 5.

some ghost from middle east..

How about no 4?

fren with the middle east ghost, but he is the vein one ;p

Who is no 2?

nobody..just me


ok tu je la kot..i hv done this tag..ade sape2 lg yg nak tag aku? yer, silekan


Thursday, January 8, 2009

today..

ari ni, keje mcm ok saje, agak mencipta rekod peribadi sbb x bukak internet during working hour..heh..tp yg xbesnye, still dtg lmbat agak2 lam 15menet..soo undisipline..blk pulak cpt je ;p

td balik singgah gym, aku plan mmg nak workout 2kali seminggu..xcukup sbnanye..tp aku xlarat..tulang temulang ni lembut je..angkat berat pun setakat 10kg..heee..poyo je..
tp bahagian kaki boley lak angkat smpai 20..tang kat atas ni ha..aku rase tgn aku xkuat la..

mase blk td, calling die all the way home borak2...kenkdg rs bes je borak nagn dak tu..tp knkdg annoying je..hee..mmg cmtu eh..stupido..

aku rase aku mcm xsesuai la duk kat planet bumi..sbb perangai aku cm terlalu bodoh..xmcm manusia lain..dah la mcm xde feeling je..mendatar je..mcm numb..tau kah?..kenape aku selalu rase cmtu ek..ke ni mcm mid life crisis..

pastu aku suke duk sorg2, rase bes je jln2 snsorg..g gym snsorg..pastu sometimes rase mcm rimas kalau ade teman2 ni..bukan la aku sombong..aku mmg agak peramah sbnanye..tp mmg perangai cmtu...n knkdg aku rase org pandang aku ngan perasaan pelik, n penuh rase simpati..bukan nak suh bersimpati pun...dah mmg aku suka..its my choice kan..tp org xtau kot..hee..

haa..lg satu, td kan..boley x mase aku jalan tu, ade sorg sales tu tanye aku..akak parents ke, ade anak x..hmm..aku dah nmpk mcm tu ke..buta kah budak itu..btw, time tu aku pakai sluar trek n baju tshirt..ngan beg besar kat belakang..sandal wedges...hee..mcm org gile telepas masuk mall ngan rambut yg giler buruk walaupun aku blow..ah, lantak la..tp, ade ke tu rupe cm seorg mak2 eh..apadaaa..patut la mcm xde sape nak ngurat aku..hee..another poyoness statement

ape lg ek berlaku ari ni..hmm..at the end of the day, aku tetibe cm rs down..mcm2 belegar lm otak..tp xley cite kat sini..sbb xbes..nnt eli bace..hehe..ego beb, mesti jaga ;p

aku nye cerita mmg selalu kelam kabut..maklumla, krisis ngan identiti sendiri..hmm..ok wa bla dulu..

Monday, January 5, 2009

Awan Dania


ade x sape2 tgk cite ni..bes woo..baru td aku layan..terasa lak nak jd F.A ..ceh, berangan je kan..currently aku hanye melayan drama ni n renjis 2 (rabu) ..dua2 cte ni mmg gile kelaka..so, sape2 yg minat cte2 jenis kelaka tu, sile la eh layan..sokong la cte melayu..hee..

adik2 ku...

figure1: eli yg kuat mkn

Ni adalah eli..adik aku..aku 3baradik je..die ni yg second la..hee..(actually die suh aku iklankan diri die lm blog ni)..

so, sebagai kakak yg dianak tirikan, aku ikt je la..huhu..garang giler ok minah ni..hari2 aku kene jeling sbb aku mls nak wat keje umah..tp oleh kerana aku mmg cold bloded..mmg aku sengih je la kan..tgk je ape die wat..haha..sbb tu die kate die cm sinderella sbb kene wat bnyk keje umah..haha..padan muke..

well, actually aku wat jugak bile dtg mood tu, tp die tuh slalu xpuas ati ngan performance aku..kalo aku lipat baju, die ley bukak blk lipat sndiri..huhu..last2 aku fedup..bia je die wat sndiri..amek ko..cerewet sgt padan muke...dan aku, goyang kaki smbil tgk tb..besnye..tp siyes eli adalah seorg yg rajin n perfectionist..n penyayang jugak..hee..kasi up sket..untung sape yg jd bf die ;p


figure2: sapid budak bangla

ni pulak adalah syafiq a.k.a badak..yg bongsu la ni kirenye..anak mak..huhu..hobinye suke jd batu api kat mak pastu wat mak bebel2 kat aku or eli or abah..boley x..gile..
pastu, kalau gabungan die n abah lepak2 ke kan, dorg suke cite pasal bisnes..pastu pasal duit..arghhh..tension aku..

tp yg besnye, sapid adalah partner aku dikala aku kebosanan dan banyak duit..hee..pasal, bile aku ckp aku nak blnje die, sanggup je la die teman kan..lg satu, sapid ni soerg metrosexual..yela, lelaki yg suke nak bergaya je..so, kalau kua ngan die, harusla nak kene blanje satu baju ke ape ke kan..haiyak..tp kalo ngan sapid wa x kesah beb..lg kan..ade satu misteri la ngan budak ni..sape2 yg duk ngan die, mesti suke je kat die..maksudnye walau pun die annoying ke atau wat perangai stupidity ke, ko tetap nak gak kwn ngan die..pelik ni..dan org yg selalu kene charm ngan die adalah parents aku..haha..lg skali, aku sukar digoda sbb aku ni cold bloded..mapuh kawe tok laye..kalau ade pun adalah sbb aku pun menggunakan die..kire aku ni pntingkan diri sndiri la kan..haha..

ok la..so, tau dah kan adik2 aku..kenal kan..btw, eli skrg sudah bekerja n sapid still belaja dah masuk sem 8 yg mane tu adelah extended sem..hee..

walaupun aku suke kutuk2 n perli2 or ejek2 dorg..well, mmg perangai aku tuh..tp mereka tetap di dlam hati ku..jgn marah eh ;p..lg pun bukan ke adik beradik lg manis kalo kutuk mengutuk sesama sndiri kan..lagi mesreeeeeee gitu..haha..tu konsep dlm family aku la..family org lain aku x tau..ni adalah entry pengenalan kepada shiela's bros..xde kene mengene ngan bros. org lain..heh

p.s: sile abaikan kalo tesalah eja atau penyalahgunaan tatabahasa..aku bukan sengaja merosakkan bahasa kebangsaan tp ni mmg stail aku becakap ;p

Sunday, January 4, 2009

Cari Lokasi...

me n dad

tadi kan, aku ngan abah aku g kl central..tujuannye, hanye satu..aku ditugaskan mengambil gamba lokasi2 pilihan abah aku tu..untuk ape? haa..xdapek la nak bagi tau kan..ini antara angan2 dan impian..hee..ontah kan jadi, ontah kan idak..tau la bapak aku tu, suke tukau2 pikiran..isk2..sabau je la..

td adalah hari malas aku..so, mmg la aku pakai selekeh je g sane..haha..mapuh xlayan..

kesimpulannye, jalan2 ngan abah aku ni, sgt la penat tau..dah la die jalaaaaaaaaan je x benti2..aku lak duk leka tgk gerai2 yg cam best kat kl central tu..pastu, kalo aku stop tgk2 barang, bapak aku pun ilang..dah aku tepakse cari blk..huhu..xbest lansung okey..tp mmg kl sentral tu satu tempat yg bes tuk cuci mate tuk pmpuan la..sbb bnyk mende eye catchy..hiks..n banyak makanan jugak..

speaking bout makanan, tadi aku timbang berat, tgk2 berat naikkk...huhuuuuuuuuu...disini nyesal..sbb pg td da balun nasi n nasi lemak yg mak msk..arghhh..till now, aku dah xmkn lagi..ntah..cm rs kenyang je ;p

k la, ni aku tampal sket2 gambo yg ado aku amik td...








di atas adalah beberapa lokasi yg ontah la..mcm x strateguk je..hiks..

ok..thats all..gud nite..salam from ampang ;D

Saturday, January 3, 2009

happy nyerrr..!!

hari ni sgt happy...sbb nye..hee..saye dpt kua dating lg..besnye..ok2..tu je..
td g semban..jumpe die..biase la, time tu die keje..so teman die jap kat opis die..kat dewan la apo laie..huhu..tgk die wat keje bagai...pas2 bile nk packup2 tu, tolong la sket..then after that g mkn, n tgk wyg..

hmm..td tgk cite IP Man..cite cina..baru tau, rupa2nye sifu kepada bruce lee adalah yip man,.interesring movie though..sbb cite ni based on true story...below are some info about ip man..

Ip Man (Yip Man) is a 2008 Hong Kong martial arts biopic that is based on the life of Yip Man, the martial arts master of Bruce Lee, and the first to teach the Chinese martial art of Wing Chun openly. The film focuses on events surrounding Yip that took place in Foshan between the 1930s to 1940s during the Japanese occupation of China.

Directed by Wilson Yip, the film stars Donnie Yen as Yip Man and features fight choreography by Sammo Hung. Yip Man's two sons and several Wing Chun practitioners also appear in the film. Ip Chun, Yip Man's eldest son served as a consultant for the film.
Ip Man is the first film to be based on the life of the martial artist. After a first attempt to portray Yip Man's life on screen went into
development hell, producer Raymond Wong developed his own project with full consent from Yip Man's sons, and had filmmakers head to Foshan, to research Master Yip's life.

From March to August 2008, filming took place in
Shanghai, which was used to architecturally recreate Foshan. Wong Kar-wai had planned his own Yip Man biopic, The Great Master , a film that has been in development hell for several years. During the filming of Ip Man, conflict arose between producers over the film's title, as Ip Man was originally titled Grandmaster Yip Man , which bears a resemblance to Wong Kar-wai's film title. To settle the dispute, filmmakers decided to use their recent title.

Ip Man was released in Hong Kong on December 18, 2008,
[1] becoming a box-office hit in Asia alone, and receiving widespread acclaim from both critics and audiences. The film was also released in New Zealand at selected Skycity Cinemas on December 18, 2008 and was the first country to release it due to time zone differences.

ok la..tu je la kot..lepas tgk wayang, kitorg g minum susu lembu..haha..lawak...k, thats all folks..c u later..