Friday, October 29, 2010

otak beku

cube korang duduk kat opis aku nih..ape korang rasa tak ape aku rasa..huhu...gigil siotttt..sejuk tahap 100 kuasa kuda kottt...berapa tahap humidity die ni..sape design aircond nih..haishh..gile betull..tinggal xde salji nak turun je..

Monday, October 25, 2010

my keychains collection

aku tak sangka bnyk jugak keychain aku dpt..hee..well, kire bnyk la ni untuk aku yg tak ramai kawan :p ..plus most of this keychains adelah cenderahati kawan2 yang pergi luar negeri..ngee..so, let me tell a bit..actually nak ingat2 je sbb nnt takut lupa dr mana dtg nye :p

dr hujung kanan yer, aku dpt masa register fitness first..cool kan..belakang die, keychain Biro Pengaduan Awam..mak aku nye opis..aku sebat..haha..keychain tu best sbb ade pisau kecik ngan pembukak penutup botol..huhu..jenis lipat2

sebelah nye, keychain love2 tu..kawan opis bagi..adik die kawen, pastu bg bahulu pastu ngan kotak tu, die letak sekali mende ni..i like..

ketiga, keychain dari bandung..pun kawan opis ni bagi..die baru balik bercuti dr bandung ngan family die..kasi la satu opis..hehe

sebelahnye, yg kale ungu tu..adik aku si sapid yg bagi..korg tau, die student je lagi..belaja kat uitm..tp boleh pegi melancong ke krabi island..huhu..baru je last week..bes kan..aku kumpul duit pun mcm x mampu nak g sana..die g sana ngan membe kelas die semua..dorg ade peruntukan keuntungan ke hape ntah..markening nye corse la katekan..grr..

kelima tu, gabungan 3 keychain..yg panjang bertali tu, membe opis lama, ruth namanye..die balik melancong dari china..so die bg la mende itu yerr..yg dot dot kale merah bentuk love tu aku beli sendiri..kat cameron..hee..actually wat keychain kat kunci kereta tuh..yang london telephone tu, coki2 bagi :D ..kakak die baru balik ke mesia time tu..lepas beberapa tahun kat UK kot..ngee

keenam..selipa kecik tu..dari Bali..kawan opis TW (opis lama) bagi..airina name die..die time tu baru balik honeymoon kat sana..time tu pun die kira baru la beberapa bulan keje kat opis tu..so nice she is..org perak..hee

yg beg kecik tu..kak niza bagi..membe opis yang 1st sekali aku keje dulu..yg jd sales eng. tu..time tu aku beli baju online ngan die..so, die kasik free gift..konon2 la..hehe..dah lama tak jumpe kak niza tu..apo kabar la agaknye..

dan yang hujung adelah cenderahati dari Fizi..rakan opis kedua aku keje..yg kat subang dulu..time tu fizi sorg je dapat peluang g amsterdam ngan bos..huhu...sbb die org lama..keje drafter..tp power tuh..aku belaja drawing guna AutoCad ngan die la..siap aku practice2 sbb nak g intebiu opis lain pulak (TW)..haha..tq to Fizi..baik budaknye..tp sbnanye agak emo n rasanye suka marah2 jugak tuh..hee..

ade lagi sebenanye keychain aku simpan..antaranye doorgift masa UNITEN dirasmikan oleh Dr.M tahun 2000 dulu..tu la aku paling syg sekali..1st time dpt tgk Dr.M dr dekat kot...and tu tahun 1 kat uniten..naif je..gemok lak tu..haha..tp mendalah tu mane ntah..biasalah, time kite nak cari..hilang la kan..cube time kite senyap..tetibe je jumpe..isk2..

okey lah itu aje..tu pun je la mende yg aku ade..huhu..nak menjobo bende lain, den xdo..lalala..sbnanye, aku baru realise aku suka kumpul keychain rupanye..sentimental value gak ek keychain ni..ley wat gantung2 kat opis..haha..okeh kesemua keychain tu aku gantung di dinding opis..oleh kerana aku ade lg setahun kat situ..maka aku saje nak membanyakkan brg kat opis tu..huhu..bye2..

Wednesday, October 20, 2010

panda eyes

rehat-rehat bawah pokok sambil makan buluh..heh heh..morning :D..takde sape ke nak panggil saya budakgemukmerajukpastududuktepidinding..huhu..


Tuesday, October 19, 2010

fenink

apabila aku bersendiri, xde lain aku pikirkan melainkan aku rasa negara malaysia macam semakin takde arah tujuan..mana wawasan 2020 yang selalu dilaung2kan sejak aku zaman sekolah..sejak kepimpinan bertukar ni, negara semakin hilang target..bercelaru lah..kejap nak jd negara pertanian, kejap nak jd 1 malaysia..camne ni..penin la aku..haha..boleh x..

tension je la isk..ape misi kita sbnanye ni..konsep 1malaysia tu sendiri pun tak berapa jelas..dah la dengan kepimpinan sekarang ni yang mcm2..adakah kita semakin menuju kejatuhan?..mcm kejatuhan melaka dulu2..? kdg2 tgk PM kite ni ok je..tp kadang2 agak suspicious jugak..ke kite kene bagi die masa nak workout balik negara ni..pls dont take it too long okeh PM..rasanye bile tgk feedback rakyat jelata ni, mcm x berapa menyebelahi datuk seri lah..i wish i can help..but i'm in doubt too..ngee..pity u..

hmm..susah jadi PM ni..baik aku senyap2 pigi tido je..okeh nite2..aku harap boleh tido nyenyak sbb selalunye mmg tak laa..bile aku dok pikir masalah negara cmni..adeh..tension..

p/s: saya sayang Malaysia..pls people jangan menyusahkan lg keadaan boleh tak?..tu, yg dok sebuk pegi lua negara canang keburukan negara tu..ko pahal weh..

what's for today..

dah separuh hari pun hari ni..nothing much..just ade meeting bahagian tadi..makan nasik lemak yang sedap...makan lagik..haishh..rasanye petang mcm nak g gym je..tp tak tau la..gym mcm da tak bes je skrg..makin ramai pulak..rimas..knkdg machine2 tu full je..xde kosong..hmm..mungkin kesedaraan masyarakat di bandar tentang pentingnya bersukan ni semakin meningkat dan ditambah pula tahap kemampuan untuk masuk gym..ye lah, dulu kan mahal je nak join mende2 ni..tp sekarang dah murah..dan kompetetive jugak...mungkin..

tp aku pun join gym sampai ujung november je..lepas tu aku dah terminate membership..heh heh..leceh arr..nak g sana satu hal..pastu parking mahal..baik wat aktiviti baru, iaitu swimming kat umah eli..free lagi..hahaha..

aku tak paham lah ngan manusia..semakin aku memikir, semakin aku tak paham..hiks..ape manusia kejarkan sbnanye nih..bnyk betul aku ketinggalan..


Monday, October 18, 2010

sungguh..tak tipu..

yang aku sgt sgt sgt rindu die..huhu..tp belum smpai tahap nak nanges2 lagi lah :P ..what should i do then..(tulis ni smbil minum air lai chi kang tapimcmsusahnakmasukdalamperutsebabaku pakaikorsetyangsangatketatakibatakuterpengaruhnganiklanbloggerspasalpremiumbeautiful..haha) ..okeh aku tau xde kene mengene..

weird

i always had this weird and funny feeling when we don't talk anymore (hee..mcm lagu cliff richard) ..don't you? :( ..always counting days and time, when you want to call me again..and i am here started to feel that u are forgetting me..i am always want to know how u r doing..is this normal?..even when i'm with my frens, i still think about you..like always i do..still wake up at early morning and the first think come out in my mind is u..how to forget u ? how do u that?..how u do to forget me dear..do u have any idea?..

Friday, October 15, 2010

Budget 2011

"Menyambung perkhidmatan Pegawai Khidmat Singkat yang akan tamat perkhidmatan pada 31 Disember 2010 untuk tempoh setahun lagi"..budget2011



okeh..1st aku nak cakap time kaceh kat one of my best fren siti aishah sbb die org 1st yang khabarkan pasal kontrak yg disambung ni..haha..actually, aku dengar dari awal pembentangan sebab nak tau ade tak diselit kan nasib pegawai2 SPS yang akan tamat kontrak pada 31 Dec 2010 ni..tapi malangnye aku tak dengar secara live lah sbb time part die umumkan ni, aku dah kua opis daaa...padahal tu yg aku nak dgr sgt2..jd, sebagai kawan yang mendengar masalah aku yg asik sebuk pasal nak cari keje ni, ash kate die terus teringat aku bile die dgr announcement tu..lantas text aku..aku baca gigil2 ko..suka sgt..perasaan tu lg best dari nak sambut raya..haha..kalau aku dgr live lg la agak nye..so, nampaknye, kerajaan mendengar permasalahan kami yang tak seberapa ni..ahaks..

tau tak, kalau aku tak smbung kontrak ni ape akan jadi..huhu..aku tepaksa cari keje..yang mana, aku tak tau la apsal takde luck langsung sbb semua aku apply, lansung tak dapat even xde sape pn nak panggil interview..hmm..tak tau lah kan..mungkin sudah tertulis yang aku akan terus kerja ngan kementerian ni kot..thats y..

pastu, kalau aku dah tamat, and still tak dapat keje, siapakah pula yang akan membayarkan semua bil2 dan hutang piutang aku yg semakin lama semakin meningkat tu?..almost seribu lebeh kot expenses tetap yang aku kene keluarkan just to pay all debts..kalau xde utang banyak cmtu, xde la aku kesah sgt..keje kat pasaraya pn aku on je..huhu

lagi satu, aku adalah sangat suka and sayang ngan keje sekarang ni..yup..to be in government mmg lain sgt ngan keje swasta...rasa something lah...mcm selesa..cmtu la aku rasa..hehe..tp aku tau, tak boleh in comfort zone saje kan..i have to give some momentum pada diri sendiri tuk bergerak lebih kedepan..tp bile kerja ngan kerajaan, mmg menjadikan aku ingin mengambil tahu pasal ape yg jadi di sekeliling..dan jd sedikit friendly lah..haha..

ahh..kesimpulannye aku sgt happy lah hari ni..at least i am save..ngee..selama ni, ade aku amek kesah pasal budget?..mmg tak laaaa...tp hari ni aku tunggu pengumuman ni dengan perasaan berdebar2 mcm nak tunggu majlis nikah..haha..boleh..boleh kan..suke suki aku la kan..excited lebeh ni..

ok lah..aku rasa semua org pun dah dengar kan pasal budget ni..what says you..anda happy? ke tak happy..huhu..ape-ape pun kite bersyukur lah sebab negara kita masih stabil kan..dan aku berharap, tahun depan ni give prosperity to our country..i think we've survive during economic problem few yers back rite?..dan aku jugak berharap diberi tanggungjawab yang lebih sket la dari segi workloads..ye ar, asik wat meeting je keje aku..knkdg muak jugak kan..hiks..

ok la..tu aje..kalau korg belum sempat dgr pasal budget ni, pegi la masuk website treasury kot..or malam ni mesti ade ulang lagi dlm berita..hehe..happy weekend y'all..

p/s: i wish i can share my happiness with him..huhu..nak sgt call n msg die pasal ni..isk2..sabar je lah ek..telan kan saje semua tu :) ..tp kalau die baca, die mesti senyum kot..huhu..miss him so much lah..

p/s 2: untuk die, PTK pun dah dimansuhkan..x yah nak amek exam lg kan..pastu dpt la bonus laie 500 hengget ujung thn ni..hehe..kite pn dpt jugak..untuk kasen die lak, elaun KAFA naik 800 hengget..bes la kot :p

p/s 3: kalau aku stadi ekonomi kan bes..baru la lebeh paham kot mende2 lain tu..haha..isnin ni mesti en.pendi cerita pasal ni..ape pulak ulasan die kali ni..haha..layankan aje..

ok, daaa..






The Smashing Pumpkins - Ava Adore


dulu, masa form 4 (1998), aku mmg la annoying ngan clip video ni..haha..tapi smpai sekarang lah aku ingat lg video ni..when they said smashing pumpkins..this is the video that come across in my mind first..haha..funny kan..but now, i learn to love smashing pumpkins song as i kind of like his voice though..aku mmg suka suara2 rare n unik macam ni..plus, i think billy corgan is kind of cute with his bold head..lalala..so layannnzzz...

p/s: when i miss u, i hear your song..thats how i remind of u..hi, how r u there?..have great life ya..peace from me :D

Thursday, October 14, 2010

notice the difference..

did you guys notice this?

sekarang bangunan sultan abdul samad ni, telah berubah wajah sedikit..tak banyak la..hee..tp still boleh memberi impak kepada pemandangan sekitar dataran merdeka..tau ke ape nye perubahan tu..heh heh...ok la, let me tell u a bit..lampu fasad yang digunakan tu lah..menaikkan seri bangunan yang menjadi warisan negara..selain itu, kompleks bangunan sultan abdul samad ni juga dah jadi pejabat Kementerian Penerangan, Komunikasi & kebudayaan..yang juga adelah Kementerian yang aku sdg berkhidmat sekarang..cewahh..nak promote sbnanye..i love KPKK *wink* ..ohh sini jugak la setiap bulan aku duk jd urusetia meeting ngan KSU..huhu..muntah kot setiap bulan wat mende yg sama...tp xpe..aku suke je..lalala..okeh itu aje :p ..

zzzzzzzzzzzzzzz.......

where are the missing pieces..how to complete this..? any idea?


Wednesday, October 13, 2010

masalah yang terus menjadi masalah..

common..banyaakkk lagi yang boleh dipikirkan..contohnya, kenapa dengan dunia ni..peperangan, pembunuhan, kepincangan manusia dimana-mana kita berada..di mana ungkapan world peace..xde sape2 kah nak merealisasikan ungkapan tersebut..?...ayuh kita bangkit...jangan lalai dibuai hayalan semata..jika mahu jerit, jerit lah..jika mahu tengking, tengking lah..asal kan puas..oohh..

begitu juga dengan isu terkini mengenai penumpang bas yang terbunuh baru-baru ini..cuba hayati, betapa kehilangan yang abadi dirasakan oleh anggota keluarga si mati..berbanding kehilangan kau yang tak seberapa itu..its nothing..bangun bangun..banyak lagi masalah yang harus dipikir..bagaimana pula diri sendiri yang masih tiada kerja tetap? pekerjaan yang hanya cukup makan..? hutang yang semakin meningkat selari dengan peningkatan usia?..wahh..so many problems..dgr lah jeritan dlm hati..aku mau keluarrrr..yerr..keluar dari kepompong..yer, itu la itu..pergi mati dengan dilema cinta..haha..

*menulis sambil dgr lagu meet uncle hussein bertajuk hilang - nice rhythm though

Tuesday, October 12, 2010

jika saya tak emosional

saya tak tau nak bercerita pasal apa..haha..boleh tak..kepakaran menulis saya hanya dtg bile saya emo..wuwuwu..mane sumber inspirasi nih..tgk mlm kang cmne lak...well well well..eh eh eh..pakar ke saya ek..lalalala..tipuuuuu jeee...wekkk..saya dah jadi budak nakal balik lah..takutnyeee...

sayang vs cinta vs kawan (berlainan jantina) :p

cinta = sayang
sayang = kawan

mana lagi best..aku rasa kan, kawan lagi best lah..sebab bile kawan, xyah nak pisah2..lagi2 bila kita sayang kat org tu kan..kan sakit bila nak berpisah2 ni..tapi, boleh ke lelaki kawan ngan pempuan..okeh..yang ni aku mcm konpius2 sikit..haha..aku rasa boleh kott..asalkan xde nak involve2 feeling..lebeh2 lagi kalau mmg kawan baik yang mcm mmg gile2 tu..cmtu la lebey kurang..

kesimpulannya..tak yah la nak becintan2 ni..tak best langsung..huhu..bile kite suka n serasi ngan org tu, kite kawan je la..baru best..lalala...okeh aku merepek di sini..

sbnanye tgh kelaparan dan mengidam nasik lemak nih..tapi......---> sila sambung ayat ..haha

Monday, October 11, 2010

note to you..

wahai sayangku, ingatlah ini satu pengajaran untukmu..jangan lah engkau begitu mudah mengatakan cinta kepada seorg gadis tanpa memaksudkannya..kerana nescaya jika engkau tak mengotakannya, akan hancur luluh lah hati gadis itu..berkecai bak kaca yang jatuh pecah ke lubang yang amat dalam..huhu..begitu juga lah hidupmu yang tidak akan tenteram selepas itu..jangan lah engkau permainkan cinta itu..kerana cinta adalah sesuatu yang suci yang datang dari hati yang tulus dan ikhlas :)..dan jika engkau tidak betul2 merasainya..jangan menyatakannya langsung dari mula lagi..huhu..sesungguhnya begitu lah yang aku rasa..namun, sekali aku sayang..selamanya akan begitu wahai sayangku..walau apa pun ia..inilah takdir kita..wassalam..selamat tinggal kekasih anugerah tuhan untukku :(

sangat susah

saya adalah sampai demam-demam sebab nak berlawan ngan jiwa..kalau bukan saya ni wirawati, dah tentu saya akan mati..wekkkkk...

Thursday, October 7, 2010

amarah yang terbit..

apabila kita mula evaluate macam2 pasal life kite..how we've been treated, how we can't accept certain things that happen..how we try so hard to find explanation on what had happen to our life..plus listening to people's judgement, which is totally can change our thought.. sure there will be a feeling of anger, the feeling of revenge, sometimes we pray to god to punish to whom who hurt u..and then u will let the feeling kept inside your heart..Oh my God..how bad those feelings are...i hope i can forgive and forget and let all those happen just go..then my heart will clean again..huhu..

'Astaghfirullah-al'azim allazi la ilaha illa huw-al-hayy-al- qayyuma wa atubu ilayh'

Ya Allah,aku mohon keampunan kpdMu dan aku mohon perlindungan daripadaMu.. ameen..ameen Ya Rabb..

mimpi itu..

pagi tadi kan, aku mimpi...mak, abah, aku n eli ..bgn pagi nak g keje mcm biasa...sblm masuk opis, kitorang nak g bekfes sama-sama dulu..maka abah pun singgah la kat satu restoran..die mcm restoran mamak, tapi makanan arab..pagi2 tu tetibe tekak aku mcm nak makan daging kambeng pulak la kan..maka pergi lah kitorg menuruni tangga menuju ke restoran tersebut...kelihatan,, antara pelanggan restoran tu, berpakaian seperti pengantin baru..perempuan pakai gaun putih..lelaki t-shirt biru kot.haha..aku pun ckp la dlm hati..ni pahal pagi2 buta nak g kawen ni..tp dorg tu bukan la bangsa kita..mcm arab2 sket kot..or aku rasa mcm yahudi..ntah la..sbb mmg mcm lain je..gaun tu pun lain je..bukan cm biasa..renda2 mcm stail gipsi or something..

kitorg pun meneruskan ke restoran sebelah tu..sbb restoran kat bawah tu ade 2 sebelah menyebelah..tgk, mcm separuh dah beroperasi..maksudnya, die bukak lampu bahagian2 depan je..belakang2 tu cm gelap lg..tp org buat2 air ke ape dah ade la..so kitorg pun order la air..dah la aku rasa cm nak mkn kambeng kan, air pulak aku order tea halia..hehe..so mak aku pun order la kan..tetiba aku pun terjaga..sekali kan...pooottt...aku pung terkeluar angen di atas katil..hahahahaha..ada kah kerana aku nak minum air teh halia tu telah menyebabkan aku keluar angen?..hahaha..apadaa..itu lah mimpinye..lalallala

peace y'all...gud morning n have nive day..ahakz..

Wednesday, October 6, 2010

Eric Clapton - Wonderful Tonight (Live) (Video Version)

Behind those brown eyes, i fall for u..
not know the reason, not know for how long..
but all i know, the same feeling, remains till now..
i just let those memories refreshing, before everything is faded away as times goes by..which i hope not going to happen..


our song :)


i just let the memories..xnak paksa ia pergi..sbb jika dipaksa, akan meninggalkan kesan mendalam..biarlah ia hilang sedikit demi sedikit..dan saya masih boleh merasa kemanisan dalam relationship yg lepas itu..tak salah kan?..jgn ditanya, dan jangan provok saya..i hate that..ye, saya mmg dogil..hehe..


'like' button

aku tengok, ramai dah blog2 yang ade botton like mcm kat fb tu..cmne nak wat ek..mcm best je..hehe

Tuesday, October 5, 2010

part time job..

aku ade keje part time..lama dah aku keje nih..tp aku tak cerita2 sgt lah..agak berjaya jugak lah keje aku..dari kecik sampai la aku punya estet sendiri..hebat tak..hehe..nak tau keje ape?....




























peladang separuh masa dalam dunia farmville..hahaha..

woiii..

haha..budak gangster sudah kembali mengganas..huahaha..gilo apo..

have nice day peeps :p ..peace y'all (eh gangster ke tu..mcm hip hoppers jig jaggers je..)..lalala...chow..

seronok ke..

dengan hidup suka mengata, mengumpat, kuat komplen, banding2 kekayaan org lain..seronok ke hidup mcm tu?..

aku rimas dengan semua ni..rimas..tak boleh ke aku hidup dlm dunia aku sndiri..aku lebih suka senyap..memerhati, mempelajari..tak semua org di lahirkan hidup senang..dan tak semua hidup susah itu penderitaan..ada org hidup susah, tapi mereka bahagia..ada org hidup senang, tp die sengsara..begitu lah..dunia bagai roda..ada masa kita di atas, ada masa kita di bawah..sbb tu, jgn la kita terlalu menyanjung atau mengeji sesama manusia..kita hendak lah sentiasa merendah diri dan mengamalkan sifat2 mahmudah selari dengan ajaran Islam..baru lah hidup kita berkat..huhu..






Monday, October 4, 2010

lagu dlm kehidupan...

seringkali, kalau kita rasa sesuatu, baik senang atau susah, selalu kita akan cuba kaitkan dengan sesebuah lirik lagu..kadang, seakan lagu tu dapat meluahkan apa yang kite rasa kan..huhu..selalu aku juga mcm tu..aku selesa lagi mendengar lagu2 daripada meluahkan dengan kata2..nasib baik ade you tube..hehe..leh layan lagu ape pn kite taip pangkal kata nye..nnt keluar la tajuk2 yg kdg2 tak penah dgr..hiks..

now, nak share ni je sebenanye :p

Lirik Lagu Melawan Kesepian - Dato Siti Nurhaliza

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Air mata tertahan
Waktu untuk dijatuhkan

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku...

Semoga kepergianmu
Tak akan
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti

sumpah rasa sgt tak besst..huhu..cepat la masa berjalan...

lalala..bukan entry gembira :p

buat masa ni..aku adalah..

sikit2 emo..teringat2..tak boleh terima kenyataan..tp still cool sbb Allah kan ade..

aku juga rasa senyap..hp aku senyap je..kalau ade bunyi pun aku rs takut nak tgk sbb aku harapkan aku dpt la terima msg dr die lagi..tp, dlm masa yg sama aku tau, semua tu x kan kot..huhu..aku rindu lagi kat die..aku juga tau die pun sedih sama mcm aku..hey, lelaki pun sedih tau kalau berpisah2 ni..tp nak wat cmne kan..dah takdir katenye..kene lah terima..bukan kehendak kite..die selalu ingatkan, bukan semua kita nak kita dapat..huhu..betullah tu..

tapi, aku masih mengharap..aku harap die dtg balik..dan kali ni, back for good..and we live happily ever after..huhu..moga Allah tunjukkan jalan yg terbaik tuk kite..

again, tq so much to u..because with me all this yers..3 yers we've been together..go ups n down..i wont regret knowing u..

bukan semua okeh boleh terima eccentric person like me..dan bukan semua boleh baca hati aku..mcm die..hopefully everything will go fine for him..i miss him a lot..much..million2 miss..huhu..sabar2..


Saturday, October 2, 2010

love

takda cinta lagi..yang ada hanya kelukaan dari sebuah perpisahan..
good bye my love..
im so weak right now..
dont know where to go..
i dont know who im going to care of..
i have nobody that i can call love..
im terribly sad..
only pray can keep me strong..
hope this phase will pass by too..

but still..there is full of love that left in my hearth for him :)

Friday, October 1, 2010

Time goes by so fast...

e'eh..dah hari Jumaat dah?..cepatnyeeee..mcm tak sempat nak wat ape2..hehe..tetibe je kan..padahal..kalau org lain tu, mcm2 dah dorg wat..aku je haa..banyak nau buang masa..looser kah?..tak laaaahhh, just enjoying my single life..nanti kalau dah married life tak leh dah nak lepak2 rehat2 cenggini kan..ewah2..ntah bile2 la ek..married life tu..ntah2 single sampai sudah..ahh, mane2 lah..layannn..eh tapi tak bagus ye rehat2 lepak2 ni..org kate muda2 la harus bekerja kuat..kumpul duit..for better future...ambitious sket yer kawan2 :p

okeh, aku cam merapu sket..ape aktiviti korg weekend ni, aku mcm2 aktiviti ado..especially on sunday..ade jalan2 ngan geng selayang..yeyyy..!! once in a yer since 1995 kot..lama kan..since then tak penah la dorg missed beraya secara konvoi dr satu rumah ke satu rumah ni..bagus, ni semua mengeratkan silaturrahim..hope, they will still like that smpai bila2..aku syukur la sbb aku ade kawan2 rapat yang mmg bes..xde pulak mcm backstab ke ape..semua baik2..geng uni, geng sekolah..tp kawan2 aku sikit je la..kelompok tu je la pun..muke2 tu je la..hiks..

sabtu lak..mcm ade open house dak opis ngan aku nak g jln umah kawan..tp cm clash lak..mane satu nak g ni eh..hahaha..nnt kite sok tgk..

ape lagi ek..ni gara2 takde idea tp naaaakk jugak update..huhu..takpe lah..to all my fren, selamat berweekend..ni last week kot beraya ek..pasni, kite back to normal life..aku nak stat workout lah..or mayb wat aktiviti panjat bukit ke..yang rendah2 je la..janji bakar lemak2 yang dah mula berkumpul ni..tak tahan aku tgk diri sendiri ni..huhu