Thursday, November 29, 2012

Durian Crepe...

Assalamualaikum..

hari ni aku nak blog pasal durian crepe ni..aku pun tak tau sejak bile die popular..tau2, hari2 newsfeed facebook aku penuh ngan gamba durian crepe di mana2..huuu...oleh sebab itu, maka timbul lah keinginan dihati untuk merasa jugak bagaimanakah rasa durian crepe ni sebenarnya..

Dah lama aku usha gambar je..tapi kalo nak order online tu macam malas je..sebab aku memang jarang urusniaga secara online ni..sebab tak konpiden..pastu aku pun tanye la membe opis aku hafizah, die penah rasa tak kuih ni..tgk2 die pun tak penah rasa..tapiii die kate, adik die mcm nak buat kan..so aku cakap, kalau buat bawak la kat opis..hehe..hari ni baru lah aku dapat merasa..and kawan aku ni siap wat bisnes lagi, die jual satu set tu, RM10 ..ok la kan..rasa pun sedap la jugak..heh heh..business minded tul kawan aku ni..

btw, habis satu opis bau derian arini..

luar tu rasa die sbnanye macam roti jala / lempeng pastu dalam tu diisi dengan durian yang di blend dengan whipped creme...boleh emagine tak rasa die...lemak2 manis gituuu..




my 1st bite..haha..saje aku suruh amek gambar..


 budak jirun nak enterframe..die suruh aku masuk kan gamba die lam blog ni...nakkk jugeekkkk fofular...hehe...lelong2 bujang terlajak..sape single leh la try tackle dak ni ek....huahahhaa..


k la daa..aku bizi lak arini..satu hari duk lam bilik meeting gara2 compeny nak certified ISO ni..



Thursday, November 22, 2012

baby wat april fool sebelum april fool..

April fool sebab due date baby ni sebenarnye 1 april 2013...hehe..tapi aku tak rasa date tu exactly la kan..

okeh..ni cerita pagi ni..dari semalam, aku mendapati pergerakan baby adelah sangat minima / hampir tidak dirasai..maka aku pun agak cuak + risau..adekah die tak gerak sebab papa die balik smlm..dan die sbnanye tgh merajuk ngan papa die sebab papa die wat mummy die merajuk?..atau, baby penat setelah 2 hari berturut die gerak secara aktif...hee..lalu aku pun just mengadu kat papa die..ohh besnyee bile hasben ade di sisi sebab xyah nak tipon2 tanye :p ..pastu hasben call doktor peribadi die..ehh adik die, Nur sbb adik die doktor..pastu nur tanye soklan2 biasa doktor tanye, pastu die kate, kalau ade ape2..pegi la check doktor cepat..

so, pagi ni aku pun pegi la klinik..scan lagi..dalam hati nak je scan jantina sekali..haha..tapi tak lah..aku just nak tgk beep jantung baby je..alhamdulillah baby ade lah in good condition..elok je beat jantung tu degup2 aku tgk..cume die tgh tido kot tadi..sebab die gerak sikit2 jek..ciannye baby..huhu..

kawan aku si azirun kate..mengikut kata2 zali, kawan lagi satu yg lebih berpengalaman, die suruh perdengarkan surah yasin kat baby...so aku try la..memula awal pagi tadi, sblm g klinik, aku just bukak surah maryam je..dlm hati mmg tak tenang la kan..so, lps g klinik pun baby still rilek je dlm tu, aku pun dgrkan la surah yasin..smbil letak headphone kat perut...haaa..hambek ko, die nye gerak mcm tengah berperang dlm tu...hehe..so, now..aku legeee...


ok tu je cite arini..have nice day *wink*

Wednesday, November 21, 2012

Dak Sapid nak kawen...

Hari Jumaat ni, adik aku iaitu Syafiq a.k.a sapid/badak/raul akan menamatkan zaman bujang die..hehe..tetibe  mood excited sudah datang..kitorang satu family ngan saudara mara semua akan bertolak ke Sungai Petani Kedah jumaat ni sebab sapid ngan tiqa nikah malam jumaat tu...tak sabar nak tgk die kawen camne..haha..sebab adik aku ni sengal sket plus annoying plus suke wat sepah kat umah..tapi jangan wisau, die baik je budaknye :p ...walaupun..


Majlis di rumah aku 2 December..jemput la dtg yer..hehe...

Tau tak, mende2 tuk majlis kat umah aku ni satu hape belum buat..huhu..kemas pun tak, memang bersepah gile rumah tu..door gift pun belum pack2 lagi...feninkk..ni semua gara2 adik aku ni sangat bizi mengalahkan PM sebab setiap kali nak discuss je, phone die tak benti2 bunyi..gangguan betul la..pastu bile aku ngan mak ngan eli nak beli2 mende tu sendiri, die tau lak nak cerewet itu ini ..huhu..mencik sangat..

hari tu beli muffin kat kilang jual roti tu pun die sebuk nak tgk sample kek..time tu aku dah mkn habis dah kek org tu bagi tuk rasa..die lak dlm phone leh nak ugut2 lak cakap "kalau ko tak bawak balik, tak yah la beli kek tu" ...teruk dowh...kene aku ngan mak beli satu bungkus muffin tu..sbb mak aku mmg dah main order je 1000pcs..yelah majlis nak dekat, yang mane ade, grab je la kan...nasib baik die approve..hee

tu belum cerita baju nikah die lagi....lagi seminggu nak kawen, baru nak pegi cari kain baru nak tempah semua..tak tau la ni dah siap ke lum..huhu..nasib baik hantaran die dah settle..sebab die hantar upah kat kawan die je..cantik lak tu..kalah kakak2 die nye hantaran...mcm2 hal..

harap2 semua nanti berjalan lancar la ye..



congratulation to my lil bro, Syafiq & Atiqah dan Selamat Penangantin Baruu....

To sapid, lepas kawen ko kene pindah aaaa...hahhahhah..die berbulu betul kalo mak sebuk2 suruh die pindah..mesti die kaitkan ngan aku sebab tak pindah2 lagi..mengada dowh budak ni...anak manja mak sangattt...

ok la..tu aje..actually si apid ni adik kesayangan aku..haha..sebab tu aku ske gadoh ngan die..dgn eli lak aku yang jadi kakak kesayangan die..lalala :p

owhh..btw, semua bunting, kad kahwen, kotak door gift adelah hasil design dan cetakan syarikat syafiq sendiri..dan jika ada sesiapa berminat, boleh la contact MSA Marketing @ 013-3588398 ye..nanti aku update lagi pasal ni..actually time aku kawen pun, kad ngan bunting ngan sticker kat botol door gift aku tu mmg design syafiq nye kompeni...customize atas permintaan aku..kompem puas ati nye..kalo terlambat nak tempah pun xpe...leh settle punyeee...hari ni ko tempah, esok siap ;p..hehe..

ni contoh aku punye bunting ngan kad ngan sticker doorgift..design by MSA Marketing..



k daaa...



Tuesday, November 20, 2012

perangai pelik..

sekarang ni, aku ade perangai pelik iaitu tengok je gamba baby pastu cakap..'comelnyeeee' ngan nada gediks..hahaha...apekahhh..nape baby2 comel sgt yerrr...

k bye..

Wednesday, November 14, 2012

barang2 baby..

hi all..

hari ni genaplah 5 bulan aku nandung..tak sabar nak tau jantina baby ni..so, nanti leh la shopping barang2 baby kan kan...selain dari tengok2 baju untuk pregnancy, aku jugak mencuci mata tgk2 barang baby yang comel2 seperti di bawah..namun, kurang pasti adekah itu satu keperluan atau hanye nafsu sahaja..haha..so jom cuci mata...


 baby2 suke ke duk dalam ni..

 yang ni super cute..haha..elly..!! beli kan aku ni..!!

yang ni mungkin over sket..sbb aku tgk knkdg baby mandi lam sinki jek :p

dann banyak lagi barang2 baby mcm baju2, barang mandi2, barang2 grooming..fuhhhh..mcm pening jugak aku memikirkannye..tapi aku dah google..ade few barang boleh je beli lepas bersalin kan..tapi siyess..brg2 baby ade lah comel..hew hew hew..eh eh..tapii baby stroller tu mcm besar bagak ek..cmne nak pilih tu..hmm

btw, mungkin aku akan shoping brg2 ni lepas 6-7 bulan kot..skrg ni usha2 je dulu...huhhh..baju mengandung pun aku tak beli lagi wehhh...baju dah ketat2 da ni..nak beli sayang duit..kalau tak beli rasa depress sebab rasa diri ini ugly sgt..mencik..

 with my daddy...sebenar2 nye, muka saya kalau time gemuk adelah menyerupai bapak saya...hahaha..

ni gamba semalam..makcik jual kuih [waktu petang] depan umah aku kata, tak la besar sangat perut aku..walopun dah 5 bulan..yeke????..

Friday, November 9, 2012

Minggu Ke-19

Minggu ni adalah minggu ke-19 baby duduk dalam perut..minggu ni jugak aku dah dapat rasa baby gerak2..wee..happy sangat..sebab mmg dah lama nak rasa gerak2 tu..since doktor pun dah tanye masa few weeks lepas..baru la ni aku rasa..

paling lama smalam la..tgh bawak2 kete time balik opis tu..aku rasa..dlm kul 6 lebeh..pastu hari ni die gerak kul  lebeh camtu..ihikss..tomeiii..apelah baby tu wat ek..tapi kan, grakan tu mmg skali sehari ke..atau die mcm ikut jam...hmmm..


mummy love to tak shower with baby...weeee...hehe



Thursday, November 8, 2012

Klinik Panel

Salam,

tajuk hari ni adelah mengenai klinik panel..hee

sebenarnye, setelah sekian lama bekerja, aku baru lah memanfaatkan penyediaan klinik panel ni..oleh itu macam sedikit teruja..sebab samada kat umah atau kat opis, aku tak payah keluar duit dah kalau pergi klinik panel..hahaha..ntah ape2 je aku ni..tu pun nak teruja kan..

aku baru nampak sebenanye, kebestan klinik panel ni..selama ni aku malas nak gi sebab kalau opis yg dulu2,  cawangan klinik panel die, jauh2 dari umah..tapi dekat2 la ngan opis..tapi kalau aku dari ampang, nak pegi shah alam semata2 nak gi klinik (opis dulu di shah alam), kan ke x berbaloi..elok2 nak mc, nampak opis terus x jadi kan :p 

so sekarang, mmg aku memanfaat kan sepenuhnya lah klinik ni..sampai tadi kan, krim gatal pun aku amek free kat klinik je..best2..xpayah beli2 kat farmasi / pegi klinik lain yang kos die mau 50 hengget sekali pergi..suka2 je aku nak mintak ubat kan...tapiii, yang x bestnye, klinik panel aku ni tak cover untuk pregnancy la...tu yg aku gi gomen je..kalo ade kan bestt..senang nnt kalo nak scan2 kan...

hmmm..mak kate, org mengandung ni kang, banyak penyakit dapat..ade yg tak penah kene pun nnt tetibe dapat..tul ke..haishh..buat masa sekarang, aku ade masalah kegatalan di mana2 bahagian kulit aku..stresss....

k bai..

Wednesday, November 7, 2012

mimpi balik kampung..

semalam kan aku mimpi la..mengenai perjalanan nak balik kampung (kelantan)..punye laa seksa..ni mesti sebab seksa yang masa balik raya haji tu terasa2 lagi..haha..

macam biasa la kan, sesiapa yang kampung kelantan tu, mesti dah biasa la..mengharung jem di waktu perayaan..perghhh..mencabar jugak..bukan ape, nak duduk dalam kereta tu haa..kalau setakat 8 jam ok la jugak..ni knkadang mencecah 14 jam..adeh..

so semalam mimpi la..kitorg satu family on the way balik kampung dan sangat super duper jam lah time tu..so, kitorg kehabisan makanan..haha..singgah satu kedai..petrol station kot..so, ambik2 junkfood, makanan bagai, then pegi la baya kat cashier..dalam wallet ade 50 hinggit je..sekaliii..kene 64hinggit..terus aku tak jadi beli semua..haha..

seriusly, it actually happen masa kitorg balik aritu..singgah R&R baru kat gua musang tu...dlm banyak2 gerai, hanya 1 je yg available [tak termasuk fastfood tu]..maksud aku, ade la makanan..tu pun berebut2 yang beli..sampai habis lauk..eli n ajak pun dapat mkn nasi ngan kuah je..pastu serdak2 lauk yang harganye 2 hinggit kot makanan dorg..hehe..boleh tak..dengan takde air nye..smpai bahagian beverages tu, air xleh pilih2..beli mane ade je..mmg dasat la..korg akan rasa mcm kawasan tu dilanggar todak..dengan pinggan mangkuk berterabur atas meja..tak pernah aku jumpe R&R camtu sebelum ni..

sampai bawak ke mimpi la situasi tu..last2 dlm mimpi aku, aku beli je roti ngan kaya..hahaha...lagiii murah..abes cite..

ok la..tu je mimpi ngeri aku :p..mimpi org mengandung, haruslah pasal makanan..sebab suke lapar...hahhaa...k daaa..