Tuesday, August 31, 2010

buruk..


nape mak aku suke kecik2 kan aku ek..smlm aku sedih gile..die mati2 kate aku buruk..aku tau la aku paling buruk ngan tak pandai dalam famili..tapi at least aku tak la seteruk mane..mmg dari kecik mak suka mcm tu..huhu..sedih..buruk sgt ke aku..

even, bende2 yang aku beli pun die suke kate tak lawa lah, itu lah, ini lah..aku tau la aku mmg suke beli mende murah2 n takde jenama ke ape..tapi dah aku suka cmtu, nak wat cmne..nape mesti kondem2..bagi aku, bende jenama pun bukan best sgt pun..lebeh2 lagi kalau setakat nak pakai kejap2 je..sbb tu aku suke beli yg biasa2...tapi xyah la setiap mende nak kondem teruk2..contohnye mcm baju raya aku beli kat jusco..baju tu murah je..bagi aku lawa gile..eli pun ckp lawa..pastu aku dah excited dah tunggu mak nak tunjuk kat die..tp last2 die ckp tak lawa lah, kain tebal lah, besar lah..padahal ok je..huhu..mak aku mcm mak tiri dah..pastu dah la suka tengking2 kat aku..aku senyap je..tp mesti la sedih :( ..pastu die suka layan aku mcm org bodoh..macam budak2..nape ek..ape salah aku...

buruk ke cmni..nampak tua ke..huhu

Tuesday, August 10, 2010

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak

Esok dah nak puasa kan...waahh..best sekali...!!

Dengan ini, aku nak ucapkan selamat berpuasa tuk semua kawan-kawan dan juga lawan (ade ke ;p) ..sempena bulan baik ni, tinggalkan lah amalan-amalan yang tak baik eh cakap pun yang baik2 je ek....beramal selagi boleh..

bersama-samalah kita mengimarahkan bulan ramadhan ini..

Sabda Rasulullah saw:
"Barangsiapa yang mendirikan Ramadhan dengan penuh keimanan nescaya diampunkan segala dosa-dosanya yang lalu."


Tuesday, August 3, 2010

worried..

bile kite berjauhan ngan someone tu, dan kite ingat semuanye ok..tapi tak tau disebaliknya..rasa clueless...keep asking kalau ade ape2, let me know..tp takde ape2 yg diberitahu pun..yang ade rasa jauh hati...should i worried about it?...or am i over reacted about something..hmm...mcm mane ek..mcm mane nak tau..i wish i can read his heart...or is it because i missed him soo much..dah sebulan tak jumpe..pastu kitorg lak mcm bizi sket lately..susah nak cari time...huhu...takutt