Wednesday, May 25, 2011

Feelin 22, acting 17..

hehe..tajuk petikan dari lagu yg aku suke..cer teke :p..hmm..

rasa mcm zaman remaja lah pulak..but seriously, tak best..JK jadiknye..but soon it will over..die mau pindah dah..fuhh lege..but..i'll be alone again..ape2 pun..thanks god for lending me a person that bring back my happiness though its just for temporary..hiks..nevermind..as i said before, just enjoy the moment before its gone again..huu..biasalah kan..thats life..

p/s: JK= jiwa kacau..hehe..

Tuesday, May 24, 2011

update?

ahhh malasnyee nak update cite g bandung..tp nnt rugi lak kan..sbb nnt lupe..masalahnye, intenet kat umah rosak laa...gamba sume lam laptop..huhu..kat opis mcm xbes la pulak nak update sbb nnt org2 nmpak..hee..

k la..itu aje..c ya later..

Monday, May 16, 2011

apam polkadot..

hi..bertemu lagi kite di minggu baru ini..eceh..
last few days adalah hari2 yang happy tuk aku..haha..tetibe je kan..lalala..tapii..biasa lah..sesuatu yang happy mesti akan jadi tak happy pulak kan..people will come and goes..thats for sure..just enjoy the moment..hmmm..kan best kalau.....

esok aku dah stat cuti..tapi tau tak, cuti ni ngan perasaan yang tak bes..huhu..sebab banyakk je keje yang pending..aduhh..terok kottt..hati tadak sinang punyaa..hari rabu dah nak gi coti2..ahh, takpe lah..rilek2 sudah..but, sure i will miss my opis lah..ehem2 :p

eh sebenanye nak cite..semalam, hari ahad, aku wat pojek baru lak..biasa lah try2 resepi kan..so, since ade someone yang masuk blog ni yang promo die punye apam polkadot..aku macam interested lak nak tau cmne die buat..so, google2 la resepi..turns out, mmg da ramai ek yang try..so, aku pun gigih laa membuat nye..hik hik..tapiiii..tak menjadi seperti yang di tunjuk2 dalam blog2 lain lah..selalu aku wat, mesti x jadik..mencikk..

nampak tak..aku wat dalam cup yang bolat..tetibe die dah masak jadi bentuk 3 segi..haha..pastu ade inti coklat..aku letak la nutella..sbb takde jem ke ape..nyesal lak tak letak sekaya..kalo x, mesti lagi bes kot..huu..takpe lah..leh try len kali lak kan...rasa die ok lah..eh btw, comei tak apam ni..pagi tadi kawan aku ckp, apsal tak bawak pagi ni..hak hak..mmg tak laa..malu kott..org amature buat..*wink2

ok la..gtg..chiaow dulu..

Saturday, May 14, 2011

olaa

hello..how r u guys doing?..me felt great here..heee..ok la..try update jek..today, saturday aku pegi keje OT..tau x skrg saye ade driver..bestnyee..hiks

Wednesday, May 11, 2011

new friends..

kat opis aku ade budak baru masuk..hehe..so, sekarang aku ade member...yey..!!..tapi..bukan pempuan..huu..takpe la..anggap je mcm kawan pmpuan..boleh..ngee :p

Monday, May 9, 2011

gaya tudung..

aku try pakai tudung gaya lain sikit..hee..yang ikut muka betul2..turns out, macam okey pulak..selama ni aku ingat muka aku bulat kalau pakai stail ni..hee..

CHOC MUFFIN

hi semua..

i'm back..hehe..kali ni saya mau share experimental sulung saya dalam membuat cupcakes..ini adalah terpengaruh dengan PnAishah kite..tengok macam best je wat cupcakes..so, put it in my to do list during weekend yang lepas..since sabtu ahad tu jugak adalah sempena hari ibu..maka ia menguatkan lagi keazaman untuk bakes cake ni..ececeee..macam mak aku suke sangat kan..ahh lantak..janji ado..so, bile mak tanye, ape hadiah mothers day..so aku jawab la..tu cake orang wat tu..huahaha..

okeh..perjalanan buat kek ni, tak susah..tapi 2 round jugak la aku buat..sebab yang 1st round tu mmg tak jadi..pahit..sucks..terus buang lam tong sampah..so, after msg2 aishah melepaskan rasa kehampaan..maka terdorong nak try 2nd round lak..okeh..can be accepted lah..rasa okeh, kek naik..tapi sedikit berderai..need some improvement on that..try next week la pulak yo..chai yuk2..syaye budak baru belaja *wink2*

ape lah cerita tanpa gamba kan..so, here the picture sebagai rujukan di masa hadapan..haha


ni bancuhan yang 1st round tu...tengok macam elokk jek..tapi..huh..hampeh.sebab aku sukat ikut cawan teh tu..takde measurement punye..last2 camni la jadiknye..


see..told ya..kek penyek2 dah..terbantut..huhu..rasa tok sah cerita la kan..memang pahit sume ade..turns out aku terletak baking soda/baking powder terlebeh rasanye..thats why die ade banyak ruang2 kosong dalam tu..dan menjadikan kek mandap..gituuu ye acik2..len kali sukat ikut cawan yang ade measurement tu..haha..tu untuk yg tak proffesional la kan..


2nd round..aku guna cawan yg sukat beras tuh..haa..oleh kerana cawan tu ade sukatan2 die..maka senang la aku budget2 cmne kan..plus, aku kurangkan sikit baking powder n soda tu..then baru lah menjadik...boleh la kalo nak makan..huhu..semua ahli rumah aku paksa makan..termasuk eli n ajaq..haha..siap aku bungkuskan bagi sorg satu..teruk x..hee..pastu aku pakse komen..ooo..untuk berderai tu..ramai kate sebab kurang minyak ek (aku guna minyak sayuran)..yang 2 cup kek gelap sket tu, adelah lebihan dari bancuhan 1st...lepas bake, terus buang..no mercy punye..hehe..tapi cmne nak wat cupcakes tu nmpak comel macam org lain buat tu ek..yang nmpak bulat jek atas die..huhu

okeh lah..tu aje cerita cupcakes ku..actually aku lagi suke vanilla muffin dari choc ni..tapi nak google2 time cuti aritu, umah takde intenet lak..yang ni pun resepi die aku tulis balik dari blog ni..yang mana adelah sangat cantek gambanye..hehe..

before that..kalau buat je tak makan tak gune jugak kan..so, jom makan cupcakes untuk 3 hari..yey..(ari ni tggal 2 lagi aku bawak gi opis..)


me n my cupcakes :p..muka mcm freeky..hehe..x reti nak wat muke comel2..


Thursday, May 5, 2011

KFC..

image google..

tadi aku makan KFC..perghh sedap gile..sebulan sekali mesti pekene KFC..tapi yang tak bestnye, aku kalau order snack plate, mesti larat makan seketul je ayam..yang lagi satu mesti tak abes..

so, tadi masa makan2, tetibe datang satu idea..aku terasa macam nak bagi cadangan kat pengurusan KFC supaya hidangan sepinggan tu dikecikkan..contohnya, ayam tu mungkin perlu dikecikkan lagi dan yang pasti, harga pun kurang lah kan sikit kan..pastu, sesiapa yang makan kfc 2 ketul yang tak cukup tu, boleh la tambah lagi..dan ini mungkin mendatangkan lebeh pendapatan kepada kfc dan juga money value kepada pengguna..sebab instead beli dua dapat makan satu je, maka pembaziran kan telah berlaku..tapi kalau ayam tu lebeh kecik, mesti tak muak nak habiskan..betul tak..malah mesti rasa macam tak cukup, nak tambah lagi..kan kan kan..dan aku telah mencipta moto untuk kfc iaitu, "value for your money, value for your tummy" ..haha..boleh :p ..

sekian...


Wednesday, May 4, 2011

wassup with me..


dah seminggu tapi still tak produktif..malas wat keje dan leka...huwaa..nak tensen ngan diri sendiri lah..mencikk..bosan lahhh..

Tuesday, May 3, 2011

bagaimana ya..

hi all..ah lama sungguh kawe menyepi kan..bukan ape..intenet kat umah takde..pastu sim kad lak aku patah kan (pasal kes aritu..hehe)..nak transfer gamba pun susah..sbb selalunye aku gune camera hp pastu send mms ke email..sbb aku takda kabel nak upload terus ke komputer..huu

so, how are you all..bes tak weekend korang..macam aku biasa2 ajek..sabtu men badminton (guess who im playing with :p...) ahad, siang tak wat ape2..malam je mak abah aku ajak makan kat one of fancy restaurant kat jalan ampang (baru 2 kali aku penah pegi seumur idup..)

ooo..lupe lak aku nak bgtau..aku tak sedih dahhh...lalalala..cume aku kebosanan tahap gaban kat opis ni..takde keje pulak..ehh actually ade..tapi macam, yelah report yang aku nak kene buat over and over and over again..huhu..bosan dowhhh..tak saba nak escape mid mei ni..yeyeh..yang tu i'll tell later wokeh..

last sekali, ape lah blog aku tanpa gambar2 kan..huahaha..

ni saya yang buat2 happy makan kat restoran victoria station..aku rasa takmo la pegi situ lagi..mcm tak sedappp jek..anyone tau tak mane nak dapat lg steak or western food yang best2 kat area KL ni..VS ni x berapa lah..mahal lak tuh..

ni grilled steak yang aku order..medium cook..daging ok la lembut..tapi rasa gravy die macam tak best sangat lah..bapak aku lak order victoria steak..komplen2 sbb die kate daging tak cukup lembut..hehe..oo..set ni dtg sekali ngan semangkuk salad yang aku dah abeskan sblm main corse ni dtg ..acik lapo..hee

ermm..know what..masa aku makan ni, dah pukul 9 lebeh tau..huhu..being me, ko tau tak betapa rasa bersalahnye aku kat diri sendiri..makan DAGING di waktu malam?..wowowo..tidakk..balik tu terus timbang pastu tgk berat naik pastu pegi try2 baju2 kurung moden aku yang latest..mcm baju aku pakai time yati kawen aritu, baju time eli kawen..omg...semua sendat2 you allzzz...ahh tidak..i've been neglecting my diet for the whole month..i need to get back on track..haha..poyo tak..poyo kan kan kan.,.balik tu, terus aku pakai baju fit2 dan berjoging atas trek selama 15 menet..yang hanya dapat membakar 30cal dan hanya 1km jaraknye..huhu..cube bayangkan..berapa bnyk kalori intake kite..berbanding pembakaran yg telah kite buat..tensen lah cmni..

hari ni aku berpuasa..tapi dalam kepala dah membayangkan macam2 makanan tuk berbuka..huhu..help me..!! hehe


ok lah tu aje setakat ni..diakhiri dengan gamba yang aku amek jumaat ari tu yang aku rasa diri aku lawa..haha..lin, ko ingat tak aku ckp kat ko masa kite chat tu..aku rasa aku lawa ari ni..ni lah gamba die..haha..okeh aku gile :p