Thursday, May 5, 2011

KFC..

image google..

tadi aku makan KFC..perghh sedap gile..sebulan sekali mesti pekene KFC..tapi yang tak bestnye, aku kalau order snack plate, mesti larat makan seketul je ayam..yang lagi satu mesti tak abes..

so, tadi masa makan2, tetibe datang satu idea..aku terasa macam nak bagi cadangan kat pengurusan KFC supaya hidangan sepinggan tu dikecikkan..contohnya, ayam tu mungkin perlu dikecikkan lagi dan yang pasti, harga pun kurang lah kan sikit kan..pastu, sesiapa yang makan kfc 2 ketul yang tak cukup tu, boleh la tambah lagi..dan ini mungkin mendatangkan lebeh pendapatan kepada kfc dan juga money value kepada pengguna..sebab instead beli dua dapat makan satu je, maka pembaziran kan telah berlaku..tapi kalau ayam tu lebeh kecik, mesti tak muak nak habiskan..betul tak..malah mesti rasa macam tak cukup, nak tambah lagi..kan kan kan..dan aku telah mencipta moto untuk kfc iaitu, "value for your money, value for your tummy" ..haha..boleh :p ..

sekian...


6 comments:

aNaYaNa said...

owh..kehepsi my fevret ever..pastu pengurusan kfc terima x?hehehe

shiela said...

haha..tak kottt..sebab kite x keje ngan KFC..hehe..

LeeN said...

shiela. aku dah email entry ni to KFC. :)

shiela said...

cet..

AisYah said...

sudah lama tak makan kfc. teringin nak mkn chicken chop.

ELLY said...

hahahha...aku x setuju sama skali...
2 ayam pon aku x cukup, ni plak nak kecikkan...