Tuesday, November 29, 2016

Promosi hujung bulan November..






Minggu ni sape beli leptos kita nak bagi free 1 pocket chia seed. Tapi bergantung pada stok yang ada ye, sape cepat dia dapat okeh.

Kita tak jual chia seed ni tapi nak bagi FREE pada sesape yang beli leptos minggu ni.

siapa nak Try leptos, pm saya okeh

WA 0123008027

harga 
1 botol RM180
2 botol RM300
Free postage
Free Diary Kurus




Friday, November 25, 2016

Macam mana nak bakar kalori???


Salam semua.. Hi saje je nak buat knowledge sharing pasal kalori.. mcm bgus sgt kannn.. Haha..

Alaa semua org mesti tau kan badan kita perlukan kalori untuk menjana tenaga, tetapi jika ia diambil (dimakan) terlalu banyak dan tidak dibakar, ia akan ditukar menjadi lemak dan disimpan dalam badan, ini akan menyebabkan pertambahan berat badan dan membahayakan kesihatan 😱.

Ok kite pergi plak pada jumlah kalori yg diperlukan oleh seorang wanita setiap hari dianggarkan 1600-2000 kalori (based on berat dan tinggi).

Seterusnya kita tgk contoh pengambilan kalori sehari bagi wanita yg memerlukan hanya 1700 kalori sehari:

✔️ Sarapan:  Nasi lemak bersambal (400 kalori) + Teh Tarik (120 kalori) = 520 kalori

✔️ Lunch:   Nasi 1 cawan setengah (260 kalori) + Ayam kari (250 kalori) + Dalca Sayur setengah cawan (135 kalori) + Air masak (0 kalori) = 645 kalori

✔️ Minum petang: Kopi susu (120 kalori) + Popia Goreng 3 biji (390 kalori) = 510 kalori

✔️ Dinner: Nasi goreng 1 cawan setengah = 325 kalori

Jumlah kalori yang telah diambil = 2000 kalori


Jadi, berapa lebihan kalori yg dah diambil?

2000 kalori - 1700 kalori = 300 kalori. Pandai tu lebihannya


Cuba anda bayangkan, kalau hari-hari paling minimum lebihan 300 kalori bertambah dari hari ke hari selama sebulan..akan jadi 8000 kalori yg terkumpul (tidak dibakar) bersamaan naik 1KG ok.. Omg omg 😱

Jadi setiap hari ape perlu kita buat? 

Ya betul bersenam, bersenam dan bersenam.. Haha.. 

Para wanita skrg saya rasa tak rajin mana pon nak bersenam.. Hihi jgn lah marah..bukan apa kita balik keje terus sibuk uruskan family kan.. Mana ada masa.. By time dah selesai dah masuk tidur pula..

Jadi camne nk buat tu? Kalau saya, saya makan 3biji #leptos setiap hari, ia bersamaan bakar 300 kalori.. Mudah sgt korg.. Kalau korg rajin exercise lg la ia akan doublekan burn kalori lebihan tu.. Xsempat nak jadi lemaks.. Hihi gituu
.
Oklah terpanjang pulak.. Kalau sape2 nk #cubadulu boleh 

WA je #0123008027 ye.. saya ulangai #0123008027, ulang lagi #0123008027..
call me shiela

Senang kita cite2.. 😊



APA ITU LEPTOS & QUFAST?

APA ITU LEPTOS & QUFAST?



Leptos dan QuFast merupakan tablet kunyah yg membantu pembakaran lemak berlebihan didalam badan sekaligus mencegah daripada kulit menggeleber.

Ia mengandungi 6 bahan utama dgn nisbah bersesuaian utk wanita(laptos) dan lelaki (QuFast) iaitu:


1) L-Carnitine
-meningkatkan jumlah lemak yg dibakar
-mengubah lemak menjadi bahan bakar
-meningkatkan daya tahan otot
-meningkatkan metabolisma

2) Limau nipis
-mengempiskan perut
-menurunkan berat badan
-membuang toksin dalam badan
-mengurangkan kolestrol

3) Ekstrak Guarana
-menurunkan erat badan berlebihan
-memerangi rasa lapar
-membersihkan sistem pencernaan
-melancarkan penghadaman

4) Ekstrak klorofil
-memelihara daya tahan tubuh
-meningkatkan imunisasi tubuh
-detoks (pembersih toksin/racun)

5) Garcinia Cambogia
-menghapuskan enzim yg berperanan untuk menyimpan lemak
-membakar lemak & mengurangkan nafsu makan
-mengurangkan ukur lilit-mengurangkan emak dalam darah

6) Dekstrosa
-meningkatkan produksi insulin yg melancarkan aliran darah menuju ke otot
-meningkatkan penyerapan nutrisi penting bagi memacu perkembangan otot secara efektif


BAGAIMANA CARA PENGAMBILAN?

Hanya perlu kunyah tablet tu sebelum nak makan

Rasanya masam2 Lime dan sangat sedap utk dikunyah. Bilangan pengambilan bergantung kepada berat badan. 

Penurunan berat badan (50kg above) (3 biji sehari):

3 biji sehari sebelum sarapan / makan tengahari / makan malam. 
Pengambilan disyorkan pada waktu makan yang berlebihan. Anggaran 300 kalori dibakar.

Penurunan berat badan (70kg above) (6 biji sehari): 

3 biji sebelum sarapan dan 3 biji sebelum makan tengahari. 
Pengambilan disyorkan pada waktu makan yang berlebihan.Anggaran 600 kalori dibakar.

Penurunan berat badan (100kg above): (9 biji sehari)

3 biji sebelum sarapan, 3 biji sebelum makan tengahari dan 3 biji sebelum makan malam. 
Anggaran 900 kalori dibakar.

Penurunan berat badan secara kilat : (10 biji sehari)

3 biji sebelum sarapan, 4 biji sebelum makan tengahari dan 3 biji sebelum makan malam. 
Anggaran 1000 kalori dibakar. Disertai dengan senaman ringan dan penjagaan pemakanan.


1 botol ada 90 biji.3 biji sekali makan.

Boleh ambik sebelum makan di waktu sesi makan yg berlebihan.
Maksimum pengambilan 10 biji sehari.

SEMENANJUNG
1 botol RM180
2 botol RM300 (JIMAT RM60 + FREE 1 DIARI KURUS)


SABAH SARAWAK
1 botol RM190
2 botol RM310 (JIMAT RM70 + FREE 1 DIARI KURUS)



hubungi saya
012-3008027 untuk keterangan lanjut


Khasiat Buah Sukun

Assalamualaikum,

Pagi ni tiba-tiba datang idea nak bercerita tentang buah sukun..sebab apa?..haaa, pagi ni mak mentua aku bekalkan sukun goreng. Salah satu kegemaran aku jugak. So tadi google la apa khasiat sukun ni. Saja nak share kan. 

photo cr. google
Sukun goreng macam ni sedap makan dengan sambal or gula..memang best. eh aku sejak pindah johor baru tau nak makan sukun dengan sambal tau. kalau dulu makan ngan gula je.


hmm..banyak juga khasiat sukun ni. Tak sangka aku. Selama ni makan asyik duk piker sukun boleh buat gemok je sebab tekstur dia macam bagi karbo je kan..haha..my bad. Pandang rendah pada keupayaan sang sukun. So, jom tengok apa khasiat dia.


gambar buah sukun


Sukun atau breadfruits adalah tumbuhan yang hidup di wilayah Pasifik Selatan dan setiap tahun boleh menghasilkan buah sampai 150 buah. Bahkan dalam satu musim buah sukun dapat menghasilkan sekitar 200 buah. Sebenarnya pohon ini berasal dari Polynesia dan sekarang sudah menyebar ke Malaysia, Sri langka dan di beberapa kepulauan pasifik lainnya salah satunya Indonesia. Buah sukun termasuk ke dalam spesies Artocarpus dan dalam family Moaccea seperti pohon nangka dan pohon cempedak. 



Kandungan Nutrisi Buah Sukun 


Berikut adalah berbagai jenis kandungan gizi pada sukun yang di dapati dari website healthbenefitstimes.com antara lain :


⇨ Karbohidrat 
⇨ Protein 
⇨ Serat 
⇨ Lemak 
⇨ Niacin 
⇨ Folates 
⇨ Pyridoxine 
⇨ Thiamin 
⇨ Riboflavin 
⇨ Vitamin A 
⇨Vitamin E 
⇨ Vitamin C 
⇨ Vitamin K 
⇨ Sodium 
⇨ Kalsium 
⇨ Kalium 
⇨ Tembaga 
⇨ Magnesium 
⇨ Besi 
⇨ Mangan 
⇨ Selenium 
⇨ Fosfor 
⇨ Seng 
⇨ Karoten-ß - 
⇨ Lutein-zeaxanthin 
⇨ Crypto-xanthin-ß 

Selain kandungan gizi yang melimpah sukun juga memiliki banyak manfaat untuk kesehatan tubuh antara lain : 


Kaya Karbohidrat


Sukun banyak mengandung karbohidrat sebagai sumber energi utama bagi tubuh. Oleh karena itu sukun biasanya digunakan oleh para atlet untuk terapi. 


Kaya Serat

Serat sangat bermanfaat bagi kesehatan. Kandungan serat pada sukun sangat membantu untuk kesehatan pencernaan anda serta dapat mengurangi kadar kolesterol. 


Rendah Lemak

Kandungan lemak yang rendah pada sukun dapat anda gunakan sebagai terapi diet anda. 


Rendah Protein

Kelebihan protein dapat mengakibatkan stres serta gangguan pada ginjal anda. untuk itu sukun sangat cocok digunakan sebagai diet harian anda. 


Tinggi Kalium

Kalium sangat berguna untuk meningkatkan kesehatan tubuh anda. 


Mengandungi Omega 3

Omega 3 merupakan komponen penting untuk mengoptimalkan kesehatan tubuh. Selain itu omega 3 juga berfungsi untuk menyeimbangkan kolesterol, memperkuat dan membangun tulang serta berguna untuk kesehatan kulit anda. 


Baik Untuk Pencernaan

Zat serat yang terkandung dalam sukun sangat baik untuk sistem pencernaan anda. Serta berguna untuk menghindari masalah pencernaan anda. 


Sebagai Anti-oksidan

Zat anti-oksidan dalam sukun sangat berguna untuk menangkal radikal bebas, serta untuk menghancurkan bakteri serta virus. Selain itu sukun dapat mencegah resiko osteo arthritis, arthtiti arthtritis, penyakit jantung serta kanker. 


Sumber Tenaga

Karbohidrat yang terkandung pada sukun berguna untuk pembangkit energi dalam tubuh. 


Baik Untuk Jantung

Kandungan kalium yang terdapat pada sukun sangat baik untuk kesehatan jantung anda. 



Selain itu manfaat kalium dan serat pada sukun untuk kesehatan tubuh antara lain : 

  • meningkatkan pemulihan luka 
  • membantu mencegah kerusakan sel-sel 
  • meningkatkan kesehatan gusi 
  • meningkatkan kesehatan gigi 
  • meningkatkan anti-body 
  • perlindungan dari radikal bebas 
  • meminimalkan aging 
  • mencegah kanser 
  • meningkatkan iron asimilasi 
  • meningkatkan kesehatan paru 
  • membantu mencegah pilek 
  • melindungi dari infeksi bakteria 
  • meningkatkan fungsi saraf 
  • meningkatkan fungsi otot 
  • mencegah stress 
  • mengurangi kelelahan 
  • mencegah penyakit jantung 
  • mencegah hipertensi 
  • mencegah diare 
  • menormalkan gula darah 
  • menormalkan kadar kolesterol 
  • mencegah masalah usus 
  • mencegah wasir 
  • mengurangi berat badan 

Dengan mengambil sebanyak 220 gram sukun akan membekalkan 

· 63.8 mg of Vitamin C, 
· 59.66 g of Carbohydrate, 
· 10.8 g of Total dietary Fiber, 
· 1078 mg of Potassium, 
· 0.185 mg of Copper, 
· 0.242 mg of Vitamin B1 
· dan 1.005 mg of Vitamin B5. 

Moreover, Amino acids 0.114 g of Threonine, 0.141 g of Isoleucine, 0.143 g of Leucine, 0.081 g of Lysine, 0.022 g of Methionine, 0.02 g and Cystine are also found in 149 gram of loquats. 


Sumber 








Thursday, November 17, 2016

KECANTIKAN ADALAH HAK MILIK SETIAP INSAN..

Assalamualaikum semuaaa...



Apa khabar korang. Hari ni ahkak nak share lah beauty regime akak sekarang. Akak tak tau la kenapa, sejak dua menjak ni, banyak pulak akak invest untuk produk kecantikan dan kesihatan. 

Faktor umur mungkin. huh..untuk yang tak tau, tahun depan genaplah akak menginjak ke usia 35 tahun. wahh..excitednya nak berumur 35 dek nonnn..haha..kenapa?

Yelah, tau tak wanita yang berusia 30an ni memang semakin cantik dari usia kita 20an. Ada yang setuju tak..?..haha..okeh perahsaan atau nak sedapkan hati ni..hmmm..

Baik lah, untuk mengelakkan akak membebel panjang panjang..meh kita tengok ape akak sanggup buat untuk nampak cantik..haha..poyo jek..


Penjagaan Wajah

untuk muka, akak baru je 3 minggu ni bertukar kepada skin care Tati..

haa..camni..Tati Skin Care

ni baru je tukar tau..sebab selama ni sejak 2007 rasanye akak memang pakai set wajah safi rania je. tapi sekarang ni mungkin dah lama sangat pakai safi rania tu, muka pun dah tak lut ke camne.. nampak kusam je. 

ceritanya, tati ni memang akak perasan sepupu akak ada jual, tapi sekadar tengok kat timeline facebook je la..then satu hari akak mengadu kat group geng bff akak..pastu membe sorang ni pun cerita die guna tati ni..akak tengok muka die sekarang glowing and flawless..haha..so, why not give it a try kan. so far puas ati. nampak la sikit perubahan..hihi

ni gamba akak harini..ok tak..ni tak pakai mekap ape tau..hari ni terlambat bangun. jadi tak sempat nak jangok-jangok..huhu dengan tudung warna ni, selalunya muka akak akan nampak kusam tau..tapi kali ni tidak lagi..yeahhh

okeh..move on tu penjagaan badan..


Penjagaan Badan

haa..bab ni memang stress deknonnn...tau lah dah beranak dua ni..part nak maintain kan berat badan ni memang lah susah..nak makan lebih salah, tak nak makan salah. adududu..

So, entah macam mana, jodoh mungkin, akak pun cuba lah satu produk ni..terhangat di pasaran tauu..sana sini iklan die keluar kat timeline FB..so, let me introduce..

Yesss..!!..Ini lah LEPTOS..

Meh akak cerita sikit pasal Leptos ni. Leptos ni merupakan tablet kunyah yg membantu pembakaran lemak berlebihan didalam badan sekaligus mencegah daripada kulit menggeleber..

sajauh mana keberkesanannya?. so far sebanyak 3 botol akak makan ni setiap sebelum breakfast dan lunch. boleh nampak dah perubahannya. berat sekarang dah 62kg. Nak dijadikan cerita, akak ni kaki makan, so walaupun akak makan banyak kan berat tak naik mendadak macam sebelum akak makan Leptos ni..kalau tak, memang kompom boleh meroket naik berat ni..haha..sekarang konpiden sikit nak makan..ehh

hah..amacam..nak challenge tak..haha..

ohh..tau tak akak pun adalah salah sorang pengedar LEPTOS ni. haha..terus sign up jadi pengedar ko. ada yang nak jadi AGENT akak tak. meh Whatsapp akak..akak punya stokis kak Viruspadu..alaa blogger terkenal tu..haha..comel kak VP tu..akak dah jumpa dah ngan die masa nak amik stock dulu. 

this is my card...hihi

okeh jom move tu bab penjagaan kesihatan.


PENJAGAAN KESIHATAN

okeh ni bab PALING PENTING..baca betul-betul..

Korang tau kan, kesihatan ni paling paling paling penting untuk dijaga. Jadi apa yang korang lakukan untuk menjaga kesihatan ni. haa..meh cerita sikit kak akak ni.

untuk akak, sementara belum sakit apa-apa ni, adalah baik akak melakukan pencegahan dengan memastikan badan cukup nutrisi semua. Yup..akak tau, ramai yang cakap, makan ni makan tu untuk kesihatan dalaman. tapi terus terang, akak memang lah takde masa deknon. 

So, YESS..!! akak sekarang mula consume Supplements..

Supplement ape?

bukan sebarang supplement You All..akak telah dengan rela hatinya memilih SHAKLEE..

Kenapa SHAKLEE..?..

sebab akak dah jatuh cinta dengan produk shaklee lah..hahaha

Sebab nya, banyak sangat supplement lain kat farmasi kan..yerr akak tau tu. tapi, sejauh mana keaslian suppliment tu? apa bahan2 yang digunakan, ade sintetik tak. tau lah sekarang ni, macam2 bahan2 yang tiruan/sintetik digunakan dalam produk makanan kan. yang menjurus kepada kemerosotan kesihatan.

SHAKLEE ni kompom ke kak takde bahan sintetik?..

Haishh..tau tak SHAKLEE ni dah hampir 60tahun di pasaran?. cuba tanya mak2 korang tau tak shaklee ni..bukan sehari dua tau..60 tahun ..mak mentua akak pun tau. siap die cakap dulu pun dia ade jual SHAKLEE ni..haha..


  • Kami menguji setiap bahan baharu untuk mengesan lebih 350 bahan cemar berbahaya.
  • Kami menjalankan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan tertinggi sebolehnya.
  • Kami telah melaburkan lebih $250 juta dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.
yer setiap produk shaklee ni telah diuji kualitinya untuk menjaga ketulenan dan keberkesanannya okeh. jadi tanpa was was lagi, marilah berSHAKLEE yer..


okeh, now akak share ape daily supplement yang ditangan akak sekarang..

setiap pagi rutin akak, akak akan makan Vitamin B-Complex + Vitamin C.

untuk apa?

Vitamin B Complex ( B for Beauty) menjaga kesihatan kulit daripada dalam. Ia membantu mengurangkan garis-garis halus di kulit. Vitamin B Complex juga penting untuk melanin yang memberi warna pada kulit. Lebih kerap anda berada di bawah matahari, lebih banyak B Complex diperlukan.

kulit memerlukan Vitamin C untuk membentuk kolagen. Kolagen ibarat simen yang mengikat batu-bata (protein), supaya kulit sentiasa kenyal. Kekurangan kolagen membuatkan tubuh anda mudah lebam dan calar, kering dan bersisik. Kolagen yang cukup daripada Vitamin C yang baik membuatkan kulit anda kelihatan bersinar dan gebu.


haa gitu..jadi faham lah korang kan, penjagaan luaran je tak cukup..sebab beauty kene datang dari dalaman jugak..haha..


ni antara sebab lain akak makan B-Complex ni,.nak tambah tenaga juga. sebab ko ingat tak penat ke nak ulang alik JB-Singapore hari2 ha?..hahaha


selain dari 2 vitamin di atas, sebelum tidur akak ada jugak makan Ostematrix. haa, yang ni untuk keperluan kalsium akak lah. sakit2 belakang boleh hilang bila makan kalsium+magnisium ni. plus, akak kan still Breast Feeding, so adalah baik kalau akak ambik Oste ni..

antara kebaikan Ostematrix adalah



APAKAH MANFAAT OSTEMATRIX?
  • Menguatkan tulang, kuku, gigi dan sistem saraf.
  • membantu merawat tulang retak, kuku rapuh, eczema, kekejangan dan gusi berdarah. 
  • Membantu mengatasi kekejangan dan kebas-kebas. 
  • Pengambilan OsteMatrix sebelum tidur dapat membantu mengurangkan kebas-kebas, kejang, sakit sendi dan juga artristis. 
  • Mengurangkan stress, dengan membantu mengimbangi tekanan darah, menenangkan saraf, menggalakkan tidur lena dan membantu mood swing serta sakit kepala. 
  • Mengurangkan masalah haid.
  • Membantu mengurangkan hiperaktiviti perut dan masalah gastrik


sebenarnya tak cukup lengkap lagi ni akak punya supplement untuk kesihatan / kecantikan ni..haha..cehh..sebab ada lagi nak kene tambah macam ESP, Vitamin E ..slow2 lah akak tambah collection yo..nanti la akak cite pasal set kecantikan SHAKLEE pulak eh..

eh adaaa lagi satu lupa untuk beauty ni..akak ada ambik collagen 
collagen kinohimitsu..


haa yang ni memang dah 3-4 bulan jugak kot akak ambik..haha..nak cantik nye pasal kan..invest la sikit..SHAKLEE pun ada collagen jugak, akak pun ada beli sekali. tapi akak prefer yang botol2 camni sebab senang grab je minum. kalau collagen shaklee kene bancuh air / boleh je telan terus serbuk tu..hee..bab harga..lebih kurang sama je kinohimitsu dengan shaklee collagen ni. ikut korang la kan mana suka..


okeh lah sebelum akak mengundur diri..eceh..ada siapa2 yang nak tanya or berminat nak tau kelebihan-kelebihan produk akak jual ni iaitu SHAKLEE dan LEPTOS..boleh la Whatsapp akak ye

my contact no.





AND YES, I AM HAPPY TO HELP OTHERS FOR THEIR BETTER HEALTH.. 



Wednesday, November 16, 2016

Mengatasi Kanser ~ Prof Muhaya.com dlm Tv Alhijrah

Nak share slot dlm ranc Prof Muhaya.com dlm Tv Alhijrah dgn tajuk Mengatasi kanser.

 Kanser adalah kegagalan manusia yg kurang mkn sayur n buah.

Jadi tips mengatasi kanser: GBOMS.

Bykkan ...
G - Greens, 
B - Berries, 
O - Onion, 
M - Mushrom, 
S - Seeds. 

Kurangkan protein dlm hidangan.

Bykkan air putih.

Elakkan protein, gula adalah baja utk kanser.

Tetamu yg dipanggil ke studio pesakit kanser tahap 4.

Semasa diagnos koma 3 hari.

Kembali sihat setelah mengamalkan makan h.sauda, air zam2, minum air lemon, berries ( anggur, kurma etc).

Kesihatan beliau kembali sihat setelah mengamalkan makanan secara natural@ alami.

X mengambil perubatan seperti kimo. Dgn alasan bila beliau mengamalkan makanan yg sihat, natural ...kansernya tidak bkembang.

Dia yakin dgn cara natural beliau btambah sihat.

 Pemakanan sblm kena kanser...fast food, Mc Donald, daging, sup tulang, air berkarbonat, kurang mkn buah n sayur.

Hargai kesihatan anda.👍 ubah tabiat mkn kpd yg lebih sihat n natural.

Bykkan sayur hijau , jus buah n buah-buahan.

Sharing is caring.

Senarai sayur-sayuran yang dpt membantu mencegah kanser:

01: 98.7% - ubi keledek kukus
02: 94.4% - ubi keledek mentah
03: 93.9% - asparagus
04: 82.8% - kubis bunga
05: 91.4% - kubis
06: 90.8% - brokoli
07: 83.7% - daun saderi
08: 74.0% - kulit terung
09: 55.5% - lada benggala
10: 46.5% - lobak merah
11: 37.6% - bunga lily kering
12: 35.4% - kubis cina
13: 34.7% - kailan
14: 32.9% - sawi 
15: 29.8% - mizuna/sawi Jepun
16: 23.8% - tomato

Minum air lemon panas boleh mencegah kanser. Jangan tambah gula. Air lemon panas lebih bermanfaat drp air lemon sejuk. Ubi keledek kuning dan ungu mempunyai zat yang baik untuk mencegah kanser.

1. Kerap mengambil makan tengah malam boleh meningkatkan peluang kanser perut

2. Jangan mengambil lebih daripada 4 biji telur seminggu.

3. Memakan punggung ayam boleh menyebabkan kanser perut.

4. Jangan mengambil buah-buahan selepas makan. Sepatutnya diambil sebelum makan.

5. Jangan ambil teh ketika tempoh haid.

6. Kurangkan pengambilan susu soya, tiada gula tambahan atau telur ke dalam susu soya.

7. Jangan makan tomato dengan perut kosong.

8. Minum segelas air kosong setiap pagi sebelum makan untuk mengelakkan hempedu batu karang.

9. Tidak makan 3 jam sebelum waktu tidur.

10. Kurangkan minum teh tarik, tiada nutrisi tetapi boleh menyebabkan diabetes dan tekanan darah tinggi.

11. Jangan makan roti bakar ketika masih panas dari ketuhar atau pembakar roti.

12. Jangan mengecas telefon bimbit atau sebarang peranti bersebelahan anda ketika tidur.

13. Minum 10 gelas air sehari untuk mencegah kanser pundi kencing.

14. Minum air lebih banyak pada waktu siang dan kurang pada waktu malam.

15. Jangan minum lebih daripada 2 cawan kopi sehari, boleh menyebabkan insomnia dan gastrik.

16. Kurangkan makan makanan yang berminyak. Ia mengambil masa 5-7 jam untuk dicerna, menjadikan anda letih.

17. Selepas 5 petang, kurangkan makan.

18. Makanan yang menbuatkan anda segar.. ikan laut dalam, pisang, limau gedang, roti mil penuh, bayam, bawang putih, labu, susu rendah lemak, ayam, ceri.

19. Tidur kurang daripada 8 jam sehari boleh merosakkan fungsi otak. Tidur sebentar pada waktu tengahari (qailulah) boleh mengekalkan rupa muda.

Air lemon panas boleh mengekalkan kesihatan dan membuatkan anda hidup lebih lama.

! Air lemon panas boleh membunuh sel kanser.

Tambahkan air panas dengan 2-3 hirisan lemon. Jadikannya minuman harian.

Kepahitan dalam air lemon panas adalah bahan untuk membunuh sel kanser. Air lemon sejuk hanya mempunyai vitamin C, tiada pencegah kanser. Tomato yang dimasak mempunyai penyembuh berbanding tomato mentah.

Air lemon panas boleh mengawal pertumbuhan kanser tumor.

Ujian klinikal telah membuktikan kajian air lemon panas.

Air lemon panas boleh mencegah darah beku