Wednesday, August 26, 2009

ngantuk giler..

dengan ketiadaan komputer, kerja, dan internet..aku menjadi semakin mengantuk dan terpakse mengganggu rakan sekerja untuk mengonline kan diri sebentar..huhu..tidakkkkkk....

Monday, August 24, 2009

Cinta Ini Membunuhku


kau membuat kuberantakan
kau membuat ku tak karuan
kau membuat ku tak berdaya
kau menolakku acuhkan diriku
bagaimana caranya untuk
meruntuhkan kerasnya hatimu
kusadari ku tak sempurna
ku tak seperti yang kau inginkan
kau hancurkan aku dengan sikapmu
tak sadarkah kau telah menyakitiku
lelah hati ini meyakinkanmu
cinta ini membunuhku




Thursday, August 13, 2009

lagu patriotik..

skrg kan, aku addicted ngan lagu tanah pusaka la..best sgt..tenang je lagu ni..some more die arrange muzik tu dlm kategori jazz lak..bestnyee..pastu yg nyanyi nye yusni hamid..kalo korg ske, dgr la dlm website ni..

p/s: sesekali layan lagu2 cintakan negara ni, ape salahnye kan..hehe..ni sempena nak nyambut ulangthn kemerdekaan..

Tuesday, August 11, 2009

budi bahasa budaya kita

donload dari this website..mcm best lak lagu ni..siti nyanyi..

girlfrens..


wah, tajuk xley bla..hehe..aku skrg kan da ade ramai kawan2 pempuan..actually kawan opis la kan..kire macam xde la aku sorg2 je dah, macam selalu tu..

tadi pn bekfes ngan kawan2 pempuan je..besnye..gosip2, borak2 mcm hape2 ntah..ermm, tp aku lebeh banyak mendengar je la..but then, aku still enjoy having new frens like them..walopun tak la rapat pn..just join2 je dorg..tp lame2 nnt rapat la kot..hee..mmg kecoh dorg tu..rase mcm diri ni normal semula bile berkumpul2 cmtu sbb tau la selama ni aku cmne kan, kire mcm kereta adelah tempat aku rehat, mkn, borak sorg2..huahaha ;p ..gilo..

but, hmm..i wonder..mesti ke bile berkumpul ngan kawan2 kite perlu bergossip, or mayb ade adegan kutuk mengutuk ke..or tak puas hati ke..tp tu lah yang selalu nye kan..org kate, thats the beauty of it..tak boleh elak pn kot..kalau nak elak, just kite xyah amek port sgt..tak pn xyah join terus, jadi kera sumbang je..boleh gitu..mungkin tidaaak..hehe..ape2 pn kite nilai la sendiri kan, yg baik ikut la..yg buruk tu xyah le nak ngengade ikut..kang xpasal2 kite lak telibat ngan pegaduhan..hehe..adeke cmtu..cat fight..!!

antara girlfrens aku..hehe..tetibe teringat kawan aku sorg ni yg bile bercerita..fuyoo, penuh expression..kdg2 bkn nak dgr cite sgt, seronok tgk die bercerita je..tgn2 sume gerak..hiks..

ok la, ntah pape aku bebel sorg2..sbnanye still xde keje sgt ni..pastu asik sakit perut nak beri2 ;p ..chow..hv nice day y'all..


Monday, August 10, 2009

sekitar elly's engagement..

1st, layan the pictures..(ikhsan dari ms.opy..hehe..suke2 je aku ;p)
engagement cake sponsored by my aunty..hantaran tuk ajaq
eli lepas kene mekap
semua org khusyuk dgr uncle burn (jurucakap kitorg) kasi ucapan

mak ajaq tgh sarungkan cincin (eli kate tgn die menggigil time ni)

me the available one (cewah :D) with tunangan org..kelaka gile sebut tu..haha

ok..ni cerita happy pulak...last saturday, sume org dah tau kot..ade kenduri kat umah aku..elli, adik aku yg paling rendah tu, telah melangsungkan pertunangan ngan en.razak yg gediks..haha..ok la, layan gamba je la ek..ni aku copy dari facebook opy (bff eli, yg juga menurut eli, org yg mula kenalkan eli kepada razak..haha..opy, pinjam gamba tau)..nyesal lak tak kuakan camera ari tu..huhu..ingatkan dah ade jurufoto, xyah amek gmba sendiri lagi..ee ai..

eli ngan opy (bff die)

last but not least, eli n ajaq..at last..tgk ajaq nye happy face tu..haha..gedik gile mamat tu..

Friday, August 7, 2009

harinya telah tibaaa...yeyeh..

entry ni tuk eli..hehe..



esok eli akan bertunang..selepas 3thn berkawan ngan si abdul razaq itu..mcm best je..eli nak tamatkan zaman bujang..haha..lawak2..aku pun cm happy jugak..sbb lepas ni tak yah mak aku nak bebel2 kat aku lagi..sbb eli dah jadi penyelamat keadaan..ape aku nak panggil ajaq tu nnt ek, adik ipa ke abg ipa..sbb die sebaya aku..tua beberape hari je..hehe..ape2 la ek..



korang tau..eli telah bertungkus lumus menyiapkan hantarannye sendiri..pastu kemas2 rumah semua..aku?..biase la..tolong sikit2 je..smpai nanges2 minah tu..haha..mcm kelaka lak kemas2 umah smbil nanges2..bile aku nak tolong, die suh aku lipat baju je pulak..huhu..sbb tu la aku malas nak tolong..mmg aku tau, die xkan bagi nye..hiks..untung kan..tp tu la..bile aku tgk nak kene kemas rumah dan buat macam2 tu, aku jadi mcm..alaaaa..malasnye nak betunang/kawen ni..sbb leceh gilerzzzz.....kang kene time aku kang..mesti eli bia aku wat sorg2 pulak..huhu..xnaaaakkk..



anyway, congratulation to eli, my soulmate..huhu..tak lame lagi, eli pn nak pegi jugak..walopun kat cheras je..ah, tak pe..nnt aku lepak umah die je hari2..nak main baby2 (aku n eli je tau ape main baby2 tu)..hehe..chow..


gamba sekadar hiasan :P

Thursday, August 6, 2009

kerja ape..

aku rase minggu ni tak memberangsangkan la..kerja tak de..even aku dah tanye bos aku ckp xde keje ke..die kate die dah arahkan pegawai2 bagi keje mane2 yang berkenaan..but then until now, nan ado..so, aku cam biasela..mundar mandir dalam cyber world..boring2..hish..what to do..every place i go, i am not satisfied with the work that so unchalenging..cewah..semua tempat camtu ke ek..

btw, smlm sorg membe opis pn menyuarakan mende yg sama..die pn dah lama keje sini..mgkn nak masuk 2t..n bahagian teknikal, she complain that bila die masuk kementerian ni, die rase nothing die belajar coz, b4 this die all out buat keje2 teknikal di tempat lain..so, bila kat sini, keje die just limit to buat surat2 n memo kot..so, die x satisfied..xde kepuasan katenye..all this kind of things sometimes bring us down kan...tp kalau keje overload pn, pening jugak..whatever..manusia mmg xkan pernah puas...cuba bersyukur xley ke..hehe..tetibe marah lak..k la, aku chow dulu..daa..smile always :)

Wednesday, August 5, 2009

injection of words..

how amazing, dari pagi tadi, sampai la tengahari, aku memaksa diri tuk tidak msg someone ni..atas sbb2 tertentu..hee..tp, adelah susah sgt ok..dan mcm menyeksa jiwa jugak..dan membuat diri aku down separuh hari..ni pulak kalau nak sebulan? ..huwahuwahuwa..


but then, lepas berfikir2..lalu tangan pn mula taip msg..yelah, sbb seksa jiwa kan..kang satu hari lak aku down..tak nak lah..so, lepas dpt reply tu hanye dari si dia, suddenly its brighten my day ok..even though its only msg like 'mkn je si gemok' ..but really, this injection of words made up my day..hehe..terus happy2 n sengih2..stupid kah itu? ..hehe..




p/s: erm..apsal bilik aku ni kua lagu2 yg melankolik ni..ditambah dgn cuaca mendung, redup2..shahdunye..isk2..

Monday, August 3, 2009

hari ini..


hari ni keje aku, stady2 pasal keje kat intenet, bukak fb, stadi lagi, fb lagi, lunch, borak2 ngan membe, stadi lagi, fb lagi..sampai kul 5.30pm..huhu..bohsanova sudah..keje ari tu da siap..aku nak kejeeeee lagi..!! huahaha..

view di ambil dari kaca tingkap bilik opis..hehe

kawan yang datang dan pergi..

Hari ni aku g opis..mungkin akan keboringan sikit sbb sorg kawan aku yg masuk same2 ari tu dah benti keje sbb dpt keje kat tempat lain..huhu..sape nak teman aku makan2, sape nak teman borak2, mase kat opis, sape..sape..sape..



ceh, macam xde kawan lain ye tak..tp tu la, kalau ade pn yg mmg keje kat sini..dah ade geng sendiri..boleh la join tp tak la serapat kawan yg dah benti ni...huhu..gonna miss her..thanks for being my fren..walopun untuk tempoh sebulan..hehe


me n my new fren, liza