Tuesday, June 30, 2009

kek besday

this is besday cake that elli gave me yesterday..it so cute n yummy..wanna some? ..naa..finish already..hehe..bought from wondermilk..if want to know more bout where she get this, ask eli herself coz i never know ;p

Friday, June 26, 2009

Jumpa seseorang...

hello..salam hari jumaat..

Hari ni hari yg dikira terisi jugak..sbb bgn2 tido je tadi, dpt msg dari someone n terus siap2 jumpe die..hehe..nak tau ke sape..ngeh ngeh..itu kekasih lama..penah kongsi katil jugak..time aku menumpang2 tido umah org dulu..alaaa, time aku study mase muda2 dulu kat Uniten..kenal ke..meh aku kasi tunjuk sket sape..jeng jeng jeng....


yer kawan2..diperkenalkan miss Noryati Mustapa ..aka si kenit..hee..jgn marah arr yati..

let me tell a little how i know this budak kenit..satu masa dulu iaitu pada tahun 2000..masa tu aku baru masuk Uniten..belaja Dip. Mechi..aku xde kawan mase mula2 tu..sorg je g orientasi sume la kan..yela, time tu mane nak kenai org laie..pastu bile da stat kelas tu, aku mula kenal ngan olin..dr olin, baru kenal ngan yati..sbb time tu olin n yati duk umah dekat2 kot..aku nun jauh blok lain..hee..so, drpd situ kitorg jadila klik berempat..sbb yati kamceng ngan ash..hehe..

so, yati ni adelah one of klik membe or kawan rapat masa di universiti..yang mane telah lama tidak ketemu sbb die duk jauh nun kat melaka tu..huhu..ari ni, die ade free sket , dpt la jumpe2 after about 3thn kot..last jumpe mase kat klcc tu eh yati..aku rase la..btw, antara aktiviti kitorg adelah, makan pizza hut, main boling, round mmid valley yg besau tu..n balik..dah tua2 ni, nak shoping lame2 maleh doh..dulu time belaja adelah jugak lam 5jam dlm bangunan midvaley tu sahaja..haha..gile ah..ntah apo dibuek eh tak tau la ;p ..

Anyway, to yati..tq for belanja2 n spend time ngan aku..nnt ade masa aku turun melaka pulak eh..tungguuuu..

ok la..itu saje buat hari ni..sampai ketemu di coretan akan datang..aku cm malas je nak upload gamba g umrah tu..hehe..boley x ;p



p/s: im still waiting 4 someone to msg/call..but none until now..kecik ati la cmni..huhu :(

Tuesday, June 23, 2009

Im home but away..hehe

Hi u guys ;D ...aku skrg berada di tepi pantai P.D ni..duk teman mak aku wat kusus opis die..almaklumla aku kan penganggur, so aku ley la jalan kesana sini..hehe..

Mesti mcm pelik je kan..asik merayau je aku ni..baru je blk umrah ahad lepas, isnin dah g P.D lak...huih, bes betul..tp yg xbes nye, aku snsorg je la kat sini ngan mak aku tu..boring..huhu

Ni saje nak bgtau ni..smlm besday aku..hehe..ade ke sesape xwish lagi..sian aku, da la xramai kawan, besday pn xde sape nak celebrate..huhu..tp to my family n yati n of corse ahmad syawqi, tq for the besday wish..n ade gak membe t.wharton yg wish...thanks for remember me..hehe..

Ni aku on9 gne wap maxis ni..xtau la brape bill..huhu..kat hotel selesa beach resort ni xde wifi pulak..apedaaa..at least, letak la wifi kat lobby ke kan..isk2..aku nak update ape2 pn susah..lame x pegang kompete..xsempat lg sejak blk ari tu..sok lah..untuk gamba2 mase umrah nnt aku update later eh..seronok sgt tau..aku rase, pergi umrah n ziarah ni dikategorikan sbgai percutian lengkap, yelah, komplete semua..ibadah, rohani, jasmani, besukan..hee..n last but not least shopping..adei..ade ke patut :p ...tp serius, tenang je kat sane..happening pn bukan kepada benda2 yg gaya barat tu..tp mmg happening..eh, ape aku cuba sampaikan ni..hiks..xpela kalo paham, ok la..kalo x, cube2 la pahamkan..hehe..ok la..aku nak g tgk ape2 aktiviti bes ni..chow..till then, hv nice day...

Monday, June 8, 2009

umrah dan ziarah..

salam kawan2 :D..baru ni la aku ade masa sikit nak update..sejak cuti last week till now, hari2 ade sahaja aktiviti nak kene buat..hmm..

last few days aku blk kampung dikelantan..did u know, last friday perjalanan ke kelantan mengambil masa yang sangat2 lama?..huhu..sampai mak aku ckp taubat xnak blk kelantan lagi..hee..bukan ape, hari tu ade lah lori terbalik kan, melintang die duk satu jalan tu..lokasi on the way ke gua musang kawasan bukit2 di kuala lipis nun yg lg 60km kot smpai gua musang..penat wooo...

pastu ahad balik sini pn jem jugak..aiyoo..dah la bnyk koje nak wat laie..baju2 xkemas, xgosok bagai..but anyway, aku selamat dah kemas2 barang..hehe..ni jap g nak p tesco lak nak beli mende2 yg xcukup lg..eh, ade aku bg tau nak g mane ke..tau kot aku rase..hehe..eli pn dah cite lm blog die kan..

actually, from tomorrow 9/6/09 - 21/6/09 aku n family akan menunaikan umrah n ziarah ke mekah n madinah..besok pg dlm kul 11.30am kitorg naik flight..doakan kami selamat pergi n pulang eh..n semoga dapat keberkatan untuk umrah ni..huhu..this is my 1st time nak pergi sana..harap2 dpt la pergi bnyk kali kan..insyaallah..

so, kawan2..xdapek la aku nak update for this 2weeks kan..hope u all have a gud day always n happy selalu eh..ok buhbye..salam..

apid n abah yang telah membotakkan kepala..hehe..

p/s: saya dgn ini ingin memohon maaf sekiranya ade terkasar bahasa or membuat org2 terasa ngan saya..saya tau, knkdg saya ni kasar orgnye..especially to my kawan2 yg kat opis dulu n kawan2 rapat saya (if u guys read this) ..kot ade yg xsempat nak jumpe ke...n also to readers2 blog chielalala (i might dont know u but i know sometimes hanya membaca pn boley tersinggung gak kan)...maaf kan caye eh kwn2 eh :D..k la doakan kami selamat ok..c u



Thursday, June 4, 2009

mimpi semalam..

pagi tawan2 ku oh..hehe..ari ni pagi2 buta lagi aku duk depan komputer..dr lepas subuh td ha..ingat nak kua g joging..tp tgk keadaan luar dr tingkap nun, aku cm pk 2-3 kali..selalunye aku suka jog kat taman2 ke kan..the problem is, i have no one to accompany me..huhu..

yelah..skrg ni kan mcm2 cerita kite dgr kan..rogol, bunuh, ragut, bnyk nye..hmm..menakutkan..sbb tu aku lg rela register kat gym je tuk workout..tp pg2 buta ni, sogan lak nak pegi..nnt org mesti pk,xkeje ke budak ni..or takut kot2 aku sensorg je lm gym tu..malu den..hee..macam2 kan..bkn alasan yg dibuat2..tp halangan yg sebenar2nye..hati ni mmg meronta2 nak kua bersenam..huhu..xley la..addicted dah..bgn pg2 ni pun sbb pk, kalau aku tdo je, nnt mesti jd gemok..sbb xbnyk gerak..heh..psyco me ;p ..

ape aku nak wat eh time2 xde keje ni..serius, smlm jln2 kan, tgk org best je g keje, time lunch kua opis ramai2 lepak gerai makan..jeles nye..mcm looser lak aku rase diri aku ni..nak cr keje skrg duk pk nx week aku dah nak kene cuti 2minggu lak..so, better xyah dulu kot..stat bln depan je la..after aku balik sini..aku nak g mane, nnt aku cite eh..not now..ewah..

hmm..smlm aku bermimpi..maybe aku rasa rindu nak bekerja kot..so, mimpinya mesti la sekitar kerja jugak..haha..poyo..boley x aku mimpi yg tempat keje aku tu panggil aku blk keje..?..pastu aku pun happy sbb dapat keje situ blk..n bos aku, en.hamzul tu bg tugas ape ntah..idak le nak ingat evry detail kan..hee..pape ntah..tu satu cerita..

2nd cerita, aku mimpi linsharliana..haha..lin, ko masuk lam mimpi aku la weh..aku rindu ko kot ;p ..ceritanye, lin n family duk siap2 nak g thailand, tp xingat la tpt dia mane..pastu aku xtau ape aku wat kat situ..tp yg pasti ade la adik die si anol tu.. n mak n ayah die jugak..hehe..tu yg best ade kawan2 baik ni kan..siap kite kenal adik badik n family..tp lin ni, aku siap kenal pak2 sedara die skali..kite bff kan lin kan ;D...pastu aku xtau cmne, tetibe aku n lin berada kat satu kedai yg jual helmet lak..haha..pastu oleh kerana aku tau lin mmg suka kale pink kan..kebetulan kedai tu bnyk la helmet kaler pink..n ade satu mainan kereta or basikal kot kale pink jugak..kelihatan seperti canggih n besar mcm kete go kart tu..tp tuk budak2 la..pastu lin mcm interested nak beli tuk anak die si baqish tu..siap die try duk atas tu lagi..hehe..sampai situ je mimpi aku pg td..pastu aku dgr mak aku panggil2 kejut smyg subuh ;p dlm kul 6.45..hehe

pape ntah kan mimpi aku..tp mmg aku suka ingat mimpi aku balik..ade org mmg xingat kan..tp mimpi2 aku, siap ley wat cerita tau..mitos or fantasi..die mcm bg idea tuk wat filem ke drama ke..cume aku bukan pengarah filem je..kalau aku keje tu, sure meletop cite2 aku..giles sungguh..

eh ape daa aku cerita ni..xpe la..korg layan je la ek..adios amigos..sesape yg bekerja tu, wat keje baik2 tau..jgn main2..hargailah tugas2 anda..hiks..manis2 kan muka mase keje tu..k la, take care semua..mmuahhh :* ..jap nak paste lagu saloma..layan klip sini eh..



Malam Ku Bermimpi (Asmara Bergelora) - P Ramlee & Saloma


malamku bermimpi hai dgn satu bintang
ku terpaku di jendela
ku lihat kanda tersenyum menawan
asmara bergelora meresap ke dada
malamku terlihat oh satu bunga
bunga harum menarik hati
tak sanggup menahan rasa asrama meresap pandangan
menusuk di jiwa
sayang jauh di balik awan
wajahmu tetap berseri-seri
laksana bulan sedang mengambang
menawan dan menggoncang
dalam kalbu
oh angin meniup bawa daku ke sana
hasratku ingin bersama-sama
tak tahan rasa hati menderita
gelora asmara selalu menggoda

buhbye..hv gud day peeps..:D

Wednesday, June 3, 2009

sok sek..

Mentang2 aku duk umah kan..ley la aku dok taip2 ni ;p ..selamat pagi u'all..ari ni nak cite ape ek..

ni gamba smlm..hehe..smlm kan aku g intebiu kan..well, the intebiu is going ok..3 org panel intebiu tu...gelabah tetap gelabah..tp menten senyum la..huhu..the result? ..naahh, 50-50 kot..xpe la ade la rezki aku kat mane2 kan..psssttt..ade sorg interviewer tu cm kerek je..tp aku xkesah..mayb her style is like that..n aku pun tau interbiu ngan gomen ni bukan senang..hmm

lepas dr intebiu kat putrajaya tu, sempat la jugak aku melarikan diri ke semban jap..mesti nak g sane kan..nape ek...tau ke nape..hmm..gini cite nye..aku jumpe si dia tu la..sape lagi...so, jumpe die kat kedai gunting ambut..sempat jugak aku wat keje aku mempotostate dokument2 sementara tunggu2 tu kan..pastu baru la agenda bermula..mula2 g lunch somewhere kat stadium, pastu baru yalan2..kali ni g jauh sket..sbb die kate nnt kite komplen asik round2 semban je kan..isk.."org xkesah pun la abg nye ;p" .. tpt yg kitorg g tu ade lah tpt idaman aku gak dlm dating list..boley x..dah nak dekat 2 thn ni, mcm2 tpt dah aku g ngan die..pastu tpt2 tu mmg idaman aku..sbb aku suke berangan nak g tpt2 tu ngan bf sahaja..hehe..tp aku xmention pn ape2 kat die pasal tpt2 tu, die mmg tau sendiri..magic kan..i like..hiks..mmg dr 1st jumpe pn die cmtu jugak..kate org ade chemistry..

nak tau ke list lokasi date aku..haha..ni aku xtulis kat mane2, tp mmg dlm pikiran je..antaranye la eh..taman tema genting, waterpark, menara kl, melaka, bukit tinggi, zoo, pantai, joging kat tmn tasik same2, naik bas same2..lagi ape ek..hmm..bnyk la..and lokasi tu aku x kesah kat mane2..cnth mcm zoo kan, aku xkesah zoo kat kl ke, melaka ke..jnji zoo..haha..mesti korg pening cite aku ni ;p..n sume tempat tu aku g hanye sekali..tp mmg ingat smpai bile2..n ia xkan same kalau kite g ngan org lain..huhu..yer..aku mmg ske berangan..berangan tu bes..tp jgn selalu ok..hep2..babab nnt..

camne la ek..kate la kan, kite xde jodoh ngan bf kite tu..mesti kite teringat2 je kan..contoh la..kite jalan2 ngan pasangan kite tp org yg lain pulak kan, pastu pegi tempat2 yg kite dah penah pegi ngan xcouple kite yg mmg kite syg n semuanya ngan die adalah 1st time..xtau la cmne rase die..tp sure sebak kot n teringat2..nak2 lagi aku mmg emosi bab2 sentimental value ni..huhu..xnakkk..yela, org kate, kumbang bukan seekor bunga bukan sekuntum..tp ade kah kumbang yg lain or bunga yg lain tu same saje bentuknye..mesti la tak kan..so, feel tu pn mesti xsame jugak..mintak2 xjadi cmtu la ek..yela, hal2 cmni bukan kite yg tentukan, kepada DIA juga kite berserah..hmm..eh, merepek smpai kesitu lak kan..hehe..ok la..aku mau chow dulu..tetibe je..jgn marah aa..nnt kene jual ;p

me n shoki forever young(once upon a time on 2007) -mcm budak sekolah je aku ni..hehe

p/s: i'm in happy mood..yey..

Tuesday, June 2, 2009

gud morning...

salam pagi evrybodey...hehe..today aku ade intebiu kat mosti..skrg ni tgh tggu sesi intebiu stat..arghh..neves gile ok..dgr2 ade 8org n off corse, sure yg hebat2 nye..kate post pegawai kan..n the one who sit nx to me here looks like mature n berpengalaman je..hiks..harap2 ade la rezeki kat sini ek..huhu..

wish me luck u guys ;D ..my journey as job hunter is begin...