Friday, October 25, 2013

Suami saya sangat garang..

haha..tajuk tak leh bla..

ni cite tadi..tetibe aku dpt wassap...dialog nye mcm kat bawah..."awak ada apa2 yang halang balik lewat tak"....haha..macam polis tak soklan..

oo..sbnanye die suh aku blk cepat..sbb die blk lewat..sbb nanti anak lama2 ngan mak mentua, tak baik kan..hee..tp hasben aku mmg suke typo..hihi..sejak sblm kawen lg die cenggitu..kalau ckp pun kdg2 ayat merapu2..tunggang tebalik..boleh..

 

aku kalau tetibe en hasben wassap ayat2 gini kan..memang aku cepat naik darah..aku tak tau sebab ape..ayat atas ni ok lagi..ade lagi ayat2 yang mcm nak marahh je suruh wat something or teguran2 tu..adehh..

tp sebenarnye die tegur biasa2 la..tapi bile bab msg or wassap ni..jadi macam ayat yang ntah..tak kene la ngan jiwa aku..huuu..awal2 dulu memang aku tak leh terima..then nanti ade lah msg2 ayat sentap aku reply...tapi sekarang dah ok sket..sebab dah kenal la sket ngan peel en husband ni..haha..die mmg gitu..kekadang suke annoyed aku....agagaga..kalau gurau pun bentuk serius tau..huu..aku takut ngan lipas pun die nak marah mcm serius..cane tu??..

i think my husband need to learn soft skill lah..jgn marahh aaaa...


Anak Saudara baru

Alhamdulillah..semalam lahirnya lagi sorang cucu belah family aku..hihi..yups..nina adelah 1st cucu..kali ni anak eli lak..lom bagi nama lagi..

nina dah tak jadi cucu kesayangan dahhh..nnt mak tok banje baby baruu jek..hahaha...cehh tu je aku ingat..dasar mata duitan :p

cucu mak tok yang ke-2...Baby Keisya kot nak bg nama..shoo cute...berat 3.51kg..
lahir jam 7.45mlm, 24 October 2013

Congrats to Elly and Ajaq..lepas 3 tahun penantian..akhirnyaaaaaa...kesimpulannye..nak akuuu jugak yg mulakan dulu kan kan kan...pastu dari dulu eli mmg ske tiru aku..spital pun sama..ntah2 nurse yg sambut tu pun sama..hahaha..

ok lah..tu jek..semoga baby ni jadi anak yang solehah dan beriman dan taat kpd ibu bapa nye..aminnn..bersama lah kita mencorak anak2 generasi masa hadapan..ecehh..

buhbye..

Saturday, October 19, 2013

Berhabuk sudahh

Fuhhh..lama gile tak update blog ni..terlalu lama..kesiannnn..banyak jugak kenangan yang x dapat dan tak sempat aku catit kat sini...especially pasal anina..hik hik..budak bambam tuh..gewammm..tapi aku hari2 je ade update kat instag n facebook..ade jugak kat keek kdg2..

anina dah 6 bulan lebih sekarang ni..semakin membolat ko..semalam check up dah pun 8.8 kg..dasat kan..hihi..semakin aktif..dan gigi pun hampir tumbuh 2 batang kat depan bawah..shoo cuteee...

anina/kinah/nina sekarang dah pandai meniarap, boleh naik walker, pandai tarik2 rambut mummy pastu gelak2 bile mummy jerit sakitttt..haha..pastu suka guling guling guling..sampai hujung mane ntah..pastu smlm aku detect die dah angkat2 montot maybe nak merangkak kot..tak boleh meniarap kedepan..tapi ke belakang..kalo naik walker pun camtu tolak kaki kebelakang..

genap 6 bulan jugak, aku dah start bagi die solid food..tapiiii, aku bagi die rice cerelec jek..lom masak2 sendiri..buat puree..mummy pemalehh cenggitu la..ihiks..nina suka makan aiskrem jugak..aku rasa die ske eskem coklat lah..sebab aritu die leh masuk kan aiskrem coklat tu lam mulut bnyk2..pastu sebab sejuk kan..die wat muka..hahhaa..kelaka..

Still minum susu mummy, tapi ade campur2 susu formula..tapi jarang sgt lah..sekarang aku provide 3.5 botol kalau pegi keje..aku selalu pump kat opis dapat 12oz je..so, lagi 5 oz, try dapatkan masa malam..aku takde stock, so mmg struggle la jugak nak pump supply susu kat budak domok ni..tu pun kira kurang sket die minum..kalau sblm bg solid aritu, ade jugak 5 botol 5oz die minum time siang wehhh..haishhhh...



nina ske amik gamba..pandai nak menyengih bile aku tala henphone camera kat die..haha...bagussss...so mummy like..


 ni satu lagi achievement aku..haritu aku kene keje kat KL..3 hari..so, aku bawak budak debab ni..aku n nina drive..perghh.debar2 jugak sebab xpenah lagi travel 2 org je kan..tapi alhamdullillah sampai jugak aku kat ampang..tapi 30minit terakhir tu die meragam la jugak..kene aku pegang sambil drive tu..huhuhu...seb baik nak sampai dah..



gamba ni diambil time break sekejap on the way balik ke JB..hihi..husban aku tgk gamba ni..pastu bebel kat aku..die kata sakit tau baring kat atas gazebo ni..hahaha..tp nina rilekkk jek..gelak2..wekkkkk



haruslaaaa nak tepek gamba mummy yg latest...iklan jap..pakai tudung TDL...cun2 okeh shawl by TDL ni..sila la beli..
































lastly..mummmy the latest...wuwuwuuuu this the best i can do so far...tak leh dibanggakan..gemokkkkkkk!!!!..hermmm..now berat naik balik 69kg...lg 15kg untuk turunkan...cehhh, tak agak2..hahaha..


ok lah..aku ni sambil2 je ni..tengah keje..ape barang keje ari sabtu kann..tapi inilah nasib ku..tadi husban call..die n mil n nina dah on the way ke Melaka..ade kenduri adik ipar kat sana..maka tinggal laaa mummy yg keje di hari sabtu ni sorg2..sedihhhhhh..tp takpe..inila masa mummy nak berjimba2 g soping mall jap lagi..tapiiiiiii duit dah habis..acam mana..??? @%$^^&)*&$@!


k bye...