Thursday, January 28, 2010

ketinggalan

aku rasa sangat banyak aku ketinggalan..kerjaya, life, future, present, so many things...masih di takuk lama...huhu..i really need a permanent job :( -sigh-

Monday, January 25, 2010

sekolah

lately ni aku asik teringat zaman2 sekolah rendah and menengah kat selayang je..rindu lak..hehe..kalau la aku sekolah kat sana sampai aku form 5 kan best..huhu..ni aku hanye ada memori smpai form 3 je..form 4 & form 5, lansung tak ingat..or should i say, i vanished those memories already..sgt tak suka masa tu..

ape yang best sgt ek pasal sekolah kat selayang tu...hmm..meh sini aku habaq..firstly, aku ade kawan2 yang ramai kat sana..yelah, selayang tu kira macam kawasan pinggir bandar kan, pegi balik sekolah jalan kaki je..rumah kawan2 pun kira dekat2..until now, kitorang still contact each other which is kitorg mmg dah kawan since sekolah rendah..bes kan...mcm kalau g selayang tu, mcm balik kampung la..cuma aku takde umah nak stay je..hehe..

kedua; sekolah kat sana bestt..mcm2 hal..yelah kan, sekolah cmpur laki pempuan...mmg happening..oo, masa from 4 & 5 aku sekolah pempuan..so, tau la..dah la aku sorg2 je..aku lak jenis lambat nak tunjuk belang..so, 2 tahun tu mmg tak sempat la aku nak bergaul ngan kawan2 kat sana..haha..so, totally lost contact with them..nama kawan duk sebelah aku pun aku lupa..huhu..teruk gile aku ni..sbb tu aku kate aku lost memories..huhu..i hate that school..i was alone time tu..tak ingat lansung la..kat fb pun mane ade kawan2 aku kat sekolah ampang tu..langsung takde..tp kat frenster ade la..itu pun ntah dorg ingat aku ke tak..hehe

ape lagi ek..hmm..banyak lagi la reason2 die yang aku pun tak ley nak gambarkan kat sini..haha..yang pasti memang duduk dan bersekolah di selayang adalah sgt best bagi aku..compare kat ampang..oo, i still kept those letters that i got from my best fren si fazilah..hehe..kelaka..berjela2 surat dan ntah berapa banyak aku simpan..begitu juga kad2 raya yang aku dpt drpd dorg..bestnyee..sweet memories :D

eh, tetibe je aku kan..haha..ni gara2 aku tgk facebook nye membe2 la ni..add kawan2 lama..pastu tgk gamba2 dorg pastu ingat2 balik sape tu ek..ade yg aku ingat, ade jugak yg aku langsung lupa..yela, setakat sampai form 3...mane nak ingat semua kan..org2 pun berubah bile dah masuk zaman form4 & form 5..hehe..ok la tu je..daa ;p


p/s: aku nak add gamba2 lama aku kat fb supaya org ingat aku..tp maleh nak scan..hehe..sesape yang ade gamba aku selit2 kat korang kan, sila la tag aku..lalala ;p



Thursday, January 21, 2010

mimpi yang terasa2 smpai skrg dan meninggalkan tanda tanya..hehe..

panjang la pulak tajuk aku..heh heh..

ok la, aku nak cite ni..smlm kan, aku mimpi..ntah cite ape ntah..

kronologi die, dari belajar silat ke masuk umah mane ntah pastu tibe2 lak ade ular belit kaki kanan aku..

mula2 tu aku mmg tak perasan ular tu melilit..tp aku rasa sesuatu..tak expect lak kat kaki sendiri....pastu aku takut la kan..tp bila aku lari, aku rasa makin kuat rasa sakit kat kaki..pastu aku baru perasan ade ular belit kaki aku..huhu..menakutkan..ular tu tak la besau sgt..sedang2 je..smpai aku terjaga la..pastu bila bgn mcm terasa2 je sakit..seb baik tak de pape..hehe

so, guys..pelik tak mimpi ni..huhu..pelik kan..mimpi tu mainan tido je..hee..ok la..daa..

Tuesday, January 19, 2010

shila berdikir barat?..


kelaka gile rasa nye..merasa la jugak aku wat persembahan dikir barat..haha..dah tua2 cmni baru nak join-join aktiviti gini ye dok..masa sekolah dulu tak mo..haha..layan kan aje..

btw, dikir barat ni adalah pilihan persembahan group aku tuk dinner opis ari Jumaat ari tu..best gile..walaupun aku dah pindah opis, aku still merasa lagi nak berdinner2 ni..ingatkan dah takde..tema for this nite ialah kasual..kaler itam, merah n putih..dan aku, sempat la jugak pigi beli baju ptg sblm dinner tu..haha..pastu 1st time pakai tudung gaya2 selendang tu..sogan den..nmpak rubok je..huhu..ape2 pun we have fun that nite..and aku dapat la membawa pulang hamper yang aku dok usha..hee..lawaaa..siap ade lilin wangi lagi..cute..i like ;p

my lucky number is 2..heh heh

Thursday, January 14, 2010

im baaackk

hoi..(bahasa tak agak2)..

eh, salam semua...(oh sopannye..aku kah itu?..)

lama gile aku tak update kan..huhu..this week mcm cepat gile berlalu..pastu hari2 aku kua pagi2..balik je dah malam...penat dah ni..baru terasa kepenatannye..sampai aku mcm blank lak..dont know wat to do..need a break sblm aku sambung misi membuat minit meeting..huhu..tu la paling2 aku seriau..boleh ;p..but, aku tau diri aku ni..bile nak stat tu mmg payah benar..tapi bile dah start keje tu, mmg akan berterusan smpai siap..cuma, nak kick off tu yg payah beno..esok je la smbung keje ek..

nak balik cepat la ari ni..eli ajak g butik kawen kat ampg point..yey..nak itut ke..lalala

Saturday, January 9, 2010

happy tak..

happy..sbb akhirnya dpt jugak meluangkan masa bersama2 :D ..tq for your time bebeh..

Friday, January 8, 2010

pesan tok menteri..

kita mesti sayang dengan kerja kita then baru lah kita berdedikasi time buat kerja..(kata menteri kpkk)..ayat di ubah sedikit namun memberi maksud yang sama

Thursday, January 7, 2010

My Favorite Mug..


This is my favourite mug..aku beli kat carefour kot mungkin dlm tahun 2000 ke..masa tu aku belaja kat uniten and duk kat asrama..so, i need a mug mayb a bigger than usual sbb aku rasa mug yg biasa2 tu cm kecik n tak cukup tuk isi perut aku yg besar ketika itu..haha..so, i found this one..berdiameter 8.3cm dan ketinggian 11cm..xde keje kan aku nih..duk mengira ukuran mug aku..heh heh..

btw, mug ni dah hampir 10 thn ikut aku kemana2 saje..sbb aku bwk g opis mug ni..3 tpt keje aku tuka, 3 kali jugak la die pn betuka..aku harap die akan bertahan smpai aku beranak cucu la..boleh ke..berapa jangka hayat mug yang menggunakan material porselin ini?..harap2 hayat die lama lah..and jgn sape2 kacau smpai pecah and jangan la aku yg pecahkan..huhu..da la aku ni cemerkap ;p..

ok itu aje..buhbye

p/s: entry ni dibuat sbb nak mengingatkan aku ade sebuah mug yang sentiasa bersama aku..dan nak menghargai die sblm hayatnya abes..huhu..sob sob..

Wednesday, January 6, 2010

talking on phone..

i just love talking on the phone before i sleep..its like my therapy after a long day..love u..muah..nite2..

Takoyaki


wahai kawan-kawan ku..bagaimana hari anda hari ini..sudah lunch ke..ape menu yang korang makan..hehe..tibe-tibe aku buat ayat skema di sini..sengaja nak cuba-cuba sahaja..

baik lah..berbalik kepada topik hari ini..sebagaimana yang anda tahu, dalam negara kita, iaitu Malaysia, terdapat baaaannyyaakk jenis makanan bukan..terpulang sahaja kepada kita untuk menentukan makanan macam mane kita nak..ok, mula aku nak mengarut kan..ah leceh la nak pakai ayat2 cmni..

sebenanye saja aku nak cerita..tadi aku makan satu makanan jepun, yang baru 2 kali aku rasa..1st time ari tu beli kat jusco klang..amad shoki belanja..sedap la pulak kan..ni sbnanye kes aku terpengaruh ngan ade satu blog yang aku baca tu..die suka makan makanan ni..pastu saje la aku nak rasa..sekali rasa, aku mcm nak lagii u'oll...mcm bes lak mkn..simple dan kenyang..harga pun tak la berapa mahal..less than rm5

so tadi aku saje la jalan2 cari makan..tujuannye nak cari makanan yang luar dari kelaziman yang aku makan kan..huhu..jalan punya jalan, sekali aku jumpe stall makanan ni kat sogo..heh heh..tanpa berpikir panjang, aku pun singgah dan membelinya dengan hati yang riang..ditambah pula roti untie ann perisa original..lantas, terus pulang ke opis...sesampai je aku, terus duduk dan makan makanan ni dulu..haha..gile..

ok la, dari tadi aku tak cite kan makanan ape tu kan..meh sini aku tepek gamba hasil dari google..ni kire 2nd time la..tp brand die lain..bukan from tako tou kat jusco tu..tak ingat stall ape name tadi..tapi still guna perkataan tako tu la..heh heh...ok la, overall puas ati ngan lunch for today..alhamdulillah..

takoyaki..picture from google


p/s: aku rasa kalau makan banyak akan rasa muak jugak takoyaki ni..so, enough 4biji je sekali beli iaitu RM4.20 ..ok chow..

Monday, January 4, 2010

isnin yang ramai tak keje..


weh, ramai gile org cuti arini...bes sbb aku dpt dgr2 lagu n men tenet je..tak bes sbb aku tggal sorg2..hehe..sumpah bosan..seb baik ade facebook..dapat la aku gurau2 ngan kawan2 dikala menanti masa pulang..hehe..time kaseh facebook sbb menceriakan hariku ;p..


ok la..ape isu for today ek..haaa..nak tau tak..aku dari pagi tadi tgh melancarkan perang dingin ngan mak aku..hehe..xley bla..tp aku rs mcm tak lama je nak betahan sbb aku tgh happy pulak..isk2..dah pulak tu, aku mcm ngidam nak mkn steak la sbb aku sudah nampak steak dalam gamba masa syafiq dinner ngan tiqa tu..huhu..sedap nyeee...nak jugakkk..


so, oleh kerana aku pergi n balik ngan mak aku kan..haruslah balik karang aku macam nak ajak mak aku g mkn kat kg.baru tu..kat stable steak house ke kan..huhu..camne nih..kalau dah balik umah nak ajak eli nnt dah malam pulak..pastu mesti malas nak kua dah..huhu..dilema sungguh..alaaa..sungguh ni kire mcm dilema besar jugak ni..sbb nnt mak aku menang..padahal die yg salah..nnt die wat muka puas ati..huhu..


eh, tapi tadi kan, mayb mak aku tau die yg salah kan, so die sibuk2 lak nak borak ngan aku..haa, kalau gado selalunye die yg malas nak jawab aku tanye2..ni die yg nak borak2..see, sape salah..lalala..haa, aku ade idea..nnt karang, kalau die sebuk nak borak lagi, boleh la aku ajak je mkn tu..kalau tetibe die lak yg nak majuk sbb aku wat tak tau ngan die, maka jawabnye..pospone..haha..

picture of beef steak..tp sapid nye gamba lagi menyelerakan..aku tak upload la gmbanye..heh..



ok la..itu je cite ari ni..i want to keep silent until the time is come ;p ..wish me luck..

edited @ 7.30pm : huh..nampaknye semua misi tidak berjaya..makan pun takdo, majuk pn ilang..adei..dah aku agak ;p

lyrics..hehe..

currently attached to this song la..huhu


Sentuhan Listrikmu

Artist: M Nasir
Bisakah aku bertanya padamu
Dari mana datang sayang ini
Dari redup matamu
Atau bisikan mesra

Adakah kerna sentuhan listrikmu
Membuat ku terus berjanji
Hati ini hanya untukmu saja

Sentuhanmu bukan datang dari
Dunia materi
Terasa ini pernah mengusikku
Bagai de javu

Ku rindu sentuhanmu
Ku damba sentuhanmu
Tiada lain yang ku inginkan
Hanyalah
Hanya sentuhanmu

Sunday, January 3, 2010

rindu yang masuk dalam mimpi..hee

gud morning kamu2 semua...

hari ni aku nak bercerita laa...koranggg, apsal aku asik mimpi pasal keje lama aku ek..masuk smlm, dah 3-4 kali jugak aku mimpi kerja aku tu...huwaaa...i miss my old job laa..i miss the smell of steel, welding spark, the noise of kting ktong kat kilang, the siren waktu rehat n balik, the guys yang aku selalu bekerjasama..haha..miss everything...

ok, its like the 1st love that we will never forget..thats how the feeling..boley..i wish i can get that kind of job again laaa..the selekeh2 punya opis n selekeh2 punya uniform kerje..

i knowwww, i used to complain about the job before..but, what can i say..i just realise that im in love with it after it s gone..haha..poyo ;p..

k la..today aku ade nak attend wedding kawan aku kat selayang..heh heh..my secondary school fren..hmm, what to wear ha?..

hmm..monday is coming..malasnyeeee..

daa..

HIkmah Cinta

Bila kita jatuh cinta pada seseorang, jangan menyiksa diri dengan menganggap bahawa cinta kita tak diterima.

Cinta itu tak pernah ditolak kerana, setiap insan memerlukan, menginginkan untuk dicintai.

Wujudkan cinta itu dengan memberikan sesuatu bukan mengharap harap akan sesuatu sebab, apa yang diberikan kerana cinta selalu datang pada hati kita disaat itu juga.

Kebahagiaan memberi jauh lebih sempurna dari pada kebahagiaan kerana menerima.

Tapi…lain bila kita menginginkan sesuatu yang kita cintai. Keinginan itulah yang memberikan pahit pahit yang menghiris dada…

Jangan menyiksa diri dengan menginginkan sesuatu….

Jangan sia kan cinta dengan beban yang berat mengharap mampu di pikul bahu.

Keinginan memiliki mungkin tak kesampaian…

Tapi…

Percayalah pada diri…
Selalunya cinta yang kita berikan seadanya
Takkan pernah bertepuk sebelah tangan..

Saturday, January 2, 2010

nak update cite ape..

xde ape2 pun..huhu..

sapu umah..check
jemur baju..check
pinggan mangkuk kat dapur..check
sampah..check

just tunggu eli balik untuk buat pemantauan penapisan..haha...gilo..

aku takde keje weh..kebosanan ni..atul ckp nak lepak, kene tunggu je la die..

ok daa..kalau ade aktiviti nnt baru aku ley update eh..buhbye..enjoy ur weekend peeps..