Tuesday, October 23, 2012

A Cup Of Coffee...

Assalamualaikum..selamat pagi semuaaa..

pagi ni saya ingin menceritakan tentang secawan coffee..bukan sebarangan coffee..tapi original cappuccino yang saya telah beli di 7 Eleven...

Tadi sesampainya saya di pejabat..oooo..hari ni agak lewat..jam 8.50pg baru sampai..maka, saya terus letak barang kat meja dan turun untuk membeli sarapan..dalam fikiran asyik memikirkan coffee ini..dah lama tak menikmatinye..walaupun hanya beli di 7eleven dan berharga RM2.20 sahaja..namun, kesedapannye tetap menyerlah..hehe

Lalu saya pun beli lahhh..sebelum itu, singgah di gerai buah dahulu..bersarapan buah lah saya pagi ni..dan terus ke 7E..dah beli, lalu depan bos Mr.V yang sedang bersarapan sambil meeting bersama rakan2 yang lain, rutin harian mereka lah tu..Maka die pun menegur.."u beli coffe ka?..tak elok minum la..pregnant"..huhu..tapi saya cakap la jugak.."nak minum jugak"..tapi dalam hati dah mula rasa bersalah..grrr..matik seleraku...

Jadi, lepas saya bawak naik atas semua2 makanan dibeli ni..amek bau air ni dulu..fikir2 nak minum ke taknak..habiskan dulu segala buah2..dan masih fikir2 nak minum ke taknak..ambik gamba cup ni..dan..tiba2, datang seorang kawan yang sedang mencari gula..sebab gula di pantry dah habis..mungkin sudah rejeki die, lalu saya pun menawarkan kepadanya air ni..dan die pun bersetuju dengan girangnya..lalu membawa pegi air ini ke tampat nya...huahaha..begitulah cerita secawan coffee cappuccino 8oz yang dibeli di 7E..


nasib baik dah amek bau dulu :p 

Monday, October 22, 2012

borak2 kosong jewww...

Semalam, borak2 ngan hubby..kat phone jewww...dah 2 minggu tidak ketemu..sob sob..tapi takpe, rabu ni die balik..kitorang nak balik kampung (kelate)..die dipaksa ikut..hehehe..adan uke ia...

so, smlm borak, die cakap la nak puasa 9 zulhijjah tu..hari khamis, which is, hari kitorang nak travel pulang ke kampung..aku cakap, ok je..then die ajak aku puasa sekali..huhu...pastu aku cakap la tak konpiden nak puasa..sebab ngandung memang wajib la lapaaaa je keje aku...maka aku suruh la die sorang je la puasa...ok die setuju..hee..tapi dapat la jugak syarahan2 dari encik soami..lalala...

pastu die tanye, nanti nak sahur ape..alamak, aku baru teringat..die kalau puasa mesti nak sahur nasik...maka aku cakap je la..ok takpe la..nanti saya bangun masak kan nasi tuk abg...feeling2 isteri mithali la sgt..haha..okeh, aku memang setakat ni tak banyak la masak tuk die..sebab kate jumpe sekali sekala kan..setakat ni aku pernah masak maggie ngan nasi goreng je tuk die..ngee

so, persoalannye, nak masak ape ek..die kate ayam goreng je pun okeh...haha..kat lam peti ais umah xde ayam lak..kene beli la ni..pastu kalau ade sambal sardin cam best je..die makan ke ek..ikut tekak aku simple je..tapi kalo ikut tekak hasben, die mcm banyak xleh makan je..huhu...payoh ni..tapi tadi aku dapat resepi wat pancake..mcm sodap..haa..acane..ehhh..xleh, kene masak nasik...!!! ntah2 silap2 mak aku je yg masakkan..kui kui kui..

k la..daaa



Sunday, October 21, 2012

Rambang Mata...

tadi, baru balik bershopping di Kenanga wholesale..tempat ni actually tempat pemborong yang besar jugak..perghh..memang best gila..aku pegi tadi, hampir semua kedai aku masuk..keluar je dari lif tingkat 3A, terus masuk kedai2 tengok2 baju..memang sgt lah murah nya..baju2 kurung, jubah..semua lawa2..dan berkualiti jugak..kalau kat luar, harga mau lagi mahal tuu..tapi kat situ boleh dapat murah..harus lah teruja kan..tapi tak sempat nak pegi floor2 lain..aku round floor 3A je..

aku pun sambar 2-3 baju yang memang selama ni aku cari2..hehe..tapi yang paling aku suka, baju kat bawah ni..


baju ala2 stail jovian, lengkap dengan manik bagai...peplum style..haha..

kononnye beli ni nak pakai time raya haji ni..tapi matik laaa..nak pakai cmni pastu pegi tengah padang tengok org sembelih lembu?..haha...gilo org kampung kate :p..tak terpikir lak aku..ni pun eli yang cakap..sebab raya ni balik kampung kelate pastu kitorang wat korban, wajibla kene pegi tempat korban tu kan...abes tu camneeee....agak2 muat lagi tak kalau nak pakai time sapid kawen kat kedah nanti bulan depan...arghhh, baru je pikir nak melawa2 time raya..mencikk..!!

ok, now guess...how much is this dress....jeng jeng jeng..sumpah murah gile sampai korang pun tak leh nak teka..kain jenis lycra, lagi murah dari baju rizalman yg kat tesco tu, ade manik2..baju jenis fesen2..guess2..heh heh heh....tak sabar nak pakai baju ni..harap2 pakmi tak komen buruk laaa...



Friday, October 19, 2012

Jenis Darah..

Sebenarnya, aku baru je tau jenis darah aku semalam..huuhuu..hari tu masa buat OGSP nye kad, aku main letak je kat kad tu blood type= O..tapiii sebenarnye blood type aku adalah jenis A+...boleh tak..abes tu camne eh..kalau tetibe aku kene pegi site dan tetibe terjadi ape2 kat aku, die tgk kad ni jenis O..pastu die derma darah jenis O lak kat aku..haishhh..payoh nii...




ohh yer..hari tu eli ade send email kat aku pasal personal character mengikut jenis blood..meh sini aku tepek kan..hehe


Type A 

Type As may seem calm on the outside, but inside, you’re filled with anxiety and worry. You’re perfectionists and often shy and sensitive. Usually introverted, you’re stable and thoughtful. You make good listeners and are sensitive to color and your surroundings. You like to be fashionable and are up on the latest trends, but never flashy or gaudy. You like romantic settings and often shun reality for fantasy worlds. A is most compatible with A and AB in the love department. Common career choices: accountant, librarian, economist, writer, computer programmer, and gossip columnist.


ooo..patut la aku suke baca gosip...hehehe :p

pemeriksaan kehamilan kali ke-2


assalamualaikum..

okeh mula2 aku nak gelak dulu...hehehe..

hari khamis semalam ngan harini aku ade check up kali kedua..yang mana hari khamis tu, check blood pressure, kencing manis, ngan ukuran perut kot..dan hari ni aku just minum air gula..

ni cerita semalam..aku nye appoinment pukul 8.00pg..so dtg klinik amek giliran dan tungguuuu..dalam sejam lebeh jugak la baru nombor aku dipanggil di kaunter 20..hehe..kat situ, nurse akan cek HB ngan berat pastu bagi botol tuk cek urine dan terus ke kaunter 3..tuk test urine dan check kencing manis yg amek darah cucuk gune alat mcm pen tu..

ketika mengukur berat..maka berlakulah sedikit nerves di situ sebab aku memang dah tau..akan kene persoal punye...haha..sepatutnya berat aku dari 63kg bulan lepas, naik 0.5kg je bulan ni..tapi entah macam mane, die ter exceed sampai 68kg..aku pun x tahu :p ...risau la pulak..

tapi tu je la masalah aku setakat ni..yang lain2 alhamdullillah ok je..normal..cuma urine kotor sket..doc suruh minum air kosong banyak2...

yang hari  ni pulak..aku just kene minum gula tu..perghh terperanjat jugak aku tengok sebungkus gula yang di bancuh ngan air panas suam pastu suruh kite minum tu..mula2 minum aku rasa boleh terima lagi..tapi bile dah masuk tegukan yang ke-4..aku mula rasa loya..habis je segelas..perit tekak aku..dan memang rasa nak muntah..baru aku tau perasaan minum air gula yang linsalania selalu cite tu..hehehe...seb baik aku bawak buku cerita supaya boleh distract ngan perasaan nak muntah tu..buku cerita pulak bukan sebarangan punye..buku cerita hantu/misteri tuuu...cerpen jenis thriller..hahaha..yang cover die cmni..takut tak..hehe

buku yang telah dibeli sejak 2010 tapi baru nak baca arini..sbb aku tak suke buku cite jenis thriller

ok, back to story, kedua2 hari ni memang aku masuk opis lambat lah..kul 12 baru masuk..memang lama lah check up ni..paling kurang 4 jam jugak...minum air gula je pun sama..tunggu amek darah 1st tu, dah sejam tggu giliran..pastu lepas amek darah, minum air gula..kene tunggu dlm 2 jam, then kene ambik darah lagi..dua2 tangan kene cucuk arini..seriau aku tengok..terpaksa aku tutup mata..ngee..

eh, ape lagi ek nak cite..tetibe mcm writer block pulak..hmm..haa..pasal berat tu..aku memang memikirkan secara serius mcm mane nak diet ni...lagi pulak..bapak aku memang pantang betul aku kontrol2 makan..kalo aku tak makan nasi, die bebel2 suruh makan nasi..kalau aku minum air kosong je die bebel jugak sebab aku asik minum air kosong je, die suh minum manis2..penin weh penin ngan bebelan bapak aku tu..boleh wat gaduh besar..semalam pun aku cite kat mak aku, doc suh diet..die leh gelak sebab tak pecaya..sebab bagi mak bapak aku ni..xde istilah diet dlm hidup dorang..huahahahaa..nampaknye, hari2 kene gaduh ni..aku xde hal nak diet2..sbb memang aku da selalu buat..tapi bile mak aku asik cakap."diet la..diet..nanti baby kau selalu sakit padan muka"..[sakit sbb x cukup zat]..huhu..ape perasaan korg bile mak korang ugut2 cmtu..mcm satu sumpahan kan...^______^

ok lah tu je cite nye pada hari ini..aku chow dulu..harap2 xde la mimpi bukan2 sbb baca buku cite 9 nyawa tu eh..hasben aku bebel sbb aku ckp kat die aku baca buku cite hantu...hehe :p

daaa






Monday, October 15, 2012

my latest view..

buat masa ini..lupakan fesyen..lupakan pinggang yang ramping..dan lupakan diet..dan inilah saya..hahaha..

side view

front view
[baju dan seluar adalah ambik syafiq punya..mungkin lepas ni kene upgrade pakai baju dan seluar abah pulak..tapiii..mak kate..seluar abah pendek..huahahaha...]



semalam tanye elli.."aku ade gemuk macam dulu tak..eli kate tak sebab kali ni perut aku buncet...dulu aku tak buncet....ohh..takleh nak bayangkan aku kembali kepada shiela yang dulu ^______^ menangiss....


















si gangster is back y'all...hahahaha
[ehh..mane baju pink ni ek..boleh aku pakai balik kan..feveret shirt ni..selalu pakai masa gi kelas time universiti..abah saya punya]