Monday, October 22, 2012

borak2 kosong jewww...

Semalam, borak2 ngan hubby..kat phone jewww...dah 2 minggu tidak ketemu..sob sob..tapi takpe, rabu ni die balik..kitorang nak balik kampung (kelate)..die dipaksa ikut..hehehe..adan uke ia...

so, smlm borak, die cakap la nak puasa 9 zulhijjah tu..hari khamis, which is, hari kitorang nak travel pulang ke kampung..aku cakap, ok je..then die ajak aku puasa sekali..huhu...pastu aku cakap la tak konpiden nak puasa..sebab ngandung memang wajib la lapaaaa je keje aku...maka aku suruh la die sorang je la puasa...ok die setuju..hee..tapi dapat la jugak syarahan2 dari encik soami..lalala...

pastu die tanye, nanti nak sahur ape..alamak, aku baru teringat..die kalau puasa mesti nak sahur nasik...maka aku cakap je la..ok takpe la..nanti saya bangun masak kan nasi tuk abg...feeling2 isteri mithali la sgt..haha..okeh, aku memang setakat ni tak banyak la masak tuk die..sebab kate jumpe sekali sekala kan..setakat ni aku pernah masak maggie ngan nasi goreng je tuk die..ngee

so, persoalannye, nak masak ape ek..die kate ayam goreng je pun okeh...haha..kat lam peti ais umah xde ayam lak..kene beli la ni..pastu kalau ade sambal sardin cam best je..die makan ke ek..ikut tekak aku simple je..tapi kalo ikut tekak hasben, die mcm banyak xleh makan je..huhu...payoh ni..tapi tadi aku dapat resepi wat pancake..mcm sodap..haa..acane..ehhh..xleh, kene masak nasik...!!! ntah2 silap2 mak aku je yg masakkan..kui kui kui..

k la..daaa



No comments: