Friday, October 28, 2011

travel fair...at night....menarik bukan..??


jom kite pergi travel fair ni..


Korang tau x psl Night Travel Fair ni?.....kat I-City start arini smpai ahad.....pelancaran dia mlm ni kul 8.....yg menariknya company adik sye, Vantage Five yg jd event manager utk night travel fair organized by tourism malaysia ni.....i'm so proud of him.....seriously.....100% bumiputera company ok....padahal masing2 baru lps grad tp dah b'jaya bukak company sendiri....actually company Vantage Five ni adik sye share ngan 4 lg org kwn dia.....semua bdk2 UITM yg amik cos Marketing.....terer la diorg ni....muda2 dah bekerja keras....hehe....ni event ke-3 diorg & yg plg besar setakat ni.....be4 ni ada 2 event diorg dah wat & mmg dpt pujian....hopefully pelancaran mlm ni b'jln lancar.....maybe sye pon nak gi mlm ni....nak sgt tgk gimik diorg mlm ni.....dgr citer byk diorg spend utk pelancaran mlm ni.....so korg jom la beramai2 memeriahkan lg fair ni erk....esok ada konsert.....ada artis yg akan wat p'sembahan.....rasanya ada 2, 3 org lg artis AF yg ada maybe zahid & akma....esok pon sye nak gi gak kot....nak bg sokongan kat adik sye.....all the best to Vantage Five.....


p/s: copy paste dari blog elly..hehe


ehhhh..aku lupe nak masukkan gamba ni...kalo dah namenye night travel fair..maka mestilah ade cute witch...heh heh...gediknesss

comey dok :p

MY FRIDAY STORY

A HEROES CREED "DID I"
By Carl Morris

Did I help someone to realize a dream they thought they'd lost?

Did I listen when someone told me the reward is worth the cost?

Did I praise someone for their efforts and encourage someone toward their dreams?

Did I help someone to understand the end never justifies the means?

Did I make someone laugh and smile when they would much, rather frown?

Was I the one who picked them up when everyone put them down?

Am I, the one they confide in and know their conversations secure?

Did I provide them with someone to trust in knowing their friendship will always endure?

Am I humble and constantly striving to become more than I was yesterday?

Did I focus on the successes of others and follow through with all that I say?

If I constantly strive to become the one who can say I did to did I's.

Then my life is fulfilled, knowing I have achieved life's greatest prize.

Thursday, October 27, 2011

belajar menggubah bunga...

aku dah cite ke lom ek, pasal sapid konvo last tuesday...lom lagi kan kan kan...hehe..tapi xpe, later2 aku cite...

entry aku kali ni nak cite pasal aku jadi penggubah bunga terjun..apsal terjun?..sebab abah telah membeli bunga secara loose, dan bukan secara pack yang mcm selalu kitorang konvo tu..huhu..alasannye, sebab bunga yang dorg jual kat petaling street malam tu xde yang lawa..boleh..huuu..tapi silap jugak...sebab mlm tu just pegi satu kedai je..pastu terus beli bunga2 kat situ..tengok2 bile masuk kete n nak balik, ehh, banyak lagiii bunga yang dah siap gubah...takpe la, redha je la..tapi dlm hati asik pikir cmneee la nak gubah ni..da la xde skill..huu..nak tgk youtube, laptop lak xde..haishh..

so, balik2 tu..terus keluar mende2 beli tadi, amek gunting, soletep ngan surat kabar yg di basahkan..so mulakan operasi..tawakkal je la time ni sbb mmg xtau pape dah..pikir nak tido jek..sbb dah lepas waktu tido aku..jam dah kul 12am..huhu..sok pagi2 nak terus kua g shah alam..plus, takut gak nanti sapid marah sbb bunga tak lawa..haha..die bukan boley..bunga ni pun die yg suh beli :p


operasi dimulakan..cuba mencari rentak...susun atur cmne nak wat..payah gak laa..





taraaa..dah siap..ni bunga nye sarung tak bukak lagi..aku ngan eli dah risau dah..takut tak cantik..so, kitorg bukak je sarung malam tu jugak..nak tengok hasil..hehe

dah balut2 cmni la rupanye..finishing tak berapa kemas..tapi boleh laaa..

lepas dah bukak bunga tu..mcm kagum..lawa jugak aku gubah..hehe

kalo coki ade lagi..mesti aku anta gamba ni kat die..mesti die kagum gak aku leh gubah bunga..huhu..sedehh, xleh nak share kehappian ngan die lagi...

to my beloved brother with love..haha..seb baik sapid tak komen lelebih..die kate lawa jek..sukeeee :D

Saturday, October 22, 2011

to transform plain little bucket

ade satu masaelah...hmm [ekspresi muka sambil jari di dagu..]

si sapid, telah mentugaskan aku untuk survey apakah benda yang sesuai untuk diletakkan dalam tin kecik ni untuk menampakkan die sebagai doorgift yang ekslusif untuk sebuah majlis perkahwinan...maka jadinye aku buntu..hehe

yang aku nampak, mesti ade reben (sbb comel), jaring (untuk letak mende dalam tu)..tp yang aku tak dapat lagi adelah..apemendeeee nak letak ni weh..cer citer...

Friday, October 21, 2011

blogging via galaxy tab 10.1

hai....saya try blogging guna galaxy tab adik saya...hehe..nampaknye agak susah jugaklah saya nak menaip ni...but still trying to adapt with this new gaet..seems like a cool gadget haa..


okeh, seperti biasa, aku amek gamba la guna camera di
a kan..kelaka sbb bile amek gamba..nmpak macam besar je..puas tgk screen die haa..besau..

muka atak senyumm..



sedihnyee citer giuliana..

kalau korang follow cite giuliana n bill ni tau la kan cmne dorg nye relationship n usaha dorang nak dapat anak kan..dorang sangat bersemangat n tak putus asa laa..pastu kan, masa episod die berjaya ngandung tapi gugur lak tu, sedih je..bill pulak, sentiasa sokong giuliana ni..sweet la dorg ni..hee..

but then, tadi aku masuk2 blog orang..tetibe baru tau giuliana ni didapati ade early stage breast cancer..masa tu pulak die baru je nak wat ivf kali ketiga..kesiannye die..aku rasa la kan, ni la reality show yg ade manfaat sket..mean ade value added la..bukan just celebrity2 nye show..hmm..

cer tgk video ni..die diinteview...huhu..


Tuesday, October 11, 2011

Syrian desert..

pagi ni aku bekfes mende ni..nama die Ballorieh kalau tak silap..sejenis manisan asal dari syria..hee..mane aku dapat?..yess, semalam la..lepas dari makan kat Pak Ya tu, aku n mak n abah, pegi lak ke Ampang Point..sbb abah nak wat banking2 nye keje..hee..kat area2 ampang point kan, tau je la..semuaaa adaaa...nama kan je..mesti ade nye..so, lalu depan kedai jual sweets ni..kat deretan tu mmg bnyk kedai arab..betul2 tepi ampang point, area belakang CIMB..korang try la tgk..baru bukak kedai tu..

so, masa beli2 tu, intebiu2 sket..dari mana asal sweets tu sume..dan katenye ni sweets syria..mcm2 jenis jugak..banyak yg dibuat berasaskan kacang pistachio..mcm tu rupenye ek, desert dorg..ade jugak pastries...so, if u like something different, pegi lah try..

 lepas pilih2, testing2 rasa desert2 dorg, my dad choose this..mcm2 kacang die letak..hee..kacang2 ni kan bagus tuk otak kan..


gamba google: Cmni la presentation desrt2 dorg..semua letak lam bekas cmni, pastu kalau kite nak beli ikut berapa gram, nnt dorg potong2..smlm kitorg beli 500g, harga lam RM25...

ok lah..itu aje..later2 aku update lg..huu..ade kojo lak ni...

korang rasa cute ke tak..

tadi masa lepas solat isha'..saje aku menggeledah barang atas lemari buku aku tu..hee..aku mmg suke cmtu..tetibe kang adeee je mende aku nak usik..so, tgk mende bertutup ni, terasa nak bukak tutup die..maka tersembul la surat ucapan ni..hahaha...those were the days :p ..ok, jom baca..harap korg nampak la..aku dah besaukan gamba nih..

Cer teke sape bagi nihh...haha..anak sapa la nih :p


aku ni mmg suke mende2 sentimental ni..especially mende2 yang bertulis tangan sendiri oleh si pemberi..siyes..bile kite tgk, sekaligus akan membawa kembali memori2 lama...bes kan...bnyk lagi hadiah2 kawan2 aku bg, n still simpan smpai skrg...surat2 yg aku balas2 ngan kawan aku masa sekolah menengah pun ade lagi..bukan tu je..kad2 raya yg masa sekolah rendah kitorg selalu balas2 pun aku simpan jugak..hehe..soo cute..walopun aku bukan la budak popular dulu..lalala

ok, gtg..sbnanye tgh memalam ni, menunggu my coki abes urusan die kat lua, sbb aku nak call wish gud nite jek..kalo x nnt rasa mcm hari tak lengkap la :p

buhbyee..nite2




Monday, October 10, 2011

pegi audition wa cakap luuu..

korang, hee saje aku nak kepoh2 kat sini..tau tak, semalam kan, aku wat keje gilo..hehe..

okeh cite nye cmni..last week la kan..dalam hari khames, tibe2 membe aku msg..die tanye, kalau die nak ajak aku jd partner die tuk quiz astro yg tgh diiklankan kat tv...aku lak, mmg blur, tak tau ape2..rancangan ape pun aku tak tau..tapi, aku dgr nak masuk quiz astro je..aku pun mcm suke la kan..hehe..ye la, tu kan mcm sesuatu yang baru je..aku x penah buat lagi kan..so, aku setuju jek..secara buta2 aku setuju..tak tau butir ape lagi..hehe..

so, kawan aku ckp, kene bwk potostate ic ngan gamba 4R..aku pun ok je la..then, semalam kitorg pagi2 lagi dah jumpe and pegi la ke SACC Shah Alam tu..dari luar nmpak tak ramai orang..yelah, kate start kul 10.00pg kan..sekali dak naik tu, ramai lak org beratuq..

orang yang dtg lebih awal dari kitorg...

hampir sampai ke kaunter amek nombor giliran..

see the que..panjang kan..masa ni baru kul 9 lebeh rasa nye..kaunter pun tak bukak lagi..tapi org dah start beratur..masa ni lama gak kitorg nak tunggu amek no giliran sebab dorg sebenanye nak abeskan dulu turn org yang dtg semalam..ramai gile kan..hee

ohhh lupe lak..aku ngan kawan aku sebenanye pegi audition tuk satu program quiz baru kat astro..iaitu 1million drop..sebenanye aku mmg takde idea langsung pasal program ni..yang aku tau pasal pelaburan mcm yang dorg ckp kat website..so, tak tau la program ni sbnanye adaptasi dari program luar negara..sama mcm who wants to be a millionaire..ni die punye logo.

banner rancangan tu..


sepanjang audition ni, kitorang kene pass 1st and 2nd stage..1st stage tu, kene jawab ujian bertulis..susah betullaaa soklan die walaupun secara a,b,c,d..aku ingat dah tak lepas dah..walopun quiz ni berpasangan, tapi, masa jawab soklan bertulis ni, secara sorg2..so, dua2 mesti dapat markah lebih dari yg ditetapkan, baru boleh move to 2nd stage..hehe..dan yang besnye, kitorang pass u alll...hahaha..mmg gile..aku ngan alynn excited dah..so, kitorg tunggu lagi turn untuk 2nd stage..iaitu audition untuk tengok personaliti dan perwatakan kitorg..haa..time ni la mcm nerves sket..yelah, kene buat mocking quiz ni depan judges dan depan camera..haha..gilo..kelaka pun ade :p...

tapi seb baik aku leh menten cool..well, aku dah tak mcm dulu lagi..pemalu yg amat kan..sekarang aku lebih natural..cewahh :p..so, takde masalah sgt la [belagak di situ ;p]..xdelahh...walopun cmtu tangan aku mmg da sejuk2 sikit lagi nak gigil2..tangan alynn pun sejuk aku rasa..hahaha..yelah, dua2 mmg 1st time wat keje2 cmni :p ..ngeh ngeh,..tapi kan, menarik la rancangn ni..kalo korg nak tgk cmne cara die, cube google 1milion drop kat youtube..mesti ade...haa, cmtu la dorg nak kitorg beraksi masa audition tu..nak ceria2, expression lebeh kan..hehe..layankan ajeee...seb baik aku ngan alynn mcm ngam la jugak..so, tak la kekok sgt kan..best2..lepas semua2 proses audition tu, dalam kul 2 la settle..lama gile kan..dari kul 9pg smpai 2.00pm..tapi xpe, dpt masuk 2nd stage pn kire ok la kan..tapi kan, kalau dapat betul2 kan besss...oh ye, dorg ckp, kalau berjaya dorg akan call nnt..katenye quiz ni akan disiarkan bulan december dan rakaman di buat dalam bulan november..hee..agak2 dapat tak ekk??

anyway, thanks to alynn sbb ingat nak ngajak aku..lenkali ade mende bes silelah ajak lagi..lalala..

me n alynn waiting for our turn :p..budak belakang yg berdiri tu siap nguap2 lagi time beratur nak amek giliran..hahaha..seb baik kitorg tak la lmbat sgt..


ok lah itu aje cite nyeee..hehe..at lasttt my blog updated..setelah sekian lama menyepi kan kan kan...ok la..tatatititutuuu

chiela budak baikk ;p..!!