Wednesday, December 31, 2008

HaPPy NeW YeAR.........!!!!!!!!

Sempena ujung thn 2008 ni, sy ingin mengucapkan, selamat tahun baru kepada semua kwn2 yg selama ini selalu setia bersama2 saya..hee

semoga cabaran 2009 ni, dpt kita harungi dengan jayanye ;D ..gud Luck everybody..chow..aku mau titun sudaa..

saya dan tahun baru..welcome 2009 (still countdown)

Hi y’all..e’eh hari ni dah hari last tuk 2008 la..cepat je masa berlalu kan..hmm..bnyk mende belaku thn ni..antaranye, merasa duit bonus 1st time awl thn dulu, pastu series of dating..mcm2 tempat dah pergi..pastu, break up..pastu nanges2..kuang kuang kuang..pastu ape lg ek..bnyk la..ntah ape2 yg aku wat tu..xmencapai matlamat lansung..cam sia2 je sethn ni..but then, tambah lagi lah pengalaman idup..ye x..huhu..

Penutup tuk thn ni ialah, aku dpt bonus lg..yeyeh ;D ..sekejap je abihnye..ngan servis kete, roadtax mati, insuran kete..bla..bla..bla..pastu kete tu lak tersadai kat umah pasal tayar pancit..adei..tau2 je kan..time org nak beduit sket , ado yo mondo nak kono buek..

Aku plan nak bli jam..yg ni aku pakai ni, dah mati dah..tp aku pakai gak sbb nak wat hiasan kat tgn..huhu..pasalnye, aku nye jam lg satu khas tuk pakai bj yg cm laki sket..sbb sport nye kan..yg ni aku pakai ni tuk ngan baju girly2..alahai, susah nye jadi pmpuan kan3..sume nak kene matching..cmno duit x abih..cube ko bg tau sket cmne..

Hish..melalut lak..btw, aku ingat nak wat azam thn baru la..huhu..sempena menyambut kegawatan ekonomi 2009 ni, aku nak jd pekerja yg komited lah..cewah ;p ..dtg on time, blk lmbat sket..kurangkan cuti, rajin wat keje, kurang merungut, pastu ape ek, hmm..haa..kurangkan aktiviti melayari internet diwaktu bekerja..huhu boley ke ni..ahh, akan ku coba jugak..ini semua adalah untuk precaution..yela, mane tau tetibe company decide nak buang org ke kan..kalau aku still ngan attitude ni kan dah jadi antara calon2 kene buang tuh..susah juga sih..mapuh..

Pastu ape agi ek..haa..aku nak tukau wardrobe la, I mean my style of clothing..nak lebey tutup2 gitu..yelah kan, umur ku semakin meningkat..tp seb baik aku kategori girl lg..not yet a women..haha..jgn jeles eh ;p

Monday, December 29, 2008

love or addiction..

love ke or addicted ke..hmm..

ok let me see..kalau die xcall or msg, aku rs resah je..tp when he call, mcm xtau nak borak ape..hmm..nape ek..tp mmg hari2 la teringat..wondering ape yg die buat, update info kat die, pastu all about him la..smpai tgk tv pn cite yg berkenaan tpt die..mcm kemangkatan ydm n9 tu..sbb nnt pk kalau die cte, kite tau lak kan..hehe..i know that phatetic..xde keje kah aku? ..

tp kitorg da declare break up..aku tau ini mengkonpiuskan..die pun konpius aku rase..hee..tp die pun same..ari tu aku dah stop da 4 hari xkontek die, even delete die lam myspace..tp, die contact jugak aku..padahal aku da kate kan, kalau nak brek, brek terus..xnak kawan2 dah..aku rs la kan, aku baru nak merasai alam remaja la..hehe..kalau y'all bace pn mesti ingat umur aku 21 ke kan3 ;p ..ok la, give me a break..bg peluang aku rase game of love..buang masa? definetely yes..tp aku pun blm bersedia kot nak msk alam lain (marriage life) ...

ok lah, berbalik kepada tajuk asal, ade kene mengene ke ek..ape2 lah..aku konpius ni, ade kah aku addicted kat die atau adekah ni sbb aku syg kat die..sooo confusing...one thing is, aku mmg selalu berangan yg die jd life partner aku nnt..adakah angan2 akan menjadi kenyataan? ..no one knows..n yes i know the fact..cinta tak boley nak paksa..

tapi kan, tell u what, aku da try da..mula kenal2 ngan org lain, dlm cyber la kan..tapi, at the end, still aku nak get back kat die..sbb aku rase org lain tak sebest die..xde yg cool cm die..cool bg aku maknenye x gedik2 or desperate nak kenal pmpuan..hee..attitude kan..ke aku ske cabaran..yelah, org lelaki kan ske pmpuan yg hard to get..tp aku lak terbalik, suke lelaki yg hard to get..aku mmg gangster paradise ;p ..dah la, dr aku merepek2 mkn kerepek ni, baik aku chow eh..adios

p/s: aku masih terkapai2 mencari cinta sedangkan kawan2ku telah pun masuk alam lain (ibu2)..what can i say, aku mmg selalu ketinggalan..hikhik..so, kwn2 ku yg disayangi, u know who u r..mesti korg bosan bace dilema ni..huahaha..shiela gile (ayat yg eli n ajak suke pakai)

ade morning call la :D

sape call? org yg ditunggu2 itu la..budak emo tu, yg degil tu..aku sekeh2 kepala baru tau..huh..tp ako soka..yeyeh..

Sunday, December 28, 2008

additional pic...

here some additional picture during the visits..lupe nak letak..hehe













try to catch the shark..c the teeth..even shark hv beautiful teech than me..hee














haa..ni la sapid..adik kesayangan ku oh..













haruslah world peace..huhu..ade org tanye apsal ko slalu wat peace..hei, aku nye pasal la ;p











ideal x pasangan ni..gmba terakhir di aquaria..








tu je la kot..actually nak tunjuk bahagian dlm aquarium tu je..sbb td upload xperasan lak the important past of this place..

so y'all..sape2 yg xpegi lagi tu, harus masukkan tempat nu dlm must visit place..hee..k, later

lawatan ke aquaria klcc..

waa..today i got some activity la..at last..tp without eli la kan..sbb die still demam..
tp xpe..thanks to sapid..adikku yg lg sorg tu..sbb sudi membawa ku berjalan2..hee..
so, kitorg pegi la klcc..tujuannye hanye satu..untuk melawat aquaria..boley x, da sekian lame..baru nak g menjengok tempat tu..

rupa2nye x la besa mane kan tpt tu..ingat cm gempak gile..tp ok la dr xde...part yg best skali mase msk terowong bwh aquarium tu..yg ade ikan beso2 tu..mayb tu yg menyebabkan hargenye mahal kot..sbb ade teknology sket..pastu ade ikan jerung skali kan..feel beb time ikan tu lalu atas kepala..ngan gigi taring tu kan..huhu takut..

pastu yg lain2 nye biase2 aje..same lebey kurang cm water world langkawi kot..last time msk sane mase sekolah rendah..skrg xtau la bagaimana keadaannye..

but..ape2 pun aku dgn bangganye mengishtiharkan aku dah pegi aquaria tu..so, kalo org duk cite2 or tgk iklan2 kan..aku tau la cmne keadaannye..pergi sekali sudah..

hmm..ape ag ek..haa..td kan aku try minum satu air tuh..tau harge die brape..rm22 hengget beb..bapak mahal..ice blended choclate..kalo g klcc, kedai die kat depan eskalator kat tingkat 1 tuh..mmg kedai khas jual coklat je..rase die sedap..sbb aku amek perisa dark coklate n i love dark coklate..tp, yg aku xpaham tu, apsal harga die begitu mahal ek..kalau pun tu coklat import, tp air tu kan cmpur serbuk2 coklat tu sume kan xbnyk...dorg ni bisnes cmne la..pk untung je..amek sikit2 dah la..tp ntah, kot2 sbb nk jaga branding tu sndiri kan..nk jg standard..ape2 la..aku pun beli sbb harge die mahal..sbb nk tau rs die cmne..hebat sgt ke kan..hee..

so, lps abes jln2 n mkn2 sume lm kul 6 tu, kitorg pun balik..dan aku ade la snap2 gamba2 yg aku rs menarik kan..so kwn2..mari kite tgk eh..i like..bcoz aku mcm lawo dlm gmba2 ni ;p ..hiks, jgn marah..











ni gamba bersama buaya ape ntah..













saya memegang starfish..c, my teeth..soo jongang..














ikan arowana kot..ke arapaima..xhengat la..hee

















latar kat belakang tu lawa..tp nape aku cm xlawa..huhu..gomok..










ni penyu..lawa kan..








ok..thats all folks..kite jumpe lg di lain hari..

*hmm..i think i shouldnt wait anymore..just move on wit my life..if i miss him or what..try to do something else which distrscted me to remind of him..boley ke ek..atau tu mcm kejam..

di malam ini..hmm

dah tgh malam ni..hmm..ape yg aku wat eh tgh2 mlm ni...let me see..
skrg masih lagi berada di depan lappy ni duk blog hoping eh istilah die..mane2 la..maksudnye g jln2 bace blog org len la..

just now, baru talk on the phone with stranger that i never met..tp known about 1 yer through myspace..hmm..boley tak..ntah ape2 cite la die tu..smpai cite jiran die pun die cite kat aku..n me, sebagai pendengar yg setia..ye ye kan je la..n untuk membuat die x bosan, aku pun tanye la sikit2 itu ini kan..hee..try to b a good communicator though..ahh telinga aku panas smpai kene tuka2 position sekejap kiri kejap kanan..lame tau..

hmm..speaking about communication..aku mase dulu2 mmg fail tang berinteraksi ngan org ni..xreti borak2..mcm attitude la..jmpe org senyum je..serupa xde suare punyer org..tp ntah..nape bile aku meningkat dewasa..(eceewah)..aku jd lebey mesra gitu..tp still nak kene polish lg..especially on communication skill kat office..sbb selama ni, sebagai seorg executive, aku x menunjukkan diri aku sebagaimana sepatutnye..hehe..ape aku cite ni..haa..kan aku dah kate..i'm totally fail in communication..

ya ya..watever la..aku harap dengan adenye blog ini, boley la sikit2 kan polish writing skills n communication skali..hmm..boley ke tuan2 n puan2?..sile beri tunjuk ajar ;D

hmm..btw, im still waiting him to reply me..as he promised me to get back to as soon as he done wit his work..but..keep waiting je la kan..miss him la :(

Saturday, December 27, 2008

eli demam..huhu















nampak tak perbezaan 2 gmba ni..huhu..ni eli..adik kepada shiela..selalunye kemane2 je kitorg mesti berdua je..tp hari skrg da 2 hari eli demam..huhu..so, saye kobosanan..oleh kerana bosan pada tahap maksima, saye pn bukak blog ni..huhu..eliiiiii..cepat la baik..aku nak kua jln2..xde sape nak teman aku :( ..

the beginning


hi y'all, saya budak baru dlm dunia blogging ni..tujuan sy berblog adalah untuk mengisi masa lapang..n saye mcm jeles la tgk kwn2 ade blog sendiri n bercerita bagai..mcm bes je..tp saye tau kalau wat blog ni, mcm bnyk ceritakan hal sendiri kan..yg mane spatutnya disimpan kan..but, why not..my life is not that complicated n dont hv so many secret..hee..ya, wutever shiela..btw, saya xtau nak bg name samaran hape..so, shila mmg name sy yg sebena..and im not that creative person..yg buat cerita jd cm gempak2 kan..biase2 je..so, kalau ade sesiape terbaca ke kan..sila2 la bace ngan senyap eh..jgn heboh2..kuikui..sogan den ni ha..