Monday, May 21, 2012

kasut..

haaa..tadi masa balik office, sempat aku singgah kejap kat sogo..again?..yer yer..sogo memang tempat shoping feveret aku dan family :p ..tujuan utama adalah hanya semata-mata nak beli kasut sanding..memandangkan butik pengantin aku tu, saiz kasut die halahai..kecik la pulokk...aku ni saiz 8 tauu..mane nak muat saiz 5/6..hehe..saiz kasut pakmi lagi kecik dari aku tau..huahaha..die saiz 7 :p ..

so, aku pilih laa..beberapa kasut yang ade kat situ..sebagai peminat tegar higheel yang paten platform tu, peep toe pump...ade la jugak few yang aku minat..warna hitam..ohh ye, oleh kerana baju sanding aku kat belah pempuan ngan lelaki ade unsur2 hitam (lace hitam) tapi warna baju lain2..maka, aku nak jimat, beli je kasut warna hitam..mahal wehhh nak beli 2 sekali..pastu kalau beli warna-warna, sure bila pulak nak pakai lagi kan..baik dapatkan 1 tapi boleh pakai lagi...so, pilih punya pilih..dapat la narrow down kepada 3 jenis...

jenis peep toe..material baldu

peep toe jenis kilat

 pumps yang ade bling2..

untuk pembaca lelaki, ketahui lah anda..kehidupan seorang perempuan memang lah complicated..sebab nama kasut pun dah macam2..hahaha...tu belum lagi untuk memilih tuala wanita..siap ade warna warni..ntah untuk ape, aku pun x tau..Oppps :p


okeh...jom teke..yang mana satu kah pilihan hati ku...cer teka cer teka..lalalaa...




Friday, May 18, 2012

my innocent act..

assalamualaikum wahai kawan-kawanku sekalian..hee

hari ni aku nak cerita pasal perangai aku yang tak boleh bla...dan mungkin juga memalukan..tapi aku wat dekk je..

camni ceritanye, hari ni aku adalah tiba-tiba teringin nak makan ice cream..so, singgah la kejap kat cafe yang jual ice cream yang macam ala2 baskin robin tu..yang harga satu scoop RM7.++ ..haishh sedapnyee lah kan..
lalu aku pun masuk lah kedai ngan muka konpiden..1st aku tanya, harga satu scoop eskem berapa hengget..yela..ni perangai seorg yang tengah dalam wallet ade 6 hengget jek..haha..so, die pun jawab harga sekian2..

tapi, aku macam duduk je kat situ lagi walopun tau, harga eskem melebihi baget aku T___T ..menangis di situ sebab kempunan...tapi, oleh kerana kedai tu baru je bukak..die pun offer la tester2..aku pun ape lagi..test lah setiap perisa yang ade..dengan muka konpiden seolah2 nak beli jugak kan..haha..

pastu, abes test2..aku pun bukak la wallet..okeh, part ni memalukan..then aku ckp..alamak..tak cukup duit la pulak..ade 6 inggit jek..huahaahhaha..so, tak dapat la beli..tapi, seb baik budak tu pun ok je layan customer dengan baik..so, die senyum dan ucap terima kasih..hee..takpe lah..nnt nex time leh la aku dtg lagi...sebab sedap gak eskem die tuh..

okeh, tu je..sadis tak cerita aku nih...huaahhahaaha..tu belum lg part cerita korek duit tabung siling2 pastu gi tuka duit kertas sebab nak dating kat somban :p..

yesss..i am crazylittlegirlwhoisnotsogirlanymore...buhbye...

Wednesday, May 16, 2012

persiapan perkahwinanku..

hi korang semua...tgk kat ticker tu, lagi 2 minggu tuuu...dan mulai minggu ni hidup aku dah tak tenteram..semua arrangement nak kene wat..plus, keje2 buat doorgift pun tak settle..in fact, baru bermula..1 box je baru siap..ade lagi 7 box yang nak kene buat dan setiap box ade 125 botol nak kene deco2..huwaaa...dan waktu tidur ku pun terganggu yer..dah 2 malam aku tdo kul 2 pagi..double huwaaa....camne nii..tapi aku rasa boleh siap ni..nantuk la weh..hidup rasa mcm tak terurus dah ni..

lain lain perkara macam dah setel kot..bab daftar kahwin pun setel..tinggal tunggu hari nikah je..barang2 hantaran pun dah hantar kat nilai untuk digubah..baju nikah pun dah dapat semalam...aku sangat sukaaa...hehe..semalam juga aku dah apply cuti..pastu dah booking hotel tuk pra-honeymoon..hehe..ade pra tuu :p ..xde lah..actually sebab nak rehat2 jek..gi la jauh sket dari bandar ni..setakat 2jam perjalanan tu..okeh la kan..honeymoon2 ni kate Pakmi, pospone lepas raya lah..yelah, sekarang ni pun nak puasa dah kan..

oh my, puasa aku pun tak ganti lagi..kang lepas kahwin nak puasa kene mintak ijin suami lak T__T ....hmm ape lagi ek..

haa..umah pun dah cat..kasut nikah dah beli..tggal kasut sanding dua belah pihak lak..huhu..semuaaa nak kene beli keww...bankrup la aku camni..tapi nak guna yang sama pun tak sama kaler lak..tapi syafiq kate nak sponsor..yey..! ..kek kahwin, pun dah tempah..tu eli sponsor..aku baya sikit je..kemah nanti mak kate pasang 9 kemah kot..huhu..bapak banyak kan..macam besar2ran lak tetibe jadi majlis aku ni..hehe..kalau teringat awal2 aritu masa bagitau kat pakmi, konon taknak pelamin la ape la..sekali..haa..hambek kau..dah la kaler pun meriah...mcm bes jek...wish me luck :D

dan sekarang mood kerja dah ke laut...acammane?..hee..k lah, dahh..

hajat dihati mau baju nikah macam lisa..tapi x dapek laaa...hahaha

p/s: nak je upload gamba baju nikah aku..tapii nanti tak surprise la kan :p

Wednesday, May 9, 2012

super duper emotional..

Lately, aku tak tau la kenapa..aku macam cepat sangat jadi pemarah..especially kat mr.fiance..huhu..nape ek..memang camtu ke kalau nak kawen..macam otomatik apee je yang mr.fiance cakap aku cepat sentap kalau tak kene caranye..macam kesian lak..siyess, aku bukan la cmni sbnanye..adekah kerana mr.fiance adelah begitu, maka aku tibe2 bertukar jadi mcm ni..takutnyeee..takkanlaaa..sedihnye :( ..mcm tak bes jek..aku stress sgt ke ek..ke sebab ape..hmm..k la, bye

i wish...

Thursday, May 3, 2012

people nowadays...


haha..so true....

Doktor Umum : Memoir Tun Dr. Mahathir Mohamad

Yeyeh..aku dah dapat buku ni..pagi tadi pegi ambik kat pos laju sebab masa die hantar kat rumah, tak ade orang la pulak nak sign..huu..gigih aku pegi cari pos office tu kat shamelin perkasa tadi..sampai masuk opis pun lewat..hehe...sukeee....

aku harap dapat habiskan bacaan buku ni la..haha..tebal sangat la pulekkk...tapi takpe..boleh simpan sampai bila-bila :) ..aku rasa buku ni kategori buku yang semua mesti ada lah..sebab part of sejarah malaysia kan..bagus tuk bacaan generasi akan datang...


Wednesday, May 2, 2012

Hari Pekerja 2012..

Hari ni genaplah 6 tahun kehidupan aku sebagai seorang pekerja..

Teringat lagi masa tahun 2006 tu..2 Mei 2006 adalah tarikh aku report duty di Evogen Sdn. Bhd sebagai seorang Sales Engineer..yerr, aku seorang yang pemalu [satu ketika dahulu] tiba2 bekerja sebagai sales..haha..culture shock sekejap..aku dapat kerja ni pun melalui Jobstreet..pada masa tu, sebagai fresh graduate, aku pun tak banyak choice nak keje mane kan..so, aku on je la kerja ni dulu..basic income memang tak banyak..tapi aku cakap, takpe lah, nak cari tapak dulu..lagipun kalau kerja sales ni kan banyak tau company2 kan..so, di situ lah bermulanye kerjaya aku...heh heh..sambil menyelam minum air..paham tak :p

agak terkial2 gak aku nak keje sebagai sales tu dulu..yelah, sebagai seorang yag pendiam, nak kena buat cold call lagi, nak kene jumpa2 orang2 lagi..plus, bos ade bagi sales target pulak..perghh..nasib baik masa tu, the only office mate iaitu Kak Niza banyak tolong ajar aku..tak lupa jugak bos aku, mr.Chris yang banyak motivate dan push aku tuk dapatkan sales..ketika tu memang susah jugak lah aku nak introduce produk ni..yang banyak jadi jurucakap memang kak niza lah..sebab die application engineer yang wat demo tuk software tu..tapi yang paling best kerja aku sebagai sales tu adalah dapat buat appoinment dengan company2 lain tuk introduce product..ohh, time tu aku jual software Autodesk..yang banyak digunapakai dalam industri kejuruteraan dan arkitecture..best2..paling bnyk aku nye sales ade lah RM50k++ kot..masa tu dapat masuk PO jual software inventor..hee..happy la time tu..

tapi aku keje sana tak lama la jugak..sebab sampai bulan 12, aku pun dapat offer kerja baru..iaitu sebagai design engineer..haa..ni lah baru aku start keje engineering yang betul2..ni la yang aku kate kan nak cari tapak dulu..heh heh..sebab aku tau company ni pun melalui review tuk cari market sales dulu..

syukur lah, sebab until now, aku tak pernah merasa hidup sebagai penganggur..sebab keluar je dari universiti, terus dapat kerja..cuma, gaji aku ni tak naik2 la mcm kawan2 aku yang lain..hehe..takpe lah, asalkan kerja enjoy :D..siyes, sepanjang 6 tahun ni, kerja aku tak pernah membebankan aku secara keterlaluan, bos2 aku pun baik2 jek..ohh yer, selama 6 tahun ni, aku dah tukar sebanyak 4 company..hehe...mcm2 keje aku dah buat rupanye ek..tapi paling aku enjoy kerja dengan kerajaan dulu..walaupun kontrak je..tapi pengalaman tu akan kusimpan sampai bila2 :D ..

kesimpulannya, aku sayang semua kerja2 yang aku buat..ohh untuk pengetahuan, aku kene cari kerja kat Johor Bahru pulak laaa..almaklumlah nak ikut 'suami'..ecewahh..hehe..cer bayangkan, bulan depan tetibe aku ade suami..mesti mcm pelik kan..hikhik..

ok lah..got to go..wish me luck for my job hunting..huargghhh malasnyee nak tukar keje lagiii...camne la keadaannye nnt yek..

so, to all of you guys..Selamat hari Pekerja :D

tema hari pekerja tahun ni..

 'Pekerja Berinovatif, Penggerak Transformasi'