Saturday, February 28, 2009

tag lagi..hehe

salam bersiaran dari proton servis centre subang...hehe..aku ni tgh menunggu kereta di servis..
da lame gile ok aku x anta servis ni..dari bln 2 thn lepas..adei..bukan malas nye hal..tp cost beb..xdo..ni ade skit wang lebeh, buley la aku menservis nye..keke..sian kete aku kan..ah, padan muke ko..

xbnyk cite aku la tuk ari ni..saje hapdet..nak jwb utang tag ni ha..kali ni aku di tag oley cik ann..mari kite lihat berkenaan apekah tag ni..


1. anda dikehendaki mengambil 3 pic di bahagian muka
2. pastikan di crop
3. setiap satu pic hnya bole menampakkn 1@2 anggota s
ahaja
4. huraikan sikit tentang pic tuh

5. tag sape je a
sal lebih dr 5 0rg




inilah mataku..ia ade dark circle..mmg gitu xley nak ilang dah..huhu..shoki kate mate panda ;p ..but ape yg aku suka pasal mate aku adalah kalernye anak mate tu..i got brown eyes..kalau disimbah cahaya matahari, mesti terserlah warna tu..mcm pakai kontek lense u..hee..perasan je ;p



hidung..is most attactive parts in my face actually..perasan ag..tp mmg la..sape2 jumpe aku mestii akan komen pasal idung ni..sbb mancung n bengkok..huhu..ni diwarisi dari bapak aku kot..ontahlah..



bibir ku..i think, nothing special la bout my lips..just that, when aku ketawa over2, kejongangan aku akan terserlah..hehe..


haa..itu saje..hee..at last ade gak mase aku hapdet ni..bateri pun da kong ni...kate org servis tu kene tunggu kete lam 3 jam..im alone here, but thats ok..i'm used with it..seb baik aku bwk lappy eli ni ha..mmg aku tau akan bohsan sket tunggu kete servis ni..

btw, ape korg wat weeken ni..shopin2 yuk..dgr la, kat isetan ade sales 3 hari tau..dari semalam smpai 1march..so, pergi la abehkan duit korang tu..hehe..aku da g smlm ;p

Wednesday, February 25, 2009

sekitar pembikinan pasport...




me n eli kat depan emegresen



me n sapid..red day huh...


gamba tuk die..tp kene komen annoying..huhu..mencik


eli n sapid tgh tunggu giliran




till then..daaa :D

oh nooo...my chocolate

ari ni aku ade satu cerita..huhu..tau x, mase lunch tadi, aku pegi la satu pasaraya yg dekat ngan opis aku ni..hajatnye nak membeli makanan la kan..then aku amek la roti (k.aini kirim), chocolate (nyum-nyum), pastu, berger ikan...

lepas bayar2 tuh, aku balik ke opis semula..dlm ati, rase bes la kan..sbb da lame xmakn coklat ni..aku adelah penggemar dark coklate..so, bukak2 pembungkus die..pastu......oh noooooooooooo...seekor ulat kuar dr situ..n the chocolate ade lobang2 mcm dimakan anai2..there goes my appetite..xselera aku..huh..

meh sini aku tunjuk gambar2 die..




nampak itu lobang2?..ni lah die coklat yg rosak dan berulat itu..aku hanye amek bau je...sedeh ok..xdpt mkn coklat..adekah ini kerana die tidak membenarkan aku mkn kerana xkasi aku gemuk? ..hehe..tak mungkin..mkn coklat xgemuk pun ;p

btw, sok aku ingat nak pulang balik kat supermarket tu..hampeh betul..boley ke dpt duit balik ek..ke die ganti yg baru je..jgn die nak wat kecoh2 sudah..kang jd scene lak kat situ..heh

ok lah..tu je untuk ari ni..sehingga aku tulis ni, aku masih terkilan sbb xdpt mkn coklat..nak beli baru duit suda xdo..huhu..abaanng nak coklat..hiks.gediks..

Sunday, February 22, 2009

masak memasak...

tetibe terpikir lak bout this...to be frank, aku adelah seorang yg x la pandai memasak kan...heh..tp, aku berminat jugak dlm bidang ni..selalu jugak bace2 resepi...tp just bace je..jarang pulak mencuba..pernah jugak mencuba, tp xla sesedap mane..

isu di sini adalah, betul ke ek org kate, kalo da kawen kan, kite otomatik pandai memasak..ade ke..kawan2 ku sekalian..cube bagi pendapat korang..aku tau korang pun xpandai jugak tp bile da kawen baru korang pandai kan3..hiks..jgn marah ;p ..aku hanye konpius...

sabtu dan ahad yang damai..

ni adelah update tentang ape aktivity yg telah aku buat sepanjang weekend ni..heh heh..

ari sabtu adelah hari yang dinanti2 kan selama 2 minggu..haa..at last, dpt pun jumpe abe coki kawe ;p ..hokaloh lamo xjupo..pahe dok gapo kawe ghoyak nih..hee..xdela, ari sabtu tu aku kua dating la..apo laie kan..g jalan2, tgk wyg, mkn2..huhu..lame dah xwat cmtu ngan coki..actually ari tu aku ade ngajak die tgk wyg cite geng pengembaraan tu..dah ckp awl2 lg minggu lps..siap pesan, kalo kawan2 die ajak die tgk cte tu kate xmo..hehe..saje je aku kan ;p ..tp korg tau x, fuyoo cite tu mmg dasat la..pecah panggung..korg baygkan la, tayangan sampai 1230 mlm sume full..huhu..

mule2 aku g mines..tgk kat situ, sampai tiga sesi, sume dah full, pastu ingat cam nak pasrah je kan..tp die ajak lak gi kat alamanda..make aku pun ngikut je la..tp smpai2 kat alamanda pun..haa., ko sampai 12.30 mlm full jugak..aku pun pastu da malas la kan..so, jln2 je la dulu kat alamnda tu..actually, kalo korg call nak wat reservation pn xley..sbb ntah la, penangan cite ni la kot..mcm satu fenomena..so, aku pun tertanye2 la kan, ape yg besnye cite ni..tu lah pun aku beria nak tgk..tp ari sabtu tu xdapek la pulak..uhuk2..at last tgk cite valkry tu je..tom cruise belakon..lepas tgk2 wyg tu, mkn2..then balik la kerumah..dgn perasaan hampa..tp still gembira la sbb dpt kua dating ;p ..kan3

abes cite ari sabtu kan...hehe..so arini , iaitu ari ahad, aku xputus asa, aku nak jugak tgk cite tu..hehe..so, pegi la wayang kat ngan umah ni ha..actually dekat ngan umah aku ade wayang tau..jalan kaki je..kat MBO galaxy ampang tu..tau ngak..haa..aku g kat situ la tadi..sorg2..mmg full jugak yang kul 1.30 n 5.30 nye tuh..tp oleh kerana aku bersendirian sahaja waktu itu, aku pun dapat la satu tempat yg cantik jugak..kat tgh2..n yes lah..aku xyah tunggu lama pun..kul 1.15 aku g, dpt tgk yg kul 1.3 nye..hehe..tu la yg bes kalo tgk sorg2..tp td, ade pulak budak kaunter tu tanye aku.." akak nak lari dari sape2 ke tgk wayang sorg2 ni" ..haha..ape kah soklan itu?..maka aku jawab la..kalo tgk ramai2 full lak..xley tgk..pape ntah kan..adekah satu mende yg pelik kalo kite nonton wyg sorg2 eh...xtau la aku..hiks..tp lam ati, tebyg2 gak la..kalo tgk ngan die kan bes..xpe, mayb nx time bebeh ;p ..

kesimpulannye..cerita geng pengembaraan ni mmg bes la..die ley bwk kite ke satu alam lain..ececeh..maksud aku, imaginasi dorg not bad la..n dialog yg dorg pakai pun, selari ngan keadaan semasa..pastu die bnyk feel..ade kelaka, seram, sedih, sume ade lah..so, sape2 yg x tgk lagi cite ni..aku sarankan korg tgk la eh..support malay films..bukan senang beb nak wat movie animasi..kan3...

ok lah..itu saje cite aku dikala weekend ni..kalo cite aku ni cam bosan je kan, sila lah abaikan..hehe..piece..

Wednesday, February 18, 2009

tag on my fav. romantic movies :D

aku suke tag ni..haha...kalau korang nak tau, aku adalah seorang peminat setia romantic movies ni..bg aku, cerita2 mcm ni tenang je..n one more things aku adalah seorang yg sgt suka berkhayal n beranganl..heh..tp aku rase romantik untuk kehidupan yg sebenar is boring ;p ..bagi aku la kan..hee jgn marah..

now, the syarat to do this tag..btw, tag ni dari ummi baqish..atau aku panggil linsalania..best fren ni weh..dulu2 la..skrg nak besfren ag x lin..hee..saje je ;p

Please copy the following rules in your post:
1. You have to point out 5 romantic movies that you would love to share with your loved ones..
2. It doesn't have to be in order.. as long as you love the movies, it will be fine..
3. You have to tag another 5 person to answer this tag



1. 1st movie yg aku paling suka adalah 'A Walk to Remember'

lin, ni bukan tiru ko tau..tp aku mmg suke giler cerita ni..ade lah lebeh 3kali kot aku tgk..hee..watak mandy moore dlm cite ni sooo sweett..n the guys too la..tp lelaki tu xingat lak sape..heh..n aku suka sountrack cite ni..lagu yg mandy moore nyanyi tu..n im a huge fan of mandy..


2. 2nd is, oleh kerana aku juga peminat barbara streisand..maka aku suka movie ni la kan..hehe..tajuk die "The Mirrow Has Two Faces",

Starring: Barbra Streisand, Pierce Brosnan, George Segal, Mimi Rogers

ape yg aku suka pasal cite ni ialah die nyer soundtrack of corse..hehe..ok2..sbnanye aku choose romantic movies based on lagu dlm movie tu..yelah kan, lagu yg boley membangkitkan feel..dlm cite ni lagu "i finally found someone" tu mmg la lagu feberet aku..btw, pg td aku duk ulang2 lagu ni..boley x..huhu..n scene yg paling melekat lm otak aku ialah scene hero n heroin die menari kat atas jalan tu..u know what, lps tgk cite ni la aku jatuh ati ngan lagu tu..haha..okey let see..nx movie please..

3. "The Lake House" cite ni pun aku suka..walaupun jalan cite die agak slow, tp menarik jugak la kan..betapa susahnye dorg becinta ni..sbb di dua alam yg berbeza..kesabaran adalah paling penting..hee..
tapi cite ni xde sountrack la pulak kan..xpe..still aku suka ;D

4. next movie will be, "Pretty Woman" ..Aku 1st time tgk cite ni mase 2nd sem kat UNITEN..pinjam sape punye VCD ntah..mmg best cite die..n agak kelaka jugak kan..n hero die adelah hensem..hehe..dan akhir thn lepas kot, aku telah meminta razaq (kwn eli) untuk mendonlodkan movie ni..dan die telah berjaya..tq..aku da cr2 VCD cite ni lame tau..huhu..


5. last but not least, cite "Love Comes Softly" ape yg aku suke pasal cite ni adalah kerana dorg bersama bukan atas dasar cinta, tp sbb keperluan hidup..heroin dlm cite ni kematian suami mase berhijrah ke tempat lain..oley sbb tu, die xde sape2 dlm hidup die..oleh kerana simpati, seorg duda beranak satu ni, dgn rela hati menawarkan widow ni untuk tinggal dirumahnye..hmm..drpd situ, time change, n the love comes softly la..haha..ntah pape aku cite ni kan..ko tgk je la..knkdg kelua lm Hallmark Channel ;p



ok la, tu saje kan..5 je kan..actually kalo nak suh kira, mmg bnyk gile la..hampir semua romantik movies aku layan..ni yg aku ingat je..hee..sblm aku berundur diri, aku nak tag la kan sape2 yg blom buat ni..

1. Elli - ko tau x tag tu ape..hee..
2. mama sarah - lin pun tag ko weh
3. ann
4. kak niza - shila tau akak bz..hehe..kalo ade mase sila la buat ;p
5. sape2 yg blum kene tag tu, mai la meramaikannye eh..lalala...

p/s: teringin gile nak tgk cite geng pengembaraan bermula tu..dgr2 review mcm best je..huhu..tp xde geng la..hmm...btw, esok aku cuti..lalala..tp kene bgn awal gak sbb ade agenda cuti ni..sehari je pun ;D ..kawe nak pegi buat paspot n register Income tax..isk..nyusah tol la..


Sunday, February 15, 2009

about my title blog..

title blog sepi itu indah ni kan..agak emosi untuk aku yg mcm ganas ni kan..hee..
actually, tajuk tu aku amek sempena buku cerita yg aku paling suka bace mase aku zaman remaja dulu..tajuk die sepi itu indah i think by lamia aimal kot..ingat x ingat la aku..

tp yg pasti, novel ni adalah novel cinta pertama yg aku baca mase umur belasan thn la..untuk pengetahuan korg, aku ni mcm pikiran lmbat membesa sikit..kalo dulu kan budak2 yg da msk sekolah menengah ni dorg cm da mula belaja2 nak becinta kan..aku lak sibuk ngan adik2 aku main masak2 la, lumba basikal la, main kat longkang blkg umah..hehe..

so, nak dijadikan cerita, novel ni mmg da lame gile mak aku simpan lam laci, tp yela kan, time tu aku mane bace novel yg jenis cnta2 ni..aku lebeh kepada novel siri penyiasatan tu..dulu2 kan bnyk jual..heh..sbnanye malu la nak bace..karang, adik2 aku tgk or parents aku tgk dorg mesti cm gelak ke kan..haha..sungguh xmatured aku ni..

pastu, ade satu hari tu, aku tergerak la nak bace..sbb aku dok usha je selama ni..n dulu hobi aku mmg la membaca novel..pastu bile aku stat je page 1, pg 2, pg 3..haa, ko..melekat terus bace cite tu..feel beb..haha..bes pulak kan..so, jadi la novel tu novel feveret aku..tau x, ade la dlm 10 kali jugak aku bace cite ni..pakkal je novel tu dah ilang..kalo x, mau aku bace lg..huhu..ntah ape yg aku suke sgt, aku pun xtau...nape ek..ade sape2 penah bace novel sepi itu indah x kat sini..hehe..

begitu lah cerita nye..maka jadinya aku letak lah tajuk Sepi Itu Indah untuk blog aku..N i love the words so much sbb mmg kdg2 akan terasa kesepian tu sesuatu yg bes..kdg2 je la..most of the time, kite mesti la suke berteman kan..ceh..jgn tipu la korg..

oo aku mmg knkdg suke emosi..tpp emosi stail yg lebeh rock..mcm rock kapak tu...haha..ntah pape la aku ni..tgh boring ni..ok chow..

Saturday, February 14, 2009

Valentine?

bnyk artikel2 yg aku dpt mengenai hari valentine ni..atau bile di melayukan, jd lah hari berkasih syg..hmm..

walaupun begitu bnyk artikel2 kesedaran ni, masih ramai lagi yg menyambutnye dgn alasan yg tersendiri..perlukah?

aku sendiri pun kepingin jugak nak celebrate sementelah xpenah dlm idup aku mengcelebrate ngan boyfren kan..tp bile dipikir2..mcm biase je la kot..jln2, tgk wyg, mkn2..mcm selalu dating2 tu la..unless kalo kite sendiri nak buat hari tu mcm special..tp bg aku cm xperlu sgt kot..sbb its not special day for us anyway..itu hanye lah budaya barat semata2..kalau hari jadi, kite nak celebrate special ngan pasangan, mungkin berbaloi..hehe

tp kan, hari velentine la ade bnyk hadiah2 yg dibalut ngan lawa2..n harge pun boley tahan..dengan berlatar belakangkan panorama yg diwar2kan dan hiasan2 yg lawa kat shoping2 kompleks, mungkin tu la daya tarikan sebenarnye untuk kite celebrate hari ni kan..cube kalau besday kite..mcm besday aku la kan..22/6, dah la tgh bulan, org xdpt gaji lg..pastu hari tu mmg xde ape2..melainkan kite sendiri rs special sbb tu hari kite..hee..betul x..

ah, persetankan itu semua..ceaa..ni mcm kecik ati je ni, sbb xdpt g dating ari ni ;p ..oh tidak..actually me n shoki mmg da deal, kitorg akan kua 2minggu sekali, n timing yg aku pilih tu las week, so, this week xdapek la eh..huhu..rindu sama itu shoki..uhuk2..eh, tergedik lak kat cini..

eh, ari ni kalo jln2 kat shoping compleks mesti bes kan..mesti ade org jual2 bunge, tgk kapel2 jln2 kan..nak kua la jap ag..ajak si elli..heh heh..siap la ko eli, jd mangse aku..huwahaha..okeh chow..

p/s: still, aku nak buat ucapan boleh? kepada sesiape yg mengcelebrate hari ni, selamat la eh..hehe..to him, hari2 pn syg jugak..tp ari ni xnak syg..tetibe je kan..nah amek bunga kat bwh ni..hee..xde bunge ros merah la..kale pink pn ok gak ler yer..tp bunga apakah ini..layankan aje..

.

Friday, February 13, 2009

jumaat......

waahh..ari ni aku mmg sgt bz..xmenang tangan aku dibuatnye..ngan urgent GA yg aku kene wat, ngan mende2 pending, pastu dah siap drawing nak kene amend lagi..huhu..smpai la kepetang..n today, aku kua opis kul 6.40 cmtu..setelah sekian lame aku x blk selewat ni..akhirnya...

keh keh..xpela kan..sekali sekala..lg pun ley backup time2 yg aku dtg lambat..n ari ni juga pinggang ku sakit2..huhu..

n tomorrow, is the njoy2 day..cepat je mase belalu kan..aku sokaa :D

ape lak aktiviti aku sok ni..hmm..think2..

Thursday, February 12, 2009

GuD NiTe :*

eh, aku nak menggediks jap..hehe..muah2 to all my fren here..till then, gud nite..sweet dream xoxo........from me, shiela...

haha....poyo je..

cuti2 malaysia

1st..meh kite layan gamba jap...dibawah ini adalah gambar2 yg diambil semasa aku n family berjalan2 ke bandar melaka..wah, sgt berbeza sekali keadaannya berbanding kunjungan aku kesana pada awl thn lepas..hehe

ceh, ayat baku beb..saje je..eh, korg dah pegi ke ek melaka sejak die berubah wajah ni..pegi la..dekat je lgpun..xrugi tau..hee..mcm2 ade..

dibelakang aku adalah satu jalan yg seperti jalan petaling (petaling street) kat KL..tp beza nye ia lebeh bersih dan tenang..heh..kalau xsilap den, name jln ni Jonker Street kot..haa..kat sini korg bolehlah bershoping..bg peminat2 barang2 lama, mmg bnyk betul lah kedai2 yg jual brgan terpakai lg bersejarah kat sini..hmm..tp bagi aku, lebeh suka cuci mata je..sbb aku suka tgk barang yg bukan2 je..bnyk tau..ade juga barang2 arts yg dorg jual..rarely found anywhere else..


next is, the river..yup, nmpak mcm biase je kan..sbbnye ini waktu siang..hmm..kalau mlm, keadaannye lebeh dramatik tau..dengan cahaya2 yg berwarna warni, dan ade river cruise lagi..ngan angin sepoi2..wahh, sangat romantik..hiks..yer, kwn2 aku mmg suka berangan ;p ..ok la, konsep ni mcm kat vienna kot..ceh mcm penah pegi je..sbbnye sepanjang sungai melaka ni..korang boleh la mencuba menaiki bot persiaran yg disediakan..dan ia bukanlah free..hiks..alah, xmahal pn..mcm harge tiket wyg je..tp tau x, sungai ni dulu adalah tempat laluan pedagang pd zaman kegemilangan negeri melaka dulu..makanya, kite pn adalah antara pencipta sejarah..kan3..


ok, latar kat belakang ni mmg menarik..actually susah korg nak perasan tpt ni..sbbnye die mmg kat celah2 bangunan..n agak tersorok la kan..tp aku perasan ade die letak board kat atas tu tulis something like " cheng ho tea garden" kot la kan..aku ingat2 lupe..heh..


ni lah background td..aku amik celah2 pagar tuh..dorg kunci daa itu taman..tpt ni adalah satu lorong yg kecik je..tp ntah, tetibe ade pokok2 menjalar tu kan..must be special kot..tp idak lah aku bertanye2 kat dorg..ok, move to nx picture..

oh, gambar ni saje aku amik sbb kat pintu tu ade graffity eh org panggil..hehe..nice painting thou..


wah..lame betul aku tak hapdet kan..heh..actually mmg tgh malas pun..bnyk bende boley cerita..tp oleh kerana gamba2 ni nak upload bukan main lame, jd aku pun mcm mls je..lg pun kalau korang nak bace aktivity2 aku time cuti few weeks ago kan..just klik je kat blog adik aku si elly . haa..mmg bnyk gamba ko ley tgk..hehe..

hmm..ape ek nak cerita..haa, tau x, aritu kan yg aku pakai tudung yg fesyen sket tu kan (kat prev. entry)..jadi nye esok tu aku pakai la ke kantor..makanya aku diketawakan oleh rakan2 sepejabat..huhu..tau kenapa..aku pun xtau..dorg pelik agaknye tgk aku pakai tudung cmtu..haha..aku lak satu hari tu, dok ulang alik g toilet je..adei..sengal..mmg xkonpiden ;p

eh, tau x..eli hari ni g tgk PGL ..aku dah tgk dah musim yg lepas..mmg rugi sape xtengok tu..gempak weh..dgn all the props n penari2..oh, aku mmg suke cerita2 musical..tau x cerita musical "sound of music" yg mcm org da xtgk tu pun aku ley layan setiap kali ia dikeluarkan dlm tv..heh..siap hafal lagu lg..mmg sume cite2 musical bg aku adelah best..korang bagaimana pula? ;p

mcm bnyk merepek je aku ni..hehe..nmpak sgt dah xde idea..haa...lg kan, ramai org suke jugak cerita aktivity kerja dorg kan..tp aku? usah ko tanye ape aku buat kat opis..maka jawapannye adalah sama shja..iaitu, buat drawing, duduuuuuuukkk je membesakan montot, men tenet..hehe..mkn, mkn, dan mkn lagi..risau la aku ngan tahap pemakanan aku..xkonsisten ;p..

ok la..si elli ni xbalik lagi pulak..mesti die xcited gile nak cte pasal PGL tu kat blog die..hehe..layan kan aje..blog ni mcm kite nye diary gak kan..cume not too personal la..kan3..

Sunday, February 1, 2009

Tudung baru?

hi evrybody..bertemu lagi kita disini..hehe..

ni nak hapdet pasal cerita semalam iaitu bersamaan dengan ari Sabtu(31/1/09)..
smlm kan, dr pagi smpai ptg tu mmg x buat ape2 la..just beronline n tgk tv je..haa..ade satu movie kat HBO tu best la..sape suka cerita2 based on true story boleyla layan cite ni..tajuk die October Sky

cerita ni tentang sorg remaja yg bercita2 menjadi jurutera roket..hmm..nice n touching..mayb akan klua lg lam hbo kot..so, dont miss..hee

then lepas tgk movie, mcm boring lak..smpai la kepetang..











ni muka aku tgh boring dan gile sbb boring..hee


lantas, sementelah itu, aku ngajak la en. abdullah yg mmg telah sedia boring duk umah tu, g jalan2..n bapak aku ni setuju je la kan..mmg die kaki jalan..hee..

so, mula2 kitorang jalan2 kat klcc..ahli yg ikut, me, elli, mak, n abah..masuk isetan..tgk2 barang n all that..hmm, nothing interesting la plak..so, aku pun ngajak lagi g pasa malam kat jln TAR tu..heh..heh..dgn satu tujuan sahaja sbnanye..inspired by one of my fren ;p

sblm tu,








sempat bergambar di kaunter clinique..konon2nye nak jd model clinique la ni..haha..sekali, ade minah cine (penjaga kaunter) tu ckp xboley amek gamba kat situ..bodo..poyo je..me dont like ;p




berbalik kepada cerita g pasa mlm td, tau x..ape tujuan sebenar tau nak g situ..hee..sbnanye, setelah berjalan2 kat klcc sblmnye, sy duk perhati org sekeliling tau..cara mereka bertudung..wahh, makin ramai org pakai tudung trend baru tu la..n tgk mcm lawa je..ala, yg trend dorg kate tudung ekin tu..hee..n ini pun tepengaruh jugak ngan cite pn siti aisyah
iaitu, kawan kepada sy sendiri..hee..sha, ni sume ko nye pasal ;p..bes je tgk ko bli tudung...haha..

so, mmg kite ketahui la kan, kat jln TAR tu mmg syorga tudung..n mmg x sia2 aku g sane, sbb mmg rambang mate weh..bes woo..n yg pasti, dorg jual lg murah dr shoping complex..i mean, how come, same material, same design, dorg boley jual lg mahal kan..baik kte cr kat tpt2 cm pasa mlm ni kan..kite kene bijak berbelanja nowdays tau ;p ..

so, after belek2..singgah gerai situ..singgah gerai sini..last2 aku jumpe satu sahaja tudung yg aku rs sesuai sket la kot tuk aku..hee..lg pun aku ske ngan kain die..n nice corak die..n bile aku pakai mak n eli kate cm kene kan..actually aku x pandai pakai tudung cmni..but then saje nak try..huhu..



ni lah tudungnye..kain die very nipis n sure kalau xde bende yg keras kat depan tu, xley nak pakai kan..n tudung ni bentuk selendang..so, bila pakai, haruslah kene belit2 kan..which is, aku mmg la xpenah pakai tudung cara cmtu kan..hee..
so, bila aku try..


gini lah rupanye..hehe..ni pndangan depan..



ni pandangan dari tepi...



ni pandangan dari belakang..hee..aku tau nmpak gomok..sile abaikan..sbb saya memakai satu t-shirt yg besar ;p

fyi, cara pakai die gle senang, aku yg xreti pn boley pakai tanpa bantuan sape2..hiks..

hmm..kwn2..ape pendapat korng...ok x aku pakai tudung cmni..ke nmpak tua ke ek..huhu..sile la komen ok...

haa..ko.pnjg lebar aku cite..xcited gle..mcm budak2 x..haha...ok la kwn2..sy mau mkn ni jap g..my mom msk rebung msk lomak..sodap tau..yeyeh..mesti korg akan ckp, tak tolong mak masak ke..jawapannye, mmg xtolong..sbb my mom xske org nyebuk2 kat die time kat dapur..heee..alasan ;p ..

wokey..chow..waa..da ari ahad dah..cepat je..sok keje blk..btw, td my dad ajak g tasik titiwangsa..katenye ade smbutan hari wilayah..die dah ade kat sane dah..baru nak ajak..den kalo ari cuti maleh nak drive..huhu..tgk la cmne karang..k buhbye..assalamualaikum..