Wednesday, February 18, 2009

tag on my fav. romantic movies :D

aku suke tag ni..haha...kalau korang nak tau, aku adalah seorang peminat setia romantic movies ni..bg aku, cerita2 mcm ni tenang je..n one more things aku adalah seorang yg sgt suka berkhayal n beranganl..heh..tp aku rase romantik untuk kehidupan yg sebenar is boring ;p ..bagi aku la kan..hee jgn marah..

now, the syarat to do this tag..btw, tag ni dari ummi baqish..atau aku panggil linsalania..best fren ni weh..dulu2 la..skrg nak besfren ag x lin..hee..saje je ;p

Please copy the following rules in your post:
1. You have to point out 5 romantic movies that you would love to share with your loved ones..
2. It doesn't have to be in order.. as long as you love the movies, it will be fine..
3. You have to tag another 5 person to answer this tag



1. 1st movie yg aku paling suka adalah 'A Walk to Remember'

lin, ni bukan tiru ko tau..tp aku mmg suke giler cerita ni..ade lah lebeh 3kali kot aku tgk..hee..watak mandy moore dlm cite ni sooo sweett..n the guys too la..tp lelaki tu xingat lak sape..heh..n aku suka sountrack cite ni..lagu yg mandy moore nyanyi tu..n im a huge fan of mandy..


2. 2nd is, oleh kerana aku juga peminat barbara streisand..maka aku suka movie ni la kan..hehe..tajuk die "The Mirrow Has Two Faces",

Starring: Barbra Streisand, Pierce Brosnan, George Segal, Mimi Rogers

ape yg aku suka pasal cite ni ialah die nyer soundtrack of corse..hehe..ok2..sbnanye aku choose romantic movies based on lagu dlm movie tu..yelah kan, lagu yg boley membangkitkan feel..dlm cite ni lagu "i finally found someone" tu mmg la lagu feberet aku..btw, pg td aku duk ulang2 lagu ni..boley x..huhu..n scene yg paling melekat lm otak aku ialah scene hero n heroin die menari kat atas jalan tu..u know what, lps tgk cite ni la aku jatuh ati ngan lagu tu..haha..okey let see..nx movie please..

3. "The Lake House" cite ni pun aku suka..walaupun jalan cite die agak slow, tp menarik jugak la kan..betapa susahnye dorg becinta ni..sbb di dua alam yg berbeza..kesabaran adalah paling penting..hee..
tapi cite ni xde sountrack la pulak kan..xpe..still aku suka ;D

4. next movie will be, "Pretty Woman" ..Aku 1st time tgk cite ni mase 2nd sem kat UNITEN..pinjam sape punye VCD ntah..mmg best cite die..n agak kelaka jugak kan..n hero die adelah hensem..hehe..dan akhir thn lepas kot, aku telah meminta razaq (kwn eli) untuk mendonlodkan movie ni..dan die telah berjaya..tq..aku da cr2 VCD cite ni lame tau..huhu..


5. last but not least, cite "Love Comes Softly" ape yg aku suke pasal cite ni adalah kerana dorg bersama bukan atas dasar cinta, tp sbb keperluan hidup..heroin dlm cite ni kematian suami mase berhijrah ke tempat lain..oley sbb tu, die xde sape2 dlm hidup die..oleh kerana simpati, seorg duda beranak satu ni, dgn rela hati menawarkan widow ni untuk tinggal dirumahnye..hmm..drpd situ, time change, n the love comes softly la..haha..ntah pape aku cite ni kan..ko tgk je la..knkdg kelua lm Hallmark Channel ;p



ok la, tu saje kan..5 je kan..actually kalo nak suh kira, mmg bnyk gile la..hampir semua romantik movies aku layan..ni yg aku ingat je..hee..sblm aku berundur diri, aku nak tag la kan sape2 yg blom buat ni..

1. Elli - ko tau x tag tu ape..hee..
2. mama sarah - lin pun tag ko weh
3. ann
4. kak niza - shila tau akak bz..hehe..kalo ade mase sila la buat ;p
5. sape2 yg blum kene tag tu, mai la meramaikannye eh..lalala...

p/s: teringin gile nak tgk cite geng pengembaraan bermula tu..dgr2 review mcm best je..huhu..tp xde geng la..hmm...btw, esok aku cuti..lalala..tp kene bgn awal gak sbb ade agenda cuti ni..sehari je pun ;D ..kawe nak pegi buat paspot n register Income tax..isk..nyusah tol la..


No comments: