Sunday, February 22, 2009

sabtu dan ahad yang damai..

ni adelah update tentang ape aktivity yg telah aku buat sepanjang weekend ni..heh heh..

ari sabtu adelah hari yang dinanti2 kan selama 2 minggu..haa..at last, dpt pun jumpe abe coki kawe ;p ..hokaloh lamo xjupo..pahe dok gapo kawe ghoyak nih..hee..xdela, ari sabtu tu aku kua dating la..apo laie kan..g jalan2, tgk wyg, mkn2..huhu..lame dah xwat cmtu ngan coki..actually ari tu aku ade ngajak die tgk wyg cite geng pengembaraan tu..dah ckp awl2 lg minggu lps..siap pesan, kalo kawan2 die ajak die tgk cte tu kate xmo..hehe..saje je aku kan ;p ..tp korg tau x, fuyoo cite tu mmg dasat la..pecah panggung..korg baygkan la, tayangan sampai 1230 mlm sume full..huhu..

mule2 aku g mines..tgk kat situ, sampai tiga sesi, sume dah full, pastu ingat cam nak pasrah je kan..tp die ajak lak gi kat alamanda..make aku pun ngikut je la..tp smpai2 kat alamanda pun..haa., ko sampai 12.30 mlm full jugak..aku pun pastu da malas la kan..so, jln2 je la dulu kat alamnda tu..actually, kalo korg call nak wat reservation pn xley..sbb ntah la, penangan cite ni la kot..mcm satu fenomena..so, aku pun tertanye2 la kan, ape yg besnye cite ni..tu lah pun aku beria nak tgk..tp ari sabtu tu xdapek la pulak..uhuk2..at last tgk cite valkry tu je..tom cruise belakon..lepas tgk2 wyg tu, mkn2..then balik la kerumah..dgn perasaan hampa..tp still gembira la sbb dpt kua dating ;p ..kan3

abes cite ari sabtu kan...hehe..so arini , iaitu ari ahad, aku xputus asa, aku nak jugak tgk cite tu..hehe..so, pegi la wayang kat ngan umah ni ha..actually dekat ngan umah aku ade wayang tau..jalan kaki je..kat MBO galaxy ampang tu..tau ngak..haa..aku g kat situ la tadi..sorg2..mmg full jugak yang kul 1.30 n 5.30 nye tuh..tp oleh kerana aku bersendirian sahaja waktu itu, aku pun dapat la satu tempat yg cantik jugak..kat tgh2..n yes lah..aku xyah tunggu lama pun..kul 1.15 aku g, dpt tgk yg kul 1.3 nye..hehe..tu la yg bes kalo tgk sorg2..tp td, ade pulak budak kaunter tu tanye aku.." akak nak lari dari sape2 ke tgk wayang sorg2 ni" ..haha..ape kah soklan itu?..maka aku jawab la..kalo tgk ramai2 full lak..xley tgk..pape ntah kan..adekah satu mende yg pelik kalo kite nonton wyg sorg2 eh...xtau la aku..hiks..tp lam ati, tebyg2 gak la..kalo tgk ngan die kan bes..xpe, mayb nx time bebeh ;p ..

kesimpulannye..cerita geng pengembaraan ni mmg bes la..die ley bwk kite ke satu alam lain..ececeh..maksud aku, imaginasi dorg not bad la..n dialog yg dorg pakai pun, selari ngan keadaan semasa..pastu die bnyk feel..ade kelaka, seram, sedih, sume ade lah..so, sape2 yg x tgk lagi cite ni..aku sarankan korg tgk la eh..support malay films..bukan senang beb nak wat movie animasi..kan3...

ok lah..itu saje cite aku dikala weekend ni..kalo cite aku ni cam bosan je kan, sila lah abaikan..hehe..piece..

No comments: