Wednesday, June 30, 2010

piece of land

akhirnya segala urusan pembelian tanah hampir selesai setelah cek di serahkan kpada lawyer...masalahnye, oleh kerana urusan ni dah drag smpai beberapa bulan lamanye, maka interest telah dikenakan dan agak membebankan sekarang, aku tengah takde duit...huwaaaaa...korang rasa menyesal tak beli tanah..isk2..

penin kepala pikirkan lah...my life is getting tougher..i hope i will survive...dan aku berharap lepas habis kontrak ni, aku dpt terus keje lain...yg gajinye lebih dari yang ni supaya dapat tampung la idop haa..hidupku penuh hutang..hee..gile2..tak terbyg aku hidup aku cmni bile dah besa..boley ;p


p/s: no wonder rambut aku dah nipis skrg..haha..

i don't know how...

Pernah tak korang facing a problem can't tell lies to anyone...die macam, ko sebenarnye patut twist sikit tuk selamatkan keadaan, tapi oleh kerana ko tak reti nak bgtau tipu sikit2, die dah buat diri ko trouble lah..huwaaaaa....

aku kat sini mcm dalam dilema..okeh, cmni ceritanye..hari tu, aku deal ngan consultant ni, which is mintak quotation and all that lah..lepas tu, dpt la harga2 yang bermacam2..cuma satu je konsultant yg sgt murah die quote...yang lain semua atas 5k..

pastu, nak dijadikan cerita, budget semua kene cut down..so, for sure la aku kene tell those consultant yang kite xde budget..except consultant yg below budget tu kan..huhu..then bile aku kene call yg lain2 tuh, dorg tanye aku mcm2 sebab ape semua lah kan..buat program kat mane bagai lah..pastu sepatutnya aku cakap twist2 lah sikit..xyah nk cerita detail kan..since aku rasa mcm berminat ngan consultant murah tadi..but then, aku telah membuat dorg mcm tawar menawar pulak...huhu..yang mengakibatkan aku pening..sbb aku tak tau nak cakap ape dah..what if semua consultant turunkan budget gile2 punya, then at same time tadi, aku dah ckp kat consultant yg sincere tadi suh block date die..

problem is, the other consultant yg quote mahal sket tu, penah wat program ngan kite..pastu mungkin dah biasa lah..pastu aku dah block date die with budget yg mahal tu..then die dah tolak semua offer lain sbb commit kat kite..isk2..pastu aku g lak bgtau ade consultant bg harga lg murah since kite nye budget dah kene cut kan..so, tetibe die nak kurangkan harga die sama dgn that consultant..haha...sian gile dowh..sbb die da tolak offer org lain..how how how...i don't know lah...sbb ade perasaan kemanusiaan disitu...yg buat keputusan susah dibuat...aku bg si AF je lah decide..hee..bia die je yg penin..hehe

Tuesday, June 29, 2010

pantun ke puisi ek..

okeh..time aku basuh pinggan tadi, tetibe terkeluar ayat cmni..hee (idea sudah mari lah..)

sejuta rasa, sejuta kata
inginku luahkan buatmu kanda
namun ia tidaklah bermakna
jika kau tidak merasa apa yang ku rasa...

wahai kanda, janganlah kau berduka
jika ada sesuatu, luahkan sahaja
akanku kongsi apa sahaja
kerana dirimu padaku begitu berharga..

sayang kanda..haha

sambungan die aku tak tau lah..haha..ade sape2 nak sambung?....lalala..nite2..chow ;p

Monday, June 28, 2010

whateverr..!!

ade lah sorg mamat ni...men mesej2 ngan aku...aku mcm layan tak layan je la kan...aku kenal mamaat tu..sbb keje satu tempat dulu..org kelantan, and juga kenalan A.S masa sekolah kat sana..hee..aku stat kenal pun sbb die tego A.S masa temankan aku family day opis dulu..so, stat dari tu, entah dari mana, die tau no hp aku..then mesej2..aku layan gitu2 je la sbb dah kenalan A.S dan opismate (aku lam opis, die keje lam kilang) ...aku xmoh di cop sombong...try to b nice lah..heh..

then die ni mmg la rajin msg2 (on n off)..okeh..mamat ni dah bertunang, so, aku pun fine..die nak kawan..aku ok je..walopun aku mmg tak setuju kawan berlainan gender yg takde kene mengene ngan aku nih..kalau sbb keje ok lah kan..tu pun setakat kat opis n event2 opis je la...hmm...maybe budak ni boring kot tu yg msg2 kan..and aku tau die dah betunang..so, keep me in safe mode..no intention lah...so, kawan2 cara rock la kan..

pastu tetibe die nak panggil aku dik n die abg..what da hell..aku ckp la, panggil bro je la..sbb aku bukan nye selesa panggil2 cmtu...lg pun ngan manager kat opis aku dulu tu pun panggil aku bro...so, kasual sikit kan...its not big issue..i know...but its might get confuse okeh...i'm not his sister anyway ;p..aku mcm tak selesa la...jwb msg pn ala2 je bile die panggil cmtu...pastu agaknye die rasa aku cmtu, then, die kate gurau2 je..aku jwb okeh2..bla bla bla..

fine..!! mayb gurau stail org kelantan la kot..which is i think its so annoying..so, bile aku suh die panggil aku bro..die lak ckp, xkan coki marah kot...aku ckp la, coki bukan kesah sgt pun..haha..mmg la sbb aku selalu cerita kat coki kwn die msg2 aku kan..pastu kan, tetibe mamat ni mcm bengang lak...terus snap...siap ckp ko aku...pastu siap ckp, "dah xyah msg lagi..wat xde mood je"..aik..? ade aku kesah..?...bkn aku yang msg die pon..kalau die x msg pon, x ubah ape2 idop aku...ko pahal weh nak sentap2 nih...whateverrr...!!..

ntah ape2..ade lagi ke ek org2 lelaki cmni..?..haishhh..buang masa aku jee..sbb tuu laaa aku mmg tak kawan saje2 je ngan lelaki nih...not in my prinsip lah...bukan sombong yer kawan2..tapi just need quality frens not quantity frens...heh heh...faham ke tuh ;p..aku ade jugak few guy frens..tp kontek bile ade agenda je...kalau xde hal...senyap2 sudah...kalau say hi pun kat wall fb je lah kan...haha...thats more i like..tak mengganggu sgt kan...and i don't want misunderstanding happen..i know, mcm perasan je bunyik nye...but yet, possible ape...atau mungkinkah aku kolot?..aku mmg oldies pun..so what..!!

p/s: pissed off too..!!

kekecewaanku

kadang-kadang kerajaan ni mengecewakan lah...tak salah kan nak kecewa ngan kerajaan...bukan semua pun mereka buat tu betul...bukan juga untuk menidakkan jasa kerajaan kepada diri sendiri...banyakk jasa kerajaan ni..cuma, sometimes keputusan yang sesetengah pemimpin ni buat, mcm ade menjurus kepada sesuatu...berkepentingan sendiri mungkin...mungkin cita-cita individu..yang mempunyai tujuan baik, tapi tak menyeluruh...itu lah yang aku rasa...aku rasa mcm kerajaan betrayed aku lah..cmner?..tp aku tak tolak semua okeh..natural la tu, ade yg ske, ade yg tak ske..no offence..

okeh, apsal aku rasa kecewa ari ni?..sebab penjara pudu roboh..bagi aku, tempat tu adelah tapak warisan..tetapi mengapa dinafikan tu tempat warisan...hanya sebab nak bina shopping kompleks, yang menjurus kepada pertambahan aktiviti sosial...diorang sanggup dibiarkan tempat tu roboh camtu je...mmg la sejarah yang tinggal kat situ bukan lah sejarah baik kan..tp still, we can learn something from there...actually mmg dari 1st day dapat tau dorg nak roboh tu lagi aku tak setuju...what says you...aku bukan lah pencinta subjek sejarah..tapi aku suka jugak nak pegi tempat2 sejarah..menarik ape tgk building zaman2 dulu..mcm wujud satu perasaan lain bile kite tgk depan mata...mcm bes kan...kalau aku ade kuasa la kan, aku akan try kekalkan luar bangunan tu je, just ubah interior design je...boleh ape..bosan la asik tgk soping kompleks ni yg moden2 nih...sumpah boring...so klise :p

tetibe aku nak emo pepagi ni...wokeh la...aku chow...daa...bkn ape, aku ske sesuatu yang kenangan...walopun tempat tu xde kene mengena ngan aku...lalala...y not, at least simpan la sikit tembok tu..mcm pintu masuk die tu je ke..mcm ala2 berlin wall tuh...memandai je kan...heh heh...

ok peeps...daa...

p/s: at the end of this entry..i think..ahh, what the heck...lantak lah..not my business anyway ;p..boleh...

Sunday, June 27, 2010

aktiviti weekend aku..

Iklan jap...ni aku yg semalam..baru lepas cuci rambut kat salon..haha..sbb tu rambut nmpak lurus je..baru di ironkan ;p..i likee...!!


back to da tittle...weekend ni tak pegi memane pun..huhu..ade org tu janji nak jumpe minggu ni, tp die asik keje je..pastu kate nex week pulak..isk2..sedih :p ..abg mmg..wekkk..!!

okeh..oleh kerana aku takde mende nak buat kat umah..dan kebosanan, maka aku menjalankanhobi aku lah..ape lagi..iaitu memasak..huhu..yeee aku tau, mcm tak ley pecaya kan..haha..watever ;p ..aku mmg ske masak dowhh..tapi sekali satu resepi je..maksudnye, bile aku dah try resepi tu, aku tak buat lagi dah kali kedua..sbb?..aku ske mende2 baru je..haha..dan oleh kerana aku mmg dah lama ske baca n tgk rancangan masak2 n resepi2 ni, maka aku dah tak perlu lagi tgk resepi masa masak..dan aku boleh cipte resepi sendiri..wacayasamaluuu....

minggu ni aku try buat mashed potato ngan lasagna..dan kedua2nye telah berjaya dengan jayanye..haha..ape aku cite ni..

mashed potato tu senang je..rebus kentang, aku rebus masuk sekali sikit minyak sapi..sbb nak bau lemak tu..huhu..pastu bile dah empuk tu, lenyek2 kan die dan campur sekali mayonis, lada itam, daun bawang ngan daun sup..nak letak daun herba lain pn lotak laa...ade aku kesah?..haha..pastu campur2 la rasa2 seperti garam ke, ajinomoto ke
ape2 la yang ley kasi ikut citarasa sndiri..hee..amende la ek resepi aku nih..bantaii :p

untuk resepi lasagna pulak, aku kene wat 2 sos..satu sos mcm sos spageti tp pekat sket, satu lg sos krim..sos krim tu mula2 masuk mentega 2 sudu, tepung 2 sudu, susu full krim 500ml, pastu masak smpai pekat..hee..actually yg krim sos tu aku google..oleh kerana aku xde susu kotak, aku telah buat air susu tepung jd susu full krim..huhu..seb baik jadi lah jugak...dan untuk sos mcm spageti tu, aku just beli prego perisa cendawan, masak ngan daging cincang ngan bawang putih ngan bawang besar kale putih tu, pastu ade cmpur ngan cendawan butang dlm tin..pastu masak la cm biasa..

rupa sos mcm sos spageti yang aku wat

okeh..pastu bile dah siap sos tu, kasi sejuk dulu..sementara ko masak tu, pegi lah lembutkan lapisan lasagna tuh kan..lapisan lasagna tu ade jual kat kedai2..satu tempat ngan spageti2 atau pasta2 yang lain..haha..pastu aku pegi parut mozarella cheese..tu untuk lapisan2 die la..pastu bile semua da ready, susun mula2 letak sos daging, pastu letak sos krim pastu letak cheese, pastu letak lapisan lasagna..pastu ulang2 sampai penuh bekas korang eh..mcm aku wat 3 layer je ;p ..dan panaskan lam oven..aku tak sure suhu tu sbb aku gne oven yg tak best..zaman tok kadok nye..alaa, oven bulat yang tgh2 die ade cermin tuu..huhu..i wish i have my own oven..so i can bake more ...lalala

dan taraaaaa...my lasagna is ready to serve..heh heh..rasanye wacakapluu sedap melampau..hee..pujidirisendiri la kan..sape lagi nak puji..tak kalah la ngan secret resepi nye lasagna yg aku makan minggu lepas..gemuk la aku ni nnt..

okeh lah..tu je keje aku..mkn, tido...its 12am already..and england pun dah kalah ngan German 4-1 woo..gile looser england nih..haha..bye nite2..c ya :p

Thursday, June 24, 2010

photo from flickr

camne ek..bila aku dah tukar layout ni, photo yang selalunye aku post mms terus masuk blog ni jadi mcm dah lari..tak ikut center tu..huhu..jadi tak lawa laaaa....xley la aku nak update online lagiii..hhuhu...camne nak setkan balik ek

floating in the air / kurus vs makan..

ade ke patut adik aku si elli cakap cite lam log aku ni mcm floating in the air?..huhu..cedih..
die kate cmtu sebab cite2 lam blog aku kejap2 happy..kejap2 kang emo..memang cenggitu la aku yang sebenar..kate cancerian..lalala..heh heh..

cite lain lak.....


isk2...Alahhh..bapak aku balik awal pulak ari ni..pastu mula laaa asik cakap apsal aku kurus sgt la ape la..bikin hati panas je lah..isk2..takkan die nak aku jadi cmni..

''

''


''

''


''


''


''


''



back to my dark world?



naaaaa..not in a million yers okeh...serikkk...


kalau aku mcm telebih makan ingatkan aku tau...huhu..mcm ade membe kat opis siap tego aku "cik shila ni sy tengok asik makan je..nnt jadi gemuk cm dulu baru tau"...terus aku mcm insaf kejap..haha..

mmg weh..lately asik ngunyah je kat opis smbil wat keje..cmne..dah boring + nak pikir..kene bnyk kunyah baru otak berjalan selari ngan kunyahan ;p..mayb aku kene back to formula kunyah chewing gum je kot..lalala..(dulu2 aku suka kunyah chewing gum bile time exam)...k la..tu je kot..c ya...jap lagi nak pegi makan pulak..abah aku nak banje sempena besday aku..wuwuwu..takutttttt...godaaan terlalu kuat di sini..isk2

Lepas Geramm..


Tumpang lalu eh kengkawan..hee..di sini aku mau menyatakan..

"weh dol pendi...ko nih bangang ke hape..aku dah penat-penat cari quotation semua..pastu bila ko tau, budget tak cukup ko senyap2 telan sendiri eh..pala hotak ko la...aku wat keje sia2 dowh..**&%^%$&)(@!!!!!!..b*b*..huh..damnn..

what a stupid....

okeh..sekian terima kaseh...heh..chow..

p/s: aku lepas geram kat sini sbb blog aku takde org bace..hee..lalala


aku rotan2 jugak si pendi ni tahu..!! haishhh..wachaaa...

Wednesday, June 23, 2010

update blog

eh..tetibe aku leh update blog hari2..apakahhh..xde keje la tuh :p

cranky mood


aku tak tau watsup wit today, aku punye mood tak berapa bes..bukan down, bukan up jugak..tp mood yang mcm tak ley describe..haha..gile kot :p ..

so, tgahari tadi, tanpa menunggu masuknya waktu lunch pukul 1 tgh, kul 12.10tgh aku dah bla turun, dan dengan selambanye, bawak kereta dan pulang ke rumah..dengan satu tujuan, iaitu tidur..hehe..boleh tak :p ..so now, aku dah ok sket la (lepas amek bau si bucuk kot..hehe)....

tapi mmg laa..tgh buruk gile skrg ni sbb pucat xde mekap ape2 ngan aku pakai baju kale ijau yang aku kire mcm suram sket laa..mungkinkah itu memainkan peranan tak de mood ni?..huhu..plus, aku miss kat my mr A.S lah..huwaaa..papitooo...!!

okies..daaa..

budak tecik ni mcm aku tak..lol :p

Tuesday, June 22, 2010

new style, new tittle, old website add..

aku baru je tuka design background blog ni..huhu..still guna green theme..but more happy look..and the blog tittle too i used chielalala because it is more like me than sepi itu indah..hehe..betul ke ek :p ..sepi itu indah ni macam terlalu serius lah..aku tak layak kot..aku bukan reti serius2 ni..huhu..tp ok ke ek yg aku tuka ni..lawa tak..ke kene nak tambah ape2..mcm header tu, sumpah aku tak reti cmne nak centerkan gamba die..so, aku tak letak lansung..huhu..okies la..tu aje..see you later..

oh ye..about my besday today, si dia mmg terlupa la nak wish at sharp 12.00am..tp die pigi call aku kul 3 lebeh pagi..huhu..boleh la..still org 1st yg wish kat phone..haha..kalau x, mau aku majuk2 teruk :p ..and ramai la kawan2 baikku yang wish besday..make me smile for the whole day even i not celebrate it..lunch pun sorang2 je..tp berjaya jugak makan lasagna yang aku idamkan..just self treat je :p ..

okies..got to go...

i turn to 28th


yess..hari yang ditunggu2 sudah tiba..hehe..hari ni genaplah umur aku 28 tahun..best kan..hee..
tak sangka umur aku dah sebanyak ni...dan masih berpijak di bumi Allah dengan keadaan yang baik..alhamdulillah..huhu..agak2 sampai bila la aku akan bertahan ek..maksudnye hayat aku sampai bile..hurrmmm..

Aku tgk kat fb aku, masa ni dah pukul 10.50 mlm (21/6/2010)..takde sape2 lagi yg wish kat aku...uhuk2..xde sape2 yang ingat ke ek :( ..gediks :p ..paling utama aku harap si die tu ingat la..sbb aku dah ingatkan die sejak bulan 3 kot..smlm pun aku ingatkan lagi..haha..phatetic..lalala..

okies..aku try auto publish ni..see you tomorrow peeps..gud nite..shweet dweem :D
p/s: still young in hearth :)

Monday, June 21, 2010

terlupa satu entry yang agak penting..


setelah aku godek2 tittle entry aku bulan ni, baru aku perasan yang aku terlupa nak hapdet pasal majlis kawen adik aku tu..hehe..tp aku hanye post satu gamba nikah ontime yee..so, do i need to update about this?..or u just klik to my sister's link je la..die cerita phase by phase..lagi bes cite die kot...but b4 that..

adik beradik + sorg pendatang baru (ipar...hehe)

ni je la aku upload satu gamba eh...yang lain2 sila tgk kat fb saje..huhu..ape yang aku boleh cakap, majlis tu telah berlangsung dengan jaya nye tanpa ade plan2 yg teliti..main hentam saje..tapi success...puas hati..dan gilang gemilang..haha..i like the theme too..its purple and very lavender..simbol kepada ketenangan..haha..actually aku lost ape word tu lah..selalu pakai untuk wangian lavender..ape ek..huhu..whatever :p ..and most of all, i love my baju kurung too...but hate the tudung..salah pilih tudung la..beli last minit cmtu la jawab eh..


okies..got to go..untuk memberi laluan kepada next auto publish entry..heh heh..daaa

pagi isnin


bosannn....sekian terima kasih :p






Sunday, June 20, 2010

Ikan + nasik

Masuk ni, dah seminggu berturut2 aku makan ikan...paling selalu, ikan cencaru sumbat ngan cili tuh..huhu..maknenye seminggu ni jugak lah aku mkn ngan nasik..dan dalam seminggu berat naik menjadi 52.2 kg (ikut timbang kat wangsa walk smlm aku pigi) ..heh heh..ni semua gara-gara mak nak jadi ibu mentuaku..haha...smpai periuk nasik pun tekejut lah sbb mak masak nasi hari2..smpai rosak periuk tu..dah kene guna periuk eli dpt adiah kawen ari tu..lawak2

oh..aku memang pencinta ikan..ikan goreng, ikan smbal, ikan sumbat..dan segala macam ikan..so, go go ikan..makan lah ikan untuk kesihatan..lalala..

ok lah, oleh kerana hari ni father's day kan..aku nak ucapkan happy fathers day kat abah aku ni haa..walopun die seorg yang annoying n selalu takde kat umah sebab gile kerja..namun, aku tetap sayang die..haha..poyo giles..padahal hari2 gadoh kot ngan die..heh

okies..ari ni dah ahad..kejap je weekend nak abes..selamat menghabiskan sisa cuti la eh..sok kojo, jgn monteng pulak..hee..pesanan tuk diri sendiri sbb bln ni je 2 kali aku amek mc..lalala

buhbye..

p/s: entry mcm hampeh sbb tak tau nak hapdet ape tp nak jugak hapdet..huhu

Friday, June 18, 2010

oh my goodness

serammmm...hee

ain't that funny

cite kelaka..kalau dulu2, adik aku selalu ckp "ko amek space kerusi macam duduk 2 org.."..hehe..tapi hari ni..ade kawan sekerja aku yang kurus keding, duduk kerusi lebar..pastu dorg bahan, kerusi tu boleh duduk lagi sorg..dan org yg dorg pilih adelah aku..huahahahaha...tapi aku dengan macho nye menjawab, xleh sebab saya nye lebar...hehe..paham ngak, ape yg lebar?..lalalala..

okeh, kesimpulannye..aku adelah kedua terkurus kat dalam opis ni..heh heh...bangga ke sedih?..lu pikir la sndiri..

happiness doesn't come easily

pecaye tak ayat tu..hee..tu pendapat aku la..org selalu ckp, "aku nak happy" ..well, define happy please..aku rasa tu subjektif sebenanye..dari mata kite, kite selalu tgk org2 sekeliling..kite tgk die gelak2..or jalan2 ngan family, bwk anak2..so kite fikir, wah hidup die mesti happy..hidup aku?..tp penah tak terfikir, ape pengorbanan disebalik dorg happy tu..mesti ade ups n down kan..mmg wajib ade punye...even my sister yg dah kawen tu, yg rasanye lepas kawen happy..tp sbnanye sblm tu, mcm2 dugaan ngan cabaran die tempuh sebelum die menuju ke happi an..hehe..ape mende ni aku cite..well, after marriage, still ade lg dugaan2 yang sama..its the way we handle it yang membuat kite kurang tension, lantas menyumbang kepada kegembiraan diri sendiri..

Ade ke org asik cakap aku nak happy..aku nak happy..tapi die duduk je tak buat ape2..pastu kalau kene sikit ujian ke ape, die putus asa..pastu cuba cari happy yg lain..kiranye cari mende lain pulak la..yg lama x settle lagi, pastu cari pulak yg lain..tak suka la..sbb nanti aku pecaya sure berbekas dalam hati, and kite akan blame org lain sbb kite tak happy..why not, kite cuba sedaya mungkin untuk settle problem..ok la..aku tuju kat diri sendiri sbnanye ni..heh..

masalah aku, dlm relationship..aku tau aku syg org tu..tapi pada masa yang sama, macam2 perkara terjadi..people always asked me to move on..tapi aku lak degil sbb aku pecaya satu hari nanti mesti aku akan menyesal sbb tggalkan die..and aku xkan jumpe same person mcm die lg..hanye kerana ikut org cakap..actually aku pun follow kata hati..last time, aku penah let go someone yang aku penah kawan, tapi masa tu aku tak rasa sgt la..just seminggu je frust, then aku ok..plus, i never contact that person again..just like that..senang..

but this one, why i can't do that..aku sebenanye hati kering jugak..semua org tau aku jenis xde perasaan nye org..hehe..okeh, mayb sebab aku rasa die la orgnye kot..pastu aku rasa sangat touching ngan die..maksudnye serasi la..hee..sampaikan, almost all of time, die boleh rasa ape aku rasa..mcm aku ckp dlm hati je, tgk2 kebetulan die pun buat mende tu..tak ke mcm satu hati tu..huhu..kalau bukan serasi, then tell me what it is..its hard to let him go..die pun mcm tu lah sbnanye..kalau x, takkan die cari aku lepas aku ckp gudbye tuh..we never been apart sbnanye..sehari pun tak kot..its just that, dalam relationship, kalau kite x selalu polish, akan pudar kan..camtu la kot sebenanye..so, why not aku just work it out..to bring back the things we shared..org kate kalau jodoh, tak kemana kan..aku dapat rasakan we near to that lah..sbb tu mcm huru hara ni..sabor je la aku..hee..pray for me wokeh..lalala..me also pray for myself..

p/s: not a good finishing kan..haha..sbb aku nak g wat kojo ha..susah betul la nak dptkan quotation bile kite dah spesifik kan org yg kite nak..walopun yg kite dpt tu lg murah, tapi kite kene adjust cari yg lagi mahal supaya xley compete ngan yg kite nak tu..adei..then aku tepaksa cr quotation yg lain..haishh..satu kojo lak..


Tuesday, June 15, 2010

bersalin..

semua org dah bersalin..aku?..

hahaha..rasa mcm nak ketuk kepala tak..lalalala..

p/s: mode happy..jgn tanye sbb ape..mesti korg rasa mcm tensen je ngan aku...heh heh..

Saturday, June 12, 2010

hadiah

bracelet kayu, kompas and a worn shirt that has his perfume smell...just what i needed..thanks abang for the time you spend with me today..yang terakhir dan sangat akan diingati sampai bila2..ya pakai baju abang :( ..

Saturday, June 5, 2010

Sekali lafaz


Sekali lafaz
Originally uploaded by shiela_noor82
Dengan sekali lafaz je, ajaq n eli dah selamat menikah pukul 9.40am..caya lah ajaq..hehe

Thursday, June 3, 2010

cuti2 ke rompin (entry yang terlambat update..)


Agak bizi ni..huhu...rumah mula dipenuhi barang2 hantaran, doorgift, ngan mula dikunjungi kawan2 dan families..hee..meriah meriah...sok, lagi ramai kot..sepatutnya eli ckp nak pakai inai malam ni..tapi tak tau la die..esok la kot..

ok lah..sebelum aku terlambat..sbb dah janji ari tu kan..hehe..aku baru sempat nak upload ni..layan gamba sajo la eh..smbil2 tu aku terangkan..

tau tak, sebelum ni, aku tak tau pun rompin tu ade pantai..yelah sebabnye, mmg tak penah pegi situ kan..dan nama die pun tak begitu komersial..mungkin juga lebih dikenali ngan aktiviti2 jungle tracking ke mandi air terjun ke kan..sbb tu kan taman negara..hee..so, bes jugak pegi tempat yang unexpected camni..plus, tempat tu tak ramai org..dan kawasannya juga agak kedalam tuk tiba kat chalet tu..huhu..korg paham ke ayat aku ni..layannn..

chalet yang aku duduk tu namenye Chedoq resort..aku rasa baru nak dimajukan la..sbb takde org sgt..tapi nice place though..siap ade tempat berkayak lagi..hmm..actually aku pigi ni bukan lah ngan family as usual..aku saje menempek ngan group komuniti sg. besi dan di pantau oleh jabatan penerangan..tempat bapak aku keje..kire nye tu kawasan bawah bapak aku la..so, aku pun saje je la join..walaupun aku tak kenal sape2 kat situ...huhu..lone ranger cam aku memang cenggini..hehe..

best jugak group dorang tu..kire banyak la aktiviti yang dorg buat..tak macam selalu yang asik suka shoping je...so, here the pic. antara aktiviti aku buat..

korang mesti pelik..apahal ade dapur lak kan..haha..okey..ni antara aktiviti yang di atur lah...iaitu masuk short corse....kursus yang kitorg amek ni dekat kolej komuniti rompin...kitorg dibahagi group2..bapak2 masuk corse aircond kereta..mak2 masuk kelas masak..remaja2 masuk kelas mekap..hee..so, oleh kerana im not a girl not yet a women, aku pun konpius gak nak join mane satu kan..last2 aku amek kelas masak2 join para ibu..haha..boleh..lagi pun aku pikir, masak ni mcm boleh diaplikasikan..kalau mekap tu, kejap je..ilmu tu penting beb...so, menu untuk hari tu ialah buat pizza...wahhh...teruja aku weh..memang enjoy gile buat pizza ni..baru aku tau camne nak uli roti pizza bagai..tang topping pizza tu simple je..yang part berat tu time nak buat doh die..lama jugak..it takes about 3 jam kot..sbb nak jemur yis lagi..pastu uli roti..pastu nak tunggu yis membiak..so, doh tu jadi besar..pastu tabur topping pastu bakar...korang nak ke die nye resepi..hee..maleh nak taip la..len kali la ek ;p..lalala..

oh yer, kelas2 short corse ni hanya berharga 35 ringgit seorang dan memakan masa 5 jam kalau tak silap...best kan..selama ni aku tak tau pun kolej komuniti ade kelas2 singkat macam ni..dah lama teringin join..dapat jugak akhirnya..

ni lah hasil pizza mini group aku..oh..kitorg masak ni dalam kumpulan,..satu kumpulan 4 org..aku buat 2 roti kat atas ni...actually, yang kecik2 ni kire macam lebihan je..sebab kitorg dah buat 2 pan pizza..pastu doh tu ade lebih lagi..so, buat la mini pizza..camni la rupenye ek, yang org jual kat kedai2 tu..hee..sedap tau..

gamba di atas adalah cubaan aku tuk buat mini pizza bentuk love..haha..tapi lepas dibakar jadi bentuk bulat..huhu..masa buat ni penuh rasa cinta okeh..lalala

lepas join masak2..kitorg singgah jap tempat tenunan pahang ni..kecik je tempat die..nice..kain tenunan adelah mahal okeh..x mampu den nak belinye..

ni adalah aktiviti petang hari..kat rompin tu tak la macam PD..tempat tu takde ape2..mmg la bosan kalau tak buat ape2 aktiviti..so, aku pun main join je bapak aku ngan kawan2 die gi memancing..huhu..layannn..dapat la 3 ekor ikan kecik2..tu pun bukan bapak aku yang tangkap..pancing je die ade..haha


umpan yang digunakan adelah udang..lagi mahal beli umpan dari dapat ikan..boleh ;p

ni lah bapak aku ngan pancingnya..actually die terlupa nak bawak joran dari umah..so, sanggup die g beli semata2 nak memancing kat sini..pastu ikan pun bukan dapat sangat..hee

ni lah kawan2 bapak aku..haha..dah tua2 semuanya..dorg ni memang aku kenal sebab sejak dari kecik memang opis bapak aku ni rajin buat aktiviti mcam famili day ke jamuan ke..so, orang2 yang sama je...sbb bapak aku ni close service..so, tak tuka jabatan lain..jabatan penerangan tu je lah tempat die..

korang tau..masa nak gi memancing tu, kene lah masuk satu gate tu tau..pastu gate tu ade pintu kecik yang ade palang kat atas..pastu bile aku nak masuk kat gate tu, aku boleh tak perasan palang tu..pastu tetibe GEDEGANGGG!! kepala ku terhantuk..huwaaaaa..malu melebihi segala2nye..kawan2 bapak aku siap bahan2 lagi..adei..apsal la aku asik excident je ek..ari tu main badminton, cedera kat lutut..yang ni kat kepala lak..sampai sekarang benjol tak hilang wokeh..malu pun ade lagi..seb baik aku tak satu opis ngan bapak aku..haha..bapak aku lak, boleh die marah2 pasal aku g langgar palang tu..haha..bunyi time terhantuk tu memang kuat gile..pagar besar tuuu...

ni adelah laut...hehe..actually aku nak tunjuk..hari ahad tu ade petandingan memancing..nampak tak punyalah ramai org berderet kat tepi pantai tu dengan joran memasing..ontah dapek ke idak ikannye..sbb dengar2 mlm sebelum tu, dorg dah pukat 50kg ikan dah..pastu bile aku g tengah laut naik bot tengok bubut tu pun dalam tu x banyak ikan sgt..so, camno?..1st prize wang tunai 6000 hengget ..pastu ade motor jugak...

aku didalam bot bersiar2 ke tengah laut..kat situ ade satu pulau..so, pusing keliling pulau kecik tu je la jawab eh..
ni lah bubut yang dorg letak kat tengah laut tu..eh, betul ke ek name die..haha..aku main bantai je..tak banyak sgt la ikan dalam tu..

akhir sekali, ready to go home..sebelum tu amek gamba kat chalet lah eh..tu kat beranda..megadap tasik kecik yang mane tempat org2 berkayak..aku tak sempat try kayak tu sebab ramai bebudak yang main..huhu..

okey lah itu aje cerita aku..mayb lama sket aku nak update cerita lagi kot..this saturday n sunday is elli's big day..family aku akan menambah seorg ahli baru..huahaha..me soo excited..can't wait..hope everything will go smoothly lah kan..bukan sonang nak buat kenduri kawen ni..mcm2 mende yang boleh terjadi..hee..korang2 yang aku telah jemput tu, kalau ade masa, sila lah datang eh..majlis pertama ni...nnt time aku, dah tak meriah cmni dah..entah2 takde lansung ;p...sesape yang nak makan nasik minyak tu, dtglah sabtu ahad ni..haha..lain hari takdak wokeh..nasik minyak eli, sama lah ngan nasik minyak aku..lalala..okeh..wa chow dolu..daaa

Wednesday, June 2, 2010

create nama baru..

okies..kalau korang perasan (kawan2 FB) ..aku baru tuka name aku kepada Sahil Ahmad...sblm ni sahil azmi (azmi adelah name bapak aku masa kecik2..pastu kene tuka jadi abdullah sbb suka nanges..hehe)..btw, aku tanye my coki2..sahil ahmad ke sahil azmi lg best..then die kate sahil ahmad..me thought so..sbb Sahil Ahmad lebeh sincronize sebutannye..lalala..ahmad tu pinjam name anak aku Ahmad Adam...haha..verangan ;p

get use with this name okeh..sbb aku mungkin akan gunakannye untuk brand produk2 aku..cewah...mane tau aku nak berbisnes ke kan..or bukak kedai ke..or mungkin jadi penulis novel ke..haha..okeh ape jadah aku berangan ni...haish..sahil is my name..use to hate it but now i realize it is kinda special name..plus maksudnya 'mudah'..semoga dipermudahkan segalanye tuk aku ek :D..

p/s: me in happy mood..lalala..erm, aku tak dapat nak update cite cuti tu lagi lah..coz bile balik umah je aku nak kene wat bakul Eli (door gift)..hehe..wah..eli nak kawen lagi 3 hari?...can u believe it?...sok die dah nak pakia inai..berdebar2 ku rasakan..best2 :D