Monday, January 31, 2011

Lazy Monday..

bukan malas sebenanye..tapi aku rasa faktor cuaca lah..sejuk giler kot..pagi2 mandi air sejuk mcm ais..membuatkan aku kemalasan nak bangun titun..tp berjaya jugak melawan hasutan syaitonn..hehe

pastu g keje..dari pagi, aku tak buat ape2 kecuali menaip laporan prestasi sndiri untuk di anta kepada penyelia..sepatutnye aku kene siapkan minit meeting..ahh x boleh jadi ni..pas rehat ni aku stat tanpa toleh kiri kanan...esok da cuti lg..grr..asik cuuutiii aje..bosan..eceh..padahal suke je..lalala..


Saturday, January 29, 2011

menggayakan tudung lagi..

note: gambar adalah menggunakan camera laptop dan di edit menggunakan photoscape..


Tadi pegi jalan2 ke Ampang Park untuk mencari baju..eli dan aku ade majlis kawan2 kawen untuk di hadiri..malangnya, aku satu hape baju pun x dapat..yang aku minat semua xde saiz..semua saiz beso..hhuhu..cenggitu la ye..org kate badan da kecik senang cari baju kan..tapiii sebenanye tak wokeh..sebab org kocik selalu xde saiz..huhu..ceh, mcm kecik sgt kan kan kan..

so, tgk eli je la membeli..dpt baju cun lak tu..jeless...pastu die beli tudung sekali..untuk nampak kelainan, die beli la tudung macam lam gamba aku di bawah ni..hehe..being me, biasa lah..aku kan suke menggayakan ape yg dibeli oleh dorg..hahaha..

die beli tudung yg jenis mcm xde awning tu..pastu anak tudung mcm ade klip2 kat kepala tu..dedua die beli kat S.A ape ntah..kedai ade kat ampang park tu..baru bukak katenye..lawa jugak aku rasa..sbb sblm ni tak penah ag try anak tudung yg mcm ni...so, nex time mcm nak g carik la kat jalan tar tu..heh heh..tingg..idea suda mariii..

comei dok..ko nampak x semenggah..sile komen yo..

ok lah..itu aje untuk ari ni..c ya later..







Thursday, January 27, 2011

Handbag baru ku

Hari Sabtu yang lepas..sepertimana yang diketahui..aku telah keluar berjalan2 ngan kawan aku Pn Laila atau pun atul atau pun cik can..hehe..

jalan, makan2...biasa lah kan..pegi lah KLCC..cuci2 mata tujuan asalnye..pastu atul kan die kan nak beli henbeg tau..pastu kan, kitorg pn masuk la ISetan..sale berada di mana2..kitorg jalan lah ke departmen pmpuan..di mana tempat menjual henbeg n kasut..jalan punye jalan punya jalan..sekali, kitorg benti lah kat selonggok beg tgh sale brand guess..aku pun tgk2 biasa je la..atul yg dok godek2..remember..? atul yg teringin nak beli henbeg bukan aku..hahaha..

pastu 1st round lepas la..xde beli ape2..tp dlm hati kawan aku ni dah terpikat ngan satu henbeg tu..tp lps tu kitorg kua je dr isetan..godaan pertama terlepas..hehe..tetapi..oleh kerana perasaan yg telah terpikat tu, maka kitorg balik lah semula ke tempat jual henbeg tadi...sambil atul dok belek2 beg yg die bekenan sebelum tu..aku pun jalan2 la sekeliling kat situ..then tersinggah ke satu longgokan beg sales yg lain berdekatan...usha itu ini..korek2 longgokan tu..maka terpacul la si merah ini..pandang cinta pertama u'all..terus aku pegang henbeg tu..godek2..dr jauh atul mcm merestui utk aku beli..mula2 aku mmg keberatan sbb aku tgk tag harga seratus lebeh..mcm hmm..material die bukan kulit tapi campuran ape ntah nama..pastu aku pun try2 la henbeg tu..sumpah lawa gile kat pandangan mata ku..lebeh2 lg aku xde henbeg kaler2 kan..pastu aku kan jarang beli henbeg..dan henbeg ni mcm kualiti ok jugak..nmpak mcm kulit sket..tapi oleh kerana aku bukan lah pencinta henbeg..maka aku pun sedikit kedekut lah..

so, lepas try2 yg agak lama jugak..aku tergoda lah..tambah2 lagi tetibe lak org sale tu cakap ni harga belum less..lepas less dalam RM60 lebeh harga nye..alamak...!! ..maka terus aku ambik aje beg tu tanpa berpikir lagi..hahahaha..tu je la cite nye..dengan perasaan happy, balik je kereta terus aku tuka pakai henbeg baru..lalala..itu la kisah si henbeg merah ku..nak bg nama ape ek henbeg ni..haha..ohh tidakkkk...


perkenal kan my new henbeg..mmg dah lama gile aku berkenan beg gaya cmni..tapi skrg dah out of season kot..aku baru nak pakai..

btw, aku tak tau kenapa..mata aku asik tertangkap kepada warna merah je..coki selalu pesan, pakai kale merah ni x elok sgt..sbb nnt senang org anta ape2 x elok kat kite..haa cmtu la lebih kurang..huhu..camne nak elak kale merah ek..mcm thn lepas mmg bnyk sgt la aku pakai merah2 ni..aku harap thn ni aku beralih warna lah..sbb mcm skrg aku suke kale biru jek..hiks..tetibe ;p

Office Dinner 2010


Setelah sekian lama baru aku nak update kan kan kan..huhu..mana taknye..1st aku nak tunggu gamba dari kawan opis..sbb camera opis nye lawa sket gambanye..hee..gamba lam camera aku cam hampeh + tak semua aku cover..eceh..mcm event besar-besaran lak kan..pastu 2-3 hari ni a bit bizi ngan keje..ade meeting sini sana..tak la hebat sgt gi meeting..tapi aku nak mengupload gamba tu haa..mcm take time kan..ari ni baru la aku ade time sket..nak edit gamba sikit2..kalo nak tgk gamba lebih2..g la tgk kat fb aku eh kengkawan..lalala...

so, here the story..pada hari kejadian, iaitu 22/1/11, pagi2 tu mcm2 aku wat..hee..sempat la pegi shoping ngan atul (kawan aku)..tu pun sebab atul ajak kua pagi tu sebenanye (kawan2, atul beli kete baru..huahahaha..pastu die baru bgtau aku sabtu tu..uhuk2..)..die kebosanan..aku pun pagi tu mmg plan nak amek baju tempah (bukan baju dinner) untuk ape?..nnt aku hapdet lain punye cite ye....pastu nak beli gam bulu mata palsu..haha..poyo kan aku nih ;p ..ye ar aku mekap sndiri je ari tu..berguna jugak aku belaja mekap itu hari kan..now, aku leh mekap sndiri..*wink*..aku try tanye mekap kat mac, tau berapa RM180 sekali mekap..gile mahal dowh..pastu kalau x pun beli produk die RM250 then dapat free make over cmtu..baik xyah hek..

so, after jenjalan kat KLCC (sempat beli henbag kale merah lagik..hee) ..aku pun balik umah...nak siap2 tuk dinner lak kan..atul pun join sekali..kelaka lak..rasa macam zaman belaja2 dulu..lepak ngan kengkawan pastu main mekap2..haha...ye ar, atul je pun yg paling dekat ngan umah skrg ni..yg lain masing2 duk jauh..uhuk2..aku xde kawannnn..huwaaaa..

ok, back top story, after mekap2 n siap..aku feeling2 jadi celebrity jap sebab membe aku ni haa sebuk nak amek gamba aku..haha..pape ntah..xde la gempak mane pun..aku biasa2 je..baju pun x rupe baju dinner...k la, jom layan gamba ye u'all...eceh..

gamba yang atul amek sebelum aku betolak ke hotel regency kat ngan chokit tu..kire mcm kawasan sepermainan aku la sejak dulu..(ohh tetibe teringat zaman kecik2..arwah nenek selalu bawak aku n eli g pasar naik beca ke situ..pasa tu bes sbnanye..eh tetibe off topic :p)..hee..ohh lupe lak, actually tema kitorg adelah "orange-gourgeous & glittering" ..tapi kale ni je la aku dpt..die mcm merah tapi keorenan..haha..baju ni kite beli kat Jusco ye kawan2..simple je..atul pun ckp, ko takde ke dress ke ape..hee..

kan ari tu aku duk sebuk2 cakap masuk petandingan karok kan..haa..ni ar gamba nye..aku nyanyi lagu dua insan ngan bos kecik..haha..x boleh bla..layan kan ajek la yer..

selain pertandingan karaoke..kitorg jugak diberi tugas wat persembahan kumpulan..so, kumpulan kitorg decide nak menari bollywood ye kawan2..huahha..dan lagunye aku la yg pilih..ngee..kitorg nari lagu bole churiya..yg dalam cite kabhi kushi tu..tapi mmg lawak la..ade video die..tp x sampai ati nak upload di sini..hehe..

yang baju oren lua pentass ni lah kareographer kitorg..die engineer kat opis kitorg..tp terer menari..hhehe..actually bes jugak sesekali belaja menari ni kan..tapi susah nak ingat step..lebih2 lagi practice kejap je..

ni adelah gadis2 yang bekerje di Bahagian PB...cun tak cun tak..cun kan..eceh..diorg mmg best la..gile2..seronok keje kat tempat skrg :D..walopun kontrak je..hiks

ni lah group aku yang bekerja keras praktis siang malam tuk menjayakan acara..haha..lawak okeh..bos besa group aku sbnanye, tp die tukang komen n gelakkan org je..tp die juri jugak la..persembahan group ni kitorg kalah la..hee

ini pula acara kemucak..iaitu pertabalan queen n king of the nite..hehe...

last sekali, bergamba bersama semuaaa org...we have fun that nite :D

hadiah cabutan bertuah yang aku menang..sebuah oven tuuu...best2..mmg idaman ati..

okeh..walopun pesembahan2 lain kitorg kalah, hanya satu je yg kitorg menang iaitu karoke duet..huahhaa..layannn..eli kate aku mesti nyanyi syok sendiri kan kan..hehe..aku pedulik hape..

akhir sekali..setelah dihimpunkan..ni lah hadiah2 yg aku dapat mlm tu..bes gile..aku rasa thn ni adiah dorg best2 lah..


akhir sekali..credit to all urusetia yang bertungkus lumus mencipta even seumpamanya..hehe..tetibe ;p

ok lah tu je la update aku..bos dah panggil ni nak buat ABM..urgent..daaa..nnt aku hapdet cite henbeg lak..chow

Sunday, January 23, 2011

teaser dinner PB

okeh..pasal karok setel..menang y'all..jgn jeles..haha..alah, 2 team je pun...but, have fun today lah..nnt later aku hapdet okeh..gamba2 yg aku amek x cun lah..huhu..

Saturday, January 22, 2011

keje gile...haduii

okeh..aku tetibe rasa neves...boleh..malam ni ade dinner opis aku..tema kale oren..tapi bukan tu yang buat aku neves..huhu..tapi ade mende lain..nak tau ape..gile mmg gilee...

boleh tak aku wakil kumpulan nyanyi karok duet ngan bos aku...huahhahhaa...mule2 aku tak rasa pape..tp ni aku dok dgr lagu yg dorg pilih ni..aku mmc tetibe jd neves...oh my goddd...ni bukan something yg aku penah buat nih...harap2 kelua la suare aku nnt..depan2 org lak tu..kalo setakat karok ngan yati / atul kire ok lagi lah kan..suara bukan sedap mane..setakat nyanyi mcm org gilo tu ade lah..haduii..takutt..ketaq lutut den ;p..

wish me luck y'all...k la nak g dapat kan atul tanye kalo aku nyanyi tinggi2 suara aku kelaut tak..hahahahahahahhaha..matikk..

Thursday, January 20, 2011

jangan pisahkan...

Biar cinta
Terhalang gunung dan samudera
Aku tetap
Memegang janjiku padamu

Biar jurang
Yang terjauh ada didepanku
Takkan goyah
Sumpahku kepada diri mu
http://www.free-lyrics.org/Phyne-Ballerz/215095-Jangan-Pisahkan.html

Kita bagai kumbang dan bunga
Hatiku pasti hatimu jua
Namun mengapa ada saja
Yang benci tulus cinta kita

( korus )
Jangan pisahkan, aku dan dia
Tuhan tolonglah, ku cinta dia
Biarkan kami tetap bersama
Di dalam suka dan duka

susahlah kan..bile pandang n cakap ngan die..sojuk ati..suke je..rasa kene je..hati pun gumbira..walopun knkdg die annoying..tp boleh la terima..hee..bile die xde..rasa sedih..mood pun larik je..abes tu cmno..dah try test dahh..mmg cmtu jadinye..sebab ape ek..hehe..tetibe ;p..

Wednesday, January 19, 2011

menari?...

hari sabtu ni ade dinner ngan satu opis..tema kale oren..susah ek nak cari baju kale oren ni..aku pun xde idea pakai baju ape lagi..huhu..

plus ade persembahan2 pulak...sogan..teke la ape pesembahan kumpulan kitorg..kelaka gile..huhahaha...best2..i likee.. :D

oh btw, esok cuti ek..sehari je pun..jumaat keje balik..kepada korang2 selamat bercutii...

p/s: aku tgh mood malas..tapi meeting selasa nex week lah..bnyk keje lg nih..adoiyai..

Tuesday, January 18, 2011

sensor kenyang..diet tips :p

aku rasa aku ade masalah pemakanan lah..know what, setelah aku mengamalkan cara pemakanan limited setelah sekian lama (over 5 yers i think)..sekarang aku dah tak payah dah nak kontrol2 diri makan..bile aku makan, otomatik die akan bagi sensor yg aku dah kenyang..n time tu kalau tinggal sikit pun baki makanan tu, aku dah tak leh masuk perut dah..haha..boleh tak..

pastu kan..kalau aku makan sekali (main meal)..boleh sampai ke malam la die kenyang..unless aku mmg saje2 nak mengunyah..huhu..korg rasa bes ke x jadi cmtu..tapi, yang tak besnye, aku dah banyak melakukan pembaziran makanan..huhu..yelah..selalu baki makanan x habis tu aku buang je..tinggal sikittt je lagi pun aku buang..sbb mmg sungguh la aku x boleh nak telan..kalo x, aku rasa cm nak termuntah..camno tu?..adoiyaii..bedosa haa...

okies..untuk korg yg melalui proses diet..xyah la pakse2 diri xmo makan itu ini..baik korg cool je..just cut half dulu portion yg korg makan tu..contohnye..kalau makan nasik sepinggan penuh, cuba cut half je..at least korg makan n merasa kan kan kan..kalau makan bufet, drpada korg amek satu2 makanan banyak2..baik korg amik sikittt je tp banyak2 jenis dlm satu pinggan..contoh kalau kuih kan..selalu bufet kan ade bnyk gile jenis..pastu korg lak jenis nak merasa semua kan..pastu amek la 2-3 biji satu jenis..pastu ulang2 lagi tuk lain jenis..haha..paham ke ni..baik amek sikit..tp semua boleh rasa..haa..cmtu la cara nye ye kawan2..dan amalkan sampai bile2..jangan separuh jalan je..insyaallah lama2 korg akan ade sensor kenyang secara otomatik..huahaha...okeh aku mengarut di sini ;p..lalala

sbnanye aku nak ngadu..aku selalu bazir makanan..rasa bersalah je..tp sumpah kenyang n rasa nak temuntah kalo disumbat lg..huhu..itu saje ye..dah g men jauh2 ..sok singgah lagi ye blog saye..jgn lupakan saye :D



mari belajar..heh heh

okeh..semalam bermulalah sesi taklimat untuk pengajian dewasa dan wanita di Masjid Negara..aku pun join satu kelas..hehe...macam bes tau..aku rasa pun tak ramai yang tau Masjid Negara ade wat program/kelas2 yang macam ni...

aku join kelas Al-Quran Asas untuk tempoh 2 tahun..die ade la sijil n exam bile dah last2 tuh..tu yang macam menarik sbnanye..sebab macam masuk kelas betul2..ngee..ade fees jugak untuk masuk kelas2 ni..untuk al-Quran tu, fees die 300hengget for 2 yers..ok la kan..tapi tak tau la boleh sampai ke idak 2 tahun ni..huhu..harap2 dapat le aku menghabiskannye..

tapi, untuk tahun ni penyertaan dah ditutup..mmg ramai jugak org join..selain kelas Al-Quran Asas, ade kelas Al-Quran Lanjutan, Bahasa Arab Asas/Menengah/Lanjutan, Fardhu Ain Umum dan macam2 lagi lah..kalau nak tau lebih lanjut, sila la refer ke website Masjid Negara ni..

suasana taklimat di Masjid Negara semalam..pempuan pun ramai..kat belakang2 pun ade ramai lagi org..

kirenye aku start kelas ari ni lah..aku amek kelas ari selasa n kames kul 8-10 mlm..aku join ngan mak aku..tapi kitorg dapat kelas lain2..hehe..teringat dulu2 masa sekolah agama, kalau ade subjek baca quran je, mesti ngantuk kan..mata macam ade gam je..aku berharap masuk kelas malam ni xdo la kejadian seumpama itu..haha..wish me luck :p

Monday, January 17, 2011

hari ini hari isnin...

malam tadi aku mimpi pindah umah 3 tingkat..kawasan umah tu mcm kawasan yang tak berapa nak ramai orang lah..pastu kan rapat2..kawasan umah teres..tapi suasana macam kawasan setinggan..sbb die rapat2 nye umah..hehe..pastu rumah tu beli 2nd hand lah..satu famili pindah kesitu..

lepas buat sedikit pambaikan sana sini, maka berpindahlah kamii...aku memilih tingkat yang ketiga ataasss sekali..kat tingkat tiga ade 3 bilik kalau x silap..then 1st day tidur la lam bilik..rasa macam seram2..yelah kan umah baru..3 tingkat pulak kan..takut tu mesti ade..pastu duk tgk2 la kat pintu..sebab takut nye pasal..tapi takde org..aku tunggu2 bile famili aku nak balik ni..sbb aku sorg2 kat umah..takutt woo..

last2 aku dengar bunyi pintu terbukak..suspen bebb..tapi aku kenal bunyi tu...aku pun mcm antara sedar x sedar..tapi perasaan lege lah..hehe

rupa-rupanya..ohhh rupa2 nye aku masih berada di rumah lama..iaitu rumah skrg ni..dan bunyi pintu adelah pintu bilik mak aku..sudah pagi rupanye..dan pagi ini adelah pagi isnin..yeerrr aku pun kene bangun pagi jugak mau pegi keje..ok lah..selamat bekerje korang...huahhahaha..entry mcm bangang..wekkk..

Saturday, January 15, 2011

Tong Kitar Semula...

Meh kawe nak ghoyok sikik..hee..okeh, napok tak tong sampah kembar tiga seperti di bawah ini?..okeh ye kawan2..begini lah..tong merah, untuk tin, tong ijau untuk plastik/seumpamanya..dan tong oren/kuning tu untuk kertas..ade tak diantara ketiga2 tong ni untuk di ludah didalamnya?..atau buang chewing gum?..takde kan..maka jadinya..jangan lah menjadi masyarakat kelas ketiga..jadi, marilah kita menggunakan kemudahan2 tersebut secara berhemah..dan manfaatkan lah ia eh..okeh..selamat berkitar semula..sayangilah alam sekeliling anda..hehe..



p/s: piss off sebab ternampak depan mata sorg ni telah meludah ke dalam tong kuning itu..huhu..x sesuaii okeh..

Friday, January 14, 2011

janji itu

saya berjanji akan tunaikan janji itu..saya tau susah sangat2..sebab kamu adalah separuh dari saya..kamu adalah saya..tapi saya cuba juga..huhu..tapi saya akan ingat janji2 kamu juga..simpan lah janji tu ye..tunggu saya kat sana..kalau kat sini tak boleh..saya mau jumpa kamu kat sana..sangat2..mungkin kat sana lagi seronok dan abadi..

p/s: yaya sayang abang...

okeh tetibe emo..hee..sbb tu aku xmo bukak blog ari tu..tapi cam rindu kat blog sendiri jugak..layannn

Thursday, January 13, 2011

tudung berfesyen-fesyen..ni gaya aku tak tau ape..hehe

korang..tadi kan, masa nak balik opis, aku telah melalui satu gerai jual tudung kat maju junction tu..masalah aku bila berjalan, x kira la waktu lunch ke..waktu balik ke..aku mesti gatal kaki n tangan tuk belek2 mende2 yang dijual kat situ..huahaha..kadang2 aku boleh je tahan nafsu membeli..tapi kali ni aku tak terlepas..huhu..maka, aku telah membeli tudung..yang totalnya berharga 18 hengget (anak tudung 8 hengget, selendangnye 10 hengget)...masalahnye, aku bukanlah pernah pun pakai tudung2 gaya bergini...yelah, gaya yuna tu..dorg lawa2 boleh lah kan..tp oleh kerana aku rasa nak try jugak pakai tgk seswai ke x kat muka aku..maka aku pejam mata je beli eh...balik umah je terus aku cuba...haha..siap pakai mekap lagi..nak feeling2 budak comel yg selalu gayakan tudung cenggini..tapi muka aku mmg lah tak comel langsung kan..maka jadi lah begini....


"




"



"



"

"


tadaaaa....sesuai tak korang..hhuhu..ke mcm makcik2...sile komen dengan ikhlas :p




The 10th ASEAN TELMIN & RELATED MEETINGS WITH DIALOGUE PARTNERS

Pagi tadi aku telah menghadiri satu event yang dirasmikan oleh PM kite Dato’ Sri Mohd Najib Bin Tun Hj Abd Razak..hehe..okeh..ni 1st event yang aku pegi yang lebih dekat view ngan PM lah..so a bit excited sbnanye :p ..

sedikit info, copy paste dari Bernama..

MALAYSIAN HOSTS ASEAN TELSOM, ASEAN TELMIN MEETINGS


KUALA LUMPUR, Dec 31 (Bernama) -- The Ministry of Information Communication and Culture will host the 11th Asean Telecommunications and Information Technology Meeting (Telsom) and the 10th Asean Telecommunications and Information Technology Ministers Meeting (Telmin) in Kuala Lumpur from Jan 10 to 14 next year.

It said in a statement today that Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak is scheduled to officially open the meetings on Jan 13. Minister Datuk Seri Dr Rais Yatim and his counterparts from the other Asean countries will be present at the opening ceremony, it added.

The Asean Telsom, which will be held from Jan 10 to 12 at the Royale Chulan Hotel, gathers senior telecommunications officials from the 10 Asean countries. It is held at least once a year to share information and experience in developing policies and management efficiency, the statement said.

The inaugural Asean Telsom was held in October 2000 in Brunei Darussalam and the first Asean Telmin was held in July 2001 in Kuala Lumpur. The Asean Telmin is aimed at creating stronger regional ties within the telecommunications fraternity in Asean.

At the first Asean Telmin meeting, the ministers recognised information communication technology (ICT) as a growth enabler for the economies of the Asean member countries and as a potential tool to compete in the increasingly global economy.


so, pagi tadi berlangsunglah acara perasmiannya..just dengar ucapan Minister KPKK, pastu PM ucap, pastu rasmi lah..tp mmg gud experience for me..ngee..i like..

antara intipati ucapan PM..ni copy lagi eh from utusan :)

ASEAN perlu sertai arus perdana kemajuan ICT - Najib

13/01/2011 12:05pm

KUALA LUMPUR, 13 Jan -- Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, penting bagi ASEAN berada dalam arus perdana kemajuan teknologi komunikasi maklumat global.

Jelas beliau, ICT merupakan alat asas yang dimiliki oleh negara-negara anggota yang boleh digunakan bagi memantapkan pertubuhan itu, dengan membantu bidang komunikasi, bertukar-tukar pendapat dan meningkatkan hubungan dua hala dan antara rakyat.

Berucap merasmikan Mesyuarat Menteri Telekomunikasi dan Teknologi Maklumat ASEAN (TELMIN) ke-10 di sini hari ini, beliau berkata, bagi kebanyakan negara ASEAN, hubungan komunikasi antara mereka masih menjadi satu cabaran kerana, untuk menyediakan rangkaian jalur lebar yang moden, ia memerlukan pelaburan yang besar.

Pada masa ini, hubungan komunikasi antara sesebuah negara ASEAN kebanyakan disalurkan dahulu ke Amerika Syarikat atau Eropah sebelum disambungkan kembali ke sebuah negara ASEAN yang lain.

"Sebagai jalan keluar, saya cadangkan TELMIN menimbang untuk menggunakannya sumber untuk meningkatkan hubungan dalam ASEAN bagi mengurangkan kos penyediaan cakupan jalur," katanya. - Bernama


PM tgh berucap..aku duk jauh sket lah..hehe..guna camera phone e71 lak tu..xkesah la..janji ado..


last sekali mereka bergambar dengan minister2 komunikasi dari negara2 ASEAN..


ok lah..tu je la entry aku..xde cerita yg best lah..tp ni pun kire ok what..at least acknowledge lah jugak event yg ade kat KL ni...lg pun ni berkenaan intenet jugak ni..haha..akhir kate..jangan salah gunakan kemudahan intenet..huhu..one of PM's concern in his speech is cyber criminal..ini kire tanggungjawab sendiri sbnanye..kalau x bertanggungjawab, mmg susah nak dibendung..betul?..

okeh daa..

Saturday, January 8, 2011

rim baru kaler putih..

see..rim kereta aku dah berganti..hujung2 tahun 2010, banyak aku kene laburkan untuk kereta..huhu..camtu lah nasib kalau ade kereta ek..korang2 kalau nak merasa gaji tu asik tak cukup je, cube try pakai kereta ;p ..mmg senang je duit terbang..huahhaa...

okeh, actually aku nak cerita..aku tak suka rim yang baru ni..huwaa..aku suke rim kereta aku yang lama..yang berkilat2..yang shining2..tapi malangnya aku terpaksa tukar / trade in sebab rim tu adelah bocor setelah sekian lama..selama ni aku duk bersabar je sbb syg punye pasal plus, budget2 la kan..haha..tapi what can i say..aku let go je la..pejam2 mata je nih..smpai sekarang hati aku rasa x puas ati ngan rim putih ni..haha...korang mesti tanye..apsal aku beli jugak kalo x suke kan..dah yang ni je rim second hand yang murah..aku sambar je la..tp xpe..tunggu lah next 2-3 yers ke..aku tuka lain lak ek...sabar tau my genny...kite tau awak rasa diri awak tak lawa..nnt kite ade duit lebih kite beli yang kilat2 lawa2 nye ek..kite tukar sekali baju awak yer genny...i love my genny soo mucho..

ok lah..tu aje..haha..aku xde cerita lah sbnanye..isk2..

Friday, January 7, 2011

Blog Achieve..

nampaknye blog achieve aku sepanjang tahun 2010 adalah sama sahaja dengan tahun 2009..kebetulan je nih..sepatutnye perlu dipertingkat kan lagi..adekah tahun ini aku akan mengekalkan bilangan entry aku?...chaiyuk2 :D ..

hi Againn


ahhhh..lama gile aku tak update blog kan..hehe..dah masuk tahun 2011 pun..bes tak...mcm takkk je..sbb xde mende sgt lah..

bile dah masuk tahun baru..maka org akan sebuk2 nak buat azam kan..aku?..naaa...malas nak memasang azam ke hape ke..hidup je la mcm biasa..huahaha...mampuihh tak layan..

oo..sepanjang aku tak mengupdate blog ni..xde banyak sgt pun update terbaru aku..so kire nye aku mcm menghentikan masa lah..same old me..nothing much..kire korg tak ketinggalan sgt la cite aku kan..ceh, mcm ade je yg baca kan kan kan..

seperti biasa..aku akhiri entry ngan gamba terbaru aku...

sewaktu bercuti ke Penang..lokasi, Batu Feringgi..010111..
btw, jeans yg aku pakai tu eli punye..die dah tak muat..so aku try2 sekali muat ko..saiz 26 tuuu..bangga tak..kah kah..