Tuesday, January 18, 2011

mari belajar..heh heh

okeh..semalam bermulalah sesi taklimat untuk pengajian dewasa dan wanita di Masjid Negara..aku pun join satu kelas..hehe...macam bes tau..aku rasa pun tak ramai yang tau Masjid Negara ade wat program/kelas2 yang macam ni...

aku join kelas Al-Quran Asas untuk tempoh 2 tahun..die ade la sijil n exam bile dah last2 tuh..tu yang macam menarik sbnanye..sebab macam masuk kelas betul2..ngee..ade fees jugak untuk masuk kelas2 ni..untuk al-Quran tu, fees die 300hengget for 2 yers..ok la kan..tapi tak tau la boleh sampai ke idak 2 tahun ni..huhu..harap2 dapat le aku menghabiskannye..

tapi, untuk tahun ni penyertaan dah ditutup..mmg ramai jugak org join..selain kelas Al-Quran Asas, ade kelas Al-Quran Lanjutan, Bahasa Arab Asas/Menengah/Lanjutan, Fardhu Ain Umum dan macam2 lagi lah..kalau nak tau lebih lanjut, sila la refer ke website Masjid Negara ni..

suasana taklimat di Masjid Negara semalam..pempuan pun ramai..kat belakang2 pun ade ramai lagi org..

kirenye aku start kelas ari ni lah..aku amek kelas ari selasa n kames kul 8-10 mlm..aku join ngan mak aku..tapi kitorg dapat kelas lain2..hehe..teringat dulu2 masa sekolah agama, kalau ade subjek baca quran je, mesti ngantuk kan..mata macam ade gam je..aku berharap masuk kelas malam ni xdo la kejadian seumpama itu..haha..wish me luck :p

4 comments:

LeeN said...

bestnya! pakcik aku pun anta anak dia hafal quran kat masjid negera. kelas dia tiap2 ujung minggu. :)

shiela said...

aku rasa kat putrajaya pun ade kot program cmni..mcm menarik kan..

LeeN said...

a'ah putrajaya pun ada. daus da suggest kat aku since pindah bangi dulu. tp kan, aku on hold dulu sbb anak kecik kan. hehe. kang tak brp boleh nk kosentret. skang ni, since awal jan aritu tv9 ada buat kelas quran free. aku ikut tu je lah sementara ni. ustaz zamri ajar baca dengan penuh dan siap huraikan terjemahan. ok la tu kan.. feeling2 belajar dengan guru jugak. hihi.

shiela said...

ha'a..tu pun bagus je..anak ko ley ikut sekali..mcm masuk kelas ni die xley bwk anak..pastu kan, aku belaja stat dr buku iqra' 1 tu weh..betulkan sebutan dulu..huhu..tahun 2 baru mcm stat baca quran..