Thursday, January 27, 2011

Handbag baru ku

Hari Sabtu yang lepas..sepertimana yang diketahui..aku telah keluar berjalan2 ngan kawan aku Pn Laila atau pun atul atau pun cik can..hehe..

jalan, makan2...biasa lah kan..pegi lah KLCC..cuci2 mata tujuan asalnye..pastu atul kan die kan nak beli henbeg tau..pastu kan, kitorg pn masuk la ISetan..sale berada di mana2..kitorg jalan lah ke departmen pmpuan..di mana tempat menjual henbeg n kasut..jalan punye jalan punya jalan..sekali, kitorg benti lah kat selonggok beg tgh sale brand guess..aku pun tgk2 biasa je la..atul yg dok godek2..remember..? atul yg teringin nak beli henbeg bukan aku..hahaha..

pastu 1st round lepas la..xde beli ape2..tp dlm hati kawan aku ni dah terpikat ngan satu henbeg tu..tp lps tu kitorg kua je dr isetan..godaan pertama terlepas..hehe..tetapi..oleh kerana perasaan yg telah terpikat tu, maka kitorg balik lah semula ke tempat jual henbeg tadi...sambil atul dok belek2 beg yg die bekenan sebelum tu..aku pun jalan2 la sekeliling kat situ..then tersinggah ke satu longgokan beg sales yg lain berdekatan...usha itu ini..korek2 longgokan tu..maka terpacul la si merah ini..pandang cinta pertama u'all..terus aku pegang henbeg tu..godek2..dr jauh atul mcm merestui utk aku beli..mula2 aku mmg keberatan sbb aku tgk tag harga seratus lebeh..mcm hmm..material die bukan kulit tapi campuran ape ntah nama..pastu aku pun try2 la henbeg tu..sumpah lawa gile kat pandangan mata ku..lebeh2 lg aku xde henbeg kaler2 kan..pastu aku kan jarang beli henbeg..dan henbeg ni mcm kualiti ok jugak..nmpak mcm kulit sket..tapi oleh kerana aku bukan lah pencinta henbeg..maka aku pun sedikit kedekut lah..

so, lepas try2 yg agak lama jugak..aku tergoda lah..tambah2 lagi tetibe lak org sale tu cakap ni harga belum less..lepas less dalam RM60 lebeh harga nye..alamak...!! ..maka terus aku ambik aje beg tu tanpa berpikir lagi..hahahaha..tu je la cite nye..dengan perasaan happy, balik je kereta terus aku tuka pakai henbeg baru..lalala..itu la kisah si henbeg merah ku..nak bg nama ape ek henbeg ni..haha..ohh tidakkkk...


perkenal kan my new henbeg..mmg dah lama gile aku berkenan beg gaya cmni..tapi skrg dah out of season kot..aku baru nak pakai..

btw, aku tak tau kenapa..mata aku asik tertangkap kepada warna merah je..coki selalu pesan, pakai kale merah ni x elok sgt..sbb nnt senang org anta ape2 x elok kat kite..haa cmtu la lebih kurang..huhu..camne nak elak kale merah ek..mcm thn lepas mmg bnyk sgt la aku pakai merah2 ni..aku harap thn ni aku beralih warna lah..sbb mcm skrg aku suke kale biru jek..hiks..tetibe ;p

5 comments:

sharina :) said...

tanteknyee..
tapi nina still tak reti lg pakai handbag cam ni..hehehe..
so that's mean nna lg out of season huahuahua...

shiela said...

abes nina pakai sling bag eh..hehe..kite dulu baya2 nina..pun sama gak..pakai handbag rasa cm pelik je..

LeeN said...

nina? hai.. takkan da teringin kot nk pakai henbeg? esok time zaman ko pakai henbeg titibe teringin nak pakai sling bag pulak. hahahaha. btw dek. takyala pakai henbeg bagai. tak seswai. :D

shiela: ye ke camtu? yeke kalo kite pakai wane merah org senang tuju2? heee. tak pernah terfikir cemtu.. huhu

btw, takde la out of season. nak ikut sgt season tu takyah la. wat serabut je.

ELLY said...

nak pinjammm...hehe

shiela said...

leen; itu lah..janji santek dipandangan mato..haha..mak aku kate aku biol pg tadi sbb aku bwk henbeg merah pakai baju lak kale ijo..hahaha

elly; nak pinjam balik umh arr..