Friday, July 29, 2011

percaya padaku by ungu

aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu

seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu

reff:
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)

agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku

repeat reff

tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu

repeat reff

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku


Thursday, July 28, 2011

makan steamboat all you can eat

semalam, abah belanja makan..huhu...faham-faham je la famili aku ni..memang makan je la keje nye..ngee..aku pun follow je la..lepas balik keje kul 7.45pm smpai umah..then settle2, terus ke bangi sana..or serdang ke ape ntah..tapi yang pasti lokasi restoran adalah di MARDI, belakang Hospital Serdang nun...menu kali ni adalah makan steamboat...okeh..cool..

restoran die ok ok laa...bufet sorang die cas RM19.90+ (before gov. tax) ..and all you can eat..so, bufet kat sana ade lah, mee goreng, ketiaw goreng, nasi goreng, semua jenis2 makanan mentah tuk steamboat, sayur2, eskem, ABC, ade beberapa jenis air, buah2..dan banyak lagi..aku tengok kat brouchur ni die kate ade ebih 150 hidangan buffet..hahaha..aku bukan la makan semua tu..sekadar makan tuk kenyang je la..yang famili aku yang lain memang makan semua :p ..korg tengok la dorang camne..haha..jahat gile..so, jom la tengok gambo yer..

location maps..kalo korang rajin, google la nama tempat tu Restoran @ Maeps

maeps tu adalah taman ekspo pertanian malaysia..hee..dibuka dari 5.00ptg ke 11.30mlm yer..okeh..kalo korang minat...pegi la try..aku rasa ok la kot..banyak mende makan..tempat pun besau..dan yang pasti, HALAL sebab memang melayu punye..


gamba dari tempat parking..


gamba ni masa da abes makan da ni...cer tengok meja kitorang camne..haha


ahli tetap masa makan :p

e'eh gamba aku pun ade..mestila kan..haha..

abah kate nex time xmo bawak aku lagi sebab aku suke nak balik cepat2 and tak makan banyak...tapi semalam banyak je aku makan..ko tengok la perut aku tu..da besau da..huuu..

ok lah, aku ni sebenanye tak stat keje lagi ni..cari mood dulu..nak beri2 pun ade ni..hahha..larikss....daaa..have nice day y'all...

p/s: ari ni ade bola kan..go go harimau malaya..eceh..tetibe aku interested nak amek tau pasal bola..dah lama xe rasa cmni since Sukan Komanwel XVI 1998 dulu :)

Wednesday, July 27, 2011

kerja ku yang gila..

hahaha..ke aku yang gila :p ..minggu ni tak de komplen2 pasal takde keje..sebab?..memang melambak keje aku..wuwuwu..dan mcm tak pecaya, aku mengabaikan masa untuk ber FB..ngee...tapi takpe..enjoy wat keje tu..sebab macam main game paip..sangat puzzle okeh..dan kitorang duduk satu meja sambil check isometric dwg dan berdiscuss...baru lah rasa sikit2 macam engineer..adehhh...tapi tak la hebat sgt...sebab kitorang pun tak la begitu serius mcm muka engineer2 yang senior tu..haha..gile..love engineering world..ahaks..tetibe..like i said, i have love hate relationship with my job..huhu...i hate it, but then cant live without it..boleh kah?..


ok lah..just a quick update..nak sambung keje...daa...

Sunday, July 24, 2011

kamu yang selalu dihatiku..


wajah kesayangan hamba..wakaka...

korang kenal kah siapa ni..hee..yer ini lah die tak lain tak bukan..hero kampung tok wan..budak gangster yang lemau sket..haha..xde lah...korang sure kenal kot..sebab dah lama tak cite pasal die dalam blog ni..

well, after few months tidak ketemu sama dia..akhirnya ketemu jua semalam..wahhh..kangen bangat sama dia dong...berdebar2 rasa di hati gue ketika bertemu muka sama dia..haha..poyo..

semalam acik pegi semban..tempat wajib pegi setiap bulan :D ..tau tak kite sedih sebab da lama tak dapat jalan2 sekitar semban ngan coki...selalu coki mesti bawak jalan2..sambil kite borak2 lam kete..gurau2..alhamdulillah semalam, diizinkan lagi kite jumpe die..die macam selalu..annoying, muke bengis tapi lembut :p ..wat kite rasa nak tumbuk2 die..tapi tu je la pun tempat kite mengadu..

tak banyak la mende kitorang wat pun..tengok wayang ngan makan je..kitorg tgk cite wu xia..cite cina lak tu kan..haha..ntah ape2..tp layan jugak la cite tu..sebab bile nak abes cite baru aku perasan pelakon tu yang belakon cite IP Man..nice..pas tengok wayang..coki bawak lak makan kat restoran chinese muslim kat seremban 2..eh, baru aku terperasan..apsal semalam sume layan chinese je ek..adehhh...okeh, mungkin boleh dinamakan siri dating kali ni bertajuk: Chinese Theme..huu

ok lah tu aje update ku kali ni..kesimpulannye ape ek..hmm..think2..


Thursday, July 21, 2011

tak ada kerja


Dalam seminggu ni aku duduk di opis melanguk..jawab telefon, main game, main tenet..kalau ade kerja pipe2 baru aku kene handle..tensennye..sampaikan aku tukar kerusi aku sebab aku rasa tak selesa kerusi tu mcm dah kempes..hehe..bosan tahap gaban dah ni..nak kerje pleaseeee...!!

Wednesday, July 20, 2011

cerita terbaru..huuu

heh heh..hi, i'm backk..lama la pulak aku meninggalkan blog aku nih...haishh..ari tu aku ade je update kat blog friendster..tapi ntah nape ntah friendster dah tuka..lalu blog aku yg sekian lama kat situ semua hilang..huhu..sedih kottt...

ape aku nak cite ek..hmm..haa..last week aku balik kampung kat kelantan..ikut rombongan bapak aku..biase la..die memang suke je wat rombongan2 nih..so, this time..aku sefamili, naik bas je..sebab banyak kosong..aku yang memang dah lama tak feeling naik bas, memang la suke kan..sepatutnye that nite, kalau bas tak kosong..aku lah yang kene drive..huhu..maleh jugak sebenanye..tapi aku ok kan aje..last2 keputusan diubah..yes laaa...

masa lam bas belum gerak lagi...tapi dah excited dah..feeling2 tido..haha..

masa on the way nak pegi tu, dorang leh lak bukak cite senjakala..huhu..aku pun tengok je la..seb baik takde cerita karak..kalau pasang cite tu baru feeling2 jalan kat karak kan..isk2..tapi memang lama laaa duk lam bas..kematu montot den..itu la satu-satunye keseksaan kalau balik kelantan bawak kereta...

pagi tu sampai lam kul 8.00pg kalau tak silap..then bas berhenti jap tuk breakfast..ohh lupa lak..aku naik bas KPKK..yess..kementerian yang aku penah keje dulu..haha..my feveret Kementerian *wink*..nampaknye memang aku tak leh dipisahkan ngan KPKK :p

ni kitorang bekfes nasi kerabu kat satu tempat ni..on the way ke kota bharu..ramai gile orang..aku rasa tempat ni famous lah..dan nasi kerabu die memang lah sedap..aku tau lah walopun aku tak makan..hahaha..gamba: eli yang kuat makan..

ni aku..pun kuat makan..haha..actually, dalam kul 4pagi tu..bas ade benti kat Lipis..then aku lak memang lapa time tu, so makan la mihun sup..ade daging lak tu..huhu..so, hari tu je aku makan daging 3 kali..pagi, petang dan malam..balik2 umah timbang..terus naik 54kg..tak turun2 dah..huhu..so aku tengah nak memulakan perang ngan makanan la ni..tak tau la bejaya ke x..btw, nasi kerabu tu aku makan la jugak 3 suap..mak aku suapkan..heh heh


sampai2 je Kota Bharu..kitorang terus pegi rantau panjang..ngan tak mandi nye tak gosok gigi nye..terus makcik2 rombongan tu shopping..haha..gile tul..aku ngan famili tak shoping pape pun..eh..jap2..ade lah kain pasang aku beli..nak wat baju raya..tu pun aku rasa mahal la compare ngan kat jalan TAR tu..huu..tapi takpe lah..dah alang2..kat sana smpai kul 2 kot..pastu gerak terus ke hotel..yang kitorang lak..sampai hotel siap2, lam kul 4, terus abah aku sewa kereta nak pegi tanah merah..balik kampung jap..satu hari tu je..that day, i tell you..sangat lah penatnyee...

keesokannya...kitorang pun dah nak balik...check out hotel terus..pegi pasar..pastu pegi tempat kilang keropok, dan terus ke pengkalan kubur..eh, pengkalan kubur dah lain sangat aku tengok...macam suram sket lah..dulu ramai gile org..kat situ pun kitorg tak beli ape2..just lepak2 tunggu org rombongan je..

ni kat kilang kopok tu..umah org je..tapi kopok die sedap lah..aku makan, siap mintak free lagi kat org tu..haha..

di hadapan kilang kopok..lokasi tu, aku pun tak sure kat ne..with Tiqa..new famili membe to be :p..Insyaallah..hehe

ok lah tu je kot entry aku...kot aku ade idea lagi aku update la yo..haha...yang pasal aku gi banding n jakarta tu..memang ntah bile2 je aku nak update kan..sudahnye, lansung takde..huhu..cian blog aku :p

ok, good day semuaa..