Wednesday, July 20, 2011

cerita terbaru..huuu

heh heh..hi, i'm backk..lama la pulak aku meninggalkan blog aku nih...haishh..ari tu aku ade je update kat blog friendster..tapi ntah nape ntah friendster dah tuka..lalu blog aku yg sekian lama kat situ semua hilang..huhu..sedih kottt...

ape aku nak cite ek..hmm..haa..last week aku balik kampung kat kelantan..ikut rombongan bapak aku..biase la..die memang suke je wat rombongan2 nih..so, this time..aku sefamili, naik bas je..sebab banyak kosong..aku yang memang dah lama tak feeling naik bas, memang la suke kan..sepatutnye that nite, kalau bas tak kosong..aku lah yang kene drive..huhu..maleh jugak sebenanye..tapi aku ok kan aje..last2 keputusan diubah..yes laaa...

masa lam bas belum gerak lagi...tapi dah excited dah..feeling2 tido..haha..

masa on the way nak pegi tu, dorang leh lak bukak cite senjakala..huhu..aku pun tengok je la..seb baik takde cerita karak..kalau pasang cite tu baru feeling2 jalan kat karak kan..isk2..tapi memang lama laaa duk lam bas..kematu montot den..itu la satu-satunye keseksaan kalau balik kelantan bawak kereta...

pagi tu sampai lam kul 8.00pg kalau tak silap..then bas berhenti jap tuk breakfast..ohh lupa lak..aku naik bas KPKK..yess..kementerian yang aku penah keje dulu..haha..my feveret Kementerian *wink*..nampaknye memang aku tak leh dipisahkan ngan KPKK :p

ni kitorang bekfes nasi kerabu kat satu tempat ni..on the way ke kota bharu..ramai gile orang..aku rasa tempat ni famous lah..dan nasi kerabu die memang lah sedap..aku tau lah walopun aku tak makan..hahaha..gamba: eli yang kuat makan..

ni aku..pun kuat makan..haha..actually, dalam kul 4pagi tu..bas ade benti kat Lipis..then aku lak memang lapa time tu, so makan la mihun sup..ade daging lak tu..huhu..so, hari tu je aku makan daging 3 kali..pagi, petang dan malam..balik2 umah timbang..terus naik 54kg..tak turun2 dah..huhu..so aku tengah nak memulakan perang ngan makanan la ni..tak tau la bejaya ke x..btw, nasi kerabu tu aku makan la jugak 3 suap..mak aku suapkan..heh heh


sampai2 je Kota Bharu..kitorang terus pegi rantau panjang..ngan tak mandi nye tak gosok gigi nye..terus makcik2 rombongan tu shopping..haha..gile tul..aku ngan famili tak shoping pape pun..eh..jap2..ade lah kain pasang aku beli..nak wat baju raya..tu pun aku rasa mahal la compare ngan kat jalan TAR tu..huu..tapi takpe lah..dah alang2..kat sana smpai kul 2 kot..pastu gerak terus ke hotel..yang kitorang lak..sampai hotel siap2, lam kul 4, terus abah aku sewa kereta nak pegi tanah merah..balik kampung jap..satu hari tu je..that day, i tell you..sangat lah penatnyee...

keesokannya...kitorang pun dah nak balik...check out hotel terus..pegi pasar..pastu pegi tempat kilang keropok, dan terus ke pengkalan kubur..eh, pengkalan kubur dah lain sangat aku tengok...macam suram sket lah..dulu ramai gile org..kat situ pun kitorg tak beli ape2..just lepak2 tunggu org rombongan je..

ni kat kilang kopok tu..umah org je..tapi kopok die sedap lah..aku makan, siap mintak free lagi kat org tu..haha..

di hadapan kilang kopok..lokasi tu, aku pun tak sure kat ne..with Tiqa..new famili membe to be :p..Insyaallah..hehe

ok lah tu je kot entry aku...kot aku ade idea lagi aku update la yo..haha...yang pasal aku gi banding n jakarta tu..memang ntah bile2 je aku nak update kan..sudahnye, lansung takde..huhu..cian blog aku :p

ok, good day semuaa..

No comments: