Sunday, November 21, 2010

going out..

Hari Jumaat baru ni, aku kua jalan2..hee..pegi BB je pun..sapid nak tgk wayang cite harry potter..which is great sbb aku mmg tak penah miss cite ni kat wayang...best2..kitorg pegi bertiga la..sapid ngan sapid sebelah (jiran sebaya sapid n nama sama..hehe)...kitorg tgk wayang kat pavillion..since masa lebeh awal semua da sold out, kitorg pun tgk la yang kul 12.40am nye..huhu...lama gile kot tak tgk midnite..hmm

sambil2 tunggu tu, lepak la jap kat BB..ade satu lorong tu sapid bawak, tempat tu banyak bistro tepi jalan..n yang best, ade live band..ihiks..tak penah lak aku tau..haha..mcm bukan org KL kan aku nih..lantak laa..mmg dah lama tak kua ke soping mall pn..malas weh..xde mende nak beli pun..nice lah lepak2 tgk live band tu..suara dorg pn best pulak..pastu ramai gile org tgk..sambil minum teh..

ni depan pavillion..lawa deco2 christmas die weh..gi la tgk..kagums di situ..

dalam wayang...sapid sebelah, sapid, n me..haha..sapid sempat paw aku beli sweater giordano..huhu..

bile pegi BB ni, teringat coki2..kitorg selalu gak jalan2 kat sini..kat pavillion pun penah gi sensama..tau tak, masa kat pav tu, hti aku berdebar2 sebab takut terserempak ngan coki ngan gf baru ke kan..huhu..how i should react kalau jumpe die ngan org lain..jalan2 pegang tangan, sedangkan aku skrg pun masih rindu kat die lagi :( ..hmm...pegi memane pun aku pikir camtu weh..neves..i missed him so much...

btw, wayang tu abes nak dekat kul 4..huhu..aku balik umah kul 4 cmtu..wahhh gile lama..aku tak penah kua umah sampai pagi2 cmtu..hee..ikut sapid nye pasal..die boleh la..burung antu dah tu..mlm bejaga, siang tido..

ok lah..gtg..chow

Thursday, November 18, 2010

haishh

lawa-lawa org2 pempuan sekarang nih ek..huhu..[lari2 masuk bilik sorok kan diri sbb tak lawa]..

Wednesday, November 10, 2010

I'll feel the same About you

"Say What You Want"

Twenty seconds on the back time
I feel you're on the run
Never lived too long to make right
I see you're doing fine

And when I get that feeling
I can no longer slide
I can no longer run
Ah no no
And when I get that feeling
I can no longer hide
For it's no longer fun
Ah no no

Well, you can say what you want
But it won't change my mind
I'll feel the same
About you
And you can tell me your reasons
But it won't change my feelings
I'll feel the same
About you

What I am is what you want of me
Yeh, now that I'm not there
I took the tables away from you
It's turned that I don't care

And when I get that feeling
I can no longer slide
I can no longer run
Ah no no
And when I get that feeling
I can no longer hide
For it's no longer fun
Ah no no

Well, you can say what you want
But it won't change my mind
I'll feel the same
About you
And you can tell me your reasons
But it won't change my feelings
I'll feel the same
About you

Well, you can say what you want
But that won't change my mind
I'll feel the same
About you
And you can tell me your reasons
But that won't change my feelings
I'll feel the same
About you

I've said goodnight
Try to sleep tight
Ah just dream of me
Go close your eyes
Cause I've closed mine
The sun will shine from time to time
Oh, when you dream of me, yeh

Well, you can say what you want
But it won't change my mind
I'll feel the same
About you
And you can tell me your reasons
But it won't change my feelings
I'll feel the same
About you

p/s: i love u :(

Monday, November 8, 2010

break the wall..

Can u break this wall for me dear?..i know u r there watching me..but i cant see u..i miss u so much :( .......


Sunday, November 7, 2010

jalan2 dalam hutan menuju air terjun..(kesinambungan entry sungai pisang :p)

seperti aku janji ptg tadi..ceh..ade janji2 lak ek...ntah sape2 je pun nak baca..btw, takpe lah..nnt leh tambah lagi reference org nak search pasal sg.pisang ni kot..

actually lokasi sebenar sungai pisang ni dekat gombak..korang kene ikut jalan gombak lama yang entrance die kat ngan UIA tuh..pastu nnt ikut muzium orang asli..and nnt ade la kot sign board "jungle lodge" kot..so, park la kereta dekat2 situ, then start to walk y'all..hee..aku terang guna gamba je la ek..nnt tak paham..huhu

masa baru sampai..park je kat tepi2 ni..ade la ruang parking kat situ walopun jalan ni kecik..kitorang kene jalan kaki sampai la ke hujung jalan ni, dekat ngan pump house..

dekat ngan pump house tu, kitorang kene cross sungai ni..ok, this is just the beginning..the walk going to take about 40 minutes kot...kalau jalan dgn kelajuan biasa2 la..plus asik benti amek gamba je..hee

eli, ajaq, opy..n the other group member..ramai jugak yang join..mostly kawan2 opis ajaq lah..ade sorg membe die mmg rajin gile wat aktiviti2 gini..yg ari tu aku naik bukit tabur pun follow die lah ngan ajaq semua..hehe..layan kan aje :p

kitorg jalan dalam 15 minit kot pastu jumpe tunnel ni..actually tunnel ni berada betul2 bawah highway karak tu..so, kitorg kire cross jalan karak la ni..haha..bes kan..x penah wat nih..

its look like 2 lubang idung gergasi :p

the gang.. closer look in front of the tunnel..masa dtg tu, aku mcm tak rasa ape2..tapi masa balik aku jalan paling belakang..hujan renyai2, pastu gelap gile..huhu..tetibe rasa cm seram..boleh..

lepas dari tunnel tu, kene seberang sungai lagi, pastu naik ini tangga daa..untuk menuju tepi highway karak..
gadis highway...anak sapa la ni..haha..

keluar dari highway, kene masuk hutan lagi..jalan lagi 10 menet untuk menuju ke air terjun..

wallaa..berbaloi2...sekali tengok air terjun ni..terus rasa excited..tapi kene lah turun dulu..mencabar tak..haha

agak tinggi jugak la nak turun tebing ni..

dah pun sampai kat bawah..oleh kerana ni blog aku, bnyk la gamba aku je kan..lalala

the other side of water fall..boleh jugak kalau nak ikut trek ni..tapi dorg kate banyak pacat lah..

ni tebing yang kitorg turun tadi..

sepanjang aku kat situ, ade 3 ekor pacat berjaya menggigit aku..ni pacat yg ketiga..yg first tu, dah selamat gigit aku smpai darah2..besar dowh..aku tak kesah pacat tu nak gigit kan..tapi agak2 la,..sampai darah tak benti2 ape cite kan..haha

tetibe aku rasa gamba ni boleh dijadikan kad ucapan..haha..tuk raya aji ke kan :p..tp tema xde kene mengena..mungkin boleh buat slogan "love the nature" ke..

last sekali sebelum balik..cakk..kitorg betiga..opy adalah kawan kepada eli..trip ni aku ikut kawan ajaq nye geng..so, paham tak..sekali lagi aku menempel dgn kawan2 org lain..huahhaa..ade aku kesah..lps sapid cuti ni, mungkin aku leh ikut geng2 taman dagang ke..sapid ramai geng :p..


ok lah..aku rasa cm banyak lak gamba nye..hee..korang paham ke jalan tu..sebenanye, kalau terus turun dari highway karak, mmg dah dekat je..tapi tak thrill la..plus, kat situ mane ade tempat parking..kot ko nak kete kene langgar sbb benti tepi highway tu boleh la kot..huahaha..kejam gile ayat tuh..anyway, enjoy lah jugak sbb new experience..aku siap cakap kat eli, ni je ke..sbb mcm x puas..plus dulu2 eli penah cite die gi tempat ni..ngan camping2 semua..aku yg mmg tak penah pegi camping ni..of corse la cam jeles kan..haha..so, bile dah pegi sendiri, rasa cam ekeleee..ni je keeee...woopsiee..not bragging but just joking..ngee..happy monday :D

sungai pisang..

ni la rupe budak yang kene tinggal ngan coki2 tu...patut la kene tggal..x semenggah cmni..sape nak kan :p

btw, baru balik dari berkelah di sungai pisang..kat gombak je..dekattt je ngan UIA tu..nnt lain2 gamba aku upload lagi wokeh..now, ade feel2 nak tido jap..

Wednesday, November 3, 2010

enjoy with office mate..

tadi yaya main futsal ngan kengkawan opis..best sgt walopun takde masuk gol pun bola tu..hehe..ya suke keje kat sini..kengkawan semua baik je..walopun ya jarang la jugak borak2 ngan dorg..sbb ya mmg suke duk sorg2 :p ..tp not all the time lah..kite tak ley ignore org kan..so, xde la tak amek tau lansung..heh heh..gosip2 sume pon amek tau je..lalala..kesimpulan die, ya mesti nak kene master satu game lah..huhu..semua game yang ya masuk semuanye setakat nak cukupkan korum je..huhu..tp tak sumbangkann ape2..teruk kan..tp game ape nak master nih..kalau ade game lumbe kete ke boleh la..sbb ya suke bawak kete..hmm..

Tuesday, November 2, 2010

strong..

does to be strong means i must forgot..
does to be strong means i must stop crying even i feel want to cry..
does to be strong means i must be mean
does to be strong means i must be cold
does to be strong means i need to fight everything and win..
does to be strong means i need to smile though i don't feel to..

well..i am just human being..who have heart and can feel..i am fragile..i want to be strong..but my heart doesn't go accordingly with what my brain says..this is so hard..its like i am sailing to the middle of the ocean and doesn't know the way back home..though people surround me, but i am all alone..i am not happy..feel like want to be hit by a train or something..

i dont want to drown in the ocean..the storm couldn't stop me no matter what..


-



-



-


-


-


-


-





there is always a bow after the rain :D pray to the Greatest..

p/s: are you happy now?..are u forget me already?..


Friday, October 29, 2010

otak beku

cube korang duduk kat opis aku nih..ape korang rasa tak ape aku rasa..huhu...gigil siotttt..sejuk tahap 100 kuasa kuda kottt...berapa tahap humidity die ni..sape design aircond nih..haishh..gile betull..tinggal xde salji nak turun je..

Monday, October 25, 2010

my keychains collection

aku tak sangka bnyk jugak keychain aku dpt..hee..well, kire bnyk la ni untuk aku yg tak ramai kawan :p ..plus most of this keychains adelah cenderahati kawan2 yang pergi luar negeri..ngee..so, let me tell a bit..actually nak ingat2 je sbb nnt takut lupa dr mana dtg nye :p

dr hujung kanan yer, aku dpt masa register fitness first..cool kan..belakang die, keychain Biro Pengaduan Awam..mak aku nye opis..aku sebat..haha..keychain tu best sbb ade pisau kecik ngan pembukak penutup botol..huhu..jenis lipat2

sebelah nye, keychain love2 tu..kawan opis bagi..adik die kawen, pastu bg bahulu pastu ngan kotak tu, die letak sekali mende ni..i like..

ketiga, keychain dari bandung..pun kawan opis ni bagi..die baru balik bercuti dr bandung ngan family die..kasi la satu opis..hehe

sebelahnye, yg kale ungu tu..adik aku si sapid yg bagi..korg tau, die student je lagi..belaja kat uitm..tp boleh pegi melancong ke krabi island..huhu..baru je last week..bes kan..aku kumpul duit pun mcm x mampu nak g sana..die g sana ngan membe kelas die semua..dorg ade peruntukan keuntungan ke hape ntah..markening nye corse la katekan..grr..

kelima tu, gabungan 3 keychain..yg panjang bertali tu, membe opis lama, ruth namanye..die balik melancong dari china..so die bg la mende itu yerr..yg dot dot kale merah bentuk love tu aku beli sendiri..kat cameron..hee..actually wat keychain kat kunci kereta tuh..yang london telephone tu, coki2 bagi :D ..kakak die baru balik ke mesia time tu..lepas beberapa tahun kat UK kot..ngee

keenam..selipa kecik tu..dari Bali..kawan opis TW (opis lama) bagi..airina name die..die time tu baru balik honeymoon kat sana..time tu pun die kira baru la beberapa bulan keje kat opis tu..so nice she is..org perak..hee

yg beg kecik tu..kak niza bagi..membe opis yang 1st sekali aku keje dulu..yg jd sales eng. tu..time tu aku beli baju online ngan die..so, die kasik free gift..konon2 la..hehe..dah lama tak jumpe kak niza tu..apo kabar la agaknye..

dan yang hujung adelah cenderahati dari Fizi..rakan opis kedua aku keje..yg kat subang dulu..time tu fizi sorg je dapat peluang g amsterdam ngan bos..huhu...sbb die org lama..keje drafter..tp power tuh..aku belaja drawing guna AutoCad ngan die la..siap aku practice2 sbb nak g intebiu opis lain pulak (TW)..haha..tq to Fizi..baik budaknye..tp sbnanye agak emo n rasanye suka marah2 jugak tuh..hee..

ade lagi sebenanye keychain aku simpan..antaranye doorgift masa UNITEN dirasmikan oleh Dr.M tahun 2000 dulu..tu la aku paling syg sekali..1st time dpt tgk Dr.M dr dekat kot...and tu tahun 1 kat uniten..naif je..gemok lak tu..haha..tp mendalah tu mane ntah..biasalah, time kite nak cari..hilang la kan..cube time kite senyap..tetibe je jumpe..isk2..

okey lah itu aje..tu pun je la mende yg aku ade..huhu..nak menjobo bende lain, den xdo..lalala..sbnanye, aku baru realise aku suka kumpul keychain rupanye..sentimental value gak ek keychain ni..ley wat gantung2 kat opis..haha..okeh kesemua keychain tu aku gantung di dinding opis..oleh kerana aku ade lg setahun kat situ..maka aku saje nak membanyakkan brg kat opis tu..huhu..bye2..

Wednesday, October 20, 2010

panda eyes

rehat-rehat bawah pokok sambil makan buluh..heh heh..morning :D..takde sape ke nak panggil saya budakgemukmerajukpastududuktepidinding..huhu..


Tuesday, October 19, 2010

fenink

apabila aku bersendiri, xde lain aku pikirkan melainkan aku rasa negara malaysia macam semakin takde arah tujuan..mana wawasan 2020 yang selalu dilaung2kan sejak aku zaman sekolah..sejak kepimpinan bertukar ni, negara semakin hilang target..bercelaru lah..kejap nak jd negara pertanian, kejap nak jd 1 malaysia..camne ni..penin la aku..haha..boleh x..

tension je la isk..ape misi kita sbnanye ni..konsep 1malaysia tu sendiri pun tak berapa jelas..dah la dengan kepimpinan sekarang ni yang mcm2..adakah kita semakin menuju kejatuhan?..mcm kejatuhan melaka dulu2..? kdg2 tgk PM kite ni ok je..tp kadang2 agak suspicious jugak..ke kite kene bagi die masa nak workout balik negara ni..pls dont take it too long okeh PM..rasanye bile tgk feedback rakyat jelata ni, mcm x berapa menyebelahi datuk seri lah..i wish i can help..but i'm in doubt too..ngee..pity u..

hmm..susah jadi PM ni..baik aku senyap2 pigi tido je..okeh nite2..aku harap boleh tido nyenyak sbb selalunye mmg tak laa..bile aku dok pikir masalah negara cmni..adeh..tension..

p/s: saya sayang Malaysia..pls people jangan menyusahkan lg keadaan boleh tak?..tu, yg dok sebuk pegi lua negara canang keburukan negara tu..ko pahal weh..

what's for today..

dah separuh hari pun hari ni..nothing much..just ade meeting bahagian tadi..makan nasik lemak yang sedap...makan lagik..haishh..rasanye petang mcm nak g gym je..tp tak tau la..gym mcm da tak bes je skrg..makin ramai pulak..rimas..knkdg machine2 tu full je..xde kosong..hmm..mungkin kesedaraan masyarakat di bandar tentang pentingnya bersukan ni semakin meningkat dan ditambah pula tahap kemampuan untuk masuk gym..ye lah, dulu kan mahal je nak join mende2 ni..tp sekarang dah murah..dan kompetetive jugak...mungkin..

tp aku pun join gym sampai ujung november je..lepas tu aku dah terminate membership..heh heh..leceh arr..nak g sana satu hal..pastu parking mahal..baik wat aktiviti baru, iaitu swimming kat umah eli..free lagi..hahaha..

aku tak paham lah ngan manusia..semakin aku memikir, semakin aku tak paham..hiks..ape manusia kejarkan sbnanye nih..bnyk betul aku ketinggalan..


Monday, October 18, 2010

sungguh..tak tipu..

yang aku sgt sgt sgt rindu die..huhu..tp belum smpai tahap nak nanges2 lagi lah :P ..what should i do then..(tulis ni smbil minum air lai chi kang tapimcmsusahnakmasukdalamperutsebabaku pakaikorsetyangsangatketatakibatakuterpengaruhnganiklanbloggerspasalpremiumbeautiful..haha) ..okeh aku tau xde kene mengene..

weird

i always had this weird and funny feeling when we don't talk anymore (hee..mcm lagu cliff richard) ..don't you? :( ..always counting days and time, when you want to call me again..and i am here started to feel that u are forgetting me..i am always want to know how u r doing..is this normal?..even when i'm with my frens, i still think about you..like always i do..still wake up at early morning and the first think come out in my mind is u..how to forget u ? how do u that?..how u do to forget me dear..do u have any idea?..

Friday, October 15, 2010

Budget 2011

"Menyambung perkhidmatan Pegawai Khidmat Singkat yang akan tamat perkhidmatan pada 31 Disember 2010 untuk tempoh setahun lagi"..budget2011



okeh..1st aku nak cakap time kaceh kat one of my best fren siti aishah sbb die org 1st yang khabarkan pasal kontrak yg disambung ni..haha..actually, aku dengar dari awal pembentangan sebab nak tau ade tak diselit kan nasib pegawai2 SPS yang akan tamat kontrak pada 31 Dec 2010 ni..tapi malangnye aku tak dengar secara live lah sbb time part die umumkan ni, aku dah kua opis daaa...padahal tu yg aku nak dgr sgt2..jd, sebagai kawan yang mendengar masalah aku yg asik sebuk pasal nak cari keje ni, ash kate die terus teringat aku bile die dgr announcement tu..lantas text aku..aku baca gigil2 ko..suka sgt..perasaan tu lg best dari nak sambut raya..haha..kalau aku dgr live lg la agak nye..so, nampaknye, kerajaan mendengar permasalahan kami yang tak seberapa ni..ahaks..

tau tak, kalau aku tak smbung kontrak ni ape akan jadi..huhu..aku tepaksa cari keje..yang mana, aku tak tau la apsal takde luck langsung sbb semua aku apply, lansung tak dapat even xde sape pn nak panggil interview..hmm..tak tau lah kan..mungkin sudah tertulis yang aku akan terus kerja ngan kementerian ni kot..thats y..

pastu, kalau aku dah tamat, and still tak dapat keje, siapakah pula yang akan membayarkan semua bil2 dan hutang piutang aku yg semakin lama semakin meningkat tu?..almost seribu lebeh kot expenses tetap yang aku kene keluarkan just to pay all debts..kalau xde utang banyak cmtu, xde la aku kesah sgt..keje kat pasaraya pn aku on je..huhu

lagi satu, aku adalah sangat suka and sayang ngan keje sekarang ni..yup..to be in government mmg lain sgt ngan keje swasta...rasa something lah...mcm selesa..cmtu la aku rasa..hehe..tp aku tau, tak boleh in comfort zone saje kan..i have to give some momentum pada diri sendiri tuk bergerak lebih kedepan..tp bile kerja ngan kerajaan, mmg menjadikan aku ingin mengambil tahu pasal ape yg jadi di sekeliling..dan jd sedikit friendly lah..haha..

ahh..kesimpulannye aku sgt happy lah hari ni..at least i am save..ngee..selama ni, ade aku amek kesah pasal budget?..mmg tak laaaa...tp hari ni aku tunggu pengumuman ni dengan perasaan berdebar2 mcm nak tunggu majlis nikah..haha..boleh..boleh kan..suke suki aku la kan..excited lebeh ni..

ok lah..aku rasa semua org pun dah dengar kan pasal budget ni..what says you..anda happy? ke tak happy..huhu..ape-ape pun kite bersyukur lah sebab negara kita masih stabil kan..dan aku berharap, tahun depan ni give prosperity to our country..i think we've survive during economic problem few yers back rite?..dan aku jugak berharap diberi tanggungjawab yang lebih sket la dari segi workloads..ye ar, asik wat meeting je keje aku..knkdg muak jugak kan..hiks..

ok la..tu aje..kalau korg belum sempat dgr pasal budget ni, pegi la masuk website treasury kot..or malam ni mesti ade ulang lagi dlm berita..hehe..happy weekend y'all..

p/s: i wish i can share my happiness with him..huhu..nak sgt call n msg die pasal ni..isk2..sabar je lah ek..telan kan saje semua tu :) ..tp kalau die baca, die mesti senyum kot..huhu..miss him so much lah..

p/s 2: untuk die, PTK pun dah dimansuhkan..x yah nak amek exam lg kan..pastu dpt la bonus laie 500 hengget ujung thn ni..hehe..kite pn dpt jugak..untuk kasen die lak, elaun KAFA naik 800 hengget..bes la kot :p

p/s 3: kalau aku stadi ekonomi kan bes..baru la lebeh paham kot mende2 lain tu..haha..isnin ni mesti en.pendi cerita pasal ni..ape pulak ulasan die kali ni..haha..layankan aje..

ok, daaa..






The Smashing Pumpkins - Ava Adore


dulu, masa form 4 (1998), aku mmg la annoying ngan clip video ni..haha..tapi smpai sekarang lah aku ingat lg video ni..when they said smashing pumpkins..this is the video that come across in my mind first..haha..funny kan..but now, i learn to love smashing pumpkins song as i kind of like his voice though..aku mmg suka suara2 rare n unik macam ni..plus, i think billy corgan is kind of cute with his bold head..lalala..so layannnzzz...

p/s: when i miss u, i hear your song..thats how i remind of u..hi, how r u there?..have great life ya..peace from me :D

Thursday, October 14, 2010

notice the difference..

did you guys notice this?

sekarang bangunan sultan abdul samad ni, telah berubah wajah sedikit..tak banyak la..hee..tp still boleh memberi impak kepada pemandangan sekitar dataran merdeka..tau ke ape nye perubahan tu..heh heh...ok la, let me tell u a bit..lampu fasad yang digunakan tu lah..menaikkan seri bangunan yang menjadi warisan negara..selain itu, kompleks bangunan sultan abdul samad ni juga dah jadi pejabat Kementerian Penerangan, Komunikasi & kebudayaan..yang juga adelah Kementerian yang aku sdg berkhidmat sekarang..cewahh..nak promote sbnanye..i love KPKK *wink* ..ohh sini jugak la setiap bulan aku duk jd urusetia meeting ngan KSU..huhu..muntah kot setiap bulan wat mende yg sama...tp xpe..aku suke je..lalala..okeh itu aje :p ..

zzzzzzzzzzzzzzz.......

where are the missing pieces..how to complete this..? any idea?


Wednesday, October 13, 2010

masalah yang terus menjadi masalah..

common..banyaakkk lagi yang boleh dipikirkan..contohnya, kenapa dengan dunia ni..peperangan, pembunuhan, kepincangan manusia dimana-mana kita berada..di mana ungkapan world peace..xde sape2 kah nak merealisasikan ungkapan tersebut..?...ayuh kita bangkit...jangan lalai dibuai hayalan semata..jika mahu jerit, jerit lah..jika mahu tengking, tengking lah..asal kan puas..oohh..

begitu juga dengan isu terkini mengenai penumpang bas yang terbunuh baru-baru ini..cuba hayati, betapa kehilangan yang abadi dirasakan oleh anggota keluarga si mati..berbanding kehilangan kau yang tak seberapa itu..its nothing..bangun bangun..banyak lagi masalah yang harus dipikir..bagaimana pula diri sendiri yang masih tiada kerja tetap? pekerjaan yang hanya cukup makan..? hutang yang semakin meningkat selari dengan peningkatan usia?..wahh..so many problems..dgr lah jeritan dlm hati..aku mau keluarrrr..yerr..keluar dari kepompong..yer, itu la itu..pergi mati dengan dilema cinta..haha..

*menulis sambil dgr lagu meet uncle hussein bertajuk hilang - nice rhythm though

Tuesday, October 12, 2010

jika saya tak emosional

saya tak tau nak bercerita pasal apa..haha..boleh tak..kepakaran menulis saya hanya dtg bile saya emo..wuwuwu..mane sumber inspirasi nih..tgk mlm kang cmne lak...well well well..eh eh eh..pakar ke saya ek..lalalala..tipuuuuu jeee...wekkk..saya dah jadi budak nakal balik lah..takutnyeee...

sayang vs cinta vs kawan (berlainan jantina) :p

cinta = sayang
sayang = kawan

mana lagi best..aku rasa kan, kawan lagi best lah..sebab bile kawan, xyah nak pisah2..lagi2 bila kita sayang kat org tu kan..kan sakit bila nak berpisah2 ni..tapi, boleh ke lelaki kawan ngan pempuan..okeh..yang ni aku mcm konpius2 sikit..haha..aku rasa boleh kott..asalkan xde nak involve2 feeling..lebeh2 lagi kalau mmg kawan baik yang mcm mmg gile2 tu..cmtu la lebey kurang..

kesimpulannya..tak yah la nak becintan2 ni..tak best langsung..huhu..bile kite suka n serasi ngan org tu, kite kawan je la..baru best..lalala...okeh aku merepek di sini..

sbnanye tgh kelaparan dan mengidam nasik lemak nih..tapi......---> sila sambung ayat ..haha

Monday, October 11, 2010

note to you..

wahai sayangku, ingatlah ini satu pengajaran untukmu..jangan lah engkau begitu mudah mengatakan cinta kepada seorg gadis tanpa memaksudkannya..kerana nescaya jika engkau tak mengotakannya, akan hancur luluh lah hati gadis itu..berkecai bak kaca yang jatuh pecah ke lubang yang amat dalam..huhu..begitu juga lah hidupmu yang tidak akan tenteram selepas itu..jangan lah engkau permainkan cinta itu..kerana cinta adalah sesuatu yang suci yang datang dari hati yang tulus dan ikhlas :)..dan jika engkau tidak betul2 merasainya..jangan menyatakannya langsung dari mula lagi..huhu..sesungguhnya begitu lah yang aku rasa..namun, sekali aku sayang..selamanya akan begitu wahai sayangku..walau apa pun ia..inilah takdir kita..wassalam..selamat tinggal kekasih anugerah tuhan untukku :(

sangat susah

saya adalah sampai demam-demam sebab nak berlawan ngan jiwa..kalau bukan saya ni wirawati, dah tentu saya akan mati..wekkkkk...

Thursday, October 7, 2010

amarah yang terbit..

apabila kita mula evaluate macam2 pasal life kite..how we've been treated, how we can't accept certain things that happen..how we try so hard to find explanation on what had happen to our life..plus listening to people's judgement, which is totally can change our thought.. sure there will be a feeling of anger, the feeling of revenge, sometimes we pray to god to punish to whom who hurt u..and then u will let the feeling kept inside your heart..Oh my God..how bad those feelings are...i hope i can forgive and forget and let all those happen just go..then my heart will clean again..huhu..

'Astaghfirullah-al'azim allazi la ilaha illa huw-al-hayy-al- qayyuma wa atubu ilayh'

Ya Allah,aku mohon keampunan kpdMu dan aku mohon perlindungan daripadaMu.. ameen..ameen Ya Rabb..

mimpi itu..

pagi tadi kan, aku mimpi...mak, abah, aku n eli ..bgn pagi nak g keje mcm biasa...sblm masuk opis, kitorang nak g bekfes sama-sama dulu..maka abah pun singgah la kat satu restoran..die mcm restoran mamak, tapi makanan arab..pagi2 tu tetibe tekak aku mcm nak makan daging kambeng pulak la kan..maka pergi lah kitorg menuruni tangga menuju ke restoran tersebut...kelihatan,, antara pelanggan restoran tu, berpakaian seperti pengantin baru..perempuan pakai gaun putih..lelaki t-shirt biru kot.haha..aku pun ckp la dlm hati..ni pahal pagi2 buta nak g kawen ni..tp dorg tu bukan la bangsa kita..mcm arab2 sket kot..or aku rasa mcm yahudi..ntah la..sbb mmg mcm lain je..gaun tu pun lain je..bukan cm biasa..renda2 mcm stail gipsi or something..

kitorg pun meneruskan ke restoran sebelah tu..sbb restoran kat bawah tu ade 2 sebelah menyebelah..tgk, mcm separuh dah beroperasi..maksudnya, die bukak lampu bahagian2 depan je..belakang2 tu cm gelap lg..tp org buat2 air ke ape dah ade la..so kitorg pun order la air..dah la aku rasa cm nak mkn kambeng kan, air pulak aku order tea halia..hehe..so mak aku pun order la kan..tetiba aku pun terjaga..sekali kan...pooottt...aku pung terkeluar angen di atas katil..hahahahaha..ada kah kerana aku nak minum air teh halia tu telah menyebabkan aku keluar angen?..hahaha..apadaa..itu lah mimpinye..lalallala

peace y'all...gud morning n have nive day..ahakz..

Wednesday, October 6, 2010

Eric Clapton - Wonderful Tonight (Live) (Video Version)

Behind those brown eyes, i fall for u..
not know the reason, not know for how long..
but all i know, the same feeling, remains till now..
i just let those memories refreshing, before everything is faded away as times goes by..which i hope not going to happen..


our song :)


i just let the memories..xnak paksa ia pergi..sbb jika dipaksa, akan meninggalkan kesan mendalam..biarlah ia hilang sedikit demi sedikit..dan saya masih boleh merasa kemanisan dalam relationship yg lepas itu..tak salah kan?..jgn ditanya, dan jangan provok saya..i hate that..ye, saya mmg dogil..hehe..


'like' button

aku tengok, ramai dah blog2 yang ade botton like mcm kat fb tu..cmne nak wat ek..mcm best je..hehe

Tuesday, October 5, 2010

part time job..

aku ade keje part time..lama dah aku keje nih..tp aku tak cerita2 sgt lah..agak berjaya jugak lah keje aku..dari kecik sampai la aku punya estet sendiri..hebat tak..hehe..nak tau keje ape?....




























peladang separuh masa dalam dunia farmville..hahaha..

woiii..

haha..budak gangster sudah kembali mengganas..huahaha..gilo apo..

have nice day peeps :p ..peace y'all (eh gangster ke tu..mcm hip hoppers jig jaggers je..)..lalala...chow..

seronok ke..

dengan hidup suka mengata, mengumpat, kuat komplen, banding2 kekayaan org lain..seronok ke hidup mcm tu?..

aku rimas dengan semua ni..rimas..tak boleh ke aku hidup dlm dunia aku sndiri..aku lebih suka senyap..memerhati, mempelajari..tak semua org di lahirkan hidup senang..dan tak semua hidup susah itu penderitaan..ada org hidup susah, tapi mereka bahagia..ada org hidup senang, tp die sengsara..begitu lah..dunia bagai roda..ada masa kita di atas, ada masa kita di bawah..sbb tu, jgn la kita terlalu menyanjung atau mengeji sesama manusia..kita hendak lah sentiasa merendah diri dan mengamalkan sifat2 mahmudah selari dengan ajaran Islam..baru lah hidup kita berkat..huhu..






Monday, October 4, 2010

lagu dlm kehidupan...

seringkali, kalau kita rasa sesuatu, baik senang atau susah, selalu kita akan cuba kaitkan dengan sesebuah lirik lagu..kadang, seakan lagu tu dapat meluahkan apa yang kite rasa kan..huhu..selalu aku juga mcm tu..aku selesa lagi mendengar lagu2 daripada meluahkan dengan kata2..nasib baik ade you tube..hehe..leh layan lagu ape pn kite taip pangkal kata nye..nnt keluar la tajuk2 yg kdg2 tak penah dgr..hiks..

now, nak share ni je sebenanye :p

Lirik Lagu Melawan Kesepian - Dato Siti Nurhaliza

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Air mata tertahan
Waktu untuk dijatuhkan

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku...

Semoga kepergianmu
Tak akan
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti

sumpah rasa sgt tak besst..huhu..cepat la masa berjalan...

lalala..bukan entry gembira :p

buat masa ni..aku adalah..

sikit2 emo..teringat2..tak boleh terima kenyataan..tp still cool sbb Allah kan ade..

aku juga rasa senyap..hp aku senyap je..kalau ade bunyi pun aku rs takut nak tgk sbb aku harapkan aku dpt la terima msg dr die lagi..tp, dlm masa yg sama aku tau, semua tu x kan kot..huhu..aku rindu lagi kat die..aku juga tau die pun sedih sama mcm aku..hey, lelaki pun sedih tau kalau berpisah2 ni..tp nak wat cmne kan..dah takdir katenye..kene lah terima..bukan kehendak kite..die selalu ingatkan, bukan semua kita nak kita dapat..huhu..betullah tu..

tapi, aku masih mengharap..aku harap die dtg balik..dan kali ni, back for good..and we live happily ever after..huhu..moga Allah tunjukkan jalan yg terbaik tuk kite..

again, tq so much to u..because with me all this yers..3 yers we've been together..go ups n down..i wont regret knowing u..

bukan semua okeh boleh terima eccentric person like me..dan bukan semua boleh baca hati aku..mcm die..hopefully everything will go fine for him..i miss him a lot..much..million2 miss..huhu..sabar2..


Saturday, October 2, 2010

love

takda cinta lagi..yang ada hanya kelukaan dari sebuah perpisahan..
good bye my love..
im so weak right now..
dont know where to go..
i dont know who im going to care of..
i have nobody that i can call love..
im terribly sad..
only pray can keep me strong..
hope this phase will pass by too..

but still..there is full of love that left in my hearth for him :)

Friday, October 1, 2010

Time goes by so fast...

e'eh..dah hari Jumaat dah?..cepatnyeeee..mcm tak sempat nak wat ape2..hehe..tetibe je kan..padahal..kalau org lain tu, mcm2 dah dorg wat..aku je haa..banyak nau buang masa..looser kah?..tak laaaahhh, just enjoying my single life..nanti kalau dah married life tak leh dah nak lepak2 rehat2 cenggini kan..ewah2..ntah bile2 la ek..married life tu..ntah2 single sampai sudah..ahh, mane2 lah..layannn..eh tapi tak bagus ye rehat2 lepak2 ni..org kate muda2 la harus bekerja kuat..kumpul duit..for better future...ambitious sket yer kawan2 :p

okeh, aku cam merapu sket..ape aktiviti korg weekend ni, aku mcm2 aktiviti ado..especially on sunday..ade jalan2 ngan geng selayang..yeyyy..!! once in a yer since 1995 kot..lama kan..since then tak penah la dorg missed beraya secara konvoi dr satu rumah ke satu rumah ni..bagus, ni semua mengeratkan silaturrahim..hope, they will still like that smpai bila2..aku syukur la sbb aku ade kawan2 rapat yang mmg bes..xde pulak mcm backstab ke ape..semua baik2..geng uni, geng sekolah..tp kawan2 aku sikit je la..kelompok tu je la pun..muke2 tu je la..hiks..

sabtu lak..mcm ade open house dak opis ngan aku nak g jln umah kawan..tp cm clash lak..mane satu nak g ni eh..hahaha..nnt kite sok tgk..

ape lagi ek..ni gara2 takde idea tp naaaakk jugak update..huhu..takpe lah..to all my fren, selamat berweekend..ni last week kot beraya ek..pasni, kite back to normal life..aku nak stat workout lah..or mayb wat aktiviti panjat bukit ke..yang rendah2 je la..janji bakar lemak2 yang dah mula berkumpul ni..tak tahan aku tgk diri sendiri ni..huhu

Thursday, September 30, 2010

Exam SPM..?? apakahh...


Pagi tadi, aku bangun dengan perasaan yang rimas..boleh..

ni semua gara2 aku bermimpi nak pegi exam SPM balik..haha..apo bondo lah..dah la subjek aku nak exam tu pulak B.Melayu I, II, III..tetibe ade III lak kan..haha..tapi kesimpulannye, mimpi tu mmg tak best lah..sbb aku mmg tak suka exam..especially masa SPM..adeii..

cube bayangkan, time SPM, nak kene stadi 9 subjek (aku amek 9 subjek je dulu..), ngan semua buku2 adalah tebal belaka..huhu..aku pun tak leh terbayang cmne aku dah boleh lepas exam tu..sbb aku bukan lah kaki stadi..tp aku kaki pegi kelas n tuisyen je..haa..tang tu mmg rajin lah..100% attendance ko..(tp, bile dah keje, rajin lak aku ponteng ek..lalala..oppss)

above all, aku adalah lega..sbb dah habiskan zaman2 belaja..huahaha..okeh, xde kene mengene kan..

kepada semua calon SPM tahun ni (aku pun xtau dah lepas ke exam ni ek..ke tgh belangsung..ngee), akak nak ucapkan selamat menduduki peperiksaan SPM la ek..jgn contohi saya yang result mcm ala2 nak jatuh longkang ni..wekkk..!!

tapi saya tau, budak2 zaman sekarang mmg la power2 kan kan kan..SPM tu mcm sebelah mata je la nak jawab..haha..lepas tu, korg jgn ingat nak enjoy pulak..kite bersambung pulak dengan exam2 di Universiti..baru careee...huahaha..mendapat la korg..

again, besnyeeee xyah nak g exam lagi...sekseee weh..sekseee..(ohh, tu pendapat org yg x ske exam, sbb tak suka nak stadi balik..yg suke exam tu..sila abaikan entry ini..haha)

Gud Luck..Chai yuk chai yuk..

Wednesday, September 29, 2010

tak leh tolong lah..aku nak sengeh je..

haha...tau pasal ape..

adelah tadi kan..aku msg la ade org tu..aku ckp, "dah lama tak dengar suara abg..uhuk2" ..okeh, tu mood rindu lebey la sbnanye..bukan lama sgt pun xdgr suara..last smlm petang kan..

sekali..ring ring..my phone pun berbunyi..haha..me shoo happy :D ..walopun ckp kejap je kan..haha..ado2 yo lah..

masalah kesejukan..

saya ada satu masalah...

kenapa tangan dan kaki saya cepat sejuk?..adakah ini satu penyakit?..huhu..kadang2 saya malu nak salam ngan orang sbb mmg tangan saya sejuk melampau macam air batu tu..pastu mesti dorg tegur, sejuk nye tangan..huwaa...kalau kua ngan bf pun mesti malu kan..ape kelas nak pegang tangan sejuk..malu nyee...kdg2 smpai gigil2..especially dalam aircond..saya boleh bwk kete tutup tingkap n aircond at same time, tapi rasa sejuk jugak..haha..masalah mental tul :p

kaki pulak, mmg sama je ngan tangan, saya terpaksa pakai setokin bile nak tido ngan duk umah..walopun xdak aircond..huwaaa...cmne nak kasi tangan ngan kaki tak sejuk sangat nihh...helpp..!! ..

kalau kat opis, saya siap pakai glove n stokin, tp still sejuk jugak..cmno?

sekian..

Puteri Ais,
chielalalala...

Monday, September 27, 2010

review teater muzikal Tun Mahathir..

First of all, credit untuk semua karyawan2, artis2 dan penari2 sokongan dalam menjayakan teater Tun Mahathir tersebut...memang menghiburkanlah..tak bosan pun tengoknya..dan watak utama iaitu Esma Daniel yg melakonkan watak Tun sendiri sangat lah berkesan..tak menghampakan..memang sama je ngan Tun..dari cara penyampaian dialog, posture/gerak tubuh, malah rupa die dari jauh pun hampir sama lah..hehe..nice..

saya juga suka dengan gerak tari, dan lagu2 yang dipersembahkan dlm teater ni..kareografer adalah terbaik..thumbs up...dari segi penceritaan..saya rasa kalau peminat Tun Dr Mahathir, kite mmg tau lah dan faham ape yg cuba disampaikan..tp untuk yang tak pernah tau, atau tak mengenali Tun (yang tak baca biografi), mungkin susah sikit nak tangkap kot cite tu..hehe..contohnye, ape kene mengena dgn scene bawak bot tu (ade satu scene when Tun n famili menaiki bot yg dibuat sendiri oleh Tun)..sbnanye saya rasa die nak cerita la, Tun punya salah satu hobby die adalah bertukang..eh eh betul ke ek..kalau salah maafkan saya..ngee..overall, saya puas hati lah jugak..sebab, saya sayang kan Tun Mahathir..

walaupun begitu..ade lah sedikit kecacatan dalam persembahan tu..mungkin minor saje yg tak begitu ketara..namun, memberi kesan lah jugak..like i said in my entry before, since this is the 1st day show, mesti ade ape2 technical problem ke kan..well, it's happen lah..paling tak best, ade prop yg jatuh..huhu..so, die mencacatkan sedikit scene yg dorg lakon tu..adei..kalau prop tu tak jatuh, mesti bes je tgk..then, masalah sound..kejap kang slow..knkdg xde suara lansung..huhu..saya tahu, adalah sgt susah untuk dpt perfection..especially masuk2 bab teknikal ni..its all unexpected..so, nex time, they should check it n test lebeh2 sket la..prepare backup..

ohh..ok, part last tu, ade artis jemputan lah..ade penyanyi..but, sy taknak bgtau..huahaha..korang pegi lah tengok sendiri ek..saya menyarankan lah korg tengok..its part of our history..Perdana Menteri ke-4 Bapa Pemodenan, Mantan Perdana Menteri yang kebanyakan kita sanjung dan hormat..and i'm glad they give this appreciation before he is gone..huhu..selalunya bila seseorang tu dah takde baru kite nak hargai..kan kan kan..pendapat peribadi saya, masa zaman tun dulu, ramai yang inspired dengan die kan..dgr kata2 die, mmg membakar semangat juang kita..sekarang, mcm dah xde semua tu..dlm dialog tu, Tun ckp org taknak lepaskan die time die nak bersara tu sbb die adalah tongkat (tongkat ni membuatkan org mcm spoil lah)..tak nak berusaha..dan die telah berusaha mengubah bangsanya..tapi bukan mudah..masih banyak lagi perlu diperbaiki..huhu..sad kan..how concern and sincere he is...thats true leader..the unsung hero..ok, aku mcm emo lak di sini..kan dahhh..aku xley la..sayu tau..kite boleh nilai sendiri la kan, mane org yg sincere, mane org yg ade agenda sendiri, mane org yg depan baik, belakang ntah la..mesti akan tau punya..nak nak lagi ngan Tun ni..he leaded us for over 22yers..lama tu..kalau banyak kepincangan, mesti xkan lama cmtu..mesti org akan paksa die step down..tapi Tun bersara dengan flying colors..even people hard to let him go..crying over his retire..kenapa?..hanya Allah je tau..

ok lah, thats my review..membantu ke..huhu..korg pegi la eh tgk..rasa nye cite ni, tiket die tak lah mahal mane..minimum 32 inggit je..kalau cite lain, mesti over 50 inggit..so, those yg tak penah experience tgk teater, boleh la amek this opportunity eh..sgt best tau nonton teater berbanding wayang..die punye aura dan keterujaan tu lain..hehe..

here are some photos we took..eh lupo lak..kan smlm aku bgtau yg aku pegi sensorg kan..tgk2 mak n adik aku marah aku sbb tak bgtau dorg aku nak tgk teater tu..haha..dorg jeles ;p ..actually dorg mmg dah lama plan nak tgk..last2 aku pun book kan tiket tuk dorg jugak..tapi dorg duk atas..aku duk bawah..tetap tgk sorg2..hahaha..layannn..nmpak jelas weh..i like :D


Saya di tangga..mcm nampak aku tinggi dan kuwus kan..lalala..mayb sbb shawl tu bg illusion effect..whatever :p

Eli dan Razaq..Ohh..mak n abah juga follow..

Pelakon2 utama..ehh..buakan aku n eli lah..tu yg kat belakang tu..ngee..Eli ptg smlm die emo pasal aku tak ajak die..pastu petang tu jugak mak aku suh beli tiket..huhu..end up semua pun follow..

suasana before the show is start
suasana dlm panggung b4 the show..

maka cerita pun abes..big applause as appreciation to their hardwork..

the best part of watching teater is, after the show, all the main actor/actress will sit for autograph session..so, u can see them closer lah..hee..Zizan Nin tu sgt comel lah bile tgk berdepan2..eli gediks2 nak tgk zizan..tp aku lebih tertarik ngan Erra, sbb die lawa..kulit die lawa lah..

ok lah..sekian penceritaan dari saya ek...now already 2.13am lah (Friday) ..see, aku melaporkan fresh tau..cuma publish lambat sket lah..heh heh..lg pun tomorrow is weekend..i think not many readers lah..mesti korg weekend ni bnyk beraya kan..lalala..then aku publish Isnin je lah ek..aci tak..


Saturday, September 25, 2010

Open house

tahun ni tak banyak open house aku pegi..setakat ni baru 2 tempat..hari kames ari tu kat muzium negara and hari ni kat selayang, umah kawan sekolah menengah dulu....aku rasa, aku semakin banyak makan lah sekarang...huhu..takuttt..helpppp..!! i love food so much..aku suka tgk makanan yang mcm2 itu..lantas mahu merasa semuanye..adeh..teruk bukan?..ngee..after raya i need to go back on track..rasanye perut aku pun cm dah muncet je ni..haishhh...


Teaser ;p...

nak tgk review cepat ke lambat..aku da tulis entry..tapi since aku pikir, tak ramai yg online weeken, maka aku nak publish isnin je..heh heh..aci tak..

Teaser :p...


Friday, September 24, 2010

Menonton Teater..heh heh


I'm so excited..today going to watch theater..yes yes yes..mula2 berpikir jugak nak gi ngan sape la ek..tapi aku rasa pegi sensorg lg best kot..boleh konsentrate cite ni..plus, aku dpt tiket yg seat dekaat sket..itu pun seat tu tggal satu..haha..aku mencelah2 je kat situ..lantak laa..janji dpt tengok jugak..mlm ni kul 8.30pm..ade sesape ke yg gi tgk mlm ni?..jom jom..tp aku tak tau la ek..kalau 1st day nye show, adekah best..yelah mane tau, ade banyak technical problem ke kan..1st day la katekan..tp kan..rugi lah..sbb Tun Mahathir katenye dtg tgk teater ni on 26th Sept...jd, xdpt la aku jumpe die ek..haha..



Thursday, September 23, 2010

menguji kretiviti..part of my hobby..

tau tak semalam, waktu lunch lah..macam biasa, aku turun bawah..makan ketiaw ladna kat cafe hotel selesa inn depan maju juncion tu..which is, 3 hari berturut2 aku makan yang sama..ketiaw ladna ngan air suam..malu den ngan cashier tu sbb die dah senyum2 dah..haha..boleh tak len kali aku order, ''kak, mcm biasa"..eceh..mcm tekenal sgt kan..lalala..

well..tu bukan lah subjek utama cite ni..ngee..after aku makan..also mcm biasa, aku suka ronda2 dalam maju junction tu..especially tgk booth2 yg ade kat tgh2 tu kan..kat situ banyak mende best lah..tak puas je tgk..tp paling aku suke tgk kalau ade booth2 yang jual mende2 rare n unique ni...sgt lah leka kalau aku membelek2..ohh..mcm beg mekap aku tu jugak lah kan.*wink*

so, smlm, aku jalan laa..singgah booth yang kat depan ngan pentas tu..selama ni aku tak pasan la mende2 gantung kat situ..aku pun tgk cm best je..aku pun belek2..sekali, tinggg..!! aku jumpe ape yg aku cari selama ni..iaitu sticker bling2..ngee..dan ape yg teruja lagi ialah ade satu lg jenis sticker yg corak leopard print mcm2 kaler..n bulu2 sket lah..wahh..tetibe aku mendapat idea lah kan..well well well..tanpa memikir panjang, aku pun beli yg sticker leopard tu dulu..tp dlm hati nak yg bling2 tu jugak..malangnye aku hanye bwk 10 hengget je..lps mkn td, baki ade lam 5 hengget..maka idak lah cukup yer..sbb tu beli dulu yg leopard sbb yg tu lebeh unik dr bling2 sticker..haha..tetibe cam panjang lak entry nih..layann

naik je opis, aku pun ape lagi..teruja lebeh, maka aku pun stat wat projek menampal2 handphone aku..sbb aku da boring sbnanye tgk sama je corak hp aku..so, try la tampal2..tp, sedikit comot lah..but, boleh laa...pastu balik tu, aku singgah lagi beli yg bling2 tu pulak..okeh..dlm hati mmg tak sabar2 nak balik umah..nak main tampal2 lagi..kali ni mesti cun..haha..

sampai je umah aku pun smbung lagi projek mendeko2 hp sendiri..pastu ade lebeh2..dan aku pun goda mak aku lak..nak watkan handpone die jugak..haha..mak aku mula2 xmo..yela, die konservatif sket..haha..tp aku yakinkan die..dan hasilnya...

amat berpuas hati..dan lebeh kemas dari aku wat handphone aku sendiri..huhu..me so jealous..ooo..corak die sama cm aku nye..haha..

dari pandangan depan..comel dok..comel dok..

comelll bukan..?..ke korg tak ske..ngee..oleh kerana hp mak aku ni hp biasa, so aku terus tampal kat hp direct je..yg hp aku, aku tampal kat cover tu..sbb tu cm comot2 sket..later, i'll show eh..

ok la..tu aje la cite aku hari ni..kite berjumpa lagi masa akan dtg..heh heh..

p/s: cam best lak wat entry, tp set date n time..so, everyday, at 12:00 noon ade entry baru dr blog aku..kire mcm hiburan dikala waktu senggang la (lunch hour). :p

Wednesday, September 22, 2010

perang saraf..the wake up call

Melihat kepada perkembangan sosial di negara ini, sudah cukup membuatkan aku rasa takut..especially golongan muda mudi lah..generasi pelapis negara..dan to be spesific, org melayu dan lebeh terperici lagi aku tujukan kepada org Islam..huhu..sangat takut..sangat sangat takut tak semua..mungkin segelintir..tapi sudah cukup membimbangkan hati..

daripada pemerhatian aku la kan..ade sesetengah muda mudi ni begitu asyik dengan hiburan dan mudah terikut2 dengan budaya barat atau dalam istilah gaya hidup urban/moden/whatever lah..banyak jugak gamba2 yang kurang sopan yang terang2 kita tau die org Islam tapi cara hidup die mengelirukan atau tak ubah seperti org bukan Islam..dan tanpa segan silu seperti membenarkan cara hidup seperti itu..mementingkan keseronokan semata2..

tahukah diorang yang sebenarnye semua tu tak cool lansung..i mean, where is your identity..mengikut2 kebaratan membuta tuli..don't you know, ni semua adalah salah satu tektik org bukan Islam (kafir) untuk melemahkan muslim..kepada org melayu yang selalu dicanang2kan penuh ciri2 ketimuran, kesopanan..tapi semua tu macam dah takde je..tgk saja lah cara berpakaian yang menjolok mata..yang mungkin pada si pemakai tu, sesuatu yang membanggakan sebab mayb dorg ade aset or whatever kan..tapi..still tu dah menyimpang dari kesopanan kita..bukan lah nak cakap pandai..kadang2 mereka ni berpengetahuan agama yang kuat..cuma tidak dipraktikkan dengan alasan, masih muda..nak enjoy dulu nnt dah tua baru nak berubah..but, what if they dont reach that age..the age yang dorg rasa baru nak stat berubah tu..cuba bayangkan ajal mereka tiba dikala mereka sedang berhibur dan sedang asyik bermaksiat..huhu..harap2 tidak lah..tapi zaman2 penghujung camni, mcm2 boleh jadi..do u get my point here?..

actually aku pun bukan lah pandai sgt..dan sebagai manusia kite mmg tak lepas dari membuat silap..dan dari kesilapan kita dapat belajar seterusnya perbaiki diri menjadi seorg yang lebih baik...begitu lah harapan kepada semua muda mudi ni...one day they'll woke up dan akan merasa diri mereka kosong..selama yang dilakukan ni nothing..meaningless..dan akhirnya pengisian dengan iman adalah lebih bermakna..ingat lah wahai kawan2 sebelum terlambat..kita perlu bangkit..Islam sekarang semakin dicemuh..dihina..dan ape yang kita lakukan?..tak banyak pun..ade lah sekadar klik 'like' satu2 page menentang penindasan cmtu kat facebook..aku pun tak terkecuali..tapi, ape contribution kita sebenarnya..pls pls pls..be alert..drugs, alchohol, random sex, clubs..is just weaken the muslim..not fun at all..its scary..its just a stategi untuk melalaikan kita..org2 kafir hanya mengetawakan kita sbb kita tak ubah mcm dorg jugak..tapi, sibuk bercakap pasal Islam..mana dorg tak pertikaikan?..minda kita, budaya kita, hati kita..semua ni dah di jajah...jangan la kite jadi org2 *fasiq..

one more thing..aku benci kalau ade kdg2 interview ngan artis2 ke kan..dan knkdg ade teguran yang baik untuk dorg especially mcm stail dorg ke, or cara pembawakan diri dorg ke yang kurang disenangi..tapi dorg ske cakap "saya tak nak hipokrit..itu lah diri saya yang sebenar" ..penah sekali tu, mmg terang2 seorg artis season yg baru balik dari tanah sucu, ditegur oleh audience pasal isu cmni lah..pastu dorg boleh pulak bertepuk tangan menandakan bersetuju dgn ape die jawab tu..oh my god..somethings wrong there...com'on ape salahnye berubah..bukankah itu sesuatu yang baik?..dan seterusnya menjadi contoh kepada yang lain..well, nothing to loose lah..generasi hari ini adalah bayangan generasi akan datang..

jgn kate saya terlalu jumud..mungkin ini lah juga akibatnya jika kita terlalu open..xde yg amek kesah..sampai kite terlupa..huhu..susahnyee aku nak cite..x reti lah..isk2..tp kesimpulan die aku kurang senang dan takut..dan rasa mcm perlu jugak nak tego..ni semua gara2 terlalu bnyk sgt spend time kat fb..aku tgk budak2 ni la..gamba2 dorg, even komen2 antara kawan2 yg tak segan2 dan secara open tanpa batasan..cmtu la..korg paham2 je la maksud tu ek..ngee..

sekadar info:

Orang fasik adalah orang mukmin atau orang muslim yang secara sedar melanggar ajaran Allah (Islam) atau dengan kata lain org tersebut percaya akan adanya Allah, percaya akan kebenaran Islam yang dibawa oleh Nabi Muhammad SAW tetapi dalam tindak perbuatannya mereka mengingkari terhadap Allah dan hukumNya, selalu berbuat kerosakan dan kemaksiatan.

Firman Allah:
“Orang Fasik adalah orang yang melanggar perjanjian itu teguh, dan memutuskan apa yang diperintahkan Allah (kepada mereka) untuk menghubungkannya dan membuat kerosakan dimuka bumi. Mereka itulah orang yang rugi” [QS Al Baqarah:27]

“Allah telah berjanji kepada orang yang beriman diantara kamu serta mengerjakan amal soleh, bahawa ia (Allah) akan menjadikan mereka khalifah dimuka bumi, sebagaimana ia telah menjadikan orang yang sebelum mereka menjadi khalifah. Dan Ia menggantikan (keadaan ) mereka sesudah mereka dalam ketakutan menjadi aman sentosa (selama) mereka tetap menyembah-Ku dengan tidak mempersekutukan sesuatu apapun dengan Aku. Dan barangsiapa yang kafir sesudah janji itu, maka mereka itulah orang yang fasik”
[Qs An Nur:55]

“Dan jika Aku (Allah) hendak membinasakan suatu negeri, maka Aku perintahkan kepada orang yang hidup mewah dinegeri itu (supaya mentaati Allah), tetapi mereka melakukan kederhakaan (fasik) dalam negeri itu, maka sepantasnya berlaku terhadap mereka (Ketentuan-Ku) kemudian Aku hancurkan negeri itu sehancur-hancurnya”
[Qs Al Isra:16]

Balasan orang Fasik
Orang Islam yang berbuat fasik, berbuat kerosakan, kejahatan dan maksiat dimuka bumi ini, maka Allah menyediakan seksa neraka yang pedih.



p/s: tulisan adalah dari pemerhatian aku sahaja..tiada kene mengene ngan idup atau yg mati..huhu..pesan untuk diri sendiri juga..boleh?..no offence y'all..peace..hee..susah tau nak pikir ayat yang pada masa yg sama tak terlalu ekstreme..sbb zaman skrg org lebeh terima kepada cara berlembut dan terbuka..haishh..

Tuesday, September 21, 2010

beg mekap..

Kesinambungan dari cerita mekap hari tu, aku pun semangat la kan..yelah, kate da tau sikit2 teknik bermekap..selama ni mane lah aku tau..yg aku tau pakai mekap pun lite2 je..mcm nampak tak nmpak je..even kalau pakai bedak foundation pun tak berapa nak cover cela2 dimuka..eceh..

oleh kerana sebelum ni, aku memang xde beg mekap kan, tapi aku ade lah jugak bende2 basic mcm concealer, eyeshadow yg mmg bertahun x habis2..bedak foundation, bedak biasa..ade la sikit, tapi aku tak simpan sekali dalam satu bekas..jadi mcm x bes sgt la..tak nampak..heh heh..so, 1st misi aku adalah nak cari beg mekap..

sekali aku jumpe lah kat maju junction..kat hall tu mmg banyak die jual bende2 cm ngarut2 ni..beg mekap tu aku beli RM10 je..nice n cute one..

my 1st make up bag..hehe

then, setelah dikumpul2..ohh tanpa ku sedari, banyak jugak mekap tools aku..smpai penuh aku isi haa..dalam tak bermekap pun ley dapat cmni?..boleh...actually, banyak mekap aku adalah yang makan tahun jugak nak abes..tp still kdg2 aku guna..sbb xmo membazir..hhuhu..since aku nye kulit muka pun bukan yg sensitip..so, boleh la kan aku guna lagi..dont know lah the long term effect :p

inilah isi di dalamnya..haha..poyo gile..setakat yg basic2 je la pun..tau tak, nak mekap ni pun kene berseni..ade high emagination la jugak..kene pandai main kaler..aku lak bukan kreatif sgt..adeh..aikk..tetibe ade kompas..motip?

ok lah tu je la cite aku pasal beg mekap..haha..apsal ek tetibe je aku nak close entry ni..?..sebabnye, aku kehabisan idea dong..till then, we'll c u in the nex entry..kiss n hug from me..have nice day D

Monday, September 20, 2010

kelas mekap..

Masa bulan puasa aritu (28/8/2009), aku ada join satu kelas mekap bersama pn.bunga..hehe..signature nama die..actually aku tak beniat pn nak join sbnanye..tapi oleh kerana permintaan kawan aku, yang die xde geng nak masuk kelas ni, so die ajak la aku sekali..oleh kerana aku mmg sentiasa free..aku pun setuju lah kan ;p ..

eiii, bes jugak ek masuk kelas mekap2 ni..banyak la mende aku belaja..pasal teknik2 basic mekap, cmne nak pakai eyeshadow, pakai concealer, blusher n all that lah kan..nice..enjoy the class though..

so, before stat mekap2 tu, amek la gamba..nak tunjuk muka sebelum dan selepas..so here is my result..

hehe..kelaka gile..coki komen muka aku macam menakutkan sbb tang mata tu itam sgt..ni aku pakai konsep smokey eyes sbnanye..mmg la cmtu kan..pastu boleh tak die kate muke aku yg sebelum tu mcm org kene tumbuk?..haha..bengong..tp mmg pun.hari tu sbnanye aku tak mekap lansung, bedak sikit pun xde..sbb aku sbnanye xdak mood la..baruu bangun tido terus siap2 pegi Putrajaya tu..da la telambat kan..tu yg jd muka mcm tak sudah tu..lalala..i always got eye bag la..bawah mata tu mmg selalu ade dark cycle..huhu..x bes..cmne la nak ilangkan..


ni adalah group yang join hari tu..sebelah aku tu la kawan aku yang ajak join kelas ni..nice huh..len kali kalau ade aktiviti kelas2 cmni aku nak join la..bukan ape, tambah pengetahuan..aku sangat teringin la nak join kelas jahit manik ke, or jahit baju kurung ke kan..ade ke..kelas yg fees die murah2 je..huhu...oh, btw kelas ni fees die hanye lah RM80..aku rasa ni last pn.bunga tu buat kot..tak tau ade nex lg ke tak..


Sunday, September 19, 2010

esok mula bekerja seperti biasa / cerita raya

tik tok tik tok..kejap je dah seminggu ek..kejap je raya rasanye..hehe..mood cuti masih ade lagi ni..haishh..yer, walopun aku dah stat keje sejak selasa last week, tp time tu keje main2, hari rabu pulak, aku dtg punch je..pastu kul 3 masuk balik..pastu jumaat lak mmg aku amek cuti..lalala..maka holiday tu tetap ade kan..tapi esok full day lah..harap2 boleh la aku tune balik time aku ni..sbb minggu ni die mmg lari betul..tido kul 3-4 pagi, bangun tengahari..huhu..rugi2..mlm kang aku paksa gak tido awal..

so, macam mana cuti korang..aku tengok dlm fb, banyak dah org upload gamba2 raya..hehe..happynye..me so jealous..especially yang dah ade famili sendiri tu kan..pastu raya pakai bertema pegang baby2..haha..cam bes je..bila la time aku ni ek..erkk..tetibe je :p

aku raya cam biasa la..tahun ni balik kampung..dah kat kampung je boleh rasa beraya tu kan..maka, pulang lah...

korang tau, perjalanan kitorg ke Kelantan kali ni amek masa 12 jaaaammmm..huuuu..anak2 kelantan je boleh tahan selama tu dalam kereta di waktu bulan puasa time siang2 yang panas..huwahahaha..ok, actually mmg hazab jugak la kan..ye la..dah la jem satu hal..puasa lak tu, kematu jugak la kitorg..

aku take turn drive dengan adik ipar aku..alaa, si Razaq tu la..hehe..mula2 die drive dulu, dari umah ke lebuhraya karak, pastu lalu raub..pastu lepas raub tu, aku take over pulak..sampai ke lipis-merapoh..aku baru je bes2 drive kan, sekali jem pulak..pastu kan, time jem tu lah..aku nak tunjuk skill sikit..wahaha..sekali aku potong la barisan yang panjang amat tu kan..jeng jeng jeng..berjaya la lepas 5 bijik kete dan tanpa disedari ade 2 org polis trafik kat belakang...aduiiii..den terkono lah..polis tu sudah tahan kereta kitorg..ohh yer, kitorg konvoi 2 kereta kali ni..mak ngan abah ngan sapid satu kereta, aku ngan ajaq ngan eli satu kete..abah drive secara solo..aku take turn ngan ajaq..hee..amature i must say ;p..xpe2...fun jugak..xla bosan sgt kan...

back to kene tahan polis tadi, kitorg tepaksa la benti kat tepi jalan tu sbb polis dah tahan kan..xkan nak lari lak..hehe..polis tu pon amek aku nye ic n lesen..sambil memberitahu kesalahan trafik yg aku buat..aku cam biasa sengeh je la..hahhaa..tp dalam hati...terbang duit aku..wuwuwu...[tapi kan, ade sorg abg polis tu kan, muka die macam my coki2 la..hehehehe..bibir die sama..i like..ihikz..]

kitorang sampai kelantan kira2 kul 10 malam cmtu...bertolak dari KL kul 9 pagi..bayangkannn..oo, lupa lak kitorg balik kampung hari rabu b4 raya tu..sbb konon2 nak terus stay kat KB dulu..so that boleh merasa berbuka puasa kat sana,,KB foods are heaven..hehe..tp oleh kerana xsempat sampai b4 berbuka, kitorg terus je balik TM..itu pun waktu berbuka tu, kat dalam kereta je..sbb lepas je dari kuala kerai, mmg jem lah..makan kuih raya yg kitorg bawak tu je lah..adventure kan..kalau korg nak merasa cenggitu, kawen la ngan org kelantan..huahaha..aku xmoh..serik..lalalala

kitorg balik pun tak lama kali ni, hari raya ke-2 kitorg balik KL dah..kejap je kan..sbb mcm xbes la nak duk umah org lama2..anyway, kitorg mmg enjoy la beraya kat sana sbb mmg ramai sepupu dan sedara mara..kalau belah KL ni tak ramai sgt..x meriah..tu pasal balik je kampung..plus, nak kenalkan razaq kampung kitorg..hee..ok lah..kat bawah ni ade la sket2 gamba yg tak berapa nak bes..sbb dua hari aku pakai baju yang sama beraya..thn ni x banyak baju raya aku beli lah..baget ciput nau..

1st day raya...lepas solat raya, terus bajet mekap2..konon nak melawa la kan..almaklumlah, aku baru masuk kelas mekap masa bln puasa aritu..saje nak praktik..siap aku ade beg mekap tuuu..jgn jeles..nnt aku tunjuk beg mekap aku yg cute tu eh..ngee

beraya kat umah kak nah..die wat nasik dagang..kat kelantan ni mmg cmtu kot..dorg pagi2 raya wat nasik..kalau ketupat pun, yg jenis daun palas pulut tu..so, mmg aku x jumpe ketupat ngan rendang lah..kompunan jugak..tapi still, makanan2 die mmg best..rumah ni wat nasik minyak, umah tu wat nasik dagang..so, satu hari tu aku mmg makan nasik je lah..pastu makan dagingggg je..huhu..gemuks i tau..raya nye pasal, xpe lah kan..

me, mom n dad..kalau org yg baru2 kawen tu begamba ngan suami ngan anak kecik kan..ni kire mcm sama la konsep..cuma bezanye, pasangan suami isteri ni, anak die dah besau..hahaha..kitorg pakai konsep kaler merah u..ooo, abah tu wat muka sbb die tgh minum..huhu

ngan my only bro..budak ni, lepas semyg raya, die terus balik umah tido..huhu..ntah ape2..sbb tu tahun ni takde gamba die pakai baju melayu pagi raya..die tido smpai lah ke petang..adeii..hampeh je..

curik bergamba ngan anak org pun jadik la..huahaha..nmpak serasi je kan..i like this picture..name dak tecik ni Sara..anak sepupu aku kak noni..kitorg stay umah die la kalau balik kampung tu..pastu dak tecik ni sejak die baby lagi aku cm suka lah..die kan, garang dan banyak akal..kelaka je tgk..oo..ni hari kedua..time ni before balik KL, kitorg g kenduri umah famili suami kak noni..dan again aku pakai baju yg sama masa pagi raya tu..hehe

bergamba ngan sepupu2 masa nak balik..*perut sapa paling besar*..haha..lalalala

ok la..aku rasa tu je la cite raya aku..tak happening pun..hari raya ketiga beraya kat umah sedara belah mak aku kat Kg.Baru..dan dlm sehari mmg dah settle..huhu..kejap je kan..xbes..aku nak g umah open house ke ape ke..tp takde lagi lah..xde sesape ke nak ajak aku g umah open house ni..anyone?..hehehe..

dan esok adalah back to work day..kepada semua warga kota dan pembaca2 sekalian, selamat kembali bekerja wokeh..walaupun mood still bercuti masih ade, namun kerja-kerja jangan di abaikan..utamakan kualiti..cewah..sok, aku nak pakai baju raya merah tu jugak lah..haha..boleh..

ok semua..welcome back...lalala :D