Saturday, June 22, 2013

Its my 31th birthday

Hari ni genap la aku 31 tahun..
Feel complete..ade baby..ade hasben..tapi hasben xdok arini tuk celebrate sama2 lah..huhu..last year pun sama..just wish je..hmm..tak pe lah..tapi kalau tahun depan tak celebrate jugak memang la kan...

Arini mak aku ajak lunch kat hotel..makan bufet..mmg dah lama tak makan bufet kat hotel2 ni..so aku setuju je la..just me..my mom...n my little cuppy cake mucuk2 nina..hihi..bawak baby gi makan memang cuak kan..yela takut die cranky ke ape..tapi nasib baik nina sporting..tak banyak ragam..just bila dah lama sangat tu die bosan dan ngatuk dan penat...so rengek2 la..bagi nenen sonyap la die..hee..

Best jugak bufet kat shangrila putrajaya tu..service tip top..makan pun not too bad..just bufet spread die tak banyak sangat la..macam mee or pasta xde..so bg aku mcm tak lengkap..tp lain2 ok je..

Pastu bile da nak balik tu..tiba2 hotel nyanyikan lagu besday tuk aku sambil bawak kek..ingatkan mak yg mintak..rupanye treat dari hotel la pulak..sebab mak aku bagitau hai ni besday aku kat staff yang jaga kat situ..nice kan..terharu gak aku..seb baik tak nanges..ceh..lately mmg mudah tersentuh sikit..naluri keibuan kot..uwekkkk...hahhaa...

Hadiah? Takde làaaa...bowinggg...ok la tu aje...ni tgh tunggu nina tido ni..budak ni dah la payah nak tdo..skali tdo mmg malas nak jagakan die..nak naik bilik..

K dàa...

Tuesday, June 4, 2013

Today..

Dah lama aku x tulis kat sini kan...aku pun da habis pantang ni..namun, xda la teruja sangat sebab rasa cam biasa je..pasal makan masa pantang tu..mcm sams jugak ape yg aku makan time sekarang..huu...

Berat badan aku toksah cite la..mmg teruk gile naiknya..xtau bila boleh turun..stressssss..sampai skrg berat aku adelah 73kg dari 84kg masa last ngandung aritu..semua baju da x muat..camno?

Dan hari ni aku da masuk opis balik..ramai pulak yg da resign..aku pun akan menyusul kemudian..hihi..yup gud news..da dapat keje kat JB..alhamdulillah..now dapat la reunite father wit daughter..suke la ayah nina tu..cian nina..

Pasal journey aku menyusukan baby..hmm aku rasa ok2 saja..xla bnyk mencurah2 susu aku ni..btw, tadi pump kat opis..2 kali..hasil paling bnyk aku dpt 5oz masa 1st session..2nd dpt 130ml...ohh happy nye.ihiks..sbb sblm ni sikit je..paling bnyk pun 3oz..akan ku usahakan lagi tuk tambahkan hasil..hee..eh aku rasa susu ibu ni magik lah..masa pump2 ingatkan da abis..tp bile tggu lama..tetibe die kua lagi...magik kan..oleh itu..chaiyuk2..hanya tuk ninah ku cayang...

Wat else..ohh 2 jun aritu genap la setahun perkahwinan aku..tp xde celebrate pun..huu..mcm x bes je kan..

Dannn aku da dapat henpon baru yg diidamkan..yeahh..dan ni entry ni aku guna hp jek..jakun mode y'all..almaklumlah bukan senang nk beli ni..kene cuti bergaji 2 bln baru leh dpt..ahaks..

Ok la tu aje..chow...