Wednesday, October 28, 2009

tembok tidak tinggi by A.Samad Ismail


Hari ni aku mmg xde mood nak makan..eh ke aku mmg kenyang sbb mak aku kasi bekal 4 keping sandwich ;p ..btw, aku turun jap la td..itu pun sbb aku tgk dr tingkap bilik ni, pokok goyang2 menunjukkan angin adelah kencang..n aku suka cuaca sebegitu..seb baik je aku tak duduk kat fountain depan tu sorg2 sbb nak feel cuaca berangen kencang ni..haha..aku mmg gilo ;p

so, td jalan2 aku tersinggah pulak kat satu gerai lam maju junction tu..die jual buku2 novel..saangat la murah..ko ley dpt dari harga rm1.50 je..pastu, lepas belek2 aku tersambar la novel ni..heh..aku mmg xley tgk mende menarik..mestii je nak beli je..how?..huhu..btw, seb baik novel ni pun hanyalah 2 hengget..kire berbaloi la kan..jap g nak layan baca la..dah la aku xde koje ni..ok la..daa..


front page

blkgnye tulis:

memikirkan latar belakang penulisnya dan jenis pengalaman yang menjadikan novel ini, objektiviti yang ditunjukkannya harus dipuji. Mungkin kerana Tembok Tidak Tinggi dituliss lebih kurang 20 tahun selepas berlakunya peristiwa pahit yang menjadi asas ceritanya, pendekatan dan perolahan yang objektif dapat dilakukan. Tembok tidak tinggi boleh dikatakan satu contoh apa yang dikatakan oleh penyair inggeris, emotion recollected in tranquility. - Salleh Ben Joned, Petaling Jaya (1986:viii)




p/s: aku google cari sinopsis die x jumpe la..tp jumpa biodata penulis ni..bkn org sebanrangan juga..here the link

hmm..i wonder..

just want to share..


copy paste from email:


Salam..
Boleh panggil saya Din.
Umur masuk 28 tahun,
bekerja di Johor.
Saya mmg berniat nak
cari teman seperti mana yang saya nyatakan di atas.(refer kepada tajuk die..aku mls nak copy..hehe)
Tinggi 171 cm
berat 65kg.
Hmm.. saya nie biasa biasa je la orangnya.
karang cakap diri sendiri handsome, orang lain cakap poyo plak kan..
Kiranya ia adalah subjektif.
Saya
mencari teman yang SEDAP MATA MEMANDANG.( Terus terang cakap)
sebab kalau tak mencari dan memilihh, maka kita tak akan dapat.
btul tak..?
so sape sape yang berminat untuk menjalin hubungan dengan saya, bleh la reply balik berserta biodata masing-masing dan juga
GAMBAR.
Sekian..
Wassalam..


Bersukurlah dengan apa yang telah kita miliki.
Kerana lebih kerap kita bersyukur,
Akan lebih banyak rezeki yang akan kita perolehi.
(oo..die mmg highlite kan ayat 3 baris ni)



end of email


td aku ade dpt this kind of email..suddenly aku terfikir...hmm..i dont know whether this guy dah tahap pasrah nk cari jodoh ke ape ke kan..but, im wondering..selain pmpuan..adakah lelaki juga susah nk dpt teman ek ke dorg saje tipu2 ni...sbb selama ni aku ingat hanya perempuan je yg mengalami masalah begini sbb well u know, nowadays it is soo hard to find the MAN due to lack of quality n whatever la..heh..yeke..(hehe..jgn marah aa..)..tp tu la kan..untuk situasi ni, email tu di forwardkan kepada mayb dlm 100 kot org..cuba baygkan, betapa worlwidenye skrg medium untuk mencari jodoh..huhu..takuut..tp kalau wat stail ni, cmne nak pilih?..bukan ke mcm susah..well, ape2 pun mungkin tu sekadar usaha kan..Allah jua yg menentukan..


p/s: aku merepek lagi..ari ni aku adalah moody sbb bile aku ade keje yg melibatkan calling2 aku jd down sbb aku nye communication skill adalah terukkk..huhu..camno?..tp still aku bersyukur ngan ape yg ado..hehe...pape ntah ;p..eh, sorry ah beb aku nye tulisan kale2 sbb aku xreti nak edit setting die..huhu







Tuesday, October 27, 2009

kemesraan..

tadi aku tgk rancangan lagu2 kat channel 180..lagu2 keroncong..lalu aku terpikat ngan lagu ni yg dinyanyikan oleh yusni hamid..yup, i am one of koroncong fan..hehe..lagu2 keroncong adalah menyenangkan dan tak serabut ;p

aku tak reti la cmne nak letak lagu2 kat blog..cmne ek..

Iwan Fals - Kemesraan

Suatu hari
Dikala kita duduk ditepi pantai
Dan memandang ombak dilautan yang kian menepi

Burung camar terbang
Bermain diderunya air
Suara alam ini
Hangatkan jiwa kita

Sementara
Sinar surya perlahan mulai tenggelam
Suara gitarmu
Mengalunkan melodi tentang cinta
Ada hati
Membara erat bersatu
Getar seluruh jiwa
Tercurah saat itu

Kemesraan ini
Janganlah cepat berlalu
Kemesraan ini
Inginku kenang selalu

Hatiku damai
Jiwaku tentram di samping mu
Hatiku damai
Jiwa ku tentram
Bersamamu


kenapa..why..por qué..

weh, apsal Bubble hensem sgt ni..dulu tak cmni pun..heh heh..saje nak gediks2 ;p..

Oh Michael Buble..

Aku tak tau la kan..aku sgt mencintai suara michael buble (M.B) itu..anda kenal siape tu..x kesah la kan..janji aku tau..hee

ok, nak di jadikan cerita..td tengahari, aku bejalan la kan menuju ke giant di tingkat LG kat maju junction ni..lepas tu, aku pass by kat kedai muzik tu..pastu aku ter stop..sbb die pasang lagu yg aku mcm kenal je suaranye..tp lagu tu cm xpenah dgr dinyanyikan oleh penyanyi tu..tp masa tu, aku ignore je terus masuk giant tu..

lepas beli2 brg sket..aku kua n lalu balik dpn kedai muzik tu..kali ni, suara yg merdu itu memanggil2 aku tuk masuk kedai tu..hehe..pastu aku masuk la ngan perasaan teruja..adakah si michael buble telah mereleasekan album baru?..huhu..

pastu aku round2 satu kedai tu..tak nmpak lak cd nye..tp lagu tu sgt bes..pastu aku tgk kat kaunter..then aku nmpak cover cd tu..then aku tanye si penjual..ni lagu dr CD ni eh (smbil tunjuk cd M.B tu) ..heh heh..gembiranye hati ku apabila mengetahui yg mmg benar itu CD terbaru pakcik Bubble..

untuk pengetahuan korg, aku dah ada album M.B ni stat dr album 1 die lg..yg lagu sway tu..mmg la sgt bes ok..last cd die kua tu pun aku request kat adik aku sbg hadiah besday..tp skrg besday aku lmbat lg..cmne ek..hmm..x kira aku nak jugak2..jap g nak request kat choki2 la..hee..agak2 die bg tak..smpena 2nd yer anniv...huhu..try n error saje..lalalala



Exclusive Fan Edition of Crazy Love



"Crazy Love" Track Listing:

Cry Me A River
All Of Me
Georgia On My Mind
Crazy Love
Haven't Met You Yet*
All I Do Is Dream Of You
Hold On*
Heartache Tonight
You're Nobody Till Somebody Loves You
Baby (You've Got What It Takes)
At This Moment
Stardust
Whatever It Takes (bonus track)
*co written by Michael Bublé

Remix CD Track Listing:
Track Listing:
Home (International Pop Mix) 3:41
Spider-Man Theme (Junkie XL Remix) 3:07
It Had Better Be Tonight [Meglio Stasera] [Zoned Out Mix] 3:15
Save The Last Dance For Me (StarCity Remix) 3:36
Comin' Home Baby [Duet With Boyz II Men] [Frank Popp Remix] 3:09
Sway (Ralphi's Salsation Edit) 3:08
Lost (International Pop Mix) 3:26
Everything (Bob Rock Mix) 3:35

p/s: i love bubble

KonVo Sapid di UitM yang ....

haha..tajuk entry ape daa..aku tak tau nak gambarkan ape perasaan g konvo tu..hiks..boley ;p..

actually kan ari tu aku da cite pasla konvo die kat PICC Putrajaya tu kan..haa, yg tu Kolej KPTM punye..nak dijadikan cerita, konvo kali ni tuk Uitm punye lak..so, mamat ni ade 2 kali la konvonye..mane aku tak boring kan..org lain, satu sijil, sekali konvo..ni die, 1 sijil je smpai 2 kali konvo..boring dah..haha..

tu pun pg2 tu aku dah malas gile nak g..sbb tdo tu lg best dr nak berhimpit2 panas menunggu lagi kat sana..huhu..mmg serius penat woo..pastu dah la cmtu kan..sepanjang hari tu asik kene bahan je ngan si sapid yg emo lagi mengada2 ni..heh..

sebabnye?..yer kawan2 aku lupa nak isi bateri lam camera..haha..lawak ok..mmg aku tau bateri xde, tp aku bwk jugak camera tu sbb aku ingat ley la singgah mane2 nak beli..tp aku malas..dan xde la gamba2 yg lawa2 di peristiwa ini..hanya gamba2 yg diambik dari camera hp sahaja..mmg lawak gile hari tu kalo korg tgk gaya si sapid yg asik duk bebel2 kat aku pasal xde camera tu..

aku?..mcm biasa..dgr je la bagai angin lalu..

antara dialog2 sapid yg kejam..

"ko stakat camera hp tu xyah lah"..

"ko ni xyah datang je la..aku x minat xde camera2 ni"..

"xyah l anak amek gamba aku ngan camera hp ko tu..bukan lawa pun"

aduuu..bnyk lagi dialog2 pedas seperti di atas ni ok..oh ye, adik aku si sapid ni, mmg jenis suka marah2 n emo2 mengamuk tak tentu pasal..aku mmg tau perangai die cmtu..jadi, aku wat dek je..gelak2..amek je gamba2 walopun candid..sbb maleh nnt lagi teruk die bahan aku..dah la mak pak aku pun marah aku jugak sbb tak beli bateri tu...huwaaa..lantak la..

so, berikut adalah gamba2 yg diamik sepanjang hari tu..heh heh..not that bad la sbnanye..

ni abah amek ngan hp die..kat lam dewan..bkn dewan utama.,.sbb da penuh xley masuk..just from screen sajork

sempat jalan2 kat sekeliling dewan tu ngan eli..time ni aku rasa best nye belaja kat uitm ni ek..dah la besa..mcm2 ade..tak mcm kat uniten dulu..heh

time amek gamba ni die bebel jugak..last2..mmg kabur pun..padan muke ko..haha


si eli tu aku tak tau kenapa muka berkerut..haha..kitorg tgh tunggu nak amek gamba studio..sbb mak aku kate dah xde gmba, tepaksa la amek ;p

see..his face..tgh mengkeji aku la tu.."stakat camera bodo ko tu xyah la nak amek gamba aku"..katenye..haha..tp aku amek jugak..dan hasilnya..keluar muka cenggini :p


kesimpulannye, walaupun hari tu sgt bnyk ayat2 membahan aku..bo layan..tp sbnanye sgt kelaka kalau diingat..dan menjadi tragedi oktober la tu kot..alaa..ko ni sapid..baru diploma..nnt kalau degree aku amek gamba ko bnyk2 ngan kamera besau tu..baru ko tau..hehheh..

btw, malam tu kat umah..bile sapid balik je..die dtg kat aku nak pujuk2 aku lak..time tu aku da melepek kat bilik..die ingat aku majuk kot..padahal aku nak tido..aku da lupa lak ayat die cmne..tp die nak pujuk cara die la..huhu..mencik kat sapid..jahat tau..huh


p/s: bawalah camera dimana saja anda berada..

Wednesday, October 21, 2009

dunia skrg lebeh mudah...

aku saaangat impress menggunakan fb ni..macam2 die boleh link kan..twitter la, plug la, then now, blog pn ley link kan kat situ..

so, now mmg xde la alasan ko nak kate lost contact ngan kawan2 ke ape ke..actually hari2 je boleh nak berinteraksi ngan kawan2 even kawan tak penah jumpe pn..seronok kan..hehe..zaman dulu2 tak mcm ni pun..kalau nak kontact mmg kene guna phone tak pn emel, yg mane jarang2 nak bukak emel sbb susah nak akses..nowdays, anywhere pn da boleh..cuma ape yg ko perlukan ialah mayb broadband, wifi (knkdg kat mamak pn free je ley akses)..mane2 je la ek..

tp satu je la..mcm die boleh malalaikan org..pada yg tau memanfaatkan teknologi ni, satu advantage la kan..tp pada org yg saje suka2 duduk dpn pc, jadi malas nak keje (aku la tu) ..self control is a need..setakat nak release tensen few minutes is ok..tp kalau da berjam2 smpai keje tak jalan tu..huhu..camno..oohh, i am sooo addicted to fb and blog2 rite now..xley nak elak..sbb terlalu easy nak akses kat opis ni..tu seb baik ym di block..kalo x, lg aku bermaharajalela..

p/s: jgn jd cam aku..g wat keje eh...

Tuesday, October 20, 2009

huwaa..penin kepala

setelah berhari2 aku mengadap kerje aku yg xsettle2 ni, aku jadi penin kepala..ditambah lagi ngan background aku yg panas mengadap matahari..bertambah-tambah la rasa nak muntah..huhu.

rasa2 kan, ape keje paaaaaaaaaliingg sesuai tuk aku ek..dah keje engineer aku xske, keje opis pn ala2 je..salesperson pn speaking terabur..i have to find out my true talent laa..tp ape..hmm..jadi P.A bole kot..ake suke ingat date..hee..sesuka hati je ;p

Friday, October 16, 2009

Onion Ring...


ni waktu tghari tadi..lepas travel jauh dari maju junction ke Nu Skin nye butik yg lokasinye berdekatan KLCC tu, aku mmg tak sempat gile nak lunch..huhu..so, aku pun decide beli je onion ring ni kat Giant tu..ho ho..sedaaaappp..sgt sedaaappp..sampai aku rs nak temuntah2 sbb bnyk sgt aku mkn..mana tak nye..smpai je opis, aku terus ngap dan ngap ngan lahapnye..mcm tak sempat kunyah dah terus telan..dah la makanan berminyak..gile..mlm ni xmo mkn ape2 dah..


actually kan, makanan kat giant maju junction ni sedap gak..aku da try die nye mihun soto, fish n chip, roasted chicken..sume nye tak mengecewakan..dan harga die pun boleh tahan tak begitu mahal..so, kepada anda2 yg mungkin bekerja di tempat yg sama ngan aku ni, pegi la try2 makan kat giant lak ek..hehe..xde keje aku ni ;p ..

nu skin product


hohoho..greatt..!!..akhirnya aku telah membeli jugak produk penjagaan muka nu skin ni..setelah sekian lama di goda oleh Kak Niza..hehe

tadi, time lunch aku pegi nu skin punya butik..kat jalan ampang nun..sompat ko..

so, kat sana tujuannye ialah aku nak g test scan muka..yelah nak tgk2 cmne teksture muka aku or, mcm da tua ke teruk sgt ke kan..so buat la test tu..lps test, dpt result tu, terus g tgkat atas, tpt beautician die..so, dgr2 la ape komen beautician tu based on aku nye result tadi..yg bes nye wrinkle aku adelah 0 eh..haha..maknenye aku lom ade kedut2 lagi dimuka ni ;p ..hehe..

Then lepas discuss2..beautician tu rekemen la produk mane yg sesuai tuk aku..bnyaaakkk..sume nye yg tuk normal skin la..basic2 punye...tp tak boleh nak beli semua lah..ngak mampu gue lo..

so, oleh kerana mmg target aku nak try produk baru lak..sbb selama ni guna yg ley beli kat watson tu je..hee..tp yg ni aku try dulu 3 basic skin care..iaitu moisturiser, cleanser n toner..fuhh..takpe2 nak lawa nye pasal kan ;p ..yela, aku kan getting 30's ..kate org "sediakan payung sblm ujan"..heh..ade kene mengene ke..

ok la..korang penah ke try produk ni..share la ngan aku..sbb aku rncg nak beli yg selain dari 3 diatas tu..mcm eye cream ke, masker ke, nite cream ke kan..ape2 je lah..wokey c ya ;D





Wednesday, October 14, 2009

office accessories



penah tak korang kadang2 bengang bile nak guna office nye accessories macam paper cutter ke, or photostate machine, or fax machine..atau ape2 je la..heh..

ok la..sbnanye aku saje nak cite ni..aku sgt suka n excited bile guna paper cutter kat opis aku ni..sgt presicion kate orang..hehe..dan ko ley potong ikut suka ko, tanpa ade kejadian tersenget2 ke, or terkoyak ke..ape2 pun mmg bes la..dulu kat opis lame aku guna cutter yg old fasion tu je..yang knkdg pisau die ujung2 je tajam..pastu bila nak potong ujung je sebelah ni je terpotong..yg ujung lg satu terlipat..hehe...jgn marah aa..

cutter fesen lama di opis lama ku

but now,
cutter cm kat opis baru ku


oleh kerana teknologi semakin canggih..dan nak kan ketepatan masa dan potongan, cewahh..ade cutter yg ko tolak2 je pemotong tu mcm shreeeettt bunyi die..haha gile tajam pisau tuu..best2..oo..ye aku mmg suke menggunting, melekat, dan menconteng..haha..xde kene mengene..

tp, moral of the story..kepada bos2 sila lah alert eh..mungkin korg rasa, selagi peralatan lama tu boleh guna ko nak guna jugak kan..tak kire sentimen pengguna2 tu...tp percaya lah..knkadang peralatan opis yg effisen boleh membangkitkan semangat pekerja juga..baru la boleh bekerja ngan kualiti, dan produktiviti pn terjamin..hehe..saje je aku..

k la..ptg2 ni ngarut je...saje nak share ngan korg yg aku xcited memotong kertas ;p




bila anda ditegur nmpak berisi..

know what, last saturday..aku pegi beli brekfast mihun goreng + sambal kat makcik bawah pokok umah aku tu..tempat biasa la..then, sambil tunggu2 makcik tu bungkus2..borak2 la..

saya: makcik, bihun goreng satu, letak smbal ngan kacang sekali..buhun tu sikiit je eh makcik..

makcik: ok..lama x nampak...selalu pagi2 ayah yang beli ( of corse that time is 10.45 already..bgn lambat..hee)

saya: ha'ah..sume takde kat umah..ade hal..hehe

makcik: awak nampak berisi lak sekarang...

saya: alamak, da berisi ke cik..alaa..

makcik: eh, bagus la camni..xde la kurus sgt..

saya: (sengeh smbil lam otak memikirkan " i got to start dieting rite now..huh..")..then lepas tu bayar2 dan ckp time kasih kat makcik tu..


so, kawan2 ku sekalian...aku skrg mmg bnyk gile makan ok..especially bulan raya ni..mcm every week ade open house and when i attend the jemputan, habit aku adalah, makan sume makanan yg ade kat situ..try masakan dorg la..amk sikit situ, sikit sini..huhu..lama2 jadi bukit..n perut aku pun sedikit membukit sudahh..so, how?...


p/s: n rite now, while typing this and doing my works, dalam otak aku hanya memikirkan makanan..aku teringin mkn onion ring..pastu ngidam asam laksa..seb baik aku nye duit less than 10ringgit..so, i have to limit my spending..yey.. so, what for lunch?..hmm

Tuesday, October 13, 2009

Jamuan Raya Opisku

lately ni malas lak update blog..heh..kalau time rajin tu hari2 lak update kan..yela, nak wat cmne..cerita pn xberapa menarik..weeken pegi beraya..gamba lak xamik..huhu..so, nnt cerita jd xbes ;p
kali ni aku nak menceritakan tentang jamuan hari raya yg diadakan di opis aku..heh heh..1st time beb aku join jamuan2 raya kat opis cenggini..eh, lupa lak..dulu penah jugak kat perkarangan bangunan opis masa aku keje kat subang la..kat s.alam jamuan raya die kat umah bos..tu dah kategori lain..hehe..

btw, jamuan ni disertai semua kakitangan Bahagian Pembangunan KPKK dan tetamu jemputannya adalah KSU KPKK sendiri..iaitu YBhg Dato Kamaruddin Siaraff..menurut SUB aku, ni 1st time KSU join jamuan kat pmbngunan ni..bukan sonang yo nak jomput die..

ok la, layan picture dulu la..

siap ade background..

hadiah pun ado..

ni ape pulak..hee..peti undi best dress something like that lah ;p

ketibaan tetamu kehormat..

mendengar ucapan pengerusi majlis

bos pun kene berucap jugak..

of corse KSU mesti cakap sepatah dua kata kan..amanat kepada staff2..hee

kusyuk mendengar ucapan2 diatas..huhu..

lepas tu baru ley makannn...heh heh..

aku yg tengah nak pilih2 makanan ni..sume aku makan kecuali nasi minyak..kalau mkn nasi, aku xley nak rasa semua kan kan kan..

antara makanan yg ado..some catering, some contribution from staff..

me n my room mate (room kat opis)..hee

gamba kenangan warga pembangunan kat lobi..

bergamba ikut kaler tone..merah, oren, peach

lepas KSU balik, ade smbungan upacara bagi hadiah..ni aku dpt hadiah sebab ari tu ade petandingan boling peringkat bahagian..team aku menang..boleh la kan..

n guess who win the best dress category..

'

'

'

'

'

'

tadaaa :D ..mesti la bukan aku kan..hehe


selain hadiah2 spt diatas, ade jugak lucky draw yg dpt hamper2 besar..tp, name pun luck kan..xde la aku dapek ;p ..btw, overall jamuan ni mmg meriah n penuh gelak ketawa..walopun aku ni baru je join dorg, tp wat sempoi je la..tp stil malu2 lg..huhu..ye, aku mmg membosankan ;p ..

sekian untuk hari ni..kalo ade cite lagi, aku kabarkan kat sini eh..adios..

p/s: baju merah aku tu adiah dari coki2 tuk baju raya..tp pakai lepas raya sbb lmbat siap..
setelah aku bace2 balik tadi, cam lupe lak nak bgtau bile kejadian ni..hehe..ok, semua ni berlaku smlm eh kawan2..lokasi, di opis saya sndiri..








Friday, October 9, 2009

bosan..

aku rase aku adalah manusia yang paling membosankan dalam dunia ni..

nak kate xde kawan, ade je..nak kate xde bf, ade jugak (cuma mmg jarang jumpe..tp call hari2 ;p)..pastu nk kate xde keje, sbnanye ade malah bidang keje ni agak interesting dan kalau diaplikasikan sepenuhnye, die dlm kategori mencabar ;p...tp above all, mmg aku suka membosan kan diri aku..haha..what to do..tp masalahnye aku taknak la mensia2kan usia muda ni..lg 3 thn je nk msk 30....alaaa...tak besnyeee...ntah2 kalo aku kawen, lagi aku membosankan kan kan kan..ke ni mid life crisis eh..aku nak jadi cam siti nurhaliza boley tak..tetibe je..hiks..


Wednesday, October 7, 2009

wednesday morning..


not a gud morning to me...bcoz, baju yg aku pakai hari ni kaler nye suram n die telah effect my mood..kale ijau lumut tu..i hate that baju tp aku pakai jugak sbb senang gosok..haha..boley cmtu ;p..n teringat ade one day tu kat kilang dulu la, sorg production guy boley tego "aku ingatkan makcik mane tadi"(time tu aku pakai baju kurung ni la) ..cheh..kuang asam sungguh itu mamat..seb baik aku x sepak ngan boot keras aku pakai tu..haha..those days..sesuka hati aku je masuk kilang besi pakai baju kurung kan ;p

ok..pagi2 lagi sudah merepek..heh..anyway, kepada semua pembaca blog aku ni, have a nice day ok..kalau boring2 keje g la ngulau kejap pekene teh tarik ke hape..hehe..ok la..c u later..muah2..


p/s: kaler tulisan di atas seperti kale baju aku skrg..buruk..

Monday, October 5, 2009

My Bro


Gambar-gambar di atas menunjukkan hari di mana adik saya Mohd.Syafiq Abdullah telah mendapatkan diploma nya..at lassstttt...haha..its not easy for him to finish his diploma u know..dengan sindiran keluarga, kawan2..akhirnya die berjaya juga..haha...8 sem tuuuu...!!

so congratulation for him la eh..Now, he futher his study in Uitm Shah Alam...n looks like he enjoy the study this time..i can see him studying n working hard until need him to stay up at nite...hee..more serious this time..n diehard Uitm..well, chai yuk chai yuk...ooo..die sedang menghabiskan pengajian dalam bidang bisnes marketing..hope he will success wit wat he doing :D

kalau ko dah berjaya..aku jgn di lupa..kakak yg selalu di paw n belanja ko ni..hehe..

p/s: teringat dulu2 masa sekolah rendah..aku selalu buli si sapid..n penah amek gamba naked die..haha..lawak gile..sian ko sapid dpt kakak gile ;p

transit awam..

Hari ni aku kepenatan..pagi td smpai tghari duk opis je..pastu kua nak kene g bangi..dan oleh kerana tiada perancangan, maka pagi tadi aku tak bawak kereta..kerana menaiki Star LRT (Rapid KL) dari ampang station ke sultan Ismail..

so, nak di jadikan cerita, hari ni aku berbaju kurung dan berhighheel yg bukan sikit2 nye high..smpai 4inci jugak la u'all..hak hak..so, cuba kamu bayangkan...dari maju junction (opis aku) berjalan ke stesen komuter bank negara, turun di serdang..ke bangi tu eli amik dari serdang..n balik dari bangi tu, again naik komuter di serdang..tp oleh kerana aku membayangkan kat komuter bank negara menuju ke opis adalah hazab nak berjalan, maka aku benti kat tasik selatan dan bertukar tren kepada lrt dan seterusnya ke sultan ismail...hmm

begitulah ceritanye..faham ke korang..ke korg jenis tak naik transit awam..sbb da ado keter sendiri2..hehe..kenkdg kene jugak turun padang merasai kesusahan rakyat jelata..cewah..ayat poyo ;p

penattttttttt gileerrrr ok..!! ..tp xpe, da lama x bersenam..tp yg hazab tu ialah, im not wearing proper sandal..tu menambah letih..rosak kasut baruku itew..huhu..

i bought this sandal from vincci..hee..at last aku jumpe jugak kasut yg menepati citarasa aku ;p..kire kasut raya la ni..kan raya aritu aku pakai selipa jepung..hee...oo..sila abaikan kakiku yg besar itu..


ok la..itu saje aku nak ngadu..kang ngadu kat shoki kang..mau die ungkit ckp.."abang dulu lagi la..dari stesen bank negara tu jalan kaki smpai cosmopoint xde pape pun (pastu wat muke bangga).." haha..yo lah abg oh ;p

hmm..ade lagi cite boley update ni..tp later la..tggu idea mai..c ya ;)