Wednesday, July 9, 2014

Hellooo...Salam Ramadhan

Hi Y'All..masih adakah pembaca blog ni...sekian lama menyepi..

macam dah lamaaa je aku tak update blog kan kan kan...hihi..
being busy with work recently..plus internet kat umah pun memang takde..so tak boleh la nak curi2 time blogging kat opis..hmm..boring..

tapi aku still aktif kat fb, twitter sometimes and instag..cuma tak open to public lah kan..unlike this blog yang boleh google n search..maybe...hiks

Now dah bulan Ramadhan..and passsed a week dah..cepat je kan..lagi 3 minggu dah nak raya..tahun ni aku apply cuti lama gilos..7 hari ko..amekkk..haha..bos nak approve pun siap on condition bagai..kene siapkan load of work..ni yg tengah struggle ni..and off corse lunch hour time aku break la..aku tak la gile hardworking punye olang..

bout my work..previosly aku ade cite kan keje mana semua...now aku dah mengembangkan sayap ke negara jiran yang tak la jauh mana sebenarnye..tapiii..nak pegi nye seksaa..kene mengharung lautan kereta..haha..watever..anyway, i am glad sebab dapat pun merasa kerja kat kota singa ni..mencabar ke?..hmm..so far aku rasa macam sama je ngan keje kat KL dulu..plus, kerja2 yang aku buat pun banyak related..boleh la ek..

its just that nex month kan die punya entrance rate or so called VEP rate tu da increase to SGD35/ day...jadi aku macam xtau la..mesti bankrup jugak..sebab aku memang drive..lebeh convenient untuk aku drive sebab travel distance to office aku agak jauh dari checkpoint..kalo nak naik public pun amik masa lebih 1 jam..

kalau sekarang aku kelua umah kul 6pg..kalo nak naik public mesti kene lagi awal kan..aaaa tidakkkk...tapi ape2 pun kene try dulu lah..harap2 dipermudahkan la ye...

Bout my little nina...haishh ini budak aa..banyak lincah tau sekarang...buat mummy headache jek..haha..tapi still enjoy la tgk keletah die..patut nye aku cite la kan lam blog ni pasal pekembangn die..mcm banyak je dah terlepas..sian nina xde kenangan pasal die lam blog ni sangat..

aku skrg da tak tau nak cite ape..writer block lah..tu pun one of reason aku x keep update blog..otak berkarat nihhh..

ok la..nak smbg kijo..huuuu..buhbye..


my little family..dah besar kan kina...isk2..rindu masa die baby2...