Sunday, November 21, 2010

going out..

Hari Jumaat baru ni, aku kua jalan2..hee..pegi BB je pun..sapid nak tgk wayang cite harry potter..which is great sbb aku mmg tak penah miss cite ni kat wayang...best2..kitorg pegi bertiga la..sapid ngan sapid sebelah (jiran sebaya sapid n nama sama..hehe)...kitorg tgk wayang kat pavillion..since masa lebeh awal semua da sold out, kitorg pun tgk la yang kul 12.40am nye..huhu...lama gile kot tak tgk midnite..hmm

sambil2 tunggu tu, lepak la jap kat BB..ade satu lorong tu sapid bawak, tempat tu banyak bistro tepi jalan..n yang best, ade live band..ihiks..tak penah lak aku tau..haha..mcm bukan org KL kan aku nih..lantak laa..mmg dah lama tak kua ke soping mall pn..malas weh..xde mende nak beli pun..nice lah lepak2 tgk live band tu..suara dorg pn best pulak..pastu ramai gile org tgk..sambil minum teh..

ni depan pavillion..lawa deco2 christmas die weh..gi la tgk..kagums di situ..

dalam wayang...sapid sebelah, sapid, n me..haha..sapid sempat paw aku beli sweater giordano..huhu..

bile pegi BB ni, teringat coki2..kitorg selalu gak jalan2 kat sini..kat pavillion pun penah gi sensama..tau tak, masa kat pav tu, hti aku berdebar2 sebab takut terserempak ngan coki ngan gf baru ke kan..huhu..how i should react kalau jumpe die ngan org lain..jalan2 pegang tangan, sedangkan aku skrg pun masih rindu kat die lagi :( ..hmm...pegi memane pun aku pikir camtu weh..neves..i missed him so much...

btw, wayang tu abes nak dekat kul 4..huhu..aku balik umah kul 4 cmtu..wahhh gile lama..aku tak penah kua umah sampai pagi2 cmtu..hee..ikut sapid nye pasal..die boleh la..burung antu dah tu..mlm bejaga, siang tido..

ok lah..gtg..chow

Thursday, November 18, 2010

haishh

lawa-lawa org2 pempuan sekarang nih ek..huhu..[lari2 masuk bilik sorok kan diri sbb tak lawa]..

Wednesday, November 10, 2010

I'll feel the same About you

"Say What You Want"

Twenty seconds on the back time
I feel you're on the run
Never lived too long to make right
I see you're doing fine

And when I get that feeling
I can no longer slide
I can no longer run
Ah no no
And when I get that feeling
I can no longer hide
For it's no longer fun
Ah no no

Well, you can say what you want
But it won't change my mind
I'll feel the same
About you
And you can tell me your reasons
But it won't change my feelings
I'll feel the same
About you

What I am is what you want of me
Yeh, now that I'm not there
I took the tables away from you
It's turned that I don't care

And when I get that feeling
I can no longer slide
I can no longer run
Ah no no
And when I get that feeling
I can no longer hide
For it's no longer fun
Ah no no

Well, you can say what you want
But it won't change my mind
I'll feel the same
About you
And you can tell me your reasons
But it won't change my feelings
I'll feel the same
About you

Well, you can say what you want
But that won't change my mind
I'll feel the same
About you
And you can tell me your reasons
But that won't change my feelings
I'll feel the same
About you

I've said goodnight
Try to sleep tight
Ah just dream of me
Go close your eyes
Cause I've closed mine
The sun will shine from time to time
Oh, when you dream of me, yeh

Well, you can say what you want
But it won't change my mind
I'll feel the same
About you
And you can tell me your reasons
But it won't change my feelings
I'll feel the same
About you

p/s: i love u :(

Monday, November 8, 2010

break the wall..

Can u break this wall for me dear?..i know u r there watching me..but i cant see u..i miss u so much :( .......


Sunday, November 7, 2010

jalan2 dalam hutan menuju air terjun..(kesinambungan entry sungai pisang :p)

seperti aku janji ptg tadi..ceh..ade janji2 lak ek...ntah sape2 je pun nak baca..btw, takpe lah..nnt leh tambah lagi reference org nak search pasal sg.pisang ni kot..

actually lokasi sebenar sungai pisang ni dekat gombak..korang kene ikut jalan gombak lama yang entrance die kat ngan UIA tuh..pastu nnt ikut muzium orang asli..and nnt ade la kot sign board "jungle lodge" kot..so, park la kereta dekat2 situ, then start to walk y'all..hee..aku terang guna gamba je la ek..nnt tak paham..huhu

masa baru sampai..park je kat tepi2 ni..ade la ruang parking kat situ walopun jalan ni kecik..kitorang kene jalan kaki sampai la ke hujung jalan ni, dekat ngan pump house..

dekat ngan pump house tu, kitorang kene cross sungai ni..ok, this is just the beginning..the walk going to take about 40 minutes kot...kalau jalan dgn kelajuan biasa2 la..plus asik benti amek gamba je..hee

eli, ajaq, opy..n the other group member..ramai jugak yang join..mostly kawan2 opis ajaq lah..ade sorg membe die mmg rajin gile wat aktiviti2 gini..yg ari tu aku naik bukit tabur pun follow die lah ngan ajaq semua..hehe..layan kan aje :p

kitorg jalan dalam 15 minit kot pastu jumpe tunnel ni..actually tunnel ni berada betul2 bawah highway karak tu..so, kitorg kire cross jalan karak la ni..haha..bes kan..x penah wat nih..

its look like 2 lubang idung gergasi :p

the gang.. closer look in front of the tunnel..masa dtg tu, aku mcm tak rasa ape2..tapi masa balik aku jalan paling belakang..hujan renyai2, pastu gelap gile..huhu..tetibe rasa cm seram..boleh..

lepas dari tunnel tu, kene seberang sungai lagi, pastu naik ini tangga daa..untuk menuju tepi highway karak..
gadis highway...anak sapa la ni..haha..

keluar dari highway, kene masuk hutan lagi..jalan lagi 10 menet untuk menuju ke air terjun..

wallaa..berbaloi2...sekali tengok air terjun ni..terus rasa excited..tapi kene lah turun dulu..mencabar tak..haha

agak tinggi jugak la nak turun tebing ni..

dah pun sampai kat bawah..oleh kerana ni blog aku, bnyk la gamba aku je kan..lalala

the other side of water fall..boleh jugak kalau nak ikut trek ni..tapi dorg kate banyak pacat lah..

ni tebing yang kitorg turun tadi..

sepanjang aku kat situ, ade 3 ekor pacat berjaya menggigit aku..ni pacat yg ketiga..yg first tu, dah selamat gigit aku smpai darah2..besar dowh..aku tak kesah pacat tu nak gigit kan..tapi agak2 la,..sampai darah tak benti2 ape cite kan..haha

tetibe aku rasa gamba ni boleh dijadikan kad ucapan..haha..tuk raya aji ke kan :p..tp tema xde kene mengena..mungkin boleh buat slogan "love the nature" ke..

last sekali sebelum balik..cakk..kitorg betiga..opy adalah kawan kepada eli..trip ni aku ikut kawan ajaq nye geng..so, paham tak..sekali lagi aku menempel dgn kawan2 org lain..huahhaa..ade aku kesah..lps sapid cuti ni, mungkin aku leh ikut geng2 taman dagang ke..sapid ramai geng :p..


ok lah..aku rasa cm banyak lak gamba nye..hee..korang paham ke jalan tu..sebenanye, kalau terus turun dari highway karak, mmg dah dekat je..tapi tak thrill la..plus, kat situ mane ade tempat parking..kot ko nak kete kene langgar sbb benti tepi highway tu boleh la kot..huahaha..kejam gile ayat tuh..anyway, enjoy lah jugak sbb new experience..aku siap cakap kat eli, ni je ke..sbb mcm x puas..plus dulu2 eli penah cite die gi tempat ni..ngan camping2 semua..aku yg mmg tak penah pegi camping ni..of corse la cam jeles kan..haha..so, bile dah pegi sendiri, rasa cam ekeleee..ni je keeee...woopsiee..not bragging but just joking..ngee..happy monday :D

sungai pisang..

ni la rupe budak yang kene tinggal ngan coki2 tu...patut la kene tggal..x semenggah cmni..sape nak kan :p

btw, baru balik dari berkelah di sungai pisang..kat gombak je..dekattt je ngan UIA tu..nnt lain2 gamba aku upload lagi wokeh..now, ade feel2 nak tido jap..

Wednesday, November 3, 2010

enjoy with office mate..

tadi yaya main futsal ngan kengkawan opis..best sgt walopun takde masuk gol pun bola tu..hehe..ya suke keje kat sini..kengkawan semua baik je..walopun ya jarang la jugak borak2 ngan dorg..sbb ya mmg suke duk sorg2 :p ..tp not all the time lah..kite tak ley ignore org kan..so, xde la tak amek tau lansung..heh heh..gosip2 sume pon amek tau je..lalala..kesimpulan die, ya mesti nak kene master satu game lah..huhu..semua game yang ya masuk semuanye setakat nak cukupkan korum je..huhu..tp tak sumbangkann ape2..teruk kan..tp game ape nak master nih..kalau ade game lumbe kete ke boleh la..sbb ya suke bawak kete..hmm..

Tuesday, November 2, 2010

strong..

does to be strong means i must forgot..
does to be strong means i must stop crying even i feel want to cry..
does to be strong means i must be mean
does to be strong means i must be cold
does to be strong means i need to fight everything and win..
does to be strong means i need to smile though i don't feel to..

well..i am just human being..who have heart and can feel..i am fragile..i want to be strong..but my heart doesn't go accordingly with what my brain says..this is so hard..its like i am sailing to the middle of the ocean and doesn't know the way back home..though people surround me, but i am all alone..i am not happy..feel like want to be hit by a train or something..

i dont want to drown in the ocean..the storm couldn't stop me no matter what..


-



-



-


-


-


-


-





there is always a bow after the rain :D pray to the Greatest..

p/s: are you happy now?..are u forget me already?..