Tuesday, February 23, 2010

Hujan yg turun bagaikan mutiara

On the road and its raining..yang x bes, jem..huhu

rahsia bulan kelahiran..JUN bebeh..hehe

Untuk Noorsahila Abdullah yang lahir di bulan Juni, berikut ini adalah rahasia bulan kelahirannya :

#1:* Berpikir jauh dengan visi yang kuat - ini tak tau betul ke tak
#3:* Sopan dan bertutur kata halus - kadang2 aku kasar jugak
#4:* Memiliki banyak ide - ooo..idea mengarut je bnyk
#5:* Sensitif - sangat la betul kot
#6:* Berpikiran aktif - sampai asik pikir yg bukan2 je
#7:* Ragu-ragu - selalunya lah
#8:* Cenderung menunda-nunda - sangat la betul..last minit person
#10:* Temperamental - maknanye aku pemarah ke..tak rasanye..hmm
#11:* Lucu dan suka humor - aku suka bergurau
#12:* Suka becanda - definitely yes
#13:* Memiliki kemampuan debat yang baik - tak kot...aku tak pandai becakap
#14:* Cerewet - not my part
#15:* Penghayal - fine..ini sgt la betul
#16:* Ramah - sometimes wit people i know
#17:* Patuh pada peraturan - nop..always brek the rules
#18:* Mampu menujukkan karakter - betul..tak pandai sorok
#19:* Mudah disakiti - selalu..
#20:* Mudah terserang flu - tak..tp kalau nanges..ingus berjejeh2 kelua..haha
#21:* Suka berdandan - aku suka melawa..haha..dan bergambar
#22:* Gampang bosan - x paham maksud ni..but sometimes i'll b the most boring person ever..
#23:* Pengeluh - huhu..bad habit
#25:* Sadar merek - ohh..aku tak paham ayat ni
#26:* Pengambil keputusan - bile terpaksa..yes
#27:* Keras kepala - tersangat lah betul..hehe



sumber: kuiz dari fb..lalala

pelik tapi benar

bukan senang nak menjauhkan diri..huhu..

lepas sehari, simptom2 yang aku rasa adalah, tak lalu makan..rasa gelisah..even aku bangun tido tadi aku demam..seb baik aku dtg jugak opis..pastu jam tangan rosak..tp aku ade backup jam..hati aku..toksah tanye la..mmg totally lost..mcm x best je rasa..

pastu, tadi aku nak buat air horlick..tp time tu jugak lah air dalam tong besar tu habis..bila aku nak angkat tong yg ade penuh air tuk ganti tong kosong tu, aku tak larat weh..berat gile..last2 aku give up..terus tak minum..

rasa nak nanges dan nanges dan nanges..even pagi2 bangun pn aku nanges...huwaaa...pastu tangan terus mendapatkan hp n call die..tp die tido lg..nmpak nye die tak pedulik pn ..huhuhu..mungkin die happy...sbb tu ley tido nyenyak..dan aku tak puas hati..

pastu baru kejap ni...die call balik..smbil tgh makan pulak tu..mcm sedap je die makan sampai burp2 semua..huhu...ooo, die lalu makan rupanya kan..aku je yang tak lalu..pastu ngan nada selamba die borak2 mcm biasa ngan aku, sempat nak gurau2 lagi..huwaaa..mungkin die dah paham ngan perangai aku kot..die ckp aku merajuk mcm budak gemuk duk tepi dinding pastu bebel2 merajuk..huhu..teruk gile ..

ok aku tau..aku manusia paling pelik mungkin..tp skrg aku dah ley senyum..kesimpulan aku dapat..aku xley nak get rid lagi laa....mcm mane ek..kalau aku ade penyakit tahap kronik ke ape, bes la jugak kot..boleh aku duk kat wad icu..pastu duk sorg2 smbil tak sedarkan diri...tak yah la nak pikir2 pasal ni lagi..

mcm mane kehidupan korang kalau ade gf /bf yg psyco mcm ni..hee..ok la, simptom2 di atas dialami lepas satu hari..nmpaknya misi tak berjaya..daa..

p/s: ok aku ngaku..the moody2 feeling is always happen when im in Menstruation..so, thats mean, once in a month i will do the same thing..only this month mcm teruk sket..huhu..cuba kalau betul2 die lak nak bawak diri..cant emagine that...papito, please don't go..huwaaa..



not only a broken hearth


even my favorite watch is broken..sigh ^_^

Monday, February 22, 2010

feel so silent


feel so silent
Originally uploaded by shiela_noor82
Sunyi pulak rasanye..hurm...i wish u hear me saying gud nite to u..like i always do..n gud nite semuaaa..xcuse me with all emo entry today ;p
Tp dlm gamba adalah happy...hehe.tu las week kat bagan...k la..ya udah ya..at least i hv my blog to talk with..huhu..phatetic

how to get rid..

macam mane nak buat ek...kalau kita nak menjauhkan diri ngan orang tu..tp pada masa yang sama org tu mintak tolong kita and die tak tau kite nak jauhkan diri..hmm..smlm kite berjaya satu hari x hubungi die..tp hari ni..die msg kita pulak..dan kite tepaksa jawab die..sbb die mintak tolong kite..

kita kalau boleh taknak kawan ngan die dah, sbb kita tau kite ni tak dialu-alukan..dan katanye kita tak sama frekuensi..maknanye tak sefahaman..dan kita tau die bukan suka kat kita mcm kita suka die...kita tak boleh terima die jd kawan biasa..huhu..kita tak nak ganggu die ngan jiwang2 kite lagi...nnt die serba salah..kita tau die baik..

die adalah org yg sangat rapat ngan kite selama ini..jadi mcm mana nak lariii..huhu..help me..tak boleh lupa, dan tak boleh terima die lagi..kita tak nak jadi kawan biasa ngan die sbb kite tau, nnt kita kawan tak ikhlas..huhu..tp tak sampai hati nak buat tak tau ngan die...mcm mane..kita tak nak dapat balasan sbb kita tinggalkan org..nnt akan dtg kita kene tggal ngan org lain...org sebut sebagai 'hukum karma'..huhu

dan kita juga macam fobia lepas kita dengar cerita-cerita org lain pasal perhubungan die yang mcm sama ngan kita alami ni..hmm..i wish i can get rid from that person immediately...just like magic..lost memories or whatever...kalau la die boleh suka n syg kat kita mcm kita suka n syg kat die kan..tak lah complicated cmni...somebody save me (ikut lagu tema cite superman)...

awk, lupakan kita boleh tak..nnt kita lupakan awak jugak..nnt awak boleh rasa happy sbb kita tak kacau awk lagi..boleh tak awk nye..boleh tak..kita doakan awak boleh happy selalu je..kita tau susah...tp kita cuba jugak..peace no war..hehe..

Sunday, February 21, 2010

quotes for the day..

Ask me why I keep on loving you
when it's clear that you don't feel the same way for me...
the problem is that as much as I can't force you to love me,
I can't force myself to stop loving you. ..

Friday, February 19, 2010

my desk















nampak tak beza dua2 ni ;p..

yang ada pokok tu meja opis aku yg sekarang..dan yang ade mouse pink tu meja aku opis lama..ok, bezanye adalah opis aku yg skrg ni lebeh lapang tempat die..n mcm tertutup sket sbb dlm bilik..kat opis lama tempat die open, tp tak ramai org..n meja die tempat die sume lama n sempit sket with dokumen2..

ape yg aku nak cite is, aku baru dpt bela tanaman kat atas meja opis aku..haha...dulu2 takde can la sbb mcm bnyk habuk bagai kan..skrg ni boleh la..sbb mcm cun je..belakang aku pun ade cahaya matahari..lalala..takde kene mengene kan..camne aku nak cantik kan lg ruang keje aku ni hek..haha...

motif aku buat entry ni? ...vangga sbb beli pokok kat ikea harge rm6.90 je..aku nak tgk smpai bile die tahan..nama pokok ni lucky bamboo...so, i name it lucky..can or not..

k la..tu aje..daa ;p

Thursday, February 18, 2010

On Valentines day


On Valentines day
Originally uploaded by shiela_noor82
aku nye blog dah jadi mcm cerita bergamba pulak kan...huhu...ni semua pasal aku tak bnyk sgt cerita la...mental block..or should i say writer block..hee..ape-ape je la ek..

ok, saje nak share..cerita minggu lepas, time hari 'valentine' ...aku ngan sapid macam bosan tak tau nak wat ape..sebab gf die balik kampung..and obviously aku lak mmg takde gang kan..so, aku pun ajak die jalan-jalan ke IKEA..actually, tempat tu memang aku jarang pegi..boleh kira la berapa kali je aku jejak kat sana lam setahun..dan org cerita2 pasal makan meatball kat situ pun aku tak penah try..sampaila hari sabtu ari tu..baru sompat den nak melepak kat food court die..heh heh..

Ok, kitorang mkn mcm nak gile..full pewot tau..eh, tapi cam murah gak kan harga foods kat situ..not bad la..dan rasa nye pun mmg sedap..jadi, sesiapa tak penah rasa mkn kat situ lagi, sila lah pigi yer..dan kepada sapid, walopun ko habis pow aku beli makan tu sume..time kaceh la sbb jd date aku utk hari tu..haha..

Pic: sapid ngan makanan yg semua tu die punye..aku hanye cubit sesuap dua je...lalala...padan muke ko aku letak gmba buruk..sape suh ko tggalkan broadband kat s.alam..dah la kat umah xde tenet..kene potong..huhu...

ok la..gud nite..chow..

P.s: cool tak, blogging sambil tebaring n tutup sebelah mata..hee..habit aku, kalau nak tido..pastu nak msg2, aku ley bukak sebelah mata je..sbb lmpu hp terang sgt ;p ..

Tuesday, February 16, 2010

Bagan lalang with love :p

kami sekarang kat bagan lalang..saje2 mau makan ikan bakar..yay...hehe..x sia2 aku tak g opis tadi..kuang kuang kuang..

Thursday, February 11, 2010

Makan timee...!


Makan timee...!
Originally uploaded by shiela_noor82
Guess where i have my lunch today...heh heh..me so xcited...will update later..selamat tgahari :D..born appatite ;p ..betul ke ayat aku ni..wek..layankan ajo..

Tuesday, February 9, 2010

Lunch time..


Lunch time..
Originally uploaded by shiela_noor82
mengambil gamba sorang2 mcm org gile..hehe..sekian melaporkan dari restoran ape ntah..mkn nan with kari kambeng...

Monday, February 8, 2010

Live from i-city


Live from i-city
Originally uploaded by shiela_noor82
Ok, as i told before, nak pigi s.alam tgk si sapid kan..sbnanye die mmg excited nak tunjuk tempat ni dari semalam..haha...so, here we are...memang tempat ni penuh dengan lampu saje...warna warni lak tu..yang pokok-pokok tu semua hiasan je..bukan pokok betul pun...hiks..ape-ape pun, mmg tempat ni cun..mungkin sesapa yang kat shah alam tu boleh la datang tengok tempat ni..wokeh..chow..mau anta sapid balik..die nak sambung wat assignment lak..haha..punye la tempat die ni crowded ngan student saje..hishh...

jumpe cara baru untuk live blogging..

semalam cik tutor telah mengajar aku cara-cara nak blogging secara live..iaitu hanya menghantar gambar melalui mms..waaa..sgt menarik bukan..tp semalam aku tak try betul-betul la..baru hari ni aku cuba2..dan ianya berjaya ye kawan2...kepada sesiapa yang belum tahu, tadi aku update 2 entry guna flickr email...so, after this kalau aku kebosanan ke or aku takder tenet nak update ke kan..boleh la aku send gamba yg tak seberapa itu guna sistem flickr je kan kan kan..ceh, macam la ade sangat org nak baca blog aku...ade aku kesah ;p ..saje suka2 maa..

p/s: tocey2 cik yati si tutor ..hehe..lalala

Makan roti nan


Makan roti nan, originally uploaded by shiela_noor82.

ni gamba semalam yg aku suh eli amek dalam aku berkeadaan pening kepala tapi masih mempunyai tenaga tuk jalan2..haha..kitorg g makan cheese nan yg da bomm kat sebelah restoran hanifa dekat ngan maju junction tu..heh..sila lah pigi kawan2...selamat mencuba..

Photo by sapid


Photo by sapid, originally uploaded by shiela_noor82.

Syafiq kate tempat ni kat i-city shah alam..mayb mlm ni nak g tgk kat sana smbil melawat si sapid yg katenye dalam dilema..haha..

Sunday, February 7, 2010

jangan lembab boleh tak..

setelah sekian lama aku pendamkan, aku rasa mau melepaskan kemarahan kat sini la..heh heh....kenapa la kan, kenapa aku perhatikan driver lelaki sekarang ni adalah amat lembab...terhegeh-hegeh bawak kereta..keluar dari parking lembab, dekat tol lembab, kat higway pun lembab..huh..tau tak, bawak kereta slow-slow pun boleh menyebabkan kemalangan..sebab tahap pecutan tu tak setara dengan pecutan org lain yang boleh menyebabkan org lain emergency break ke hape ke kan..plus, boleh bikin org punye darah terbakar-bakar..huishhhh..marah ni..aku sebagai samseng jalanan yang tak la samseng sangat ni, menasihatkan para driver sila lah bertindak dengan cepat dan pantas dan memandu dengan bijak...eh, sopan lak cara aku marah..huahaha..whatever..ok lah, tu je..chow..

yang benar,
pembenci pemandu lelaki..hee..

p/s: amacam, entry ni boleh bangkitkan kemarahan tak..hehe..jgn marah bro (sengih2 smbil wat muka cute ;p)..lalalala

Friday, February 5, 2010

paris hilton perfume..


hi semuaaa...

ape cite aku nak cite ari ni ek..hehe..blog ni mcm da xde cite bes la..bosan je kan..selalu kan aku cite pun aktiviti jalan2 ke, dating ke kan..tp now, takde arah tujuan..haha..watever..

okla..cmni cite die..eh tetibe je kan..ah, lantak la..hmm..tadi kan, aku pegi la jalan2 kat sogo..yelah, rehat kan lama hari jumaat cmni kan..best je..cuci2 mata...pakkal je tak banyak duit, kalau tak, macam-macam dah aku amek..tp aku paling suka pegi department peralatan dapur sbb banyak mende2 pelik kat situ..hehe..pape ntah aku ni..

well, tadi time masuk sogo tu, kat depan pintu tu ade la kaunter2 perfume yang dibuat promosi kan..aku pun pegi la test, brand paris hilton tu..i always like paris hilton, walaupun die mcm plastik sbb mcm takde perasaan..haha..tgk tak cite realiti TV yang latest pasal Paris Hilton ni nak cari BFF...nonsense kot, nak cari BFF cara camtu..gilo punye minah..ape2 la..

well, try 2 jenis perfume collection die ni..n aku mcm tertarik lak ngan perfume kat bawah ni



sbb masa die baru spray kat kertas tu, bau die mcm ade citrus2 sket..n mcm fresh la baunye..pastu aku pun bla dari situ..pigi makan lak..pastu jalan2..pastu masa aku nak kua dari sogo tu, aku mcm tak puas ati ngan bau die..sbb kate da jatuh cinta kan..pastu aku suh la org tu spray kat tangan terus..hehe..ok, mula2 baunye mmg bes je..tapi sekarang..



huhu..aku pening kepalaaaaaa.....huwaaaaa.....


ok la..tu je cite nye..kesimpulan nye di sini..aku mmg tak pecaya ngan taste paris hilton..haha..refer to handbag n perfume die..lalala...ok daaa...