Saturday, December 31, 2011

early morning at the end December..

hari ini hari sabtu..aku bangun pagiiii gile..sebab ade orang tu sms wat aku terkejut dari tiduq..ohh, rupanye baru nak azan subuh [mcm tau2 je aku nak suh die kejutkan subuh..ngee]..maka teruskan je la solat dulu..dan bile memikirkan pasal artikel aku penah baca iaitu tak elok tidur lepas subuh..maka aku saje drag sampai la sekarang ni..iaitu pukul 7.36 pagi..ahhh..kat luar pulak bunyi bising nyaaa sebab jiran aku tengah test enjin lori die...ade masalah agaknye tu..tp agak annoying la..sbb dikala aku nak mendengar kicauan burung2 tetibe ade bunyi zooommm zooomm zoommm..grrrrr.....

dan aku adalah tak tau nak wat ape lagi ni..nak tunggu kul 8 lah..nak tido balik..boleh x cmtu..ke tu pun kire lepas subuh jugak ek..eh, jam di handphone syafiq da bunyi..nak kacau die la..mane tau die nak gi memane ke pepagi ni..okeh buhbye....

p/s: entry yang xde motif..and serious shit the annoying sound is killing my morning mood..gudness


Thursday, December 29, 2011

Gudbye 2011..Welcome 2012..

salam...
lama jugak aku biar kan blog ni sepi kan..sebagaimana temanye, sepi itu indah..hehe..

2011 bakal berakhir 2 hari je lagi..ape achievement aku tahun ni ek..hmm..

kerjaya 
 dapat kerja baru di bulan mac...back on track as an engineer..tapi engineer cabuk je la..huahaha

percutian 
tahun ni banyak pergi jalan2..terutamanye hujung tahun..aku dah pergi jakarta, bandung, hadnyai, Langkawi.. well, bnyk la jugak kan..hiks..have a blast vacation with my familia..

life 
nothing much happen..its just another break up..with the same person..lame right...well, tragedi oktober i must say..huu..no more coki..tapi takpe..dah takdir kate camtu..xleh nak lawan..redha je la..tapi mmg sedih gile tempoh tu..lama jugak mengambil masa untuk recover..thanks to all my frens n family sebab dorg ade sentiasa ngan aku tuk support..haha..tu la kegunaan best fren forever kan kan kan..walopun aku degil la nak dgr ckp dorg..lalala..oh oh..psssttt..something happen few month after that..yg tgh buat aku konpius skrg nih..boleh ke ia terjadi?...

so, apekah pula bakal terjadi di tahun 2012..ape kah yang ingin aku target tahun ni..well, susah nak cakap..sebab aku bukan reti nak plan2 ni..i'm just an easy person..follow the flow je la..Allah da susun baikkk punye plan tuk aku...ke itu ayat org malas ek..hehe..xde lah ;p ..

antaranye..nak memantapkan kerja..memantapkan iman, mencari calon dan ikut jejak kawan2 yang dah kawen tu (apekahhh..wekkk), nak ade anak buah (elli, sila take note..), khatam quran yg tggal half je lg tu, tamat kelas ngaji, pastu harap2 dapat la naik gaji supaya aku boleh tukar kereta..huhu..

macam xde mende sgt kan..seriusly aku bukan lah seorang planner yang baik..haha..whateverrrr..

okeh, got to go..c u in da nex yer bebeh...new chapter to be open...

p/s: tahun ni aku nye entry tak banyak mcm thn lepas la kan...nampak sgt aku malas nak berblogging..