Monday, March 29, 2010

mane lebeh best

seronok bersendirian ke seronok berkawan2..bagi aku..aku suka bersendirian most of the time..aku suka jln sorg2..menikmati suasana..tp kdg2 aku nak juga berkawan..sorg dua mungkin..tp not too much..sbb nnt aku rimas..hehe..boleh tak ;p..ape2 pun terima kasih kat kawan2 aku yg kuantiti nya sedikit tapi kualiti yg banyak sbb sentiasa bersama2 aku..temankan aku..kat A.S pn jugak sbb still consider to stay with me for a while till i get through this phase..hmm..love u guys soo much..

Tuesday, March 16, 2010

rindu laa

saya rindu laaa nak borak ngan incik A.S saya..huhu..tp saya sdg tahan diri sbb saya rasa saya suka call die selalu2 sampai die rimas..huhu..rindu suara die la..isk2..

Friday, March 12, 2010

aku sangat boring..huhu

hari ni ape aku buat ek..hmm..pagi2 tadi ade meeting..selalunya meeting tu lama tp oleh kerana ketiadaan KSU sebagai pengerusi, maka meeting tu jadi kejap je..adei..oleh sebab itu, aku rasa mcm masa tu panjang..hee

dan sekarang, aku sangat lah bosannn wokeh..ari tu kalau bukak yahoo email, boleh jugak chat2..tp skrg mcm dah takde pulak chat..bukak fb boleh..tp biasa lah game takle main..dok kacau2 n reply2 status je la..pastu wat quiz entah apo2..sumpah aku bosan weh..cepat laaa..nak balik..hee..cite ni pun ley jadi entry ek..ape2 je la..

ape lagi nak cite ek..haaa..weh korang2 yang membaca blog saya ni..atkder ke keje2 kosong...aku mencari kerje ni..risau la..kontrak lagi 9 bulan je lagi..pastu aku nganggur..tak dapat dibayangkan mcm mane...how i will survive..bnyak hutang nak dibayar weh..helppppp...!! ..dan Malaysia, kenapa susah sangat nak bagi aku keje ek...nyesal aku amek engineering camni lah..hishhh..

ok lah..aku sbnanye nak borak2 tapi takde sape nak borak ngan aku..huhu..incik ahmad keje la pulak..kalo tak boleh kacau die je...


Tuesday, March 9, 2010

Panjat Bukit


ok lah..mai la aku nak cite sikit2..huhu..sbnanye malas gile dah ni..skrg aku tgh ngantuk tak tau nak wat ape keje..follow up sume dah dibuat..and takde keje2 semasa yang disuruh..hee..so, here we are..

eh, hari tu aku post gamba tu nape takde sape nak teke?..ha?..nape?..tak minat eh ngan cite aku..huhu..yelah, sape la diri ini..melukut ditepi gantang je..uhuk2 ;p ..hee..takde lah..

well..gamba aritu aku post semasa aku dah sampai ke puncak bukit Broga..korang tau ke kat mane tu..hmm, bukit tu kat semenyeh..somewhere dekat2 ngan univ. nothingham tu..kalau korg terus je dari situ, sampai kat rabbit farm..haa, situ lah entrance die..kalau nak tau lebih lanjut, sila lah google..wekk..malas ni..babab kang..

nak dijadikan cerita, aku join panjat bukit ni pun macam last minit nyer dicision..hari tu hari jumaat, aku lak malam2 mcm dah nak offline facebook la kan..tengok2 ade status kawan2 adik aku, Opy, Linda kan macam excited je nak pegi wat aktiviti ni..hehe..aku pun macam..eii korg nak joinn.."ngan muka tak malu nye la"..haha..u know me ;p

so, lepas konpom2 ngan opy (kawan adik aku si eli), maka jadi la aku follow..maka mlm tu aku tdo pukul 12, dan nak betolak tu pukul 4..bygkan aku tdo tu mcm tak cukup..hehe..tapi kugagahkan jua..demi broga..

well, this my first time in life aku join such outdoor activities..quite fun jugak..pagi2 dalam pukul 5 lebeh tu dah smpai sana and nak start hiking masuk kebun kelapa sawit, masuk utan, pastu stat panjat bukit tu..penat wa cakap lu..opy siap semput2 lagi..haha..aku pun sikit la kesemputan..tp sbnanye tak la susah mana pun panjat bukit ni tau..sesuai jugak tuk aktiviti riadah bersama keluarga..tp before tu make sure korg warm up wokeh..takut cramp pulak..

kitorg panjat tu ade lah dlm 1 jam lebih sbb banyak benti2..nak lepas kan lelah..kate 1st timer kan..hiks..selalu kan kalau pagi2 boleh tgk matahari terbit kan..tp hari tu takde la my fren..cuaca berkabus je..smpai je kat atas tu sejuk je rs sbb angin sepoi2 bahasa kan..nyaman je..tp ramai giler wokeh org kat atas tu..kitorg siap dapat mkn sik lemak free lg pasal ade group tu dah nak blk n dorg malas nak jinjing2 plastik kot bwk turun..haha..n ade membe kitorg wat muka tak malu mintak nasi tu..haha..murah rezeki ;p ..so, smpai ke puncak baru kitorg makan..eh tetibe masuk cite makan kan..haha ;p

overall, walopun penat smpai kat atas tu..kitorg semua have fun la..dengan scenary kat sana..gelak2..penat2..haha..kotor2..comot2..dan macam2..dan menambah satu lagi experience baru kat aku..best2..boleh pegi lagi len kali wokeh..

aku rasa tu je la kot nak cite..huhu..buntu la otak..tak reti wat ayat..nnt ade masa aku cite lak pasal aku try memanah ngan beloved..wokeh.. c ya ;p..oh, kat bawah ni ade sikit2 gamba aku n kawan2 yg turut serta..

ni bergamba kat batu..3rd peak..semuanye kat sana ade 4 peaks..nak ke 1st peak je mcm susah sket..lepas tu semua ok je..

antara view kat sana

masa ni dah nak turun dah..beratus2 gamba kitorg amek..haha..so, turun jadi lagi lama dari naik..

semua yang turut serta..have great time that day :D





Monday, March 8, 2010

weekend ku yang kababomm..happy :D

aku nak update cite weekend ni, tp tak sompat laa nak upload2 gambaa...hish2..tp those yg add aku nye facebook, mungkin tau la cite nye..pasal riban2 gamba aku...ok la..aku chow dulu..nak wat keje paling tak best dalam dunia..iaitu, follow up org..hehe..malasnyeeee

Friday, March 5, 2010

Beli bedak padat..hehe

Ok..this i bought not on purpose..i know..i shouldn't do that..feel guilty to myself..this is the 1st time i bought makeup or to b specific compact powder which is cost more than rm100..uhuk2..as i said, for the sake of beauty...ya right :p ..i was freak out as my age getting 30 n i dont have any beauty product that can cover myself or at least to slow down the ageing effect..hehe..what i talking crap here..

ok la, for my reminder here..i just bought mac compact powder lightful range which consist spf 25..hoho...do i care? ..naaa..just want to try it...and sure i will not buy this anymore...isk2..thats what will happen if i go out during lunch hour on friday...lain kali jgn keluar..kawal shila kawal diri...haishh..