Tuesday, March 9, 2010

Panjat Bukit


ok lah..mai la aku nak cite sikit2..huhu..sbnanye malas gile dah ni..skrg aku tgh ngantuk tak tau nak wat ape keje..follow up sume dah dibuat..and takde keje2 semasa yang disuruh..hee..so, here we are..

eh, hari tu aku post gamba tu nape takde sape nak teke?..ha?..nape?..tak minat eh ngan cite aku..huhu..yelah, sape la diri ini..melukut ditepi gantang je..uhuk2 ;p ..hee..takde lah..

well..gamba aritu aku post semasa aku dah sampai ke puncak bukit Broga..korang tau ke kat mane tu..hmm, bukit tu kat semenyeh..somewhere dekat2 ngan univ. nothingham tu..kalau korg terus je dari situ, sampai kat rabbit farm..haa, situ lah entrance die..kalau nak tau lebih lanjut, sila lah google..wekk..malas ni..babab kang..

nak dijadikan cerita, aku join panjat bukit ni pun macam last minit nyer dicision..hari tu hari jumaat, aku lak malam2 mcm dah nak offline facebook la kan..tengok2 ade status kawan2 adik aku, Opy, Linda kan macam excited je nak pegi wat aktiviti ni..hehe..aku pun macam..eii korg nak joinn.."ngan muka tak malu nye la"..haha..u know me ;p

so, lepas konpom2 ngan opy (kawan adik aku si eli), maka jadi la aku follow..maka mlm tu aku tdo pukul 12, dan nak betolak tu pukul 4..bygkan aku tdo tu mcm tak cukup..hehe..tapi kugagahkan jua..demi broga..

well, this my first time in life aku join such outdoor activities..quite fun jugak..pagi2 dalam pukul 5 lebeh tu dah smpai sana and nak start hiking masuk kebun kelapa sawit, masuk utan, pastu stat panjat bukit tu..penat wa cakap lu..opy siap semput2 lagi..haha..aku pun sikit la kesemputan..tp sbnanye tak la susah mana pun panjat bukit ni tau..sesuai jugak tuk aktiviti riadah bersama keluarga..tp before tu make sure korg warm up wokeh..takut cramp pulak..

kitorg panjat tu ade lah dlm 1 jam lebih sbb banyak benti2..nak lepas kan lelah..kate 1st timer kan..hiks..selalu kan kalau pagi2 boleh tgk matahari terbit kan..tp hari tu takde la my fren..cuaca berkabus je..smpai je kat atas tu sejuk je rs sbb angin sepoi2 bahasa kan..nyaman je..tp ramai giler wokeh org kat atas tu..kitorg siap dapat mkn sik lemak free lg pasal ade group tu dah nak blk n dorg malas nak jinjing2 plastik kot bwk turun..haha..n ade membe kitorg wat muka tak malu mintak nasi tu..haha..murah rezeki ;p ..so, smpai ke puncak baru kitorg makan..eh tetibe masuk cite makan kan..haha ;p

overall, walopun penat smpai kat atas tu..kitorg semua have fun la..dengan scenary kat sana..gelak2..penat2..haha..kotor2..comot2..dan macam2..dan menambah satu lagi experience baru kat aku..best2..boleh pegi lagi len kali wokeh..

aku rasa tu je la kot nak cite..huhu..buntu la otak..tak reti wat ayat..nnt ade masa aku cite lak pasal aku try memanah ngan beloved..wokeh.. c ya ;p..oh, kat bawah ni ade sikit2 gamba aku n kawan2 yg turut serta..

ni bergamba kat batu..3rd peak..semuanye kat sana ade 4 peaks..nak ke 1st peak je mcm susah sket..lepas tu semua ok je..

antara view kat sana

masa ni dah nak turun dah..beratus2 gamba kitorg amek..haha..so, turun jadi lagi lama dari naik..

semua yang turut serta..have great time that day :D





No comments: