Friday, February 24, 2012

Roti Gardenia..Baru nihhh...

assalamualaikum..

Hari ni aku nak share satu produk makanan range gardenia..aku rasa ramai lagi tak tau kot ni..ke aku yang ketinggalan zaman pasal roti ni..hew hew..

Tadi la..aku pegi 7E nak beli makanan..hari ni aku agak tamak sikit..sebab dah beli nasi lemak, pastu pegi beli roti lagi..ni gara2 roti baru ni la..aku tengok macam menarik je..sebab die tulis situ herbal mediterranean mixed grains..dan ade tulis passione italiana..sila tengok gamba di bawah..


nak jadi orang italy?..sila beli roti ini..kalau tak suke memang tak layak jadi orang italy..huahahaha..ohh harga die adelah RM4.20 sebuku roti...

ni adalah nutrien..boleh nampak ke..macam tak jek..hee..kat belakang ni juga ada tulis tentang cadangan hidangan dan tips tips untuk mengekalkan kesegaran roti..hee..dan sila lah ke website ini kalau nak tau lebih lanjut..aku rasa macam sedap je kalau nak wat sandwich macam subway pun careee ni..http://www.bruschetta.gardenia.com.my/

okeh nak tau rasa die macam mana?..aku dah tanye pendapat kawan-kawan opis pasal rasa roti ni..tapiii..pendapat dorang tak memberangsangkan lah..

Shila said: aku rasa roti ni sedap..rasa die macam pizza..sebab ade piece2 tomato n olive tu..nice..

rizal said: bagi aku tak sedap..aku lagi suka roti butterscoth..huh..sumpah tak sedap.. 

azirun said: ko nak aku cakap jujur ke tak..nanti ko kecik ati..[duhhh T___T] ..aku lagi suka butterscotch..tapi rasa roti ni macam pizza la..ok jugak..

Azam said (bos aku ni): sedap jugak ni..yang bijik2 ni ape..ni kalau buat hawaian chicken sedap ni..

fessyar said: tak sedap..kalau dari segi rasa tak sedap..tapi dari segi kesihatan ok la..pastu kalau makan mcm tu je x sedap..kalau makan ngan mende lain mungkin sedap kot...

haha..begitulah pendapat member2 aku..well, azirun ngan rizal ni kembar siam..jadi pendapat dorang samaa je..padahal time dorang rasa lain2..hahaha..bengong..tapii..aku tanye pendapat lelaki je ni..mungkin lelaki tak suka roti pelik2 kot..hew hew..

ok lah..begitu la ye pembaca2 ku sekalian..akhir kata..tepuk dada, tanya selara..*wink*

Thursday, February 23, 2012

Medical check up..ehhhh

hi kawanku sekalian alam..hehe.

jom aku cerita perihal hari ini..well, korang mesti tak tau cite ni..maksud aku, hal bff baru aku, iaitu si violet..ewahh..yer, itu nama diberi..telah bersama aku dah 3 minggu..best kan..ke sana ke mari aku bawak dia..kecuali hujung minggu kerana die terpaksa bertukar tangan :p ..

actually violet adalah salah satu aku punya wishlist untuk tahun 2012..sapa sangka..awal-awal tahun dah dapat..wauweejuniorjuice la jawabnye kan..

cerita nye begini..masa hujung tahun lepas, aku dan perents aku memang dah riki-riki tuk beli kereta baru, untuk merealisasikan kehendak aku jugak..hee..suka2 je aku..yelah, pada mulanye sebagai pengubat duka tahun lepas la kan..mak aku pulak fikir, oleh kerana aku da umur 30 tahun ni, dan tak kawen2 lagi..die kesian, so nak hadiahkan la sejibik kereta idaman aku..manja kan i..yer, sy anak manja yang masih makan suapan tangan mak..haha..

so, nak dijadikan cerita..memula bila dah survey2 harga..dan buat kira2..aku baget nak kereta yang bayarannya tak lebih RM700..

Dulu hasil perbincangan ngan my ex, sblm brek..die yang bantu aku narrow down kan aku punye choices of cars..sebab aku selalu cerita kat die, nak beli kereta lain, tapi tak tau nak kereta apa..die pun cari2 dalam mudah.com tu, dan ajar aku camne nak pilih kan..so, jadi la antara city or vios 2nd hand..tapiiiii, bile memikirkan 2nd hand punya kereta mungkin tak boleh bayar 9thn kan..maka try la tengok kereta yang baru...pencarian tu lama la jugak..lebih sebulan..dan hampir2 putus asa..cewahh..hee

tetiba, satu hari tu..sales toyota (bapak aku penah beli kete ngan die sblm ni) call bapak aku sebab bapak aku penah jumpe die tuk tanye pasal kereta ni, dan deal nak trade in kereta waja kan..memula dulu bapak aku tak setuju sebab die nak amek waja tu RM16k je kot..dan bapak aku nak jual RM18k..tu cerita tahun lepas..tapi, oleh kerana kereta tu tak jual2 sampai awal tahun ni..harga die turun lagi..dan atas desakan mak yang takut harga lagi jatuh, bapak aku pun setuju nak let go..dan best deal die dpt ngan sales die penah berurusan dulu...dan wallaa..pada 3/2/12..keluarlah si violet...my very 1st new car PILIHAN SENDIRI..dan buatan luar negara..hehe..tu antara syarat aku tuk beli kereta sebab nak try produk lain lak..

tapiiiiiii...oleh kerana downpayment sepenuhnye oleh PAMA..dan oleh kerana aku telah ade orang yg sunting..ecewahh..makaaa, ownership adalah secara on and off..maknanye akan berkongsi2 lah dengan adik beradik sekalian..dan, jika telah kahwin nanti..kan aku akan berhijrah ke sebuah negeri yang jauh kan..so, aku akan tinggalkan saja si violet di KL..dan aku still akan drive my beloved Genny...sebab kan mak kata, kalo aku tak kawen, die bg la kete tu..tapi plan asal dah tuka laaa..haha..ni kira pengorbanan la ni :p 

haaa..begitulah ceritanye...

dan hari ni, 1st service kereta ni..haha..cepat gile dah 1500 km lebeh..excited lebeh plus nervous...boleh tak..sampai tido pun terjaga awal ko..sebab nak pegi servis ni..

tu dia si violet...

kenapa aku nama kan die violet?..sebab die adalah kereta toyota jenis vios dan bewarna purple...hahaha..best kan..

ok lah..tu je cerita harini..di harap si violet dapat mempunyai kesihatan yang baik2 saje..huu

p/s: kereta baru, sama lah ngan new born baby..yang lepas dilahirkan kene kerap buat check up..lepas ni nak kene service lagi bila capai 5000++km...i love u like a love song baby..hee


Wednesday, February 22, 2012

saya yang kebosanan

ye ye..jangan risau..aku tau dah lama aku tak tayang muka..bukan apa..aku baru je tuka line DIGI...sebelum ni aku selalu send gamba guna handphone je..line maxis..anta kat email and boleh donload kat komputer...pastu aku try guna digi sejak haritu lagi..tak boleh..tapi hari ni try lagi..yeyeh boleh..maka jadinya..jom kite lihat gamba apakah..hehehehe...




















































ohhh..sesungguhnya aku masih comel..ihiks..jgn jelos :p

ayah saya..

pagi tadi..aku borak2 ngan mak..sekali ternampak shampoo pantene kat atas meja solek bilik mak tu..time tu bapak aku tengah solat..aku tanye la mak aku.."mak beli shampoo ni kat hadnyai ke" ..sebab mak aku kan baru balik dari sana kan...pastu mak aku kate ha'a..aku pun tak de la pikir ape2..hehe

sekali bapak aku, boleh pulak menyampuk "ish korang ni..bising je aku nak sembayang.." pastu die sambung lagi "jangan kacau la..tu shampoo aku." ..hahaha..get it..bapak aku tamak tak mo bagi aku pakai shampoo tu sampai sanggup benti solat..pastu solat balik..semata2 nak ckp tu shampoo die...hahaha...

pastu lepas semua2 org siap..dan nak turun bawah..tengok2 awal2 lagi die angkut shampoo tu turun bawak pegi bilik air die kat bawah..kelaka gile okeh..aku gelakkan je..sebab nampak sangat die kedekut..hahaha..kalau korang tengok pun mesti gelak gak kot..ntah pape ntah :p

ok la..tu je cite ari ni..ihiks..
am i?..hee

Tuesday, February 21, 2012

Rainbow Paddle pop ice cream..

pic google..

Hi...

aku baru habis lunch ni..today makan nasi session..hee..makan kat restoran mamak je la seperti selalu..haishh bosan jugak kat sini sebab yang ade, just restoran mamak..restoran melayu tu lak, geng2 memang tak nak pergi sebab katenya mahal..huhu..ikut geng lelaki memang cmtu la kan..ikut kan aje..

dah selesai makan..terlintas nak makan eskem lak..apekahh..aku nye selera ni susah di jangka..ade hari, aku tak makan sangat..ade hari, aku macam nak makan semuaaa bende :p ....btw, tadi beli la ais krim paddle pop rainbow ni...nyum nyum..nostalgia tau eskem  ni...

kalau dulu2..zaman famili aku susah2..aiskrem ni la mak aku suke beli kan tuk kitorg bile die dapat gaji..hahaha..kire gempak habis la kalo mak belikan eskem ni..eh, ke mak mmg kedekut ek..dapat gaji beli eskem  ni jek..hehe..ape2 je la..janji nostalgia..dan sampai sekarang aku still suke eskem ni and akan ingat moment mak balik opis, kitorg tunggu depan pintu umah, tgk mak bawak eskem ni..pastu happy2 dpt mkn eskem..hee..uikss..mcm berulang la pulak ayat aku ni..ape jadahnye motif cite ni ek..?

fineeee..!!!

Monday, February 20, 2012

ticker..excited ke panic..?

Nampak tak ticker kat bar atas tu?..

hehe..tetibe je kan...yerrr tu la hakikatnye..OMGeeee...kire2 nak dekat je aku tgk date tu..macam menakutkan je..macam ade mende tak settle je..macam aku rilek sangat je..ke memang tak yah nak pikir sangat ek..hehe..

aku tak kesah sgt yang engagement tu..sebab tu macam xde hal sangat walaupun baju aku tak tempah lagi :p .. lagi pun barang2 tuk engage tu da settle kot..tinggal En.H tak pass lagi seluar jeans yang aku suh beli tu..dulang hantaran pun dah siap..last week lagi kakak kat nilai3 tu msg tunjuk gamba hantaran aku..tinggal nak gi amek je..

yang date kawen tu..masalah paling besar..mak kate maybe nak wat kat rumah..walhal dah book dewan kecik and nikah kat masjid putrajaya..aku pun da konpius..sebabnye, kalau buat kat umah, segala baju dan pelamin yang dah book kat butik tu macam nak kene tukar jek..harap2 cepat la mak decide..sebab tu belum lagi nak cari and tempah kad..

woihh, macam banyakkk jek..dah la lagi 3 bulan..tu belum lagi ngan hal2 nak beli hantaran, nak mencantik2kan diri, ngan kekangan baget lagiii..pening kepala..dan sekarang adelah tak boleh nak fokus ngan keje sangat sebab aku pikir macam2..seb baik last week dah settle kursus kawen..legeee...hehe..

ohh yer..weekend ni, adik aku si sapid lak nak bertunang...bile fikir-fikir macam kelaka pun ada..yelah, sebenarnye dari tahun lepas lagi sapid dah set tarikh die bertunang dan kahwin..dan time tu pulak, aku memang tak amek port pun..sebab aku pun tak rancang-rancang pasal kawen ke ape ke pasal aku sendiri...memang tak terlintas lansung..yelah, mane nak fikir kan..batang hidung calon pun aku tak nampak..hee..aku siap plan lagi nak paw ape kat sapid nanti sebab die langkah bendul..hehe..tup tup..aku lak yang kahwin dulu dari die..sebab die rancang kawen hujung tahun..fuhh what a year kan..

aku pun macam percaya tak percaya je ni..tapi layankan aje lah yer...cuma aku seriusly tak pandai langsung nak rancang2 ape bende nak buat ni..mujur lah En.H ni agak peka..sebab selalu tanye2 dan rancang2..so, aku laksanakan je ape die cakap tu..and, the excited mode is on..lalalalaaa...

ok lah..tu aje..





Friday, February 17, 2012

senyum je lahhh....

Hi All..

Tadi jalan2 kat fb T___T ..jalan2 la sgt kan..padahal 24-7 duk ngadap mende tu jek..haha..eh, sambung cite, aku terbaca quote ni; 

"Take a sweet smile when somebody insulted you. Sometimes a smile is enough to make them regret with their words."

Ahaa..suddenly teringat kes aku hari tu..kesah ni terjadi kat Masjid Negara..time nak solat jemaah..hmm...tau la kan, kalau nak solat jemaah tu, wajib lah kite penuh kan saf kan..then masa dah masuk waktu tu, aku pun pegi la menonong masuk saf tu..which is kat tengah2 tu..sebab aku tengok mcm kosong je takde orang..yang ade pun, sorang kakak ni yang kat belakang dari saf tu..die tengah solat sunat..aku pun selit je la..then duduk tunggu pak imam stat..

tetibe kakak kat belakang ni, cuit aku..then die marah2..tak silap time tu dah stat qamat dah..bebel lak die kate tu tempat die la..tak baik duduk depan orang solat la [time ni aku terpikir, kat mekah tu takpe je orang selit2 camtu..siap himpit2 lagi]..pastu muka kelat..mesti masa tengah die solat sunat tu lagi die marah2 kutuk aku lam hati die kan..sebab right after die selesai tu terus die marah2 aku n wat muka..haishh..aku pun senyum je cakap tak perasan and immediately say sorry..pastu imam pun stat solat..n lepas selesai tu salam2..

begitu la cite nye..tapi lepas tu aku tengok gak kakak tu..aku ushaaa jek..dalam hati aku baca surah innaa'toina tu sebab aku rasa sedih gile..huhu..sebab tetibe nak marah2 aku....memang dasar perempuan pendengus :p...aku ingat ni sampai bila2..teruk gile kan aku..hee..



Sunday, February 5, 2012

update from me?

salam..

aku adelah bizi..cewahhh..statement poyo :p
bukan bizi tapi macam banyak berpikir..jadi aku cam malas nak update sangat..tapi jangan risau..aku dah upah pekerje untuk updatekan pasal aku sikit kat blog die..sile lah ke blog adik aku ye si elly untuk mengetahui perkembangan terlanjut tentang aku...huahahaha..

untuk ckecklist mac : (L to P) cincin, kain buat baju, product bodyshop
                                 (P to L) kemeja ( jeans, perfume, ahh sudoh..apo laie ni ek..huuu)
                                 baju tunang belum di tempah
                                 mekap sudah di booking.. 

checklist jun : mekap artis :p, pakej pelamin, dewan, tempat nikah....barang2 beli lps tunang laa..hhuhuhu

kesimpulan: banyak nyeeee nak belanja ni weh...need elly consultation on budget..brg2 tuk goodies belum decide lagik..theme color sudah ade..gediks..sebenarnye rancang ngan incik H, takmo sanding2 ni..tapiiiii, i can't resist the gourgeosness of the dress..plus, mak cakap buat pelamin laa..senang nanti nak amek2 gamba..you can't emagine how striking the color i choose for myself..and its contra with Incik H sebab he is very the shy one..n color tuk die x sama ngan aku..jadi kitorg tak sedondon la..haha..funny..aku tanye banyak kali kat die..ok ke awk..ok ke..betul ni..die ok ok kan je..malas nak layan aku sgt letew..kelaka gile...aku tau awal lagi kan..tapi aku tengok semua orang pun dah book dari awal..even majlis bln 12 pun dah ade org book..huuu...takut lak aku..oh by the way, aku nak kene pegi kursus kawen again..mencik..nyesal gi koyakkan sijil dulu tu..isk2..

ok la daa...

at 30's my bottom is getting bigger..how how how...huuu

Thursday, February 2, 2012

Morning wishes..

Christina Perri - A Thousand Years

(Verse 1)
Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid
To fall
But watching you stand alone
All of my doubt
Suddenly goes away somehow

One step closer

(Chorus)
I have died everyday
waiting for you
Darlin' don't be afraid
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

(Verse 2)
Time stands still
Beauty I know she is
I will be brave
I will not let anything
Take away
What's standing in front of me
Every breath,
Every hour has come to this

One step closer

(Chorus)
I have died everyday

Waiting for you
Darlin' don't be afraid
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

And all along I believed
I would find you
Time has brought
Your heart to me
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

One step closer
One step closer

(Chorus)
I have died everyday
Waiting for you
Darlin' don't be afraid,
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

And all along I believed
I would find you
Time has brought
Your heart to me
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

Amek feel tulis sambil dgr lagu ni..ohh so touching..



This morning..i received another good morning wishes from MH..you know what..suddenly i thought of my previous relationship..everyday i wish him same wishes..thinking of what words to write..while driving..so that when he receive the msg, he don't feel bored of same words everyday..but guess what..its not always being replied..but i never asked him to reply because i think, he will reply if he feels want to reply..no heart feeling..those were the days :)..

I always believe in this phrase "what you give, you  get back.." and now, someone else do that to me..since i met MF, he never failed to wish me good morning everyday with different words..hehe..and i knowww he also thinking what words to write every morning..so shweet :D..and all i do is i replied the msg with sincerity in my heart..and accept with open heart..ohh okey, i don't know why..but i really touched this morning..whatever..hee

And i thankful to Allah because of HIS love to me..if MH is really for me, Allah will open the easy path to me..hehe..kan kan..betul tak...Semoga Allah memudahkan segalanye untuk aku dan si dia dalam future planning ni..huuu..takut pisang berbuah dua kali je..


“The truth of God's love is not that He allows bad things to happen, it's his promise that he will be there with us--when they do.” 
― Janette OkeLove Comes Softly