Monday, September 28, 2009

welkam bek..


Selepas cuti panjang dan berhari raya...sgt bes kan..tp kini masa untuk kembali bekerja semula..heh heh heh..perasaan korang? ..mesti cm mood raya lagi ek..ke da bekobar2 nak keje ni..

aku? hmm, still serabut sbb nak pikir ayat ape tuk wat minit meeting yg aku tangguh2 sejak sblm cuti ari tu..huwaaa..tak reti la nak buat
..baru lepas satu perenggan je..xpe2 chaiyuk2..

kepada korg semua..selamat kembali bekerja..mulakan hari anda dgn senyuman..tingkatkan kualiti bekerja..hee..mcm iklan lak..ape2 pn have a nice day :D u all...!!




Sunday, September 27, 2009

emosi..(reaksi dari entry teaser ash)..

saya rasa kawan saya da lupakan saya..huhu..sob sob..sedih :( ..kecik ati jugak..tp sbb keadaan biakan je la ek..

p/s: weh ari tu aku mimpi ko masa raya kat kmpg aritu..tp ko cm da cold je ngan aku dlm mimpi tu..ni mesti kes aku msg ko tanye ko blk kg ke x, tp ko xreply..ayookk tak tau..aku da kecik ati..

Friday, September 25, 2009

my family

raya ni ade gamba family lengkap lak..selalu xde..hee..sebenanye konon2 nak wat tema kale coklat oren cmtu kan..mcm yang my abah n eli pakai tu..tp tengok2 tak menjadi..

sebabnye, problem mak aku, baju die ade, dah siap..tp tailor die da wat ketat lak..hehe..aku lak, mmg xde baju kale tu ;p ..sapid lak, beli baju tu mlm raya kat kota baru..pun beli xikut tema...so, kesimpulannye xmenjadi la tema2 ni yer..

actually kitorang mmg tak bertema nye org ;p..tp tgk kebelakangan ni, mmg kebanyakkan family pakai ikut kaler2 tema kan..mcm menarik je..hmm..takpe, kite cuba lagi nx yer :D

tetibe ade tangan enterframe..hehe..sape kah itew ;p


Wednesday, September 23, 2009

melaram baju baru

hehe..entry gediks..

thn ni aku ade 3 baju raya..n kali ni mmg betul2 baju raya sbb time raya baru aku pakai..kalo sebelum ni, aku x sabo2 nak pakai kan baju baru..n xsempat2 aku da pakai bwk g opis..hehe..tp kali ni tidak lagi..heh heh

pink kaler: ni pakai mase 1st day raya..beli kain ni kat bukit tinggi indon ari tu..sulam tangan tu..kate nye la..beli kat pandai sikek


purple for 2nd day raya: juga baju yg ade sulam2 yg di beli kat indon dulu..kain ni pakai lining..mula2 aku cm nyesal la pulak..tp sapid kate ni la baju yg lawa aku ade..hehe..so, aku mcm suka lak..


oo..tau tak, raya ni aku tak pakai kasut baru pun..just pakai selipa jepung yg aku beli kat chokit je..haha..pung lawa jugak ;p...

eh lupa lak..mane lagi satu baju raya aku..hee...yg tu kene tungguu..sbnanye da tunjuk pun..kain yg shoki beli tu la..tp tak siap lagi dong..wait for another 2 weeks la eh..huhu

ok la tu je...ni intro je..nnt kalo ade masa lagi, aku cite pasal raya aku eh..daa..

Sunday, September 20, 2009

di hari raya..

eh, ape aku wat time ni...bukan tengah raya ke..apsal aku ley tulih2 blog lak..hehe...

ooo..aku sebenanye dah settle beraya umah sedara mara...yelah, umah dokat2 yo...jalan2 dah settle..tak yah nak g jejauh..tp mmg ramai gile la thn ni...meriah...kat umah makcik mah(kakak abah) je cucu die dah 40 lebey org..huhu..mcm taska dah umah die aku tgk..tp malangnye, aku xsempat nak tukau duit la...x dapek nak bg duit rayo..cian dorg..salam2 tgn kosong je..huhu..

ari ni aku pakai baju raya kale pink terang tu..aku nak upload gamba tp kabel tinggal kat ampang lak..so, nnt2 le eh ;p ..

makanan yg aku telah makan hari ni?..banyaaaaaakkkk...smpai skrg terasa2 kenyangnye...kat kelantan ni, susah sket kot nak dapat ketupat ngan rendang n kuah kacang tu..tak tau la org lain, tapi family bapak aku ni, dorg selalunye wat nasi minyak or nasi dagang..tp hari ni, tiga2 rumah yg wajib pegi tu makan nasi minyak...mano tak kenyang kan..hiks..lepas raya, harus shape up balik ni..td pun aku pakai baju raya, mcm nmpak gomok je..ish2..

ok la...saje je boring2 aku beblog ni..tgk semua blog cm snyap je..xde bahan bacaan lak aku rase..hehe..daa ;p..astalabesta bebeh..

Saturday, September 19, 2009

sehari sebelum raya..

hi...

saya sekarang berada di Kampung tanah merah kelantan..hehe..smlm baru smpai..
so, hari ni kejenye rilek2..jaga budak kecik kejap2 sbb mak dorg nak wat keje umah..

n today aku dah raya dulu sbb x ley poso dah..ayoyo ;p..rugi2..

gamba amek gne webcam

ok la..kepada sesiapa yg tgh bz masak2 tu, selamat memasak..hari ni mesti meriah kan..dan penat kan..ni la nikmat nak sambut raya..kan kan kan..sbb tu jugak aku n family balik kampung sbb kat sini meriah sket..ramai org..n ramai budak2..riuh sikit..kalau kat ampang tu, ape je yg ade..abes2 aku tgk muke eli, tak pun sapid, tak pun g klcc tgk wayang..haha..adekah?..

hmm time2 raya camni, rindu lak kat nenek kampung baru..dulu kalau raya2 nenek la paling sibuk masak2..selalunye satu periuk besar nenek masak..sbb ramai org dtg..pastu duk kat kg baru tu, pagi2 tgk org balik mesjid jalan kaki..waaa..besnye time tu...meriah :D..

lagi ape ek, hmm...haa, skrg kat tanah merah mendung dan berangin..syok je..eh, rugi lak aku tak bwk mercun yg bnyk2 tu..kalo x, ley main kat sini, dah la umah ni kawasan utan..syok la..mmg ralat gile la lupe nak bwk..shoki la ni, bukan nak ingatkan..huhu..(tetibe je ;p)

k la, daaa.....

Thursday, September 17, 2009

SeLaMaT HaRi RAyA..!!


kepada semua rakan-rakanku dan pembaca2 blog aku ni, di kesempatan ini aku nak ucapkan Selamat Hari Raya..dan selamat bercuti panjang..

kepada yang akan travel jauh2 balik kampung tu, bawak le kete elok2 eh..bia lambat, asal selamat..hee..

ooo, aku pun mcm akan balik kampung esok gak ni..cam yeyehh..!! xla bosan gile raya aku..sbb dpt jalan2 :D ..keputusan balik kmpg ni masih fresh lagi, mak aku baru bgtau setengah jam tadi..tak tau la kot2 tetibe esok die tak jadi lak..huhu..jgn tak jadi, aku dah gadai nyawa ni nak mintak cuti las minit ni..takut karang SUB aku tu ngamuk je..huhu..wish me luck u guys :D ...

Ape2 pn, kepada semua, Selamat la eh, gunakan cuti yg ade ni tuk melakukan aktiviti yg bepekdah sket..jgn time2 raya g tgk wayang lak..sedara mara pn kite xkenal..ceeehhh, aku pn mcm kenal sgt kan..hiks..
ok la, c u then..love u all..mmmmuaahhh....mood raya sudah marii..yeyeh..nak cuti..




Wednesday, September 16, 2009

berbuka di Restoran Tupai-Tupai

Last Sunday, aku, mak, n abah telah berbuka kat restoran tupai2 ni sempena nak celebrate besday mak aku 16/9 (today) ni..hee..konon2 je tu.ntah2 pra celebrate je ;p..


Restoran ni kire kali ke 2 la aku pegi..1st time dulu sbb ngedate ngan ade sorg budak tu..b4 i met shoki la..haha..tp xjd sbb no chemistry..boley..


so, aku kan selama ni ingat De Palma je yg paling bes tuk buka puasa ni..tp tgk2 tupai2 ni tak kurang hebatnye..see pic below..bnyk gile makanan..aku perasan, bln puasa ni bnyk entry berbuka je kan..tp nak wat cmne..aku mmg gile makan woo..haha


antara lauk pauk yang dihidangkan.



mak aku yang excited tengok ade kuih bakar yg kitorg selalu beli kat Kg.Baru tu turut disajikan di sini..menunjukkan dorg serve makanan yg terbaik saje..yeke ;p



me n my mom while waiting for breakfast


makanan 1st round yg aku amek..western corse..ade kambing blackpepper, mashpotato, coleslow, meatball, baked beans n sandwich..all in one plate..yg sane2 tu mak aku nye..hee



food review:


makanan terdiri daripada lauk pauk, western, kuih muih, air yang mcm2 jenis, bubur2, mee kari, laksa, mee sup..dan banyak lagi..


nasi dorg hidang pn ade 3 jenis, ade sik goreng cina, nasik beriani n nasi biase..n restoran ni cam mewah ngan udang lak..ade butter prawn, sweet n sour prawn..dan ko boleh amik selagi daya lah..boley ke..total price buffet kat sini ialah RM48nett..kire ok la kan..


sini pn ramai org jugak..tp takpe, makanan sentiasa ditopup dan dijamin sedap dan memuaskan hati..antara menu yg aku suka adelah, daging dinding yg masak ape ntah..pastu, tapai ubi yg letak ngan kuah cm susu tu..bubur kacang, air teh cina..haha..yg bukan2 je aku makan kan ;p ..aku kalau buffet2 ni mmg tak makan nasi sgt la..lebeh suka mkn yg sampingan2 tu..n stail aku, aku akan mkn desert dulu, pastu appetizer pastu kalau berdaya lagi, baru amek nasi seciput ngan lauk2 pilihan...hee..ok la dari xmkn lansung kan :D


k la kawan2..c u later..daa





p/s: aku sebenanye try entry secara set date n time ni..tp tak tau nak guna..hehe..ntah bile2 die nak kua aku x tau..btw, today is my mom's bizday..happy besday..!!

Kuih Raya keluaran pertama

Hi semuaa..salam pagi ;p..

hari ni adelah release sikit walopun aku ade keje nak buat, tp oleh kerana aku jeni s last minit..so, ley la aku berjimba kejap..hee..tadi pagi hampir2 aku mcm nak ponteng koje..malaaassnye..mood cuti dah mai lah..

hmm, berbalik kepada tajuk cerita, tau tak, hari ahad lepas, aku telah membuat sejenis kuih raya...yer, itu adalah 1st time aku buat kuih raya dalam seumur idup aku..n tanpa bantuan sesape..hehe..bes2

aku buat kuih mazola..yang resepinye aku amek dari satu blog ni..tp lupa lak yg mane sbb dah bnyk sgt blog masak2 ni aku follow..huhu..so, after salin2 resepi, aku pun try la buat kan..

mula2 1st round bakar tu mcm itam hangus sket..tp dah 2nd, 3rd..die dah normal..n aku ingat kan xsedap..sbb bile baru kua dari oven kan, kuih tu mcm lemau2 kan..kene tunggu sejuk kan..pastu aku rasa, mcm xsedap..tp bile esoknye aku rasa lagi..waaa menjadik la kuih aku..cedaaapp..mak, abah, n eli ckp sedap..sapid tak komen lagi sbb die sombong taknak balik umah dah sejak masuk uitm ni..huhu..benci sapid..ceh, tetibe ;p ..

k la, tu je cite aku..kat bawah ni gamba balang kuih yg telah aku buat..setelah try2 acuan mane yg lawa, aku pilih acuan bunga 5 kelopak..haha..poyo..

homemade cookies ;p

Monday, September 14, 2009

berbuka di De palma Ampang (Jumaaat lepas)

NI sepatutnye entry tuk weeken, baru bes kan..ni cerita pn dah basi..hee..takpe la..saje nak share ngan korang..

hmm, tahun ni bnyk jugak acara bebuka kat luar ngan family..yela, bulan 8 & 9 adelah bulan besday, wedding anniv. parents aku, n besday eli..so, haruslah celebrate makan2 luar kan..tp entry ni bukan celebration tuk ape2 pun..just function opis bapak aku..dorg ade majlis berbuka kat De Palma Ampang, yang mane dibolehkan membawa seisi keluarga..bes2..this is the one i've been waiting for..

tau tak, De Palma adelah destinasi wajib family kitorg setiap kali tiba ramadhan..hee..dah 3 thn beturut2 dah..mesti sekali kitorg buka kat sini..bes tau..makanan adalah superb, berasa, indah rupa dari kabar..dan menepati cita rasa aku..tak mcm ari tu yg buka kat menara KL tu..hampeh yo..hiks..

so, here the picture;


sebelum berbuka tu, ade sesi berceramah dari ustaz Masjid Negara..


ni adalah suasana kat depan dewan tu..dorg ade bnyk2 gerai..masak secara live..kita nak, die bagi..time tu jugak die buat..

aku posing2 konon nak amek pau..


ni adalah gerai yg sama sejak 3thn lepas, makcik yg menggoreng tu pun org yang sama..n my faveret kat sini ialah cekodok pisang..haha..sanggup beratur woo..



eli nye udang goreng..sedaaap..eli beratur ni 3 round baru dapat..

muka kekenyangan sebelum balikk..yeaaa..


ok, time for food riview..
kat sini kebanyakan nye adalah local food..makanan2 sume adelah sedap..antara yang ada ialah, nasi beriani (bpk aku kate sgt sedap aku x mkn nasi..hee), rojak buah (ni amek smpai 3 kali means sedap la kan), kambing bakar, ayam tandori, ayam golek, roti canai, mee goreng, ketiaw goreng, yong tau foo, kebab, roti john, kuih2 yang goreng2 tu, mcm goreng pisang, keledek, cekodok dsb, pastu ade lauk2 yang berbagai yang di sajikan kat dalam dewan..saaangatt bnyk okey..dan harga nye adalah berpatutan jugak, dalam RM58nett..
selain dari mkn2, hotel ni jugak menganjurkan solat teraweh..so, lepas solat boley sambung mkn lagi (moreh)..haha..gile mkn tul org mesia ni..hotel ni jugak di jamin halal selari ngan misi dorg tuk menjadi hotel yg menerapkan nilai2 syariah..even ice cream yg dorg hidang pn adelah produk HPA tu..ok kan..
ok la, itu saje cerita ari ni..aku bnyk keje la ari ni..dari pagi tadi, smpai2 opis terus wat keje..sbb sok ade big meeting yg diehadiri oleh Tan Sri n Dato'2 ..even bos besar kem.penerangan pn ado..n aku urusetianye...huwaaaaa....mujur segalanye hampir settle..nak follow2 up sikit je..
k la, till then buhbye
p/s: untuk korg yang tak suka keadaan yang sesak2 n inginkan kedamaian time berbuka, tempat ini adelah kureng seswai yer..sbb?..time aku buka ari tu, dianggarkan seramai 1000 lebey org kot..bapak aku ckp la..haha..tp dont worry, makanan adelah mencukupi dan sentiasa di top up...aku mmg suke je tpt2 ramai org ni..baru caree :D


Friday, September 11, 2009

berbuka di restoran berputar..

kesinambungan dari cerita sebelum ni, ok la..opie telah menea ngan betul..aku berbuka kat menara KL u'all...best gilez..1st time mkn kat situ..mula2 menjejakkan kaki kat restoran tu, aku mcm penin sikit...boley..ini sbb tgk die pusing2 tu kan..aku byg kan die berputar tu, xlah laju sgt kan..kire mcm x rasa la berputar tu kan...tp rupa2 nye, agak ketara jugak la berputar tu..sekejap je kite dpt view yg lain..heh..



time ni baru je naik..sbb restoran di buka kul 6.30ptg

mula mengambil makanan..nmpak tak atas meja tu, semua tu aku mkn sorg..haha..gilo tamak..aku makan dulu time ni..sbb encik tu lambat smpai..

muka2 selepas berbuka..happyyy :D
mesti korg tertanye aku berbuka ngan sape kan..hah hah..well, die ni kire ex-bos aku kat opis lama dulu..kire tu banje sbb benti keje kot..hee..kire utang telah dilangsai la gitu ;p..layankan ajo..
food review: makanan terdiri drpada 3 kategori..western, tradisional, n desert..
wertern part, adelah mcm udang cheese, japanese, pasta2, hmm, what else...haa, yg makanan mentah2 tu..oyster eh name die..mende tu la..aku maleh nak mkn yg tu..pasta die aku wat lg sedap kot..huhu
traditional part, ade satay (wajib), kambing bakar, mee kari kot..aku x amek tu sbb dah full perut ni..n segala lauk pauk la...aku kurang rasa part traditional nyer...x larat dowh..
desert, mcm biasa la..kek2, bubur2, kuih muih, dan sebagainye..
overall, foods there boley tahan la...aku penah mkn yg best dari ni kot..tp oleh kerana view yg best n first time makan di restoran berputar yg org bangga2 kan tu, kire pengalaman yg tak dpt dilupakan la..heh..btw, thanks bro sbb belanja..
owh, sepanjang kat situ, aku tebayang2 je saat indah ketika 1st time dtg situ ngan ahmad syawqi..hehe..bestnyeee zaman mula2 becinta dulu..skrg pn cinta gak..tp bencinta la ;p ..haha..today is his bisday la..Appy besday abang oh :D
ok la, aku chow dulu..daa
p/s: facebook dah kene block la kat opis ni..huhu..xdpt men game barn buddy lagi..isk2...pastu skrg aku tensen sbb nak kene arrange satu meeting yg besar..nerves2..









Thursday, September 10, 2009

Monday, September 7, 2009

pissed off..!!

Hari ni aku bengang gile pasal tetibe parking yang aku selalu masuk sblm ni, tetibe dinaikkan harga..bayangkan dari rm4.50 kepada rm7???..huhu..apakah...


Ape sebab die ek..tiba2 je..nak kata kawasan tu hebat sgt xde lak kan..malah, tpt tu kalau hujan lebat gile sure banjir...jalan die pn just pasir2 je bukan jalan tar..kire kalau da parking kat situ, abes la masuk pasir2 kalau nak masuk kete..huh..i hate them..suka2 je nak naik harga..


tadi pun aku tengok, ramai gak teperanjat n tanye2 org yg jaga tu, nape naik..see, they dont even put a notice to raise the price...how come..ade yg masuk, pastu kua balik..aku nak wat camtu tak sempat lak..sbb smpai opis tadi ngam2 je time..nak pusing sure jem gilos...u know KL...always like that..heh


pastu kan td smpai je opis, aku ingat nak je wat aduan kat persatuan pengguna ke ape kan..tp tak tau lak website die..huhu..korg penah ke wat aduan2 pasal pengguna ni ek..i am sooo pissed off man..


p/s: hmm...tu belum lagi komplen pasal harga2 makanan yg naik..haisyoo..

Saturday, September 5, 2009

try resepi

tadi aku ade try this resepi..namenye crispy wantan..heh heh..di copy daripada blog pn.ann..
sedap gak..tahnks ann 4 the recepi....plus mak aku lak wat sos resepi arwah nenek..so, terubat sikit rindu nak mkn kuih nenek wat..hehe..simple gile wat ni..cube la kalo ade mase :D

yg tepi2 tu cendawan goreng yang bapak aku beli..

ok la..itu aje...c u later..daa

Friday, September 4, 2009

Orang Malaysia suka shoping?

Gambar di bawah di ambil sewaktu aku dalam bangunan sogo pada pukul 1 tghari..cuba tgk, ramai gile la orang turun sogo shoping ni y'all..penin gak la kepala..pastu cam rimas..expecially kat bahagian handbag n kasut tu..aku pun tak beli ape2..just enjoy tengok2 je..



situasi di centre bangunan sogo

dua orang di atas tu, mak pak aku ler..tak dan sejam kat situ habis diborong nye ntah ape2 ntah..tu baru sikit tu, mase aku ada tadi..masa aku da balik opis, aku tak tau ape lagi dorg beli..huhu..my parents are shopaholic..serius tak tipu..mmg dedua ni gile shoping..aku?..hanya geleng kepala...haha..






jemputan walimatulurus

hehe..tajuk kat atas xley bla..mesti korg ingat aku yg menjemput kan..bukan sebenanye...saje je nak cite sbb aku baru je terima jemputan sorang lagi kawan aku yg belajar same2 kat uniten dulu..tapi die corse lain la..kenal sbb duk menyewa satu rumah..oh, tetibe teringat time2 menyewa kat bangi dulu..bestnye..mcm2 je bende jadi..aku lak just follow je..haha, kate aku tak matured lagi time tu kan ;p ..ikut kawan2 je la..yang mcm kakak2 itew..hiks..

dulu masa thn 2 diploma kot, kitorg duk luar seramai 6 org mula2 pastu sem yg lagi satu, bertambah lagi 2 org..rumah adelah besar ok..2tingkat tuu..tak sangka lak aku ley duduk umah sewa..knowing me, ye aku xpenah duk jauh dari ibu bapa..cewah..kawan2 aku yg lain tu biase je..

so, nak dijadikan cerita, sekarang ni masing2 dah bawak haluan sendiri..still contact each other, tp jumpe nye adelah jarang sekali..miss them..and nak tau x, dari 8 org yg tinggal dlm umah tu, skrg ni tinggal 2 org je belum kawen...iaitu aku n yatie..the cutest ever..haha..."yatie, lumbe jom nak..sape kawen dulu kene bg hadiah washing machine"..haha..xley bla pemintaan ni..sure aku yg kene beli nnt ni...mati le ;p

sekian, tu je la cerita nye...haha..tetibe je..aku mls nak pikir ayat daaa...

p/s: teringat dulu2 kitorg ade main satu game ni..nak tgk kitorg kawen umur berape sume kan..siap gune rambut la, cincin la..pastu buat mlm jumat lak tu..haha..poyo gile..mcm betul je..aku kene, kawen umur 30..boley..anyway, conratulation to Miss Hilal..selamat menepuh alam baru..yey

Sale Sale Sale at Sogo


As usual, sogo pada hari ni ade member sale...dan tau tak, my parents take a day off sbb nak pegi sale ni..boley..
n me?...tak saba nak tunggu 12.15pm sbb nak join mak aku kat sogo sane...huahaahaha..yippi yaiyee..tp aku mesti x beli pape kot..sbb aku cm da boring la shoping..tp kalau ade brg price nye cm 10 hengget ke bawah ke, n agak2 cam menarik ke, aku beli la kot ;p
p/s: my mom texted me said "woi jem gila. Tak leh parking sogo lak"..haha..gile xcited..aku dgr pun teruja...cpt laa kul 12.15pm..isk2

Thursday, September 3, 2009

saya dan blog

saya kebosanan



saya tak tau nak buat ape



saya suka baca2 blog



saya suka membaca



saya boleh duduk satu hari mengadap komputer baca blog sahaja dan banyak dah blog saya masuk



saya ni gile ke..kenapa asik baca blog je..tiada kerja kah?



saya agak jeles sbb kenapa blog2 org lain macam bes je..mcm life diorg sesuatu lah..



saya juga tertanya macam mane org boleh menulis sesuatu yg simple tetapi mendalam maksudnye..(sesetengah blog la)



saya selalu bayangkan macam mane kehidupan bloggers2 tu ek..

saya suka cuaca hari ni..kenapa saya bekerja dalam ofis..kalau la boleh keluar sesuka hati (kua dari tajuk..hiks ;p)


ok..thats it..saya mmg bosan tahap gaban..titik.





p/s: tetibe teringat biskut raya yg aku mkn smlm..cedapnyeee...


Wednesday, September 2, 2009

baju corak songket

aku sangat happy..sbb at last dpt jugak aku beli baju yg ala2 songket ni..hiks..sukee..sekian lama aku duk aim je org pakai kan..sbb nmpak smart la n very the tradisonal..thanks to him sbb beli kan kain ni..adiah ayi yaye..tp tak sempat nak wat la..sume tailor dah tutup kedai..huhu..lepas raya la aku leh pakai kan..nak beli yg da siap tu, mcm xbes lak...tp xpe..sabo..bkn xde baju raye sbnanye..tp ni lain sikit..hehe..mu pahe dok kawe ghoyak nih..(wat muke gediks2 ala2 hindustani) ;p



p/s: no more angry...jgn marah arr...cannot help it :D

my idol/bln puasa/sambutan merdeka


tajuk entry digabungkan..hehe..




eh, nampak x sape tu..hehe..

Yer itu la my idol..Tun Dr. Mahathir(TDM)....time ni aku pegi perasmian pameran tampannya budi kat balai seni lukis sbb jadi wakil opis daa....dan perasmian oleh TDM..besnyeee..dpt tgk DR.M..dulu last dpt jumpe dekat time perasmian Uniten thn 2003..n now, dpt jumpe lg...tp yg xbes, xdpt salam die..huhu..

oh lupe lak..ni kira2 2 minggu lps..hehe..maleh nak hapdet blog la skrg ni..ade je aktiviti sbnanye..gamba pn ade gak amek sket2..tp tu la kamalasan sudah ;p



another piece from me..kuikuikui

eh, aku tak ucap selamat menyambut ramadhan lg kan lam blog ni..heh..sekejap je da seminggu lebey puase kan..mcm tak sedar pun..yela, sbb kali ni asik ujan je, puasa pn xla rasa penat sgt sbb cuaca tu x panas..hmm...btw, berat aku still menten la..tak naik tak turun..huhu..

sbnanye nak turunkan jadi 50kg..susah nyerrr...puase kali ni aku mcm addicted makan coklat la...especially dark coklat tu..waaa..sgt membuka selera..dan, kali ni hari2 aku buka mkn nasi..mane berat tak nak turun kan..ceh..makanan adelah sedap2...mati la..adakah nafsu makan aku semakin meningkat? ..camne tu...

ok..move to citer lain pulak...sebagaimana semua orang tahu, minggu lepas adalah hari di mana negara kita telah menyambut ulangtahun kemerdekaan yang ke 52 kan...
sambutan kali ni dijalankan secara sederhana sahaja tak seperti thn2 yg lepas...bagus kan..tapi tetap meriah jugak la..walaupun xde perbarisan yg berwarna warni tu...dan mungkin jugak melibatkan kos yg sedikit saje..yeaaa...
tau tak, aku pun diwajibkan dtg mewakili kementerian aku..boley..mula2 malas gile..yela, pagi2 kul 6.30am aku da kua umah...seb baik bapak aku pun wajib dtg jugak..so, die la yg drive..hehe..anak abaaahhh...
so, sampai je kat sana, aku tgk bapak aku mmg da ade ngan group opis die sbb mmg dah dorg pakat2 kumpul satu tpt....dan aku lak tercongok2 cari membe..tp aku mmg dah agak dah budak2 opis aku ni mmg xkan layan la nak g sambutan2 ni..haha..aku lak yg telebih xcited..msg2 dorg, sume tak delivered..haha..mungkin depa still dibuai mimpi lagi kot..
nak di jadikan cerita, aku pun join la bapak aku je...dan dan balik umah die komplen kat mak aku sbb aku asik ikut die je..boleh? die malu daaa...padan muka..keh keh ;p
menunggu ketibaan Yg Di Pertuan Agong dan dif2 kehormat..
hello....its me..!! oo, kitorg dpt topi, mug, bendera free..boley la dr takder pape kan..nmpak x yg pakai baju petak2 tu..bapak aku la tu..aku duk dekat2 ngan die supaya aku x ilang...kuikui..

ok, its kinda stupid jugak la pegi sane just nak melambai Agong, PM and the rest...dah la kitorg pun xtau ape yg jadi sbnanye kat parlimen tu..sbb kitorg duk tepi2 jalan dekat ngan lake garden tu..cuma bila VVIP ni pass by dpn kitorg tu je la yg kitorg nampak...pastu nyanyi2 lagu kebangsaan sume...by 9 am sumenye selesai...mcm useless kan...tp ape2 pun semangat nasionalisma hendaklah ditanam dalam setiap jiwa rakyat malaysia...aku pegi ni pun free2 je tak de claim2 ke hape...dpt topi n mug pn jadi la kan..heh
hmm, perasan tak zaman lepas DR.M ni, rakyat malaysia mcm makin kurang semangat nasionalisma ni kan...adakah kerana kite dah jelak n muak ngan isu2 dlm negara yg tak habis2 ni ek...well, mungkin aku je kot rs cmtu..hehe..no komen ;p
ok la y'all..its 5pm now..aku balik 5.30pm..got to get ready to go home...daaa...selamat berbuka puasa dan beristirehat bersama keluarga terchenta :D
p/s: huwaaaa..sorry if this entry mcm kelam kabut..aku xtau cmne nak edit dah..tak ley ubah lansung..