Wednesday, September 16, 2009

Kuih Raya keluaran pertama

Hi semuaa..salam pagi ;p..

hari ni adelah release sikit walopun aku ade keje nak buat, tp oleh kerana aku jeni s last minit..so, ley la aku berjimba kejap..hee..tadi pagi hampir2 aku mcm nak ponteng koje..malaaassnye..mood cuti dah mai lah..

hmm, berbalik kepada tajuk cerita, tau tak, hari ahad lepas, aku telah membuat sejenis kuih raya...yer, itu adalah 1st time aku buat kuih raya dalam seumur idup aku..n tanpa bantuan sesape..hehe..bes2

aku buat kuih mazola..yang resepinye aku amek dari satu blog ni..tp lupa lak yg mane sbb dah bnyk sgt blog masak2 ni aku follow..huhu..so, after salin2 resepi, aku pun try la buat kan..

mula2 1st round bakar tu mcm itam hangus sket..tp dah 2nd, 3rd..die dah normal..n aku ingat kan xsedap..sbb bile baru kua dari oven kan, kuih tu mcm lemau2 kan..kene tunggu sejuk kan..pastu aku rasa, mcm xsedap..tp bile esoknye aku rasa lagi..waaa menjadik la kuih aku..cedaaapp..mak, abah, n eli ckp sedap..sapid tak komen lagi sbb die sombong taknak balik umah dah sejak masuk uitm ni..huhu..benci sapid..ceh, tetibe ;p ..

k la, tu je cite aku..kat bawah ni gamba balang kuih yg telah aku buat..setelah try2 acuan mane yg lawa, aku pilih acuan bunga 5 kelopak..haha..poyo..

homemade cookies ;p

No comments: