Wednesday, October 14, 2009

bila anda ditegur nmpak berisi..

know what, last saturday..aku pegi beli brekfast mihun goreng + sambal kat makcik bawah pokok umah aku tu..tempat biasa la..then, sambil tunggu2 makcik tu bungkus2..borak2 la..

saya: makcik, bihun goreng satu, letak smbal ngan kacang sekali..buhun tu sikiit je eh makcik..

makcik: ok..lama x nampak...selalu pagi2 ayah yang beli ( of corse that time is 10.45 already..bgn lambat..hee)

saya: ha'ah..sume takde kat umah..ade hal..hehe

makcik: awak nampak berisi lak sekarang...

saya: alamak, da berisi ke cik..alaa..

makcik: eh, bagus la camni..xde la kurus sgt..

saya: (sengeh smbil lam otak memikirkan " i got to start dieting rite now..huh..")..then lepas tu bayar2 dan ckp time kasih kat makcik tu..


so, kawan2 ku sekalian...aku skrg mmg bnyk gile makan ok..especially bulan raya ni..mcm every week ade open house and when i attend the jemputan, habit aku adalah, makan sume makanan yg ade kat situ..try masakan dorg la..amk sikit situ, sikit sini..huhu..lama2 jadi bukit..n perut aku pun sedikit membukit sudahh..so, how?...


p/s: n rite now, while typing this and doing my works, dalam otak aku hanya memikirkan makanan..aku teringin mkn onion ring..pastu ngidam asam laksa..seb baik aku nye duit less than 10ringgit..so, i have to limit my spending..yey.. so, what for lunch?..hmm

2 comments:

SoFiA.opY said...

i think berisi sket dr skang nmpk bestt kot..

sekian

shiela said...

huhu..kalo berisi muka bes la..ni berisi badan..isk2..