Tuesday, September 21, 2010

beg mekap..

Kesinambungan dari cerita mekap hari tu, aku pun semangat la kan..yelah, kate da tau sikit2 teknik bermekap..selama ni mane lah aku tau..yg aku tau pakai mekap pun lite2 je..mcm nampak tak nmpak je..even kalau pakai bedak foundation pun tak berapa nak cover cela2 dimuka..eceh..

oleh kerana sebelum ni, aku memang xde beg mekap kan, tapi aku ade lah jugak bende2 basic mcm concealer, eyeshadow yg mmg bertahun x habis2..bedak foundation, bedak biasa..ade la sikit, tapi aku tak simpan sekali dalam satu bekas..jadi mcm x bes sgt la..tak nampak..heh heh..so, 1st misi aku adalah nak cari beg mekap..

sekali aku jumpe lah kat maju junction..kat hall tu mmg banyak die jual bende2 cm ngarut2 ni..beg mekap tu aku beli RM10 je..nice n cute one..

my 1st make up bag..hehe

then, setelah dikumpul2..ohh tanpa ku sedari, banyak jugak mekap tools aku..smpai penuh aku isi haa..dalam tak bermekap pun ley dapat cmni?..boleh...actually, banyak mekap aku adalah yang makan tahun jugak nak abes..tp still kdg2 aku guna..sbb xmo membazir..hhuhu..since aku nye kulit muka pun bukan yg sensitip..so, boleh la kan aku guna lagi..dont know lah the long term effect :p

inilah isi di dalamnya..haha..poyo gile..setakat yg basic2 je la pun..tau tak, nak mekap ni pun kene berseni..ade high emagination la jugak..kene pandai main kaler..aku lak bukan kreatif sgt..adeh..aikk..tetibe ade kompas..motip?

ok lah tu je la cite aku pasal beg mekap..haha..apsal ek tetibe je aku nak close entry ni..?..sebabnye, aku kehabisan idea dong..till then, we'll c u in the nex entry..kiss n hug from me..have nice day D

3 comments:

Cik Andam Hazlina said...

koleksi yg boleh tambah lagi nih.. heheh..

i follow .. hope follow me back ya..

ELLY said...

hahaha...aku nak pinjammm

shiela said...

cik andam hazlina: sy dah singgah blog awk..n follow..thanks for stop by :D..salam kenalan

elly; pinjam laaaa..huhu