Friday, June 18, 2010

happiness doesn't come easily

pecaye tak ayat tu..hee..tu pendapat aku la..org selalu ckp, "aku nak happy" ..well, define happy please..aku rasa tu subjektif sebenanye..dari mata kite, kite selalu tgk org2 sekeliling..kite tgk die gelak2..or jalan2 ngan family, bwk anak2..so kite fikir, wah hidup die mesti happy..hidup aku?..tp penah tak terfikir, ape pengorbanan disebalik dorg happy tu..mesti ade ups n down kan..mmg wajib ade punye...even my sister yg dah kawen tu, yg rasanye lepas kawen happy..tp sbnanye sblm tu, mcm2 dugaan ngan cabaran die tempuh sebelum die menuju ke happi an..hehe..ape mende ni aku cite..well, after marriage, still ade lg dugaan2 yang sama..its the way we handle it yang membuat kite kurang tension, lantas menyumbang kepada kegembiraan diri sendiri..

Ade ke org asik cakap aku nak happy..aku nak happy..tapi die duduk je tak buat ape2..pastu kalau kene sikit ujian ke ape, die putus asa..pastu cuba cari happy yg lain..kiranye cari mende lain pulak la..yg lama x settle lagi, pastu cari pulak yg lain..tak suka la..sbb nanti aku pecaya sure berbekas dalam hati, and kite akan blame org lain sbb kite tak happy..why not, kite cuba sedaya mungkin untuk settle problem..ok la..aku tuju kat diri sendiri sbnanye ni..heh..

masalah aku, dlm relationship..aku tau aku syg org tu..tapi pada masa yang sama, macam2 perkara terjadi..people always asked me to move on..tapi aku lak degil sbb aku pecaya satu hari nanti mesti aku akan menyesal sbb tggalkan die..and aku xkan jumpe same person mcm die lg..hanye kerana ikut org cakap..actually aku pun follow kata hati..last time, aku penah let go someone yang aku penah kawan, tapi masa tu aku tak rasa sgt la..just seminggu je frust, then aku ok..plus, i never contact that person again..just like that..senang..

but this one, why i can't do that..aku sebenanye hati kering jugak..semua org tau aku jenis xde perasaan nye org..hehe..okeh, mayb sebab aku rasa die la orgnye kot..pastu aku rasa sangat touching ngan die..maksudnye serasi la..hee..sampaikan, almost all of time, die boleh rasa ape aku rasa..mcm aku ckp dlm hati je, tgk2 kebetulan die pun buat mende tu..tak ke mcm satu hati tu..huhu..kalau bukan serasi, then tell me what it is..its hard to let him go..die pun mcm tu lah sbnanye..kalau x, takkan die cari aku lepas aku ckp gudbye tuh..we never been apart sbnanye..sehari pun tak kot..its just that, dalam relationship, kalau kite x selalu polish, akan pudar kan..camtu la kot sebenanye..so, why not aku just work it out..to bring back the things we shared..org kate kalau jodoh, tak kemana kan..aku dapat rasakan we near to that lah..sbb tu mcm huru hara ni..sabor je la aku..hee..pray for me wokeh..lalala..me also pray for myself..

p/s: not a good finishing kan..haha..sbb aku nak g wat kojo ha..susah betul la nak dptkan quotation bile kite dah spesifik kan org yg kite nak..walopun yg kite dpt tu lg murah, tapi kite kene adjust cari yg lagi mahal supaya xley compete ngan yg kite nak tu..adei..then aku tepaksa cr quotation yg lain..haishh..satu kojo lak..


No comments: