Sunday, February 1, 2009

Tudung baru?

hi evrybody..bertemu lagi kita disini..hehe..

ni nak hapdet pasal cerita semalam iaitu bersamaan dengan ari Sabtu(31/1/09)..
smlm kan, dr pagi smpai ptg tu mmg x buat ape2 la..just beronline n tgk tv je..haa..ade satu movie kat HBO tu best la..sape suka cerita2 based on true story boleyla layan cite ni..tajuk die October Sky

cerita ni tentang sorg remaja yg bercita2 menjadi jurutera roket..hmm..nice n touching..mayb akan klua lg lam hbo kot..so, dont miss..hee

then lepas tgk movie, mcm boring lak..smpai la kepetang..











ni muka aku tgh boring dan gile sbb boring..hee


lantas, sementelah itu, aku ngajak la en. abdullah yg mmg telah sedia boring duk umah tu, g jalan2..n bapak aku ni setuju je la kan..mmg die kaki jalan..hee..

so, mula2 kitorang jalan2 kat klcc..ahli yg ikut, me, elli, mak, n abah..masuk isetan..tgk2 barang n all that..hmm, nothing interesting la plak..so, aku pun ngajak lagi g pasa malam kat jln TAR tu..heh..heh..dgn satu tujuan sahaja sbnanye..inspired by one of my fren ;p

sblm tu,








sempat bergambar di kaunter clinique..konon2nye nak jd model clinique la ni..haha..sekali, ade minah cine (penjaga kaunter) tu ckp xboley amek gamba kat situ..bodo..poyo je..me dont like ;p




berbalik kepada cerita g pasa mlm td, tau x..ape tujuan sebenar tau nak g situ..hee..sbnanye, setelah berjalan2 kat klcc sblmnye, sy duk perhati org sekeliling tau..cara mereka bertudung..wahh, makin ramai org pakai tudung trend baru tu la..n tgk mcm lawa je..ala, yg trend dorg kate tudung ekin tu..hee..n ini pun tepengaruh jugak ngan cite pn siti aisyah
iaitu, kawan kepada sy sendiri..hee..sha, ni sume ko nye pasal ;p..bes je tgk ko bli tudung...haha..

so, mmg kite ketahui la kan, kat jln TAR tu mmg syorga tudung..n mmg x sia2 aku g sane, sbb mmg rambang mate weh..bes woo..n yg pasti, dorg jual lg murah dr shoping complex..i mean, how come, same material, same design, dorg boley jual lg mahal kan..baik kte cr kat tpt2 cm pasa mlm ni kan..kite kene bijak berbelanja nowdays tau ;p ..

so, after belek2..singgah gerai situ..singgah gerai sini..last2 aku jumpe satu sahaja tudung yg aku rs sesuai sket la kot tuk aku..hee..lg pun aku ske ngan kain die..n nice corak die..n bile aku pakai mak n eli kate cm kene kan..actually aku x pandai pakai tudung cmni..but then saje nak try..huhu..



ni lah tudungnye..kain die very nipis n sure kalau xde bende yg keras kat depan tu, xley nak pakai kan..n tudung ni bentuk selendang..so, bila pakai, haruslah kene belit2 kan..which is, aku mmg la xpenah pakai tudung cara cmtu kan..hee..
so, bila aku try..


gini lah rupanye..hehe..ni pndangan depan..



ni pandangan dari tepi...



ni pandangan dari belakang..hee..aku tau nmpak gomok..sile abaikan..sbb saya memakai satu t-shirt yg besar ;p

fyi, cara pakai die gle senang, aku yg xreti pn boley pakai tanpa bantuan sape2..hiks..

hmm..kwn2..ape pendapat korng...ok x aku pakai tudung cmni..ke nmpak tua ke ek..huhu..sile la komen ok...

haa..ko.pnjg lebar aku cite..xcited gle..mcm budak2 x..haha...ok la kwn2..sy mau mkn ni jap g..my mom msk rebung msk lomak..sodap tau..yeyeh..mesti korg akan ckp, tak tolong mak masak ke..jawapannye, mmg xtolong..sbb my mom xske org nyebuk2 kat die time kat dapur..heee..alasan ;p ..

wokey..chow..waa..da ari ahad dah..cepat je..sok keje blk..btw, td my dad ajak g tasik titiwangsa..katenye ade smbutan hari wilayah..die dah ade kat sane dah..baru nak ajak..den kalo ari cuti maleh nak drive..huhu..tgk la cmne karang..k buhbye..assalamualaikum..

1 comment:

ELLY said...

sesuai2...mmg sesuai...hehe