Monday, October 10, 2011

pegi audition wa cakap luuu..

korang, hee saje aku nak kepoh2 kat sini..tau tak, semalam kan, aku wat keje gilo..hehe..

okeh cite nye cmni..last week la kan..dalam hari khames, tibe2 membe aku msg..die tanye, kalau die nak ajak aku jd partner die tuk quiz astro yg tgh diiklankan kat tv...aku lak, mmg blur, tak tau ape2..rancangan ape pun aku tak tau..tapi, aku dgr nak masuk quiz astro je..aku pun mcm suke la kan..hehe..ye la, tu kan mcm sesuatu yang baru je..aku x penah buat lagi kan..so, aku setuju jek..secara buta2 aku setuju..tak tau butir ape lagi..hehe..

so, kawan aku ckp, kene bwk potostate ic ngan gamba 4R..aku pun ok je la..then, semalam kitorg pagi2 lagi dah jumpe and pegi la ke SACC Shah Alam tu..dari luar nmpak tak ramai orang..yelah, kate start kul 10.00pg kan..sekali dak naik tu, ramai lak org beratuq..

orang yang dtg lebih awal dari kitorg...

hampir sampai ke kaunter amek nombor giliran..

see the que..panjang kan..masa ni baru kul 9 lebeh rasa nye..kaunter pun tak bukak lagi..tapi org dah start beratur..masa ni lama gak kitorg nak tunggu amek no giliran sebab dorg sebenanye nak abeskan dulu turn org yang dtg semalam..ramai gile kan..hee

ohhh lupe lak..aku ngan kawan aku sebenanye pegi audition tuk satu program quiz baru kat astro..iaitu 1million drop..sebenanye aku mmg takde idea langsung pasal program ni..yang aku tau pasal pelaburan mcm yang dorg ckp kat website..so, tak tau la program ni sbnanye adaptasi dari program luar negara..sama mcm who wants to be a millionaire..ni die punye logo.

banner rancangan tu..


sepanjang audition ni, kitorang kene pass 1st and 2nd stage..1st stage tu, kene jawab ujian bertulis..susah betullaaa soklan die walaupun secara a,b,c,d..aku ingat dah tak lepas dah..walopun quiz ni berpasangan, tapi, masa jawab soklan bertulis ni, secara sorg2..so, dua2 mesti dapat markah lebih dari yg ditetapkan, baru boleh move to 2nd stage..hehe..dan yang besnye, kitorang pass u alll...hahaha..mmg gile..aku ngan alynn excited dah..so, kitorg tunggu lagi turn untuk 2nd stage..iaitu audition untuk tengok personaliti dan perwatakan kitorg..haa..time ni la mcm nerves sket..yelah, kene buat mocking quiz ni depan judges dan depan camera..haha..gilo..kelaka pun ade :p...

tapi seb baik aku leh menten cool..well, aku dah tak mcm dulu lagi..pemalu yg amat kan..sekarang aku lebih natural..cewahh :p..so, takde masalah sgt la [belagak di situ ;p]..xdelahh...walopun cmtu tangan aku mmg da sejuk2 sikit lagi nak gigil2..tangan alynn pun sejuk aku rasa..hahaha..yelah, dua2 mmg 1st time wat keje2 cmni :p ..ngeh ngeh,..tapi kan, menarik la rancangn ni..kalo korg nak tgk cmne cara die, cube google 1milion drop kat youtube..mesti ade...haa, cmtu la dorg nak kitorg beraksi masa audition tu..nak ceria2, expression lebeh kan..hehe..layankan ajeee...seb baik aku ngan alynn mcm ngam la jugak..so, tak la kekok sgt kan..best2..lepas semua2 proses audition tu, dalam kul 2 la settle..lama gile kan..dari kul 9pg smpai 2.00pm..tapi xpe, dpt masuk 2nd stage pn kire ok la kan..tapi kan, kalau dapat betul2 kan besss...oh ye, dorg ckp, kalau berjaya dorg akan call nnt..katenye quiz ni akan disiarkan bulan december dan rakaman di buat dalam bulan november..hee..agak2 dapat tak ekk??

anyway, thanks to alynn sbb ingat nak ngajak aku..lenkali ade mende bes silelah ajak lagi..lalala..

me n alynn waiting for our turn :p..budak belakang yg berdiri tu siap nguap2 lagi time beratur nak amek giliran..hahaha..seb baik kitorg tak la lmbat sgt..


ok lah itu aje cite nyeee..hehe..at lasttt my blog updated..setelah sekian lama menyepi kan kan kan...ok la..tatatititutuuu

chiela budak baikk ;p..!!


2 comments:

aNaYaNa said...

gudluck..:)lepas ni boley jadi milionaire la ek..hehe

shiela said...

uishhh..lom lg tuuu...