Saturday, September 24, 2011

hair spa treatment...

hari ni adelah sangat bosan..

so pagi tadi melepek kat sapid yang tengah tido..tanye die nak wat ape hari ni..ape aktiviti die kan..haha..biasa la..aku kan suke menempel kat aktiviti orang..tak sapid, eli..tak eli, mak n bapak aku..heh heh..so, sapid cakap la die nak pegi gunting rambut kat ngan galaxy ampang tu...so, aku pun mcm dah lama tak gunting rambut kan..lagipun rambut dah panjang, and last pegi salon bulan 5 kot..maka, jom la kite..

ohh, tetibe mak aku lak nak ikut kan..and die nye plan lak nak pegi buat gigi kat pertama compleks nun..hehe..maka, terpaksa tukar plan..makan dulu kat ani sup utara kat ampang water front, n terus shoot ke KL..park kat maju junction sebab aku n sapid wat rambut kat Derrick & Team kat maju junction tu, and mak pegi pertama...

kat salon, aku tgk la ape promo yang die ade..aku sbnanye bukan nak gunting rambut sangat..just nak trim je..sbb sayang lak rambut dah panjang..so, kat situ die kate ade promo wat hair spa RM36 sekali ngan wash n cut n blow kan..ohh mcm ok je..so aku wat la..sapid lak wash n cut je :)..

 gamba sebelum treatment..hee..gemuk lak nmpak aku lam baju full corak2 cmni..

alat panas ni mcm alien kan..macam2 stail la sekarang ni..ade tu aku tgk die pakai mcm laser tu..untuk scalp..huhu..tu dulu aku penah wat..tapi tak jadi ape2 pun..yang ni pun, mula2 org tu suggest aku wat treatment lain..sbb spa mcm x seswai..tapi bile aku tanye harga..umang aii..RM120..terus aku ckp, takpe la..wat spa jek..hehe..

after that, kitorang pun terus balik umah..and ni la hasil trim rambut tadi..ok la..rambut ade shining sket n lembut..n rasa cam ringan...haha..poyo :p ..tapi muke n gaya samaaa jek..bosan..

ni gamba sebelum kua umah tadi..see..sama je kan kan kan..cume ni lebeh comel :p 

hahahaha..okeh la..tu je cite aku..mcm tak la memberangsangkan sgt..cite bodo2 je..okeh daaa...

4 comments:

ELLY said...

rambut sebelum lg cantik...hehehe

LeeN said...

hahaha.. kelakar komen si elly. aku bulan depan wajib potong juga. sbb bila dah sampai tahap aku sikap sekaligus tapi hujung dia tak sampai ngn sikat, tu tandanya ia sudah panjang. haha.. btw, bestnye wat steam. :)

shiela said...

aku asal rmbut pnjg je nk gunting..ni pun aku sabar je..tu yg selalu trim sikit2..hee..oleh kerana da tua, aku nk simpan rmbut pnjg..ayu2 giteww..

SUXX said...

setujula jugak dgn rambut sebelum tu.