Tuesday, October 11, 2011

Syrian desert..

pagi ni aku bekfes mende ni..nama die Ballorieh kalau tak silap..sejenis manisan asal dari syria..hee..mane aku dapat?..yess, semalam la..lepas dari makan kat Pak Ya tu, aku n mak n abah, pegi lak ke Ampang Point..sbb abah nak wat banking2 nye keje..hee..kat area2 ampang point kan, tau je la..semuaaa adaaa...nama kan je..mesti ade nye..so, lalu depan kedai jual sweets ni..kat deretan tu mmg bnyk kedai arab..betul2 tepi ampang point, area belakang CIMB..korang try la tgk..baru bukak kedai tu..

so, masa beli2 tu, intebiu2 sket..dari mana asal sweets tu sume..dan katenye ni sweets syria..mcm2 jenis jugak..banyak yg dibuat berasaskan kacang pistachio..mcm tu rupenye ek, desert dorg..ade jugak pastries...so, if u like something different, pegi lah try..

 lepas pilih2, testing2 rasa desert2 dorg, my dad choose this..mcm2 kacang die letak..hee..kacang2 ni kan bagus tuk otak kan..


gamba google: Cmni la presentation desrt2 dorg..semua letak lam bekas cmni, pastu kalau kite nak beli ikut berapa gram, nnt dorg potong2..smlm kitorg beli 500g, harga lam RM25...

ok lah..itu aje..later2 aku update lg..huu..ade kojo lak ni...

No comments: