Saturday, October 19, 2013

Berhabuk sudahh

Fuhhh..lama gile tak update blog ni..terlalu lama..kesiannnn..banyak jugak kenangan yang x dapat dan tak sempat aku catit kat sini...especially pasal anina..hik hik..budak bambam tuh..gewammm..tapi aku hari2 je ade update kat instag n facebook..ade jugak kat keek kdg2..

anina dah 6 bulan lebih sekarang ni..semakin membolat ko..semalam check up dah pun 8.8 kg..dasat kan..hihi..semakin aktif..dan gigi pun hampir tumbuh 2 batang kat depan bawah..shoo cuteee...

anina/kinah/nina sekarang dah pandai meniarap, boleh naik walker, pandai tarik2 rambut mummy pastu gelak2 bile mummy jerit sakitttt..haha..pastu suka guling guling guling..sampai hujung mane ntah..pastu smlm aku detect die dah angkat2 montot maybe nak merangkak kot..tak boleh meniarap kedepan..tapi ke belakang..kalo naik walker pun camtu tolak kaki kebelakang..

genap 6 bulan jugak, aku dah start bagi die solid food..tapiiii, aku bagi die rice cerelec jek..lom masak2 sendiri..buat puree..mummy pemalehh cenggitu la..ihiks..nina suka makan aiskrem jugak..aku rasa die ske eskem coklat lah..sebab aritu die leh masuk kan aiskrem coklat tu lam mulut bnyk2..pastu sebab sejuk kan..die wat muka..hahhaa..kelaka..

Still minum susu mummy, tapi ade campur2 susu formula..tapi jarang sgt lah..sekarang aku provide 3.5 botol kalau pegi keje..aku selalu pump kat opis dapat 12oz je..so, lagi 5 oz, try dapatkan masa malam..aku takde stock, so mmg struggle la jugak nak pump supply susu kat budak domok ni..tu pun kira kurang sket die minum..kalau sblm bg solid aritu, ade jugak 5 botol 5oz die minum time siang wehhh..haishhhh...



nina ske amik gamba..pandai nak menyengih bile aku tala henphone camera kat die..haha...bagussss...so mummy like..


 ni satu lagi achievement aku..haritu aku kene keje kat KL..3 hari..so, aku bawak budak debab ni..aku n nina drive..perghh.debar2 jugak sebab xpenah lagi travel 2 org je kan..tapi alhamdullillah sampai jugak aku kat ampang..tapi 30minit terakhir tu die meragam la jugak..kene aku pegang sambil drive tu..huhuhu...seb baik nak sampai dah..



gamba ni diambil time break sekejap on the way balik ke JB..hihi..husban aku tgk gamba ni..pastu bebel kat aku..die kata sakit tau baring kat atas gazebo ni..hahaha..tp nina rilekkk jek..gelak2..wekkkkk



haruslaaaa nak tepek gamba mummy yg latest...iklan jap..pakai tudung TDL...cun2 okeh shawl by TDL ni..sila la beli..
































lastly..mummmy the latest...wuwuwuuuu this the best i can do so far...tak leh dibanggakan..gemokkkkkkk!!!!..hermmm..now berat naik balik 69kg...lg 15kg untuk turunkan...cehhh, tak agak2..hahaha..


ok lah..aku ni sambil2 je ni..tengah keje..ape barang keje ari sabtu kann..tapi inilah nasib ku..tadi husban call..die n mil n nina dah on the way ke Melaka..ade kenduri adik ipar kat sana..maka tinggal laaa mummy yg keje di hari sabtu ni sorg2..sedihhhhhh..tp takpe..inila masa mummy nak berjimba2 g soping mall jap lagi..tapiiiiiii duit dah habis..acam mana..??? @%$^^&)*&$@!


k bye...


No comments: