Thursday, November 17, 2016

KECANTIKAN ADALAH HAK MILIK SETIAP INSAN..

Assalamualaikum semuaaa...



Apa khabar korang. Hari ni ahkak nak share lah beauty regime akak sekarang. Akak tak tau la kenapa, sejak dua menjak ni, banyak pulak akak invest untuk produk kecantikan dan kesihatan. 

Faktor umur mungkin. huh..untuk yang tak tau, tahun depan genaplah akak menginjak ke usia 35 tahun. wahh..excitednya nak berumur 35 dek nonnn..haha..kenapa?

Yelah, tau tak wanita yang berusia 30an ni memang semakin cantik dari usia kita 20an. Ada yang setuju tak..?..haha..okeh perahsaan atau nak sedapkan hati ni..hmmm..

Baik lah, untuk mengelakkan akak membebel panjang panjang..meh kita tengok ape akak sanggup buat untuk nampak cantik..haha..poyo jek..


Penjagaan Wajah

untuk muka, akak baru je 3 minggu ni bertukar kepada skin care Tati..

haa..camni..Tati Skin Care

ni baru je tukar tau..sebab selama ni sejak 2007 rasanye akak memang pakai set wajah safi rania je. tapi sekarang ni mungkin dah lama sangat pakai safi rania tu, muka pun dah tak lut ke camne.. nampak kusam je. 

ceritanya, tati ni memang akak perasan sepupu akak ada jual, tapi sekadar tengok kat timeline facebook je la..then satu hari akak mengadu kat group geng bff akak..pastu membe sorang ni pun cerita die guna tati ni..akak tengok muka die sekarang glowing and flawless..haha..so, why not give it a try kan. so far puas ati. nampak la sikit perubahan..hihi

ni gamba akak harini..ok tak..ni tak pakai mekap ape tau..hari ni terlambat bangun. jadi tak sempat nak jangok-jangok..huhu dengan tudung warna ni, selalunya muka akak akan nampak kusam tau..tapi kali ni tidak lagi..yeahhh

okeh..move on tu penjagaan badan..


Penjagaan Badan

haa..bab ni memang stress deknonnn...tau lah dah beranak dua ni..part nak maintain kan berat badan ni memang lah susah..nak makan lebih salah, tak nak makan salah. adududu..

So, entah macam mana, jodoh mungkin, akak pun cuba lah satu produk ni..terhangat di pasaran tauu..sana sini iklan die keluar kat timeline FB..so, let me introduce..

Yesss..!!..Ini lah LEPTOS..

Meh akak cerita sikit pasal Leptos ni. Leptos ni merupakan tablet kunyah yg membantu pembakaran lemak berlebihan didalam badan sekaligus mencegah daripada kulit menggeleber..

sajauh mana keberkesanannya?. so far sebanyak 3 botol akak makan ni setiap sebelum breakfast dan lunch. boleh nampak dah perubahannya. berat sekarang dah 62kg. Nak dijadikan cerita, akak ni kaki makan, so walaupun akak makan banyak kan berat tak naik mendadak macam sebelum akak makan Leptos ni..kalau tak, memang kompom boleh meroket naik berat ni..haha..sekarang konpiden sikit nak makan..ehh

hah..amacam..nak challenge tak..haha..

ohh..tau tak akak pun adalah salah sorang pengedar LEPTOS ni. haha..terus sign up jadi pengedar ko. ada yang nak jadi AGENT akak tak. meh Whatsapp akak..akak punya stokis kak Viruspadu..alaa blogger terkenal tu..haha..comel kak VP tu..akak dah jumpa dah ngan die masa nak amik stock dulu. 

this is my card...hihi

okeh jom move tu bab penjagaan kesihatan.


PENJAGAAN KESIHATAN

okeh ni bab PALING PENTING..baca betul-betul..

Korang tau kan, kesihatan ni paling paling paling penting untuk dijaga. Jadi apa yang korang lakukan untuk menjaga kesihatan ni. haa..meh cerita sikit kak akak ni.

untuk akak, sementara belum sakit apa-apa ni, adalah baik akak melakukan pencegahan dengan memastikan badan cukup nutrisi semua. Yup..akak tau, ramai yang cakap, makan ni makan tu untuk kesihatan dalaman. tapi terus terang, akak memang lah takde masa deknon. 

So, YESS..!! akak sekarang mula consume Supplements..

Supplement ape?

bukan sebarang supplement You All..akak telah dengan rela hatinya memilih SHAKLEE..

Kenapa SHAKLEE..?..

sebab akak dah jatuh cinta dengan produk shaklee lah..hahaha

Sebab nya, banyak sangat supplement lain kat farmasi kan..yerr akak tau tu. tapi, sejauh mana keaslian suppliment tu? apa bahan2 yang digunakan, ade sintetik tak. tau lah sekarang ni, macam2 bahan2 yang tiruan/sintetik digunakan dalam produk makanan kan. yang menjurus kepada kemerosotan kesihatan.

SHAKLEE ni kompom ke kak takde bahan sintetik?..

Haishh..tau tak SHAKLEE ni dah hampir 60tahun di pasaran?. cuba tanya mak2 korang tau tak shaklee ni..bukan sehari dua tau..60 tahun ..mak mentua akak pun tau. siap die cakap dulu pun dia ade jual SHAKLEE ni..haha..


  • Kami menguji setiap bahan baharu untuk mengesan lebih 350 bahan cemar berbahaya.
  • Kami menjalankan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan tertinggi sebolehnya.
  • Kami telah melaburkan lebih $250 juta dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.
yer setiap produk shaklee ni telah diuji kualitinya untuk menjaga ketulenan dan keberkesanannya okeh. jadi tanpa was was lagi, marilah berSHAKLEE yer..


okeh, now akak share ape daily supplement yang ditangan akak sekarang..

setiap pagi rutin akak, akak akan makan Vitamin B-Complex + Vitamin C.

untuk apa?

Vitamin B Complex ( B for Beauty) menjaga kesihatan kulit daripada dalam. Ia membantu mengurangkan garis-garis halus di kulit. Vitamin B Complex juga penting untuk melanin yang memberi warna pada kulit. Lebih kerap anda berada di bawah matahari, lebih banyak B Complex diperlukan.

kulit memerlukan Vitamin C untuk membentuk kolagen. Kolagen ibarat simen yang mengikat batu-bata (protein), supaya kulit sentiasa kenyal. Kekurangan kolagen membuatkan tubuh anda mudah lebam dan calar, kering dan bersisik. Kolagen yang cukup daripada Vitamin C yang baik membuatkan kulit anda kelihatan bersinar dan gebu.


haa gitu..jadi faham lah korang kan, penjagaan luaran je tak cukup..sebab beauty kene datang dari dalaman jugak..haha..


ni antara sebab lain akak makan B-Complex ni,.nak tambah tenaga juga. sebab ko ingat tak penat ke nak ulang alik JB-Singapore hari2 ha?..hahaha


selain dari 2 vitamin di atas, sebelum tidur akak ada jugak makan Ostematrix. haa, yang ni untuk keperluan kalsium akak lah. sakit2 belakang boleh hilang bila makan kalsium+magnisium ni. plus, akak kan still Breast Feeding, so adalah baik kalau akak ambik Oste ni..

antara kebaikan Ostematrix adalah



APAKAH MANFAAT OSTEMATRIX?
  • Menguatkan tulang, kuku, gigi dan sistem saraf.
  • membantu merawat tulang retak, kuku rapuh, eczema, kekejangan dan gusi berdarah. 
  • Membantu mengatasi kekejangan dan kebas-kebas. 
  • Pengambilan OsteMatrix sebelum tidur dapat membantu mengurangkan kebas-kebas, kejang, sakit sendi dan juga artristis. 
  • Mengurangkan stress, dengan membantu mengimbangi tekanan darah, menenangkan saraf, menggalakkan tidur lena dan membantu mood swing serta sakit kepala. 
  • Mengurangkan masalah haid.
  • Membantu mengurangkan hiperaktiviti perut dan masalah gastrik


sebenarnya tak cukup lengkap lagi ni akak punya supplement untuk kesihatan / kecantikan ni..haha..cehh..sebab ada lagi nak kene tambah macam ESP, Vitamin E ..slow2 lah akak tambah collection yo..nanti la akak cite pasal set kecantikan SHAKLEE pulak eh..

eh adaaa lagi satu lupa untuk beauty ni..akak ada ambik collagen 
collagen kinohimitsu..


haa yang ni memang dah 3-4 bulan jugak kot akak ambik..haha..nak cantik nye pasal kan..invest la sikit..SHAKLEE pun ada collagen jugak, akak pun ada beli sekali. tapi akak prefer yang botol2 camni sebab senang grab je minum. kalau collagen shaklee kene bancuh air / boleh je telan terus serbuk tu..hee..bab harga..lebih kurang sama je kinohimitsu dengan shaklee collagen ni. ikut korang la kan mana suka..


okeh lah sebelum akak mengundur diri..eceh..ada siapa2 yang nak tanya or berminat nak tau kelebihan-kelebihan produk akak jual ni iaitu SHAKLEE dan LEPTOS..boleh la Whatsapp akak ye

my contact no.





AND YES, I AM HAPPY TO HELP OTHERS FOR THEIR BETTER HEALTH.. 



No comments: